Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, vakıflara ait ev ve iş yerlerindeki kira artışlarına yönelik eleştirileri doğru bulmadığını bildirdi.

        Karaca, bölge müdürlüğünde düzenlediği toplantıda, vakıflara ait ev ve iş yerlerinin kira bedelinin 5 yılda bir belirlediğini söyledi.

        Rayiç bedeli düşük olan taşınmazlardaki kira rayiçlerinin Vakıflar Genel Müdürlüğünün belirlediği oranda güncellendiğini aktaran Karaca, "Yapılan işlem, Türkiye genelinde kira sözleşmelerinin 5 yılda bir değişiminden kaynaklanan kira artışı değil, güncellemedir. Bu güncellemeleri de biz Sivas olarak mütalaa ettik. Sivas'ın şartları içerisinde nasıl mütalaa ederiz, nasıl yaparız diye kriterler koyduk." dedi.

        Karaca, kiraların çevredeki taşınmazların kira durumuna göre belirlendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Adil davranmak durumundasınız, hepsi bizim esnafımız. İlan sitelerine baktık, oradaki fiyatları değerlendirdik, göz önüne aldık. Güncelleme yaparken neyi baz alırsınız, en son kiralananlara baktık. Biz vakıfız, vakıf insanların hayatını idame ettirmek için vardır. Esnafın hayatını idame ettirmek için vardır. Biz uygulamada bunu en alt baza çektik."

        Karaca, restorasyonu devam eden tarihi eserlerin durumu hakında da bilgi verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa