Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... 24 Haziran seçimlerine son 13 gün (11 Haziran 2018)

        24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 13 kala, liderler de yoğun bir program içerisinde. Başbakan Binali Yıldırım Maltepe'de taksicilerle bir araya gelirken, UBER hakkında, "3 kuruşa 5 köfte yok" dedi. Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu da Abdullah Gül'ün ve kendisinin adaylık sürecini anlattı.Başak Demirtaş, Muharrem İnce'nin kendisini ziyaret edecek olmasına değinerek, "Evimin kapısı Sayın Erdoğan, Akşener, Perinçek ve Karamollaoğlu'na da açık" dedi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ seçim sürecine ilişkin soruları yanıtladı.Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Benim zamanımda SGK’nın borcu 2 milyardı, şimdi 34 milyar açık var" dedi. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "iftira ve hakaret" iddiasıyla 100 bin liralık tazminat davası açtı. HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunurak, "53 kişinin katledilmesi sözde talimatımı" paylaşırsan söz veriyorum, senin lehine Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekileceğim" dedi.

        REKLAM

        İşte Haberturk.com'da yer alan 24 Haziran seçimlerine ilişkin haberler...

        Erdoğan: Kandil'e operasyonu başlattık
        Erdoğan: Kandil'e operasyonu başlattık

        Cumhurbaşkanı Erdoğan Niğde'de vatandaşlara hitap ediyor. Erdoğan, "Kuzey Irak, Kandil, Sincar demiştim ya hatırlayın. Oraya da operasyonlarımızı başlattık. 20 uçağımızla 14 hedefi yok ettik. 20 uçak gittiler, vurdular, döndüler." dedi.

        Türkeş: Muharrem İnce çok iyi performans gösteriyor
        Türkeş: Muharrem İnce çok iyi performans gösteriyor

        AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu. 24 Haziran seçimleri öncesi cumhurbaşkanı adaylarını "Kanlı, canlı ve heyecanlı" şeklinde tanımlayan Türkeş, Meral Akşener ve Muharrem İnce'nin performansını değerlendirdi. Akşener için, "Meral hanım erkek siyasetine dahil olmaya çalışıyor. Daha farklı bir siyaset yapması lazım ki yapamıyor" diyen Türkeş, Muharrem İnce için ise, "Çok iyi bir performans gösteriyor. Ama, 'Ben Türkiye yöneteceğim' diyen Cumhurbaşkanı adayı, 'bizi seçin biz yönetmeyeceğiz, biz eskiye döneceğiz' diyor" şeklinde konuştu.

        Demirtaş: Kobani talimatı verdiğimi paylaşırsan adaylıktan çekilirim
        Demirtaş: Kobani talimatı verdiğimi paylaşırsan adaylıktan çekilirim

        HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunurak, "53 kişinin katledilmesi sözde talimatımı" paylaşırsan söz veriyorum, senin lehine Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekileceğim" dedi.

        İnce'den Erdoğan'a 100 bin liralık dava
        İnce'den Erdoğan'a 100 bin liralık dava

        CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "iftira ve hakaret" iddiasıyla 100 bin liralık tazminat davası açtı.

        REKLAM
        Kılıçdaroğlu: Benim zamanımda SGK’nın borcu 2 milyardı, şimdi 34 milyar
        Kılıçdaroğlu: Benim zamanımda SGK’nın borcu 2 milyardı, şimdi 34 milyar

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde konuştu. CHP lideri, "Benim zamanımda SGK’nın borcu 2 milyardı, şimdi 34 milyar açık var. Ondan sonra Kılıçdaroğlu döneminde SGK battı diyorlar. Soruyorum bu açık ne peki? Artık daha geç emekli oluyorsun, 65 yaşında. E bu borç ne, maaşınız da az. İktidarın bunun hesabını vermesi lazım" dedi.

        Bozdağ: HDP, Millet İttifakı'nın doğrudan müttefikidir
        Bozdağ: HDP, Millet İttifakı'nın doğrudan müttefikidir

        Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ soruları yanıtladı. Bozdağ, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Korgeneral İsmail Metin Temel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı alkışlaması üzerine yaptığı yorumlara ilişkin olarak, "Bir ordu komutanının kendi silahlı kuvvetlerinin başkomutanını, cumhurbaşkanını, milletin birliğini temsil eden liderini alkışlamasından daha doğal ne olabilir?" dedi. Bozdağ, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iade dosyasında CHP'lilerin yaptığı inceleme hakkında ise, "Vicdanlı hakkaniyet sahibi olarak, 'Adalet Bakanlığı işi usulüne uygun yapmış, kitaba uygun yapmış, doğru düzgün istemiş, eksik olan bir şey yok" ifadelerini kullandı.

        REKLAM
        Başak Demirtaş: Bütün cumhurbaşkanı adaylarına evimin kapısı açık
        Başak Demirtaş: Bütün cumhurbaşkanı adaylarına evimin kapısı açık

        HDP'nin eski Eş Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş seçim standını gezdi. Selahattin Demirtaş'a stantlardaki durumu anlatacağını söyleyen Başak Demirtaş, Muharrem İnce'nin kendisini ziyaret edecek olmasına da değindi. Demirtaş, "Evimin kapısı Sayın Erdoğan, Akşener, Perinçek ve Karamollaoğlu'na da açık" dedi. Başak Demirtaş, İnce'nin ziyaret jestinin insani ilişkilerin güçlenmesini sağlayacağını belirtti.

        REKLAM
        Vatandaş istedi, selfieyi Kılıçdaroğlu çekti
        Vatandaş istedi, selfieyi Kılıçdaroğlu çekti

        Bir vatandaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile selfie çekmek istedi. Vatandaşın denemesi başarısız olunca, telefonu Kılıçdaroğlu alarak selfieyi çekti.

        Karamollaoğlu, Abdullah Gül ile görüşmesini anlattı
        Karamollaoğlu, Abdullah Gül ile görüşmesini anlattı

        Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu bir televizyon programında soruları yanıtladı. Karamollaoğlu, Abdullah Gül ile ilgili süreci anlattı, "Şu anda AK Parti'den kopan kesimi ve ondan daha fazlasını Abdullah Gül Bey konsolide eder düşüncesi ben de oluştu. Ben gittim kendisine. O da çatı aday durumu olursa uygun olur gibi bir şey söyledi, tam bu şekilde demese de. Böyle bir şey olmayınca da kendisi imtina etti." dedi.

        Yıldırım'dan Uber açıklaması: Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte
        Yıldırım'dan Uber açıklaması: Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte

        İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nca Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'nda düzenlenen "Maltepe Sahur Programı"nda taksicilerle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, Uber hakkında açıklamalarda bulundu. "Uber" diye bir şey türediğini dile getiren Yıldırım, "Bakın, Cumhurbaşkanımızın açık talimatı var. Bu ülkede hiç kimse bedavadan para kazanamaz. Yasal olmayan yoldan ticaret yapamaz. İstediği kadar teknolojisi olsun. İster uzaydan internet kullansın, ister kablodan kullansın. Burada vergi mükellefi olmayan hiç kimse iş yapamaz. Bu kadar net." diye konuştu.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa