Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA HABERİ: 100 milyon TL'lik vurgun! Yöntem: Sazan sarmalı! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü´ne bir kişinin, 1.5 milyon liraya TIR alırken dolandırıldığı ihbarı üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği´nce özel ekip kurularak, çalışma başlatıldı.

        ARAÇLARI KENDİLERİNİN GİBİ SATMAYA KALKTILAR

        DHA'da yer alan habere göre çalışmada bazı kişilerin `sazan sarmalı´ yöntemiyle, araç alım satım yapan sitelerdeki ilanları kopyalayıp, kendi ilanıymış gibi daha ucuza ilana koyduğu, kendilerine ulaşanlara verdikleri hesap numaralarına çeşitli bahanelerle para gönderterek dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

        6 ŞÜPHELİ BELİRLENDİ

        Ekipler, kimlikleri belirlenen 6 şüpheliyi Tunceli, Batman ve Mersin´de düzenlenen operasyonla yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada ise çok sayıda altın, döviz, sim kart, banka hesap kartları ve cep telefonları ele geçirildi.

        REKLAM

        437 MAĞDURU 100 MİLYON TL DOLANDIRDILAR

        Şüphelilerin, mağdurlarla Suriye uyruklu kişiler adına alınmış sim kartlar üzerinden iletişime geçtiği, 437 kişiyi, 100 milyon lira dolandırdıkları belirlendi. Öte yandan ekiplerin uyarıyla 9 kişi, 23 milyon değerindeki araçlarını satmaktan son anda kurtuldu.

        2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2´si `nitelikli dolandırıcılık´ suçundan tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa