Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Sivas'ta kurulacak Demirağ Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) altyapı projeleri yapım ihalesi 7 Haziran'da gerçekleştirilecek.

        Vali Davut Gül, yaptığı yazılı açıklamada, Sivas merkeze 25 kilometre mesafede Kovalı mevkisinde 814 hektar alana kurulacak Demirağ OSB'nin Sivas ekonomisine büyük canlılık kazandıracağını belirtti.

        Demirağ OSB'nin altyapı projeleri için yapım ihalesine çıkıldığını bildiren Gül, "Şehrimizin ekonomik olarak ileri hedeflere ulaşmasına katkı sağlayacak, doğrudan ve dolaylı olarak 40 bin kişinin istihdamına olanak tanıyacak OSB, yanındaki alana Lojistik Merkezi'nin de yapılacak olmasıyla ayrı bir önem kazandı." ifadelerini kullandı.

        İhalenin Resmi Gazete'de ve yerel gazetelerde yayımlandığını belirten Gül, şunları kaydetti:

        "7 Haziran'da ihale yapılacak ve ihale süreci yaklaşık 10 gün sürecek. Yaklaşık 150 milyon liralık bir yatırım. Altyapı inşaatının ardından da yer talebinde bulunan ve yer tahsisi yapılan firmalar inşaatlarına başlayarak üretime geçebilecekler. Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nde onaylı imar planına göre 226 sanayi parseli bulunuyor, parsellerin sanayicilere tahsis edilmesine devam ediliyor. Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nin hayata geçmesinde her türlü desteği sağlayan, acele kamulaştırma ve yerelde ihale etme yetkisi verilmesinde büyük katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz ve milletvekili arkadaşlarımıza, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bürokratlarına teşekkür ediyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa