Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) her gün 2 bin öğrenciye ücretsiz iftar yemeği veriliyor.

        Ramazan ayının eğitimöğretim dönemine denk gelmesinden dolayı Cumhuriyet Üniversitesi'nde final sınavlarına hazırlanan öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız öğrencilere ücretsiz iftar yemeği verilmesi talimatı verdi. Bunun üzerine üniversite kampüsü içerisindeki Merkezi Cafeterya'da her gün 2 bin öğrenciye iftar yemeği verilmeye başlandı. İftara katılan Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız öğrencilere yemek dağıtarak birlikte iftar yaptı.

        Öğrencilerle birlikte iftarı paylaşmak istediklerini belirten CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, "Göreve geldiğimizden bu yana bizim memnun etmek istediğimiz insanlar öğrencilerimizdi. Öğrenciler var diye biz burada varız. Onun içinde bu Ramazan'da ailelerinden uzak olan öğrencilerimiz hem sınavların çalışsınlar hem de iftarlarını yapsınlar istedik. Bundan sonra bu gelenek haline gelecek. Çünkü bizde öğrencilik dönemimizde evde kalırken iftarda ne yemek yapacağız diye düşünürdük. Bir çok hocamız, arkadaşlarımız bu şeyleri karşılıyor. Bu uygulamayı duyurduktan sonra hayır sahipleri de yardımcı olmak istedi. Bu yıl başladı gelecek yıllarda da bu uygulamamız devam edecek" dedi.

        Öğrencilerde uygulamadan oldukça memnun olduklarını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa