Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas’ta yok olan bir geleneği canlandırmak isteyen aşıklar, Sivaslıları ‘dım dım yar’ türküsüyle sahura kaldırdı.

        Sivas’ta bulunan Aşıklar Derneği, yok olan bir geleneği canlandırmak için ilginç bir çalışmaya imza attı. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de Sivaslıları sahura çalgılarla ve türkülerle uyandırmak isteyen dernek üyeleri, Sivas’ın sevilen türkülerinden ‘dım dım yar’ isimli türküyü çalarak sokak sokak gezdi. Türküyle uyanan Sivaslılar, pencerelere çıkarak türküye eşlik etti. Sahur vaktini çay ocaklarında sohbet ederek bekleyenler ise caddeye çıkıp oyun oynadı.

        Sivas’ın aşıklarından Halil İbrahim Durmuş, geçmişte Sivas’ta bu geleneğin bulunduğunu ancak artık yapılmadığını belirterek, amaçlarının bir gecelik de olsa yok olan bu kültürü yaşatmak olduğunu belirtti. Vatandaşlarda sahura bu şekilde uyandırıldıkları için yaşadıkları memnuniyeti dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa