Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika: 7 Aralık FETÖ operasyonları - İşte FETÖ operasyonlarında son gelişmeler

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)15 Temmuz2016 tarihinde yapmak istediği hain darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programıBylockkullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 7 Aralık Perşembe günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        DİYARBAKIR MERKEZLİ OPERASYONDA BOLU 2. KOMANDO TUGAY KOMUTANLIĞI KURMAY BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

        Diyarbakır merkezliFETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay M.Y. Bolu'da gözaltına alındı.

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğüFETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı olan Kurmay Albay M.Y. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kurmay Albay M.Y.'yi evinde gözaltına aldı. Kurmay Albay M.Y. Bolu'daki işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderildi. M.Y.'nin Diyarbakır'a götürüleceği öğrenildi. (DHA)

        FETÖ'NÜN ADLİYE YAPILANMASI DAVASINDA 114 SANIK İÇİN HAPİS CEZASI

        FETÖ'nün adliye yapılanması davasında 114 sanığa 1 yıl 6 ay ile 12 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası verildi. (AA)

        ADIYAMAN MERKEZLİ 15 İLDE OPERASYON: 21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Adıyaman merkezli 15 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "asker yapılanması"nda yer aldıkları öne sürülen 21 şüpheli gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde deşifre olmayan mensupların ortaya çıkarılması ve yakalanması amacıyla büfelerdeki kontörlü telefonlar üzerinden iletişim kurdukları tespit edilen 19'u halen aktif görev yapan teğmen, astsubay ve uzman jandarma, 5'i eski askeri öğrenci ve 4'ü subay imamı olmak üzere 28 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Ekipler, Adıyaman merkezli Diyarbakır, Siirt, Ankara, İstanbul, Kırklareli, Edirne, Batman, Bingöl, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, İzmir ve Şırnak'ta zanlıların ev ve iş yerlerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda 21 kişiyi gözaltına aldı.

        Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ele geçirilen çok sayıda dijital materyale el konuldu.

        Adreslerinde bulunamayan 7 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        MARDİN'DE 12 ASKER TUTUKLANDI

        Mardin'de FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, askeri mahrem yapılanma içerisinde bulundukları tespit edilen 34'ü muvazzaf toplam 36 subay ve astsubaydan 13'ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 34'ü muvazzaf, 2'si ihraç edilen olmak üzere toplam 36 subay ve astsubay düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 36 subay ve astsubay, dün Mardin Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta ifade veren 36 şüpheli, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerden 23'ü adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, aralarında yarbay, binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen, astsubayların da bulunduğu 13 kişi tutuklandı. (DHA)

        BALIKESİR'DE 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalar kapsamında düzenlenen 2 operasyonda 2 zanlı gözaltına alındı.

        Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu iddiasıyla bir avukat, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında da örgüt üyesi ve ByLock kullanıcısı olduğu ileri sürülen Edremit ilçesinde görevli bir uzman jandarma çavuş ikametinde yakalandı.

        Zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek. (AA)

        ÇANAKKALE MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU

        Çanakkale merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 zanlıdan 11'i tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Çanakkale, Balıkesir, Yalova, Kocaeli, İstanbul, İzmir, Ankara ve Zonguldak'ta 19 Kasım'da gözaltına alınan zanlıların sorguları tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan, halen doktorluk ve öğretmenlik yapan 3 mahrem imam ile aralarında kurmay albay ve binbaşının da bulunduğu 6 muvazzaf subay ile 2'si eski ordu mensubu 11 kişi tutuklandı. 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Adreslerinde bulunamayan firari 14 kişi aranıyor.

        Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 27 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, 8 ilde düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        REKLAM

        FETÖ'NÜN ASKERİ MAHREM YAPILANMASINA DARBE: ANKARA'DA YARGI PERSONELİNE FETÖ OPERASYONU

        Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında 10'u kamudan ihraç edilen, 2 Adalet Bakanlığı ve 11 Yargıtay çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname ile 10'u meslekten ihraç edilen, 2 Adalet Bakanlığı ve 11 Yargıtay personeli hakkında gözaltı kararı alındı.

        Zanlıların adreslerine düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

        Adreslerinde bulunamayan 3 zanlı aranıyor. (AA)

        İSTANBUL MERKEZLİ 8 İLDE OPERASYON

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 39 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı ByLock'u kullandığı tespit edilen ve konuşma içerikleri çözümlenen 39 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında doktor ve öğretmenlerin de olduğu şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

        Operasyon kapsamında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ve söz konusu adreslerdeki aramaların sürdüğü belirtildi. (AA)

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa