Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Bozdağ'dan bedelli askerlik açıklaması! Bedelli askerlik yaş sınırı ve bedeli ne kadar?

        Başbakan Yardımcısı Bozdağ, gündemdeki bedelli askerlik konusuyla ilgili olarak "TSK'nın ihtiyaçları dikkate alınarak bedel ve yaş sınırı belirlenecek, ona göre adım atılacak." ifadelerini kullandı.

        Bozdağ ayrıca, "Terörle mücadele seçim var diye askıya alınamaz. Terörle mücadelenin gerektirdiği kurallar neyse kesintisiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.

        İHA'nın haberine göre, gündemin en önemli konularından biri bedelli askerlik mevzusuna ilişkin de değerlendirmede bulunan Bozdağ, konuyla ilgili çözüm şeklinde fazla bir ihtilaf olmadığını söyledi.

        Bozdağ, "Orada iki konu karara bağlanacak. Bir TSK’nın ihtiyaçları dikkate alınacak. İkincisi bir bedel olacaksa bedelin miktarı, ödeme şekli ele alınacak. Üçüncüsü de bir yaş sınırı. Bu yaş sınırı ne olacak? Bu yaş sınırı ile TSK’nın ihtiyaçları elbette Genelkurmay Başkanımızla, Milli Savunma Bakanımızla istişare edildikten sonra ortaya çıkacaktır. Buna göre bir adım atılacaktır. Şu anda bakaya durumunda olan milyonlarca insan var. Ve TSK‘nın yıllık asker ihtiyacı da belli. Bunları sürekli askere alsa bile. Bu stoğu eritme ihtimali gözükmüyor. Öte yandan da her gün yeni yükümlü hale gelen gençlerimiz var. O nedenle bunları eritme ihtiyacı da var. Şimdi bununla ilgili adım atılacaktır, seçimden sonra gündeme alacağımız ana konulardan bir tanesi bu olacaktır. Tabi parlamento faaliyete başladıktan sonra bu olacak. Çünkü kanunla ancak bunu düzenleme imkanımız var. Artık bu konuda Cumhurbaşkanımız da gündemimizde olduğunu söyledi. Başbakanımız söyledi. Bizler söylüyoruz. Hükümetimiz bu meseleyi seçimden sonra çözüme kavuşturacaktır. Detaylar burada fazla tartışılacak bir konu değil. Yaş özellikle Genelkurmayın ve Milli Savunma Bakanlığının ihtiyaçları dikkate alınarak yani bakılacaktır. Daha önce biliyorsunuz yaş 30’du, sonra aşağı indi. En sonkinde zannediyorum 27 olarak biliyorum ben. Şimdi bunun altına iner mi inmez mi? Bunun üstünde mi kalır? Bütün bunların hepsi Genelkurmay ve TSK ile MSB ile görüşüldükten sonra ihtiyaca bakılacak ve ona göre karar verilecektir. Bu ihtiyaç gözetilerek bu karar verilecektir. Bedel konusunda daha önceki örnekler var ödeme şekli konusunda yaşanmış tecrübeler var. Onlar da dikkate alınarak yeni dönemde bu konuda adım atılacaktır. Esasında bu konuda tartışıp karar bağlayacak konular net konular. Burada çok net bir şekilde hükümetimiz iradesini koydu. Bedelli askerlik konusu seçimden sonra çözüme kavuşturacağımız bir konu" bilgisini verdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa