Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deste deste paralarla bu oyun kirlendi

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van mitinginde vatandaşlara seslendi. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

        "İpekyolu'nun sönmeyen kutup yıldızı, medeniyetler beşiği Van'da sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Cumhurbaşkanlığında yüzde 33 oy oranıyla verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Mayıs seçimlerinde karşımızdaki CHP adayı etrafında birleştiler. Tek parti faşizminin acılarını bilmeyen yoktur. Yeniden bu zihniyeti diriltmek için var gücüyle çalışan CHP'yi ve adayını sizlere dayattılar.

        "DESTE DESTE PARALARLA..."

        Gözlerden kaçırmaya çalıştıkları ittifaklarla sizlerin iradesini yine satılığa çıkardılar. Kazanmak için değil, kaybettirmek için çalış mantığını devreye soktular. Milletin aklıyla alay ettiler. Deste deste paralarla bu oyun kirlendi. Arsızca etrafa saldırarak, milleti aşağılayarak kimse kendini bu kirden arındıramaz. Milletimiz bu sinsi oyunların hesabını soracak. Utanmaya bilmeyen suratlara milli irade tokadını vuracaktır.

        REKLAM

        "BİR TARAFTA..."

        Sizleri karanlık günlere meze etmek isteyenlere hak ettiği dersi vermeye hazır mısınız? Van'ın geleceğini umursamayanları mahşeri vicdanda mahkum etmeye var mısınız?

        Bu coğrafyayı büyük zorluklarla vatan yaptık. Vatanımız olarak kalması için de çok fedakarlıkta bulunduk. Demokrasimiz gelişmesin, kalkınmamız gerçekleşmesin diye başımıza musallat edilen musibet öne çıkarıldı. Kirli iç ve dış pazarlıklar bunlara eşlik ettik. Bir yandan tarihi demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla eksiklerini tamamlayan, egemenliğini güçlendiren, Türkiye Yüzyılı ile zirveye gözünü diken bir Türkiye var. Diğer taraftan emperyalistlerin dayattıkları var.

        TİTAN ZİNCİRİ BENZETMESİ

        Koskoca bir cihan devletinden geriye kalan bu vatan toprağını bize çok gördüler. Ülkemizi bölmek için çok uğraştılar. Bu çabalarına içeride maşalar bulmakta zorlanmadılar. Maskelerin inme vakti gelmiştir. Karşımızdaki muhalefetin hiçbiri kendisi değildir. CHP dediğiniz CHP değildir. Bu tabela altında toplananlar bir titan zincirinin halkaları haline gelmiştir. Herkes kendi ihtirasının peşindedir. DEM denilen partide kim nerde belli değil. Bu yapının tek misyonu Türkiye aleyhine olan ne varsa ona destek vermektir. Miras yedileri ve ötekileri söylemeye gerek duymuyorum. Milli irade işportacılığına soyunan istismarcılara müsaade etmeyiz.

        Van'dan Hakkari'ye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan burada halka seslendi.

        "BİR AVUÇ SEÇKİN AZINLIK DIŞINDA ÇOĞUMUZ ÖTEKİLEŞTİRİLDİK"

        Hakkari'ye gelmeden önce Van'ın misafiri olduk. Sizlere Vanlı kardeşlerimin muhabbetini iletiyorum. Doğu batı, kuzey güney demeden ülkemizin her köşesini dolaşıyoruz. Türk, Kürt, Zaza, Arap, Alevi, Sünni ayrımını yapmadan. 85 milyonun her bir ferdini samimiyetle bağrımıza basıyoruz. Milletimizin her kesimi çeşitli mağduriyetler yaşadı. Bir avuç seçkin azınlık dışında çoğumuz ötekileştirildik. Haksızlığa ve hukuksuzluğa maruz bırakıldık. Gezi olayları, 17-25 darbe girişimi, hendek teröründen 15 Temmuz'a kadar nice badireleri aşarak buralara geldik.

        "31 MART'TA ESASLI BİR DERS VERMENİZİ BEKLİYORUM"

        Bölücü örgüt terör eylemleriyle kadın, çocuk, yaşlı, asker, polis işçi demeden vatan evlatlarını kalleşçe katlederek aynı amaca hizmet etti. Sizlerden 31 Mart'ta esaslı bir ders vermenizi bekliyorum. Attığımız her adım ya CHP tarafından engellendi ya bölücü terör örgütü tarafından sabote edildi. Yaklaşık 22 yıl boyunca bu ülkenin her bir köşesine, her bir bölgesine, her bir şehrine hizmet götürmek için mücadele ettik. Hakkari'ye 21 yılda yaklaşık 72 milyar lira yatırım yaptık. Yüksekova'dan buraya. Bakın araçlarınızla rahatlıkla gidebiliyorsunuz. 20 yıl önce böyle bir imkan var mıydı? İnşallah tünellerle bu yollarımızı daha da güzel hale getireceğiz. Eğitimde 2 bin 21 adet yeni derslik kazandırdık. Hakkari Üniversitesi'ni kurduk.

        "5'İ HASTANE TOPLAM 37 SAĞLIK TESİSİNİ ŞEHRİMİZE KAZANDIRDIK"

        Birçok farklı branşta 20 spor tesisi inşa ettik. Hakkarili ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yaklaşık 6 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta 220 yataklı Hakkari ve 150 yataklı Yüksekova devlet hastaneleri başta olmak üzere 5'i hastane toplam 37 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. 100 yataklı kadın doğum çocuk ünitesi ve Yüksekova Devlet Hastanemizi büyüteceğiz. Deprem meselesinin ne kadar önemli ve acil bir konu olduğunu 6 Şubat'ta hep birlikte bir kez daha gördük. Hükümet ve belediye el ele vererek Hakkari'yi bir an önce depreme hazırlamak istiyor. 3 millet bahçesi projemizle ilgili çalışmalar sürüyor. Ulaşımda 2002 yılına kadar Hakkari'ye sadece 1 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı. Biz tam 97 kilometre bölünmüş yol yaptık. Hükümet ve belediye el ele vererek Hakkari'yi bir an önce depreme hazırlamak istiyoruz.

        "ENERJİDE HAKKARİ'YE DOĞALGAZ SAĞLADIK"

        Hakkarili çiftçilerimize 9 milyar tutarında tarımsal hibe desteği verdik. Yüksekova Organize Sanayi sitesini kurduk. Enerjide Hakkari'ye doğalgaz sağladık. İnşallah önümüzdeki dönemde Çukurca, Şemdinli, Yüksekova'ya doğalgaz arzı sağlamaya planlıyoruz. 10 bin gencimizi kayak sporu ile tanıştırdık. Hakkarili kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. 2 bin kardeşimizi ilimizde istihdam edeceğiz. Gümrükte Esendere sınır kapısını yeniledik. Üzümlü ve Derecik sınır kapılarını açtık. Bu duygularla belediye başkan adaylarımızı sizlere emanet ediyorum.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa