Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA! Şırnak'taki çatışmadan acı haber ulaştı: 3 asker şehit

        Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde bulunan Elmalı ve Kuyu Tepe üs bölgesine PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 3 askerşehitoldu, 1 asker ise yaralandı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Melih Yiğit'in haberine göre; Bestler-Dereler bölgesinde konuşlandırılan Kuyu Tepe Üs bölgesine PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi.

        Teröristlerin ilk saldırısında 3 askerşehitoldu, 1 asker ise yaralandı. Askerlerin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

        ŞEHİT ATEŞİ ISPARTA'YA DÜŞTÜ

        Şehitolan askerler ve yaralı asker bölgeden helikopter ile alınarak Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

        Şırnak'ta, Kuyutepe üs bölgesine PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silah ve roketatarlarla düzenlediği saldırıda şehit düşen 3 askerden Uzman Çavuş Muğdat Çelik'in Isparta’da yaşayan ailesine şehadet haberi verildi.

        Şehit Piyade Uzman Çavuş Muğdat Çelik’in şehadeti, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ferat Vural, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan tarafından Akkent Mahallesi’nde oturan eşi Nazlı Çelik’e haber verildi.

        Şehit evine Türk Bayrakları asıldı

        Şehit uzman çavuşun şehadet haberini duyan bölgedeki komşuları ve vatandaşlar şehit evine akın ederken, Çelik Ailesinin yaşadığı eve Türk Bayrakları asıldı. Daha önce Isparta 40.Piyade Alayı’nda görev yaparken 2017 genel atamalarıyla görev yeri değişen Şehit MUğdat Çelik’in, Furkan (16), Fatma (13) ve Zeynep (3) adında 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehadet haberinin verildiği dakikalarda okulda olduğu belirtilen 16 yaşındaki Furkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerince yaşadığı eve getirildi. Geçtiğimiz yıl yapılan atamalar sonrasında Şırnak’a tayini çıkan Şehit Çelik’in, çocuklarının eğitim durumu sebebiyle ailesini Isparta’da bıraktığı belirtildi.

        Şehidin cenazesinin, yarın memleketi Van'ın Erciş ilçesinde toprağa verileceği kaydedilirken, Isparta’daki ailenin akşam saatlerinde hava yoluyla Van’a gideceği öğrenildi.

        ŞEHADET HABERİ ÇORUM'DAKİ AİLEYE VERİLDİ

        Şırnak’ta Elmalı ve Kuyu Tepe üs bölgesine PKK’lı teröristler tarafından saldırıda terhisine bir hafta kala şehit olan Piyade Er Baki Afşar'ın şehadet haberiÇorum'daki baba evine şehit ateşi düştü.

        İHA'nın haberine göre; Piyade Er Baki Afşar'ın şehadet haberini Vali Yardımcısı Coşkun Doğan ve Garnizon Komutanı Alb. Çetin Öcal tarafından Gülabibey Mahallesi Bagcılar 17. Sokakta yaşayan ailesine verdi. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları acı haber üzerine eve gelirken şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

        TERHİSİNE 6 GÜN VARDI

        Terhisine 6 gün kala şehit düşen Er Baki Afşar'ın şehit haberini babası Mustafa Afşar Kırıkkale'de öğrendi. Bir fabrikada montaj ustası olarak çalışan ve işi dolaysıyla Kırıkkale'ye giden baba Mustafa Afşar ambulanslaÇorum'da getirildi.

        Çorum'un Oğuzlar ilçesi nüfusuna kayıtlı şehit Piyade Er Baki Afşar'ın sivil hayatta motor ustası olduğu öğrenildi.

        Şehit Er'inÇorum'daki baba evi acı haberin duyulmasından sonra Türk bayrakları ile donatılarak taziye çadırı kuruldu.

        ŞEHİT ATEŞİ ADANA'YA DÜŞTÜ

        Şırnak'ta Kuyutepe üs bölgesine yapılan saldırı sonucunda PKK'lı teröristlerle yaşanan çatışmadaşehitolan Piyade Onbaşı Mehmet Volkan'ın (24) terhisine 8 gün kaldığı öğrenildi. Bestler Dereler bölgesindeşehitdüşen askerin sosyal medya hesabından “Evet yorulduk,uykumuz geldi, çoğu zaman üşüdük, yeri geldi titredik ama hiç yılmadık, yolumuzdan dönmedik. Vatan için din içinşehitlerimiz için buradayız. #Bestlerdereler #Şırnak” şeklinde paylaşım yaptığı ortaya çıktı.

        Şırnak'ta bulunan Bestler-Dereler bölgesinde bir süre önce kurulan Kuyutepe üs bölgesine sabah saatlerinde PKK'lı bir grup uzun namlulu silah ve roket atarlı saldırıda bulundu. Üst bölgesinden teröristlere karşılık verilmesi nedeniyle çatışma çıktı.

        Çatışmada, aralarında Piyade Onbaşı Mehmet Volkan'ın da bulunduğu 3 askerşehitoldu, bir asker de yaralandı. Acı haber, komutanlar tarafından şehidin Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan Denizli Mahallesi'ndeki baba evine verildi. Bekar olan şehidin annesi Zübeyde, babası Osman ve 14 yaşındaki kardeşi Esra Volkan, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin baba ocağına dev Türk bayrağı asıldı.

        TERHİSİNE 8 GÜN VARDI

        Terhisine 8 gün kalaşehitolduğu öğrenilen Mehmet Volkan'ın bir süre önce sosyal medya hesabından “Evet yorulduk,uykumuz geldi, çoğu zaman üşüdük, yeri geldi titredik ama hiç yılmadık, yolumuzdan dönmedik. Vatan için din içinşehitlerimiz için buradayız. #Bestlerdereler#Şırnak” şeklinde paylaşım yaptığı ortaya çıktı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa