Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem “Solu esas olarak Vatan Partisi temsil ediyor”

        ORDU’DA PERİNÇEKÇİ YOK

        Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk TV’de yayınlanan Açık ve Net’in konuğu oldu. Kübra Par’ın sorularını yanıtlayan Perinçek, “Ordu’nun birliği, bütünlüğü bizim için çok önemlidir. Onun için Vatan Partisi olarak Ordu’da Vatan Parti’li Perinçek'çi bir grup yaratma düşüncemiz olamaz” dedi.

        “ERDOĞANLAR PERİNÇEK'Çİ OLDU”

        Habertürk TV’de yayınlanan Açık ve Net’e konuk olan Doğu Perinçek, gündeme ve 2019 seçimine dair açıklamalarda bulundu. Vatan Partisi lideri, “Siz artık Erdoğancı mısınız? Doğu Perinçek, savunduğu tezler itibariyle artık AK Parti ve Erdoğan’ın tarafına mı yaklaştı?” sorusuna, “Amerika ve Alman basını, “Erdoğanlar Perinçek'çi oldu” diye yazıyor. Son zamanlarda Amerika ve Alman basınında, Türkiye’nin Vatan Partisi’nin çizgisine geldiği, Avrasya çözümünü Vatan Partisi’nin on yıllardan beri savunduğu şeklinde yorumlar yapılıyor. Biz partimizin programını savunuyoruz ve Türkiye’yi yönetenlerin o programa geleceğini biliyorduk. Güvenlik ve dış siyasetle bu değişim başladı. O nedenle Vatan Partisi kendi programı çizgisinde devam ediyor” yanıtını verdi.

        REKLAM

        “VATANINI SEVEN HERKES SOLCUDUR”

        Perinçek, Kübra Par’ın, “Fırat Kalkanı Operasyonu’na destek verdiniz ama sol da sizi çıkarcılıkla suçluyor. Çünkü bu operasyonlara destek vererek aslında siz klasik anlamdaki soldan farklı bir tutum sergiliyorsunuz” sözleri üzerine, “Onların solculukla bir ilgisi yok. Vatanını seven herkes solcudur. Çağımızda sol demek, emperyalizme karşı mücadele demektir. Amerika’nın güdümünde solculuk olur mu? PKK’nın çizgisinde bir solculuk olabilir mi?” şeklinde açıklamada bulundu.

        “BİZ İKTİDAR OLACAĞIZ”

        Doğu Perinçek, “Artık muhalefet değil misiniz?” sorusunu ise, “Türkiye için bir çözüm sunuyoruz. Biz iktidar olacağız. Muhalefet olmak için politika yapmıyoruz, iktidar olmak için yapıyoruz. Şu anda Türkiye’nin girdiği çizgi Vatan Partisi’nin müjdesini vermeye başladı. Türkiye o çizgiye girdi ve Kemalist devrim rotasıyla bu tamamlanacak. Göreceksiniz, Türkiye önümüzdeki yıllarda Atatürk devrimi çizgisine yeniden oturacak” diye cevapladı.

        REKLAM

        “VATAN PARTİSİ’NİN GÜCÜNÜ OYUYLA ÖLÇMEYELİM”

        Perinçek’in, “Peki, o zaman neden oy alamıyorsunuz?” sorusuna yanıtı, “Onu da alacağız. Vatan Partisi’nin gücünü oyuyla ölçmeyelim. Vatan Partisi, bugün Türkiye’yi yöneten, yönlendiren partidir. Vatan Partisi oy da alacak, iktidar da olacak. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Vatan Partisi doğrudan doğruya iktidar mevkilerinde söz sahibi olacak” şeklinde oldu.

        Perinçek’in açıklamaları şöyle:

        “SOLU ESAS OLARAK VATAN PARTİSİ TEMSİL EDİYOR”

        “Solu esas olarak Vatan Partisi temsil ediyor. Bizden başka sol olabilir ama bugün Türkiye bir vatan savaşında. Dikkat edelim, çağımızda bütün devrimler vatan savaşında oldu. Onun için vatan savaşı çizgisinde olmayanların solculukla bir ilgisi yok”.

        “HZ. MUHAMMED LENİN ve MAO GİBİ DEVRİMCİDİR”

        Hz. Muhammed, Atatürk, Lenin, Mao; bunların hepsi benzeyen adamlar. Hepsi bir devrimin lideridir. Hz. Muhammed de bir devrim lideridir. Arap kabileleri birbirlerini vurup kırarken, soygunculuk yaparken Hz. Muhammed bir medeniyet devrimi gerçekleştirdi. “Kimse birbirini soymayacak, aşiretler savaşmayacak. Hepiniz bir ümmetsiniz. Birbirinizle savaşmayacaksınız. Bir devlet kuracağız ve hukuku gerçekleştireceğiz. Bu hukukun içinde cana kıyılmayacak, mala el konmayacak” dedi ve o büyük medeniyetin koşullarını yarattı. Hz. Muhammed büyük bir devrime liderlik etti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa