Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'de "Lütfü Savaş" kararı! Lütfü Savaş aday olacak mı? - Son dakika haberleri!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Hatay Büyükşehir Belediye başkan adaylığına ilişkin yapılan açıklamada “Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda; Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verilmiştir” denildi.

        CHP, partinin mevcut Hatay Büyükşehir Belediyesi başkan adayıyla ilgili yapılan son değerlendirmelerin sonucunda, Lütfü Savaş'ın adaylığının devamına karar verildiğini bildirdi.

        CHP'den yapılan yazılı açıklamada, "Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda; il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş'ın adaylığının devamına karar verilmiştir." denildi.

        REKLAM

        ÖZEL: EN DOĞRU ÇÖZÜMÜ VERECEĞİM

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için Lütfü Savaş'ın aday gösterilmesi sonrası başlayan tartışmalar hakkında, "Hatay ittifakına ihtiyaç var. İttifak kurulmazsa Cumhur İttifakı şans yakalayacak. 36 saatin tamamına çalışarak, Hatay'daki soruna en doğru çözümü vereceğim" demişti.

        ÖZEL İLE SAVAŞ GÖRÜŞTÜ

        CHP lideri Özel bu açıklamasının ardından, dün Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

        Yarım saat süren görüşmede 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerinde adaylık konusu değerlendirildi. Görüşme sonrası resmi açıklama yapılmadı.

        SAVAŞ BUGÜNÜ İŞARET ETMİŞTİ

        Lütfü Savaş ise Genel Merkez dışında bekleyenlere, "Yarın çok daha büyük mitingle açıklamalarımız olacak. Şu an bir şey söylemek doğru olmaz. Yarın ne yapacağımızı paylaşacağız" dedi.

        *Haberin fotoğrafı AA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa