Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Snap basına bilgi sızdıran çalışanların izini sürüyor - Teknoloji Haberleri

        Snap, son dönemde şirkete dair ortaya çıkan sızıntı bilgilerin artması üzerine harekete geçti.

        Şirketin baş avukatı ve genel danışmanı Michael O'Sullivan tarafından çalışanlara gönderilen bildiride, bilgi sızdırırken yakalanan çalışanların kovulabileceği ve hatta yasal cezalarla karşı karşıya kalabileceği belirtildi.

        O'Sullivan, bilgi sızdıran çalışanlara karşı tüm hukuksal haklarını kullanacaklarını ve mahkemelerin çalışanları hapse bile atabileceklerini söyledi. Yönetici ayrıca bilgi sızdıranların yalnızca Snap tarafından değil, bilgileri sızdırılan kullanıcılar ve Snap yatırımcıları tarafından da mahkemeye verilebileceğini belirtti.

        REKLAM

        Gizlilikle çalışmayı seven Snap, son dönemlerde daha duyurulmayan haberlerinin basın tarafından ele geçirilmesiyle sarsılmıştı. Sızdırılan haberler arasında, şirketin küçülme planları da yer alıyordu.

        2016 yılında Venice Beach'teki yeni merkezine taşınan şirket, öncesinde CEO Evan Spiegel'in bu binayı güvenlik açısından incelemesini ve tam not vermesini beklemişti. Ayrıca Snap, tüm yeni çalışanlara hangi bilgilerin dışarı açılmaması konusunda eğitimler veriyor.

        Dünya basınında çıkan haberler, Snap çalışanlarının yeni ürünlerin ne zaman çıkacağını bilmediklerini iddia ediyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa