Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne tam donanımlı yeni hizmet binası inşa edilecek. Projesi Sivas'a özgü hazırlanan binanın yapım ihalesi gerçekleştirildi.

        Ülke genelinde Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hizmet binası yapımı için ilk etapta aralarında Sivas'ın da bulunduğu 5 il proje kapsamına alındı. Sivas, Muş, Eskişehir, Burdur ve Gümüşhane illerinde hizmet binası yapım işi programa alınarak, ilimiz için 8 milyon lira ödenek tahsis edildi.

        AFAD Başkanlığınca Sivas'a yeni yapılacak hizmet binası için Sivas'a özel proje hazırlanırken, tesis Eğriköprü Mahallesi 112 Acil Çağrı Merkezi'nin yanında bulunan yaklaşık 6 bin 267 metrekarelik alan üzerinde, bodrum, zemin ve 2 kat olmak üzere 4 katlı olarak inşa edilecek.

        Teknik donanımlara sahip 72 kişilik acil durum yönetim merkezi (İAADYM) olacak binada çalışma ofisleri, sosyal alanlar, etkinlik, toplantı ve eğitim mekanlarının yanı sıra arama kurtarma malzemeleri bakım atölyesi de bulunacak.

        Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından ihalesi yapılarak sözleşme aşamasına gelinen çalışmada binanın 2019 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa