Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... Erdoğan Demirören için siyaset ve iş dünyasından taziye

        Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören hayatını kaybetti. Erdoğan Demirören'in vefatının ardından siyaset ve iş dünyasından birçok isim taziye mesajı yayınladı.

        Bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat eden Erdoğan Demirören, 79 yaşındaydı.

        Erdoğan Demirören'in vefatının ardından siyasetçiler ve iş insanları taziye mesajları yayınladı.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MESAJ

        CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatıyla ilgili bir başsağlığı mesajı yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yayımladığı mesajda şu ifadeler yer aldı:

        "Demirören Holding'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatını teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Çalışma hayatında önemli başarılara imza atan, ülkemize değerli katkılarda bulunan kıymetli sanayici ve iş adamı Erdoğan Demirören, her zaman hayırla yad edilecektir. Merhum Erdoğan Demirören'e Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve iş dünyamıza başsağlığı diliyorum."

        BAŞBAKAN'DAN TAZİYE MESAJI

        Başbakan Yıldırım, "Erdoğan Demirören seçkin ve saygın bir işadamı olarak hatırlanacaktır. Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

        KILIÇDAROĞLU: KALKINMAYA KATKIDA BULUNAN DEĞERLİ BİR SANAYİCİYDİ

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demirören Holding'in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ülkenin büyümesine, kalkınmasına katkıda bulunan değerli bir sanayiciydi.Vefatından büyük üzüntü duyuyorum. Allah rahmet eylesin. Ailesine sabırlar diliyorum. Türkiye'nin başı sağ olsun" dedi.

        BOZDAĞ: ERDOĞAN DEMİRÖREN'İN VEFATINI ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİM

        Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Twitter'dan, "Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, Demirören ailesine başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

        REKLAM

        ABDÜLHAMİT GÜL'DEN TAZİYE MESAJI

        Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Gül'ün mesajı şöyle:

        "Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefat haberini teessürle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınları ve sevenlerine sabır-ı cemil niyaz ediyorum."

        SÜLEYMAN SOYLU: HEM EKONOMİK HEM İSTİHDAM AÇISINDA BÜYÜK KATKILARI OLDU

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İyi bir iş adamıydı ve memleketimize hem ekonomik hem de istihdam açısından büyük katkıları oldu" dedi. Bakan Soylu, "Allah rahmet eylesin. Erdoğan bey bu ülkenin önemli üreticilerinden bir tanesiydi. Sanayiciydi, iyi bir iş adamıydı ve emleketimize hem ekonomik hem de istihdam açısından büyük katkıları oldu. Sorumluluk almaktan kaçmayan bir adamdı. Bütün bunlarla birlikte bir Erdoğan Demirören ismi bıraktı Türkiye'ye. Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine başsağlığı diliyorum. Ülkemizin başı sağolsun. Büyük bir çalışan grubunun da sahibiydi ve çalışanlarına da başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

        VEYSEL EROĞLU: ALLAH'TAN RAHMET NİYAZ EDERİM

        Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu, taziye mesajında, "Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'e Allah'tan rahmet niyaz eder; değerli ailesine, yakınları ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerini kullandı.

        FATMA BETÜL SAYAN KAYA: VEFAT HABERİNİ ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİM

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

        NİHAT ZEYBEKCİ: BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM

        Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,"Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatından büyük üzüntü duydum. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

        MERAL AKŞENER: İYİ BİR İNSANDI

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatı dolayısıyla açıklamada bulundu. Akşener, "Erdoğan Bey çok eskiden tanıdığım bir insandı. İyi bir insandı. Allah mekanını cennet etsin" dedi.

        BAHÇELİ: BÜYÜK BİR TEESSÜRLE ÖĞRENDİM

        MHP Lideri Bahçeli, TFF Başkanı Demirören'e hitaben gönderdiği mesajında "Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve ülkemizin yetiştirdiği değerli iş adamlarımızdan kıymetli babanız Erdoğan Demirören'in vefatını büyük bir teessürle öğrendim. İş adamlığının yanı sıra hayırsever kimliği ile de tanınan merhum babanıza Cenab-ı Allah´tan rahmet, Demirören ailesine, iş dünyası ve spor camiasına başsağlığı dileklerimi sunarım" dedi:

        ABDULLAH KİĞILI: GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK SANAYİCİLERDEN BİRİYDİ

        İş insanı Abdullah Kiğılı, Habertürk TV'de canlı yayınına katılarak, Erdoğan Demirören'in vefatına ilişkin başlsağlığı diledi. Kiğılı, "Büyük bir duayeni kaybettik. Bizlere yol gösteren, aydınlatan yorumları olurdu. Gelmiş geçmiş en büyük sanayicilerden biriydi. Allah rahmet eylesin, ailesine baş sağlığı diliyorum. En büyük özelliklerinden biri yaşı ve tecrübesiyle yol haritası çizer, hayat tecrübesini anlatırdı. Bir baba gibi şefkatle insanlara yol gösterirdi. İşin duayeni, büyüğü olarak her zaman anacağız kendisini" dedi.

        NİHAT ÖZDEMİR: OLUMLU DÜŞÜNEN YOL GÖSTEREN BİR İNSANDI

        LİMAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Hepimizin başı sağ olsun. Abdullah Ağabeyin sözlerine katılıyorum. Medyamızın, iş dünyamızın önemli isimlerinden Erdoğan Ağabeyimizi kaybettik. Erdoğan ağabeyi yakından tanıma fırsatına nail oldum. Olumlu düşünen, yol gösteren bir insandı. Türkiye'nin büyük bir ülke oldupğunu, umutla bakması gerekttiğini söylerdi. Ofisinde ziyaret etmiştim, golf kulübünde görürdüm. Hastanede bütün ailesini ziyaret ettim. Allah rahmet eylesin, büyük bir acı. Sabırlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Nihat Özdemir, "Her konuda müspet görürdüm kendisini. Fenerbahçe yöneticiliğim döneminde Yıldırım Demirören ile bazı sürtüşmelerimiz olurdu. Arardı beni ne olur Nihat Bey tansiyonu düşür dedi. Yıldırım Başkan ile federasyonda da çalışıyoruz şu anda. Birbirinize destek olun, birlikten kuvvet doğar derdi. Onun sözleri hala kullaklarımda çınlıyor" dedi.

        ŞEKİB AVDAGİÇ: TÜRK, İŞ HAYATININ EN ÖNDE GELEN İNSANLARINDAN BİRİYDİ

        İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Demirören ailesine başsağlığı diliyorum, Allah rahmet eylesin. Erdoğan Demirören Bey Türk iş hayatının en önde gelen insanlarından biriydi. Toplumun her kesimine her konuda katkı vermeye çalışan çok özel bir insandı. Kendi politika ve duruşu ile ilgili hep umutlu, yol göstericiydi. Sanayi, eğitim, medya konusunda öne çıkıyordu. Sayın Demirören'in evlatları ve kadrosunun başarısını sürdüreceğinden şüphem yok" diye konuştu.

        ALİ ŞEN: BİR HALK İNSANIYDI

        İş insanı ve eski Fenerbahçe Başkanı Ali Şen, "Benim 55 yıllık çok yakın arkadaşım. 3 çocuğu terbiyeli başarılı bir şekilde gelişti. Erdoğan çok düzgün bir insandı. Bir halk insanıydı. Hepimizin başı sağ olsun, Allah rahmet eylesin. İnsani yönü çok fazla. Babadan kalma o ticaretin içinde yoğruldu, büyüdü. Nereden geldiğini hiç unutmadı. Erdoğan'la çok gezdik, çok beraber olduk. Çok paylaşımcı bir insandı, herkesin mutluluğunu isterdi. Hayır dediğini duyamazdınız. Futbolu çok severdi, futbol oynardı. Aktif bir spor insanıydı. Beşiktaş Başkanı olması için teklif yapıldı" dedi.

        TUNCAY ÖZİLHAN: MÜTAVAZİ BİR İNSANDI

        Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, "Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine baş sağlığı diliyorum. Hepimizin çok sevdiği, saydığı bir insandı. Çok yakın dostumdu. Sirkeci'de yedek parça ticareti yaparken, 50'li yılların başlarına dayanan bir dostluktu. Büyük işler yapan, lider hale gelen Türkiye'nin sanayileşmesine hizmet eden, eğitimde, medyada... Mütavazi bir insandı. Yeri doldurulamaz kayıplardandır. Beşiktaşlıydı. Futbolun gelişmesine çok katkıda bulundu" diye konuştu.

        GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: BİLGİSİ VE DENEYİMİNDEN İSTİFADE EDERDİK

        İş adamı Göksel Gümüşdağ açıklama yaptı. Gümüşdağ, "Bilgisinden, deneyiminden istifade ederdik. Enerjisi yüksek bir insandı. Hep pozitif değerlendirmeler yapardı. Derin üzüntü içindeyim. Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olur. Çok hayırsever bir iş adamıydı. Aileyle de kadim bir dostluğumuz var. Bir kez daha gerek Yıldırım başkana gerek ailenin diğer mensuplarına başsağılığı ve sabırlar diliyorum" dedi.

        İSO BAŞKANI: DERİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUM

        İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Şahsen de tanıdığım, sanayi başta olmak üzere farklı sektörlerdeki girişimleri ile Türk özel sektörünün öncülerinden ve önemli bir kuşağın temsilcisi; girişimcisi Erdoğan Demirören’in vefatından dolayı derin üzüntülerimi bildirmek istiyorum. Başta Demirören Ailesi olmak üzere tüm Demirören Grubu’na başsağlığı diliyorum.”dedi.

        BÜLENT ECZACIBAŞI: BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM

        Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, yaşamını yitiren işadamı Erdoğan Demirören için taziye mesajı yayımladı. Eczacıbaşı, taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:“İş dünyamızın öncü isimlerinden, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatından büyük üzüntü duydum. Oluşturduğu güçlü kurumlarla, sanayimize katkılarıyla ve sanata olan tutkusuyla her zaman hatırlanacak olan Erdoğan Demirören’in başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır dilerim.”

        MEHMET BÜYÜKEKŞİ: VEFATI DERİN ÜZÜNTÜYLE KARŞILADIK

        Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi yayınladığı mesajda; "Vatanı, bayrağı ve milleti için durmak bilmeden çalışan, iş dünyamızın duayen isimlerinden Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatını, ihracat ailesi olarak derin üzüntüyle karşıladık. Lider kişiliği, yenilikçi yaklaşımları ve girişimci ruhu ile bugüne kadar birçok alanda gençlerimize örnek olan Sayın Demirören, eğitim, sanat ve spor konularında verdiği destekler ile de milletin gönlünde yerini almıştır. Sayın Demirören’e Allah'tan Rahmet, değerli ailesine, Demirören Holding çalışanlarına ve yakınlarına başsağlığı dileriz."

        ABDURRAHMAN KAAN:YATIRIM VE ÇALIŞMALARIYLA ÜLKEMİZİN KALKINMASINDA ÖNEMLİ ROL OYNADI

        MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan yayınladığı mesajda; "Yatırım ve çalışmalarıyla ülkemizin kalkınmasında önemli bir rol oynayan, Türkiye ekonomisine değerli katkılarda bulunarak binlerce kişinin istihdam edilmesini sağlayan Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dilerim."

        NAİL OPAK: VEFATI ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİM

        Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, bugün hayatını kaybeden Demirören Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erdoğan Demirören ilgili bir taziye mesajı yayınladı. Olpak, mesajında şöyle dedi:

        “Ülkemizin duayen sanayicilerinden, değerli iş insanı Demirören Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erdoğan Demirören’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisi Türk sanayinin gelişmesine büyük katkılar sunan, medya alanında önemli yatırımlarda bulunan, spor ile sanata destek veren ve hayırsever kişiliğiyle gönülleri kazanmış kıymetli bir iş insanıydı. Tecrübesi, bilgisi ve enerjisiyle bize her zaman örnek olan Demirören'in yeri kolay doldurulamaz. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

        AHMET ERDEM: TÜRK SANAYİSİNİN GELİŞMESİNDE ÖNEMLİ KATKILARDA BULUNDU

        Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem ise, Türk iş dünyasının önemli isimlerinden Demirören Holding'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatını üzüntüyle öğrendiğini belirterek, "Türk sanayisinin gelişmesinde önemli katkılarda bulunan, hayırseverliği ile de örnek bir iş adamı olan merhum Demirören'e Allah'tan rahmet, ailesine ve iş dünyamıza başsağlığı diliyorum." açıklamasında bulundu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa