Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Sabaha karşı 05:00 sularında Sarıyer'de bir lüks otomobil, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi nedeniyle kontrolden çıktı. Araç taklalar atarak yolun bitişiğindeki alanda park halindeki cipe çarptı. Polis ve itfaiye ekipleri ilk incelemelerde olay yerinde sürücüyü tespit edemezken DHA'da yer alan habere göre lüks aracın Fatih Terim'in damadı Volkan Bahçekapılı'ya ait olduğu belirlendi. Araçla kaza yapan şahsın Trabzonspor ve Milli Takım futbolcusu Burak Yılmaz olduğu ortaya çıktı.

"BURAK YILMAZ'I ALDILAR GÖTÜRDÜLER"

Kazanın görgü tanığı Ahmet Güler, "Araç buradan geldi. Baktım araba takla atarak bariyerleri aştı. Cipe çarptı, ters döndü. İçindekinin Burak olduğunu da bilmiyordum. Koştum zaten kapıyı açtım çıktı. 'Ambulans ister misiniz?' diye sordum. 'Yok' dedi. Burak Yılmaz'dı. Daha sonra siyah bir minibüs geldi. Galiba Selçuk İnan'la, Olcan Adın da geldiler. Burak'ı aldılar, götürdüler. Durumu iyiydi. Herhangi bir şeyi yoktu. Selçuk İnan'la birlikte bindi, minibüse gitti. Ben o sırada karşı yoldaydım" dedi.

Kazayı yapan Burak Yılmaz'a olay yerini terk etmekten 206 TL ceza kesilecek ama kaza sırasında alkollü olup olmadığı belirlenemeyecek. Bu durumda sigortanın hasarları karşılamayacağı belirtildi.

Read more!

Öte yandan kazadan yaklaşık 3 saat önce Burak Yılmaz'ın sosyal medyadan Selçuk İnan ve Olcan Adın'la çekilmiş bir fotoğraf paylaştığı görüldü.

Süper Lig'in 15. haftasında Kasımpaşa ile oynanan maçın ardından lüks otomobil ile stattan ayrılan Burak'ın İstanbul'da kaldığı öğrenildi. Bordo-mavili oyuncunun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

MENAJERİNDEN AÇIKLAMA!

Fanatik'te yer alan habere göre Burak Yılmaz'ın menajeri Ogan Tarhan, yaptığı ilk açıklamada yıldız futbolcunun durumunun iyi olduğunu belirtti. Tarhan, "Allah'a şükür Burak'ın durumu şu anda gayet iyi, bir sıkıntı yok." ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR: "BURAK YILMAZ'IN SAĞLIK DURUMU GAYET İYİ"

Trabzonspor Kulübü ise meydana gelen kazayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Futbolcumuz Burak Yılmaz, Kasımpaşa maçından sonra takıma verilen bir günlük izin nedeniyle İstanbul’da kalmış, dün gece aracıyla seyir halindeyken maddi hasarlı trafik kazası yaşamıştır. Sağlık durumu gayet iyi olan oyuncumuz Burak Yılmaz’a geçmiş olsun dileklerimizi iletir, kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Öte yandan Burak Yılmaz, sosyal medya hesabından kazayla ilgili bir açıklama yayınladı ve geçmiş olsun dileğinde bulunan herkese teşekkür etti.

BURAK YILMAZ KİMDİR?

15 Temmuz 1985 günü Antalya'da eski Beşiktaş kalecisi Fikret Yılmaz ve basketbolcu Belgin Yılmaz'ın oğlu olarak doğan Burak, küçükyaşta futbola ilgi duydu. Burak Yılmaz, 13 yaşında altyapısında futbol oynamaya başladığı Antalyaspor’da üç sene içinde PAF Takımı’na yükseldi.

Genç oyuncu, 2001 yazında U17 Milli Takımı kadrosuna davet edildi. Kamp çalışmaları esnasında ilk kez Selçuk İnan ile birlikte oynama fırsatı bulan Burak Yılmaz, 3 Temmuz 2001 günü gerçekleşen İsrail karşılaşmasıyla milli oldu. İsrail ile dört, Rusya ile iki kez karşılaşan U17 Milli Takımı adına bir gol atan genç forvet, "10" numaralı formasıyla 17 PAF Ligi maçında 5 gol kaydetti.

2002-2003 sezonu başında Antalyaspor ile profesyonel sözleşme imzaladı. Aralık 2002’deki Fransa karşılaşmasından önce Türkiye U19 Milli Takımı kampına katıldı.

Burak Yılmaz, 2004-05 sezonunda ise profesyonel lig kariyerindeki ilk golünü attı. Alsancak Stadı’nda Karşıyaka SK önünde 2-0 yenik durumda olan takımı adına farkı bire indiren golü atan genç forvet, bitime üç dakika kala kendi kalesine yaptığı vuruşla rakibini 3-2 öne geçirdi. O dönemki adıyla Türk Telekom Lig A’da 2004-05 sezonunu 29 maçta attığı sekiz golle tamamladı ve takımının en skorer ismi oldu.

Burak, Ocak 2006’da ilk kez U21 Milli Takımı kadrosunda yer aldıktan sonra ligde beş gol attı ve Nisan 2006’da Azerbaycan ile oynanan hazırlık maçı öncesinde dönemin Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından aday kadroya davet edildi. 2005-2006 sezonunda Lig A’da 24 maça çıktı ve dokuz gol attı. Takımının kümede kalmasında büyük pay sahibi oldu ve sonunda rotasını Süper Lig’e çevirdi. 2006-07 sezonu öncesinde Beşiktaş’a transfer oldu.

Burak, 14 Haziran 2006'da Beşiktaş'a transfer oldu. 6 Ağustos 2006'da Manisaspor ile oynanan maçta ilk kez resmi olarak Beşiktaş forması giydi. Burak Yılmaz, sezonu 30 maçla tamamlarken, rakip fileleri sadece 5 kere havalandırabildi. 7 maçta forma şansı bulan Burak Yılmaz, rakip filelere sadece bir gol bırakırken, kariyerinin ilk kupasını Beşiktaş forması altında kaldırdı.

Oynadığı maçlarda Sağ kanat'ta forma giyen Yılmaz, 2007-08 sezonunda ligin ilk yarısında sadece 9 maçta forma giydi bir de gol attı. Devre arasında Manisaspor'un Slovak hücum oyuncusu Filip Holosko'yu transfer etmek için Beşiktaş kulübü 5 milyon euro bonservis bedelinin yanı sıra Koray Avcı'yla birlikte Burak Yılmaz'ı da gönderdi.

Devre arasında golcü sıkıntısı çeken Beşiktaş, Filip Holosko'yu almak için 5 milyon euro + Koray Avcı ve Burak Yılmaz'ı Manisaspor'a verdi. Takımın ilk 11'ine hemen giren Yılmaz, 3. lig maçında, kupalarla beraber 5. resmi maçında ilk gollerini Denizlispor'a attı. Manisaspor sezon sonunda alt lige düşmek durumunda kaldı ve Selçuk İnan Trabzonspor’a, Burak Yılmaz ise Fenerbahçe’ye transfer oldu.

Yılmaz, 28 Haziran 2008 günü Fenerbahçe ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. İlk maçına 23 Ağustos 2008'de Gaziantepspor maçının 53.dakikasında Kazım Kazım'ın yerine girerek çıktı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 7 maç forma şansı buldu. MTK, Partizan, FC Porto, Arsenal FC ve Dinamo Kiev karşısında oynadı. Burak, Fenerbahçe forması ile çıktığı toplam 16 maçta gol atamayarak en etkisiz sezonunu geçirmiş oldu.

Fenerbahçe'de forma şansı bulamayan futbolcu Eskişehirspor'a bir yıllığına kiralandı. Eskişehirspor’a kiralanan Burak Yılmaz, ilk maçına eski takımlarından Manisaspor karşısında çıktı. Kırmızı-siyahlı ekip adına üçü Kupa’da toplam 14 maçta oynadı. Eskişehirspor formasıyla son maçına eski takımı Fenerbahçe karşısında çıktı.

2009-10 sezonunun devre arasında Gökhan Ünal transferiyle takasta kullanılan Burak Yılmaz, Trabzonspor ile 2.5 yıllık sözleşme imzaladı. Şenol Güneş'in de onay vermesiyle Trabzonspor'lu olan Yılmaz böylelikle Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ardından Dört büyüklerin üçünde forma giymiş olacaktı. Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, 2010-11 sezonunda Burak Yılmaz’ı hücum hattının en ucunda kullanmaya başladı. Burak Yılmaz, bu sezonu 28 gollü Alex de Souza'nın arkasında toplamda 20 golle tamamladı.

2011-12 sezonu sonunda sözleşmesi bitecek olan Burak Yılmaz'ın sözleşmesi sezon öncesinde 4 yıl uzatıldı. UEFA Avrupa Ligi'nde ise PSV ile eşleşen Trabzonspor'un deplasmandaki tek golünü kaydetti. Sezon sonunda toplam 34 lig maçında 33 gole ulaşarak tarihteki yerini aldı ve 2011-12 sezonunda attığı 33 golle gol kralı oldu.

18 Temmuz 2012'de ise Galatasaray tarafından Burak Yılmaz'ın 5 milyon € karşılığında Trabzonspor'dan Galatasaray'a transfer olduğu açıklandı. Burak cezası nedeniyle sezon başında Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa mücadelesinde forma giyemedi. Burak Yılmaz resmi olarak Galatasaray formasını ise ilk kez Süper Lig'in 2. haftasında oynanan Beşiktaş maçında terletti ve bu maçta yere düşürülerek takımına penaltı kazandırdı. Burak Yılmaz 10 Şubat 2013'de oynanan Galatasaray-Antalyaspor maçında rakip ağları 2 kez sarsarak lig de Galatasaray formasıyla 12. golüne ulaştı ayrıca bu goller ile birlikte Türkiye futbol liglerinde 100'ler kulübüne girmeyi başardı.

5 Mayıs 2013 günü Galatasaray Sivasspor ile karşılaştı ve Burak Yılmaz ilk 11 başladı ve Galatasaray adına 2 gol kaydederek ligdeki gol sayısını 22'ye çıkardı. Bu maçın sonunda Galatasaray 4-2 galip geldi ve Galatasaray bitime 2 hafta kala 19. Şampiyonluğuna ulaştı. Böylelikle Burak Yılmaz da kariyerindeki ilk Süper lig kupasını kazanmış oldu.

Galatasaray formasıyla ilk sezonunda bir çok başarı yaşayan ve sezon sonunda hem gol krallığı hemde kariyerindeki ilk "Lig şampiyonluğu"'nu yaşayan Burak Yılmaz, Türkiye milli takımında da mücadele ettiği için Selçuk İnan ile Galatasaray'ın kampına 5 gün sonra katıldı. Burak Yılmaz 6 Aralık 2013 günü Elazığspor maçında frikikten gol atmış ve bu gol bu sezondaki ilk frikik golü olmuştur.

2014-15 sezon başında Didier Drogba'nın takımdan ayrılmasıyla Umut Bulut ve genç Berk İsmail Ünsal ile takımın 3 forvetinden birincisi olan Yılmaz, ilk golünü Honved ile oynanan hazırlık maçında attı. Bu maçta 2 gol birden atan Burak, daha sonra ise 25 Ağustos 2014 tarihinde Türkiye Süper Kupası'nda Fenerbahçe karşısında forma giyse de ağları havalandıramadı.

Burak, 15 Haziran 2014 günü İstem Atilla ile Antalya'da dünya evine girdi. 31 Mart 2015'te eşi İstem Atilla Yılmaz'dan Nazlı isminde bir kızı oldu.

Burak Yılmaz, 22 Şubat 2016 tarihinde Galatasaray'dan Çin'in Beijing Guoan takımına transfer olmuştur. 2 Ağustos 2017 tarihinde sözleşmesi feshedilen Yılmaz, 2017-18 sezonunda Trabzonspor'a transfer olmuştur.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ