Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas’ta tamamlandığında Sivas’ın 2. Organize sanayi bölgesi olacak, Demirağ Organize Sanayi Bölgesi alt yapı ihalesine çıktı.

        Konuyla ilgili olarak Sivas Valisi Davut Gül yaptığı yazılı basın açıklamasında, yeni organize sanayi bölgesinin Sivas’a 25 km mesafedeki Kovali mevkiinde bulunan 814 hektarlık alanda kurulacağını belirtti. Gül açıklamasında, “Sivas merkeze 25 km mesafede Kovalı mevkiinde 814 hektar alana kurulacak olan Demirağ Organize Sanayi Bölgesi Sivas’ın ekonomisine büyük canlılık kazandıracak gerek istihdam, gerek ihracat alanında atılım yapmasını sağlayacak Demirağ OSB’nin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylan alt yapı projeleri yapım için ihaleye çıktı. Şehrimizin ekonomik olarak ileri hedeflere ulaşmasında katkı sağlayacak doğrudan ve dolaylı olarak 40 bin kişinin istihdamına olanak tanıyacak II. OSB. yanında ki alana Lojistik Merkezinde yapılacak olmasıyla ayrı bir önem kazandı.”dedi.

        150 milyon liralık yatırım.

        Gül, yeni organize sanayi bölgesinin 150 milyon liralık bir yatırım olduğunu ifade edip, “ Bugün Resmi Gazete’de yayınlandı. 07 Haziran 2018 günü ihalesi yapılacak. İhale süreci bir hafta 10 gün sürecek. Yaklaşık 144 milyon liralık bir yatırım KDV’si ve iş artışlarını da sayarsak 150 milyon milyon liralık yatırım. Altyapı inşaatının ardından da yer talebinde bulunan ve yer tahsisi yapılan firmalar inşaatlarına başlayarak, üretime geçebilecekler. Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nde onaylı imar planına göre 226 adet sanayi parseli bulunuyor, parsellerin sanayicilere tahsis edilmesine devam ediliyor. Demirağ Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçmesinde her türlü desteği sağlayan. Acele kamulaştırma ve yerelde ihale etme yetkisi verilmesinde büyük katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz ve milletvekili arkadaşlarımıza Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bürokratlarına teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa