Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Sinop, Ramazan Bayramı'nda tatilcilerin uğrak merkezlerinden oldu.

        Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2014 ve 2016 verilerine göre Türkiye'nin en mutlu insanlarının yaşadığı Sinop'a ilgi gösteren tatilciler, özellikle plajlarda yoğunluk oluştururken, bazı tatilciler ise tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, Erfelek Tatlıca Şelaleri ile Akliman ve Hamsilos gibi turizm merkezlerini tercih etti.

        Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinde kentin çok sayıda kişinin tercihi olduğunu söyledi.

        Şehrin, bünyesinde deniz, tarih, doğa ve inanç turizmlerini aynı anda barındıran nadir kentlerden biri olduğuna işaret eden Kaya, "Ama maalesef konaklama tesislerimiz yetersiz kalıyor." dedi.

        Kaya, kent merkezi nüfusu 50 bin olan Sinop'ta bayram tatillerinde bu rakamın 200 binlere ulaştığını belirterek, şunları söyledi:

        "Sinop son yıllarda olduğu gibi yine bu bayramda da ziyaretçi akınına uğradı. Konaklama tesislerimizin tamamı doldu. Rezervasyon yapmadan gelen bazı ziyaretçilerimiz dönmek zorunda kaldı. Hep söylüyoruz Sinop'a tatile gelecekler mutlaka rezervasyon yaptırsınlar. Sonra yer bulamadıklarında bizler de üzülüyoruz. Çok şükür gerek eğlence gerekse plaj ve önemli turizm merkezlerimizde yoğunluk oluştu. İnsanlar güzel bir bayram geçirdiler. Trafik başta olmak üzere küçük sıkıntılar oldu ancak bunların da zamanla giderileceğine inanıyoruz."

        Bu arada üç günlük bayram tatili süresince Emniyet Müdürlüğünün kayıtlarına göre 114 bin 870 araç girişinin yaşandığı kentte yoğunluk oluştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sinop İlçeleri
        Tüm Sinop Haberleri
         Sinop

        Sinop

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa