Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK/MARDİN/SİİRT (AA) - Şırnak, Mardin ve Siirt'te, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim başarısı kutlanıyor.

        AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla sevinç gösterisinde bulundu, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar attı. Bazı vatandaşlar da il merkezinde araçlarıyla konvoy oluşturdu.

        Parti önünde toplanan bir grup, daha sonra havai fişeklerle ve konvoy eşliğinde sevinç yaşadı.

        Bazı partililer, AK Parti'den milletvekili seçilen Rizgin Birlik'in evinin önünde toplanarak, sevinç gösterisinde bulundu.

        AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim başarısını kutladıklarını belirterek, "Bundan sonra hep beraber bu memlekete, değerlerimize sahip çıkacağız. Birlik olacağız, hep beraber bu memleketi kalkındıracağız. Allah hepinizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

        - Mardin

        Mardin'de, AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan çok sayıda kişi, meşale yakıp, kutlama yaptı.

        Ellerinde Türk bayrakları ve AK Parti flamaları taşıyan partililer, "Başkan Erdoğan, İşte Ordu İşte Komutan" şeklinde tezahürat yaptı. Kadınlar zılgıt çekerken, bazıları da dua etti. Havai fişek gösterisinin de yapıldığı kutlamalarda, yoldan geçen araçlardaki vatandaşlar da korna çalarak partililere destek verdi.

        AK Parti İl Başkanı Nihat Eri, teşekkür konuşması yaptı.

        - Siirt

        Siirt'te, AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan çok sayıda partili, kutlama yaptı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki partililer de davul zurna eşliğinde halay çekti.

        Havai fişek gösterisinin de yer aldığı kutlamalar, Kurtalan Caddesi üzerinde devam ederken, araçlarındaki vatandaşlar da korna çalarak partililere destek verdi.

        - Ören: "Asla koyun olmayacağız"

        Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'den Siirt milletvekili seçilen Osman Ören, memleketi için gece gündüz demeden çalışacağını söyledi.

        Türk'ü, Kürt'ü ve Arap'ı ile bir ve beraber olmaya devam edeceklerini belirten Ören, "Bizde ayrı gayrı yok. Hepimiz kardeşiz, hepimiz Siirtliyiz, bu memleketin evladıyız. Biz hiçbir zaman ABD'ye, Pensilvanya'ya, HDP'ye, PKK'ya, Kandil'e boyun eğmedik. Kurtlar bazı koyunları kendilerine yem ederler ama şunu bilin; biz asla koyun olmayacağız. Biz bu birliğimizi, beraberliğimizi sürdürerek yerel seçimlerde bu memleketin esas sahibi olduğumuzu göstereceğiz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa