Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika SON DAKİKA! CHP açıkladı! 15 Milletvekili İYİ Parti'ye geçti

        İYİ Parti'nin seçime girip giremeyeceği tartışılırken CHP ve İYİ Parti, B planını hayata geçirdi. CHP'den 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti'ye geçti.İYİ Parti'ye geçen isimler arasında CHP Genel Başkanı Başdanışmanı ve Balıkesir MilletvekiliAhmetAkında yer aldı. İYİ Parti'nin grup kurmasıyla seçime girmesi sağlanacak. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 20 milletvekilinin imzası yeterli oluyor. İYİ Parti'nin Meclis'te 5 vekili bulunuyor. İYİ Parti, 20 milletvekiline sahip olduğu andan itibaren Meclis'te grup toplantısı düzenleme hakkına da sahip olacak.

        CHP'Lİ ALTAY İSTİFA EDEN VEKİLLERİ AÇIKLADI

        CHP Grup Başkanvekili Altay TBMM'de basın açıklaması düzenledi. Açıklama sırasında partiden istifa eden vekiller de hazır bulundu. Altay, "5 milletvekilimiz bugün CHP´den istifa edip İYİ Parti´ye katıldılar. YSK´nın bir demokrasi ayıbına zorlanması, bir demokrasi ayıbına imza atmaması ve atamasına da fırsat ve imkan sağlamak istiyoruz. Türkiye´de bir rahatlamaya ve herksin bütün kamu vicdanının şimdi oldu, seçime katılan herkes seçime girebiliyor görüş ve algısının toplumda oluşmasını işitiyoruz. Demokrasi herkes için. Demokrasinin kazanması için yargının bu siyasi tasarrufunun ortadan kaldırılması için siyasi değil ama demokratik bir tasarruf ile CHP´ye mensup 15 sayın milletvekili bugün partimizden istifa ettiler İYİ Parti´ye katıldılar" dedi.

        REKLAM

        TEZCAN: YARIŞI ORTADAN KALDIRACAK HİÇBİR ŞEYE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

        Altay'dan sonra kararın gerekçesine dair açıklamalarda bulunan Tezcan, "15 milletvekilimiz Genel Başkanımızın talimatıyla istifa ederek İyi Parti'ye geçmiştir. Tarih bu arkadaşlarımızı demokrasi kahramanları olarak hatırlayacaktır. Demokrasinin önüne kurulan tuzakları temizleme adımıdır. İyi Parti'nin seçimlere girme hakkı olduğunu herkes biliyor. 15 milletvekili arkadaşımızın katılmasına gerek olmadan İyi Parti'nin seçimlere girme hakkının var olduğunu herkes biliyor. Seçimlere girme hakkı olan bir partiyi seçimlere sokmamaya çalışıyorlar. Seçimlerde yarışı ortadan kaldıracak hiçbir şeye müsade etmeyeceğiz. " dedi.

        AKŞENER'DEN AÇIKLAMA

        CHP'li vekillerin partisine geçmesine ilişkin açıklama yapan Meral Akşener, "Ortak tuzak kurdular, boşa çıkarıldı" dedi.

        CHP'Lİ VEKİL CİHANER: ÖDP, TKP VE DSP İÇİN DE 20'ŞER VEKİL İSTERİZ

        Öte yandan, CHP'li 15 vekilin İYİ Parti'ye geçeceği haberlerinin duyulmasının ardındanCHP İstanbul milletvelili İlhan Cihaner, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "ÖDP, TKP ve DSP için de 20'şer vekil isteriz" dedi.

        İYİ PARTİ'YE GEÇEN ARIK'TAN İLK AÇIKLAMA

        CHP'den İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili arasında yer alan Kayseri Milletvekili Çetin Arık sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" Bu oyunu bir yazan bir de bozan var. Türkiye'yi tek adam yönetimine bırakmamak için, demokrasinin kazanması için bu ülkede insanlar büyük bedeller ödedi, biz de üzerimize düşen bedeli her zaman ödemeye hazırız.Bu doğrultuda Genel Başkanımızın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimizin Aydınlık Türkiye için almış olduğu karara saygı duyarak, demokrasiden yana tavır aldık. Bizim yerimiz de yönümüzde belli. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti..." dedi.

        İSTİFA EDEN VEKİLLERİN LİSTESİ

        İYİ Parti'ye geçen CHP'li 15 milletvekilinin isimleri şöyle;

        Afyonkarahisar milletvekili Burcu Köksal

        REKLAM

        Amasya milletvekili Mustafa Tuncer

        Ankara milletvekili Nihat Yeşil

        Aydın milletvekili Hüseyin Yıldız

        Balıkesir milletvekili Ahmet Akın

        Burdur milletvekili Mehmet Göker

        Bursa milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu

        Bursa milletvekili Erkan Aydın

        Çorum milletvekili Tufan Köse

        Edirne milletvekili Okan Gaytancıoğlu

        İzmir milletvekili Tacettin Bayır

        Kayseri milletvekili Çetin Arık

        Kocaeli milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet

        Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer

        Zonguldak milletvekili Ünal Demirtaş

        EVRAKLAR YSK'YA VERİLDİ

        CHP'li vekillerin istifa ederek İYİ Parti sıralarına katılmasına dair gereken evrak YSK'ya teslim edildi.

        İYİ PARTİ'DEN AK PARTİ'YEMESAJ

        CHP'li 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesinin ardından gözlerin çevrildiği İYİ Parti'den henüz resmi bir açıklama gelmedi. İYİ Parti'nin resmi Twitter hesabından ise, "Ne oldu, çalışmadığınız yerden mi geldi?" şeklinde bir paylaşım yapıldı.

        YSK BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

        Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, "Seçim takvimi için uyum yasalarının geçmesi gerekiyor. Seçim takvimini açıklamak için onu bekliyoruz" dedi.

        REKLAM

        YSKBaşkanı Sadi Güven, İYİ Parti'nin seçimlere katılıp katılmayacağı konusunda, "Siyasi partilerin ne şekilde seçime girebilecekler Siyasi Partiler Kanunu'nda yazıyor. Herhangi bir siyasi parti ile ilgili bir tespitimiz yok" açıklamasında bulundu.

        Güven, seçim takvimine ilişkin ise kamuoyunda yıpratıcı şekilde açıklamaların yer aldığını ifade ederek, bu tür açıklamaların hemYSK'ya hem de Türk demokrasisine zarar verdiğini belirtti. Güven, "Seçim takvimi için uyum yasalarının geçmesi gerekiyor. Seçim takvimini açıklamak için onu bekliyoruz" dedi.

        TEZCAN VE ÖZEL 16.00'DA İYİ PARTİ'Yİ ZİYARET EDECEK

        Habertürk TV'den Ömer Topsakal'ın aktardığına göre, CHP ile İYİ Parti kurmayları görüşüyor. Saat 16.00'da CHP Sözcüsü Bülent Tezcan ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İYİ Parti'ye ziyarette bulunacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa