Doctor Who
Bu Doktor bambaşka bir doktor. Adı, karakteri, tavırları her şeyiyle bir muamma. Rose Tyler adında bir kadın, kendisini Doktor diye adlandıran gizemli bir yabancıyla tanışır ve bundan sonra hayatı baştan sona değişir. Kısa süre içerisinde ailesi de dahil bütün dünyanın tehlike altında olduğunu öğrenir. Yapması gereken ise kurtuluş yolunu bulmaktır.
Rose
Bölüm 1
/Rose
Yayın Tarihi: 26 Mart 2005
Rose Tyler, Londra'da yaşayan sıradan bir genç kızdır. Bir giyim mağazasının alt katında Wilson adlı arkadaşını ararken plastik mankenlerin canlandığını ve ona doğru yürüdüğünü görür. Mankenlerin elinden kaçamayacağını anladığı sırada adının Doktor olduğunu söyleyen biri tarafından kurtarılır ve Rose'un elinde sadece bir plastik kol kalır. Doktor, onun kaçması gerektiğini söyler ve Rose, çıkar çıkmaz mağaza havaya uçar. Kalan bir parçanın sinyalini alan Doktor Rose'un evine gelir ve kolun sinyalini keserek onu etkisiz hâle getirir. Doktor, birçok olayın merkezinde bulunduğunu ve dünyayı plastikleri kullanarak yok etmek isteyen varlığı aramakta olduğunu belirtir. Sevgilisi Mickey Smith'in bilgisayarından Doktor'u araştıran Rose, onun hakkında meraklı bir görgü tanığının kurduğu ve Doktor'u görenlerle ilgili olan siteyle karşılaşır ve Mickey ile beraber o adrese giderler. Mickey, Rose içerideyken arabada beklemektedir. Bu sırada çöp kutusunun hareket etmekte olduunu görür. İçine bakınca da, elleri yapışır ve kutunun içine değişik bir plastik yardımıyla çekilir. Rose arabaya bindiğinde, eskiden Doktor'un bir kaçık olduğunu düşünen Mickey'nin yerinde Doktor hakkında bilgi almak isteyen bir Mickey görür. Yemek esnasında Doktor ortaya çıkar, plastik olduğu ortaya çıkan ve saldırmak üzere olan Mickey'yi durdurur. Gerçek Mickey'nin durumu belirsizdir. Bu plastik kopyayı yapanı bulmak için aramalarına hız verirler ve bir lunaparkın altında verici olduğunu keşfederler. Rose, bir telefon kulübesi sandığı TARDIS'in gerçek kimliğini öğrenir. Lunaparkın altında tüm plastiklere sinyal gönderen ve başka gezegenden gelen canlı plastik yaratığı bulur ve onunla kounuşup anlaşmaya çalışır. Bu arada Doktor'un elinde her ihtimale karşı, canlı plastiği yok edecek bir sıvı da bulunmaktadır. Canlı plastiğin plastik adamları Doktor'un yakasına yapışır ve ondaki sıvıyı bulurlar. Bunun üzerine, canlı plastik, tüm plastik mankenlere sinyal yollayarak, onlara insanları yok etmeleri konusunda emir verir. Londra şehrinde terör ve kaos ortamı yaşanır. Rose, Doktor'u kurtarmak için hamle yapar ve sıvı, canlı plastiğin içine düşer. Canlı plastik yok olur ve aynı zamanda yolladığı sinyal de kesilir. Böylece Londra şehriyle tüm gezegendeki insanlar, toplu bir yokoluştan kurtulur. Doktor, Rose'un kendine faydalı olduğunu gördüğü için ona iki seçenek sunar: Ya onunla kalıp çeşitli felaketleri engellemeye çalışacaktır, ya da ailesiyle kalıp hayatının geri kalanını normal insanlar gibi yaşayacaktır. Rose ilk başta ailesini seçse de, Doktor'un ona istediği zamana gidebileceğini söylemesi üzerine fikir değiştirir ve Doktor'u seçer.
The End of the World
Bölüm 2
/The End of the World
Yayın Tarihi: 02 Nisan 2005
Rose Tyler ve Doktor, TARDIS'le Rose'un bulunduğu zamandan 5 milyon yıl sonrasına gelirler. Artık Dünya ömrünü tüketen Dünya'dan tüm insanlar ayrılmıştır ve Dünya, Güneş tarafından kavrulmayı beklemektedir. İkili, Dünya'nın yokoluşunu son derece lüks bir uzay gemisinin camlarla örtülü güvertesinden seyretmek için gelen evrenin en zengin uzaylılarıyla dolu bir ortama girerler. Salonda yapılan geçit töreninde herkes, birbirine gezegeninden çeşitli hediyeler getirir. Tekrarlanan Meme'in Yandaşları ırkından gelen ve siyah giyip yüzlerini göstermeyen uzaylılar, gri rekte metal bir topu gördükleri herkese hediye ederler. Son olarak, Dünya'da kalan tek insan olan 17. Leydi Cassandra O'Brian Dot Delta adındaki zengin bir Dünyalı insan da topluluğa katılır. Tüm vücudu ameliyatla alınmıştır. Sadece incecik bir deri parça üstünde gerilmiş suratı kalmıştır ve sürekli adamları tarafından ıslatılma ihtiyacı duymaktadır. Zira, ıslatılmazsa aşırı kuruluktan gerilecek ve yok olacaktır. Başka bir odaya giden Rose'a Doktor, annesini arama fırsatı verir ve Rose, sanki gerçek zamanındaymış gibi annesiyle telefonda görüşür. Zamanla Tekrarlanan Meme'nin Yandaşları tarafından verilen gri renkli metal toplardan örümceğimsi sabotajcı küçük robotlar çıkar. Bunlar, geminin yöneticisini devre dışı bırakarak geminin kontrolünü ele geçirirler ve davetlileri koruyan güneş kalkanının etkinleşmesini iptal ederler. Bu sırada başka bir odada kilitli kalan Rose ile tüm konuklar ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Doktor teknolojik sinyal bozma aletini kullanmasına rağmen, kalkanların inmesini zorla durdurabilir. Ancak, yarı kapalı kalkanlar bile koukları uzun süre yaşatmayacaktır. Bu sırada gemidekileri; Meme'in Yandaşlarının değil de, Lady Cassandra'nın öldürmek istediği ortaya çıkar. Lady, gemidekiler öldükten sonra onların banka hesaplarına el koyacaktır. Çünkü, bakım masrafları ve geçirdiği sayısız ameliyat artık bütçesini zorlamaktadır. Bunları söyler söylemez, ortadan kaybolur. Gemiyi içteki sistemlerle kurtarmayı hedefleyen Doktor ve ona yardım etmek için gönüllü olan yürüyen bitki kadın, başarılı olurlar ve gemiyi kurtarırlar. Salona glen Doktor, Lady'nin gemide engellendiği için ışınlanamadığını ve kaybolmak için tek çaresinin orada görünmez olarak durmak olduğunun farkına varır. Bunun üzerine Doktor, sinyali bozarak Lady'yi geri getirir. Yanındaki adamlar ortaya çıkmayınca Lady, nemsizlikten gerilerek patlar.
The Unquiet Dead
Bölüm 3
/The Unquiet Dead
Yayın Tarihi: 09 Nisan 2005
Rose Tyler ve Doktor, TARDIS'le 24 Aralık 1869 tarihinin Cardiff şehrine gelirler. Buradaki bir malikanede ölüler garip bir şekilde canlanıp yürümektedirer. Bunlardan biri olan 86 yaşında yeni ölmüş bir kadın, Charles Dickens'ın Noel konuşmasını izlemeye gider. Evin sahibi levazımatçı ve hizmetçi Gwyneth onu bulur. Ancak, bulmadan önce bu hayaletlerin cesetten çıktığı ve gaz lambasının gazına karıştığı görülür. Levazımatçının evinde tekrar ölülerin içine girerek konuşan hayaletler, yarığın genişletilmesini aksi takdirde yok olacaklarını belirtirler. Doktor da bunun uzay-zamanda açılmış bir delik olduğunu anlar. Bu arada olaylara şahit olan C. Dickens bunların varlığını kabul etmese de, Doktor'un hizmetçiyi kullanarak düzenlediği bir ruh çağırma seansında fikrini değiştirir. Bu seansta ırklarının Gelth olduğunu söyleyen gazımsı canlılar, kendilerine acınmasını ve Gwyneth'le köprü kurularak hayatlarının kurtarılmasını isterler. Dediklerine göre, sayıları azdır ve tükenmek üzeredir. Bunun üzerine evin en hassas noktası olan morgu seçerler ve orada Gwyneth'e köprü kurdururlar. Ancak, Gelth'ler yalan söylemiştir ve sayıları birkaç milyondur. Hepsinin de ölü bedenlere ihtiyacı vardır ve ölüleri kullanarak canlı insanları öldürmekte ve onların bedenlerine geçmektedirler. Bu sırada oradan kaçan Dickens, Gelth'lerin atmosferde yaşayamadığını görür. Bunu kullanarak onları bedenlerden çıkardıktan sonra Gwyneth'ten onları geri göndermesini isterler. Ancak, o bunu yapamayacağını ve Gelth'lerin çok güçlü olduğunu söyler. Doktor'un onu ikna etmesiyle evi havaya uçuran Gwyneth, Dünya'yı ve insan ırkını kurtarmış olur. Ancak, bunu Doktor, Rose ve Dickens'tan başka kimse bilmemektedir.
Aliens of London
Bölüm 4
/Aliens of London
Yayın Tarihi: 16 Nisan 2005
Rose Tyler ve Doktor, TARDIS'le tekrar Rose'un zamanına gelirler. Rose için 12 saat geçmiş gibi görünse de, kendi zamanında 12 ay geçmiştir. Annesi Jackie, olanlardan Doktor'u sorumlu tutar. Sonra Rose'la Doktor terasta sohbet ederken bir uzay gemisi Big Ben'e çarpar ve Thames Nehri'ne düşer. İçinden bir uzaylı çıkarılır ve bu uzaylı bir hastaneye götürülür. Doktor, bunun insan ırkı için mükemmel bir deneyim olacağını düşünür ve heyecanla uzaylının götürüldüğü hastaneye gider. Oraya gizlice ulaşıp, uzaylının neye benzediğini öğrenir. Ancak, çok geçmeden bunun bir uzaylı olmadığını ve beyni metal kablolarla doldurulan bir domuz olduğunu anlar. Ona göre bu olay, insanların dikkatini başka yere çekmekten başka bir davranış değildir. Bu sırada Harriet Jones adında bir kongre üyesi, yanlışlıkla hükümette önemli görevlerde bulunanan 3 insanın alınlarındaki fermuarı açarak içlerindeki uzaylıyı çıkardıklarını ve bununla insanların derileri dışındaki yerlerini çıkartarak o derinin içine girdiklerini görür. Jackie, haber bülteninde uzaylılarla ilgili bilgisi olanların hükümet çağrı sevisini aramaları gerektiğini duyar. Bunun üzerine Doktor'un adını ve evlerinin adresini verir. Hükümet tarafından uzaylı uzmanı olduğu tespit edildiği için toplantıya getirilir. Rose'un toplantıya girişine izin verilmez ve Harriet Jones onu yanına alır. Bu sırada toplantıda konuşma yapan Doktor, uzaylıların yaptıklarının bir şaşırtmaca değil de, tuzak olduğunun farkına varır ve bunu sesli olarak dile getirir getirmez toplantıyı yapan üst düzey devlet görevlelilerinin kılık değiştirmiş uzaylılar olduğu ortaya çıkar. Toplantıdaki herkese elektrik şoku verilir. Ayrıca, Rose ve Harriet'in dışında Jackie de uzaylılarla karşı karşıya kalmıştır.
World War Three
Bölüm 5
/World War Three
Yayın Tarihi: 23 Nisan 2005
Doktor, kendini bir kovalamacanın içinde bulur. Bu arada Rose, milletvekili Harriet, Rose'un annesi Jackie Tyler ve Mickey Smith de uzaylılardan kaçmaktadır. Sonunda Harriet, Rose ve Doktor, kendilerini yüksek korumalı hükümet toplantı odasına hapsederek güvene alırlar. Kısa süreliğine kapıyı açıp soyadalarının Slitheen olduğunu öğrendiği uzaylılarla konuşan Doktor; onların işgalci değil, aile şirketi olduklarını ve kâr amacıyla burada bulunduklarını öğrenir. Aslında amaçları, Dünya'yı yok ederek kâr etmektir. Doktor, onların zayıf noktalarını bulmak için Rose ve Harriet'la beraber kafa yorar ve Raxacoricofallapatorian gezegeninden geldiklerini ve sirkeli karbonhidratla yok edilebileceklerini keşfeder. Hatta, bu Jackie ve Mickey'ye saldıran Slitheen üzerinde denenir ve başarı elde edilir. Slitheen'ler insan kılığında, insan kılığında Dünya'daki tüm halklara, sahip oldukları nükleer silahların şifrelerini uzaylı istilasına karşı tek bir güç olmak için istediklerini açıklarlar. Doktor ise, bu sırada Mickey'den internetteki kodları öğrenerek Slitheen'lerin bulunduğu hükümet merkezine füze yollar. Kendileri kurtulurken Slitheen'ler ölür ve bina enkaza dönüşür. Tüm yetkili kişiler Slitheen'ler tarafından öldürüldüğü için Harriet Jones, yetkiyi kendine alarak basın açıklaması yapar.
Dalek
Bölüm 6
/Dalek
Yayın Tarihi: 30 Nisan 2005
Rose ve Doktor, TARDIS'le 2012 yılı Utah'ındaki yerin yarım mil altındaki gizli bir uzaylı koleksiyonu merkezi keşfederler. Bu merkezde yaşayan bir uzaylıdan sinyal almışlardır. Henry van Statten adındaki uzaylı koleksiyoncusu bankerle karşılaşırlar. Doktor, bu işte uzman olduğunu söyleyince kendi türünden yaşayan son örnek olan Dalek'le aynı kafese kapatılır. Ancak, Dalek çok hasar almıştır ve yok edici silahi çalışmamaktadır. Dalek, Doktor'un ırkıyla olan büyük savaşta her ikisinin de soyunun yok olduklarını belirtse de, Doktor onu yok etmeye çalışır ve hemen engellenir. Dalek'le konuşmasından Doktor'un da türünün tek örneği olan bir uzaylı olduğunu anlayan van Statten, onun üzerinde test yapmaya kalkışsa da, Adam Mitchell'la iyi ilişkiler kurarak Dalek'in yanına giden ve ona dokunarak yanlışlıkla DNA'sını vererek onu tekrar canlandıran Rose'un bilmeden yaptığı hareketten dolayı serbest kalıp, ona bunu yapanlardan intikam almak isteyen Dalek'i tek durdurabilecek varlık olduğunu düşündüğü Doktor'u serbest bırakır. Koleksiyonun tüm askerleri Dalek tarafından öldürülür ve bu sırada Dalek'e hiçbir dünya silahı etki etmez. Yaşanan bir kovalamacadan sonra Rose'u rehin alan Dalek, sadece Doktor'la konuşmak istediğini söyler. Dalek'te kafa karışıklığı dahil bazı insani özellikler belirmeye başlar. Bunun Rose'dan ona karışan insan DNA'sıyla ilgili olduğu anlaşılır. Dalek, yarı İnsan-yarı Dalek olacağına yok olmayı tercih ettiğini belirtir. Rose'dan kendini yok etmesi için emir bekler ve o da, bu emri -ilk başta tereddüt etse de- vererek, Dalek'in yerine getirerek kendini imha eder. Van Statten'in kadın yardımcısı yönetime el koyar ve Van Statten'i onlarca adam kaybından tutuklattırarak yeraltı müzesini betonla doldurma planını yapar. Bu sırada Rose'un isteğiyle Adam'ı da yanlarına alarak TARDIS'le beraber oradan ayrılırlar.
The Long Game
Bölüm 7
/The Long Game
Yayın Tarihi: 07 Mayıs 2005
Rose, Doktor ve Adam TARDIS'le 200.000 yılındaki "Dördüncü Muhteşem ve Cömert İnsan İmparatorluğu"nda haber yayını yapan ve Uydu 5 adı verilen uzay gemisine gelirler. Cathica adlı kat yetkilisiyle tanışan ve kendini teftişçi olarak tanıtan Doktor, bu dev haberleşme gemisindeki teknoloji işleyişini görür. Kafalarının arkasına çip taktıran çalışanlar, haberleri toplar ve toplantı odasında alınlarındaki -istenildiğinde ortaya çıkan- yuvarlak metal çukurlarla iletişim kurarlar. 1'den 500'e kadar olan tüm katlarda belli bir hiyerarşi mevcuttur ve kimse terfi etmeden kat yükselemez. Herkesin bildiği tek şey, Kat 500'ün bir daha geri dönülemez en yüksek mertebe olduğu ve oraya yükselmek için herkesin can atmasıdır. Doktor, şirket politikasının "dürüst ve önyargısız haber yapma" olduğunu öğrendiği hâlde birtakım şüpheler taşır. Bu sırada hepsi, geminin normalden biraz daha sıcak olduğunu fark eder. Teftiş sırasında Kat 500'de bulunan editör, sistemde yalan haber yayınlayan bir çalışan tespit eder. Bu çalışan olan Suki'ye hemen terfi mesajı ile Kat 500'e giriş izni verilir. Suki buraya geldiğinde derginin editörüyle karşılaşır. Yalan söylediği ve gerçek kimliğinin gemiye karşı çıkan anarşist bir grup olan "Özgürlük 15"in sağ kalan tek üyesi olduğu ortaya çıkarılır. Bu sırada uydunun yöneticisini öldürmek istese de, buna zaman bulamaz ve tıpkı orada gördüğü insanlar gibi ölü olarak sadece kafasındaki çiple çalışan bir organizmaya dönüşür. Bu sırada Cathica, Doktor'un gerçek bir görevli olmadığını anlar ve onunla muhabbet etmek istememesine karşın, Doktur'un onu sorgulamaya yönelten soruları karşısında yeterince cevap alamaz ve Doktor bunun üzerine, uydunun ve dolayısıyla insanlığın yeterince gelişmediğiyle insanların kafalarında büyük bir kapı olduğunu belirtir. Ona göre bir şey, insanlığın gelişimini engellemektedir ve neredeyse 90 yıllık bir gelişmeme durumu sözkonusudur. Bunun üzerine uydunun 91 yıldır yayın yaptığının farkına varan Cathica, bazı gariplikler sezer. Sonra, editörden Doktor ve Rose'a kat 500 vizesi verir. Oraya giren ikili, yolunda gitmeyen şeyler olduğunu anlarlar ve tutuklanırlar. Uydududa imparatorluktaki herkesin tüm fiziksel bilgileri mevcuttur ancak, bu ikili hakkında hiçbir bilgi yoktur. Çalışanların ve insanların beyinlerinde kendileri hakkında küçücük bir şüphe olduğu takdirde ipleri çekilmekte ve diğer insanların bunlardan haberi olmamaktadır. Ayrıca editör, onları insanlık tarihine yön veren yegâne varlık olan ve yaydığı aşırı ısı nedeniyle soğutma sistemlerinin ancak ılık tutabildiği bir uzaylı olan "Kutsal Hadrojassic Maxarodenfoe'nin Aziz Jagrafess'ı" ile tanıştırır. Kendilerinin Jagrafess'i hayatta tutan yaşam destek sistemi olduğunu da bunlarla beraber öğrenen ve kapının biraz dışında bekleyen Cathica, Bu sıralarda, insanlığın 200.000 yıllık tarihine erişmek isteyen ve bunun için de çip taktırması gereken Adam, çip taktırır ve haber makinelerinden biriyle iletişime geçer. Adam'ın iletişime geçmesiyle bildiği her şey, editörün bilgisayarına aktarılır ve TARDIS dahil her bilgi ortaya çıkar. TARDIS'ın anahtarı yavaş yavaş editöre doğru gönderilirken Cathica, Adam'ın bulunduğu katla olan bağlantıyı keser ve Uydu 5'le ilgili Doktor'la konuştuğu tüm sorgulamaları zihniyle kullanır. Bu sayede soğutma sistemleri çalışmaz olur ve Jagrafess parçalara ayrılır. Sonunda, Adam'ın evine dönerler ve onu orada, kendi zamanında, bırakarak giderler.
Father's Day
Bölüm 8
/Father's Day
Yayın Tarihi: 14 Mayıs 2005
Rose daha bir yaşına basmamışken hayatını kaybeden babası, Peter Alan Tyler'dır. Rose'un küçüklüğünde annesi ona, babasının fotoğraflarını göstererek, ölüm sebebini anlatmıştır. Buna göre, 7 Kasım 1987'de tanıdıklarının düğünü için bir vazo çiçek alan Peter, arabasını caddede park etmiştir. Arabadan inerken arkadan süratle gelen otomobili görmemiş ve arabanın ona çarpmasıyla vücudunun bazı kısımlarının parçalara ayrılması bir olmuştur. Babasını tekrar görmek için Doktor'dan onay alan Rose, babasının öldüğü tarihe TARDIS'le beraber gider ve babasının ölümüne şahit olur. Bunun üzerine durumu değiştirmek isteyen Rose, Doktor'la beraber tekrar geçmişe gider. Ancak, babasının ölümüne saniyeler kala tekrar oraya gittiklerinde eski gelişlerini görürler ve uzay-zamanda bir karışıklığa yol açmamak için geride beklerler. Bu durum üzerine Doktor, bu gelişlerinin bu yere ve tarihe son gelişleri olduğunu belirtince dayanamayan Rose, kendini ileri doğru atar ve babasının üzerine atlayarak onu kılpayı kurtarır. Adının Rose olduğunu söyler ve eve uğrayıp beraber düğüne gitmek için ola koyulurlar. Onlar evdeyken Doktor, Rose'a yaptığının yanlış olduğunu nazik bir dille anlatsa da, Rose onu dinlemez ve tartışırlar. Düğünde babasıyla annesinin karşılaşmasını ve aralarının daima bozuk olduğunu gören Rose, hayal kırıklığına uğrar. Bu sırada yaşanan uzay-zaman karmaşasını düzeltmek için görebildikleri tüm insanları toptan silen ve kanatlı olup hızlı hareket eden "reaper"lar (korkunç biçer-döver uçan yaratıklar), harekete geçer. Aracının da artık eski aracı olmadığını gören Doktor, tehlikenin farkına varır ve düğünün yapılacağı kiliseye Rose'u, Peter'ı, Rose'un annesi Jackie'yi ve diğer konukları sokar. Kilisenin duvarları eski ve sağlam olmasına karşın eninde sonunda öleceklerini herkes hisseder. İçeride mahsur kalan Doktor ve diğerleri için Doktor'un bir planı yoktur. Babasıyla bir konuşma yapan Rose'un annesine benzeyen tip, tavır ve davranışlarıyla şu anki bebek kızının geelcekteki hâli olduğunun farkına varan Peter, beceriksiz olduğunu düşündüğü genlerinden böyle iyi ve güzel bir kız çıktığını görünce çok mutlu olur. Kısa bir süre önce, paradoks yaratıp yaratıkları daha da güçlendirmek istemeyen Doktor, Rose'a asla kendi bebekliğine dokunmaması talimatını vermişti. Yanlışlıkla kucağında kalan bebeğe dolaylı yoldan da olsa dokunan Rose, yaratıkların içeri girmesine neden olur. Bu sırada TARDIS'in anahtarının çalışır durumda olduğunu gören Doktor, kurtuluş için bir yol bulmuş olmasına rağmen, bu yolu Rose ve ailesini kurtarmak için yaratığın kaybolması için harcar. Camdan bakan Peter, kendisine çarpması gereken aracın dönüp dolaşıp yine kilisenin karşısından geçmesini seyrederken tek çarenin kendisine aracın çarpmasıyla uzay-zaman dengesinin tekrar eski hâline dönmesi gerektiğini ve Doktor'un bunu bilmesine rağmen Rose'u üzmek istemediği için bu konuya değinmediğini anlar. Durumu kızına ve eşine anlatıp onlarla vedalaşır ve annesine kızının gelecekteki hâlini tanıtır. Oradan ayrıldıklarında herkesin hafızasının silineceğini bilen Rose, her ikisiyle de rahatça vedalaşır. Kendini kilisenin bulunduğu sokakta arabanın altına atan Peter, olaydan saniyeler sonra ölür. Bu sırada ölene kadar başında bekleyen Rose, küçük de olsa tarihi değiştirmiştir. Sonunda annesi ona küçükken babasının ölümünü anlatırken, bilinmeyen bir nedenle babasının kendini arabanın önüne attığını ve orada ölürken kimsenin tanımadığı sarışın bir genç kızın ölünün başında bir süre beklediğini ve sonra onu kimsenin görmediğini anlatmış oluyordu...
The Empty Child
Bölüm 9
/The Empty Child
Yayın Tarihi: 21 Mayıs 2005
TARDIS'in en büyük tehlike alarmı olan "mor alarm"ı vermesi ve Londra'ya doğru ilerleyen kimliği belirsiz bir cisim tespit etmesiyle harekete geçen ve cismi izleyen Doktor ve Rose, Londra'ya inerler. İndikleri yıl olan 1941'de Alman savaş uçakları Londra'yı sıkça bombalamaktadır. Keşif sırasında; "Anne", "Sen annem misin?" kelimelerini sürekli tekrar eden bir çocuk gören Rose, kendini onu kurtarmak için yukarı doğru tırmanırken bir Alman hava saldırısının ortasında kalır ve yüksek teknolojili bir yakalama aletiyle adının Jack olduğunu öğrendiği bir uzay kaptanının yanında bulur. Bu arada Rose, 51. yüzyıl teknolojisine sahip bir uzay kaptanı olan Jack'le dans eder. Niyetinin Londra'daki bir tren istasyonunun yakınına düşürdüğü yüksek teknolojili silahı satmak olduğunu açıklayan Jack'i Doktor'un yanına götürmeye karar verir. Bu sırada, garip olaylarla karşılaşan Doktor, gaz maskeli küçük çocuğa dokunmama uyarısını Nancy'den alır. Onun bu konuda ne bildiğini merak eder ve Nancy'yi takip ettiğinde onun, kimsesiz kalmış sokak çocukları için bombalama sirenleri çaldığı sıralarda kısa süreliğine boşaltılan evlerden yiyecek çalan ve onları saklandığı yerde yaşayan kimsesiz çocuklara verdiğini görür ve onların yanına gider. Onun ve çocukların peşinde kaçtıkları gaz maskeli çocuğun olduğunu görür. Düşen cisim hakkında, 1 ay önce düşen ve patlamayan bir bomba olduğunu öğrenir. Bombanın düştüğü yeri askerler korumaktadır. Bu sırada Nancy, kardeşi Jamie'nin bu bombayla öldüğünü söyler. Nancy ona bölgenin yolunu gösterir ve içeri gizlice giren Doktor, hastaların rahatını sağlayan yaşlı bir doktor olan Dr. Constantine ile karşılaşır. Yatan tüm hastaların ölü ve aynı yaralarla yatmakta olduğunu görünce şaşırır. Ayrıca, onların ara sıra yataklarından kalkıp tekrar yattığına bile şahit olur. Yaşlı doktorun da onlardan birine dönüşmesini görmeden önce Nancy'nin konu hakkında daha fazla şey bildiğini anlar. Doktor, Rose'a bir virüsün insan DNA'sını yeniden yazdığını söyler. Kısa süre sonra zombiler üçünün çevresini kuşatmaya başlar. Sonra Doktor Nancy'nin kardeşim dediği Jamie'nin gerçek annesi olduğunu anlar. Küçük çocuk Nancy'nin yanına gelir ve gene aynı soruları sorar. Nancy ise ağlayarak Evet senin annenim diye haykırır. Küçük çocuğa bir şeyler olur. Doktor çocuğun yüzündeki makeyi çıkarır ve artık herkes normale dönmüştür.
The Doctor Dances
Bölüm 10
/The Doctor Dances
Yayın Tarihi: 28 Mayıs 2005
The Empty Child bölümünde kimliği belirsiz bir virüs tarafından yüzüne gaz maskesi yapışık duran ve sürekli "Annem sen misin?", "Anne..." v.b şekilde konuşan zombilere dokunanın onlardan biri olduğuna şahit olmuuştu. Kimliği belirsiz cismin düştüğü ve ilk vakanın görüldüğü yerin hemen yanındaki hastanede bu zombiler tarafından kapana kısılan doktor, Rose ve Jack; bu durumdan doktorun zombilere odalarına gitmeleri komutunu vermesiyle zombiler yerlerine dönerler. Bu sırada Jack, bir dolandırıcı olduğunu ve silahın doktora sattıktan sonra imha edeceği içi boş bir uzay çöpü olduğunu itiraf eder. Olayın ilk yaşandığı ve virüsün yayıldığı odada komutu dinleyen gaz maskeli çocukla karşılaşırlar ve onlardan biri olmamak için sürekli bina içerisinde koşmaya başlarlar. Jack'in yüksek teknolojili ışınlanma aletiyle onun uzay gemisine ışınlanırlar. Sonra, Nancy uzay çöpünü düştüğü ve karantina bölgesi olan adlandırılan bölgeleye gider. Bu durumu düzeltmek isteyen Doktor, Rose ve Jack de kısa süre sonra oraya gelir. Kurdukları barikatlar kendilerini korumaya yetmez ve gaz maskeli küçük çocuğun önderliğinde çevreleri kuşatılmaya başlar. Bu sırada enkazı inceleyen Doktor, çöpün boş olmadığını ve içinde yüksek teknolojili herhangi bir organizmayı sağlığına kavuşturan nano-genler olduğunu keşfeder. Bunlar karşılaştıkları ilk insan organizmasının gaz maskeli olduğunu görmüş ve diğer insanlarda bunu görmeyince durumu düzeltmek amacıyla harekete geçmişlerdir. Bu sırada Doktor, küçük çocuğun annesinin Nancy olduğunu anlar ve bunu çocuğa itiraf ederek durumun düzeleceğini tahmin eder. Nitekim, öyle olur ve Nancy çocuğa duumu itiraf edip onu kucakladığında, annenin DNA'sı çocuğunkine baskın gelir ve nano-genler durumun farkına vararak herkesi tekrar sağlığına kavuştururlar. Jack'in çok iyi dans ettiğini söyleyen ve Doktor'un da onunla dans etmesini isteyen Rose, TARDIS'te Doktor'la dans eder...
Boom Town
Bölüm 11
/Boom Town
Yayın Tarihi: 04 Haziran 2005
Rose, Doktor ve Jack TARDIS'le Rose'un zamanındaki Cardiff şehrine gelirler. Blon Fel-Fotch Pasameer-Day Slitheen adlı Slitheen, World War Three bölümünün sonundaki patlamadan sahip olduğu ışınlanma cihazıyla kaçmayı başarmış ve koruduğu Margaret Blaine'in kimliğiyle Cardiff'in belediye başkanı olmuştur. Şehre yapacağı nükleer santral ile, 1869 yılında açılan deliğin (bkz. The Unquiet Dead) üzerinde bir patlama gerçekleştirmeyi ve bundan da "değer bulucu" ile sadece kendi çevresine sanal kalkan örerek kurtulmayı planlamaktadır. Bu yüzden Doktor ve diğerleri tarafından yakalanarak TARDIS'e götürülür. Sonra Doktor ve Jack, TARDIS'in 1869 yılında kapatılan deliğin çıkardığı enerjiyi kullanarak TARDIS'i daha hızlı duruma geçirebilmek için aracı tamir etmektedirler. Sonra, Rose ve Mickey buluşup beraber vakit geçirirler. Doktor'un planı Slitheen'i gezegenine geri götürmektir. Ancak, o kendisi hakkında ölüm emri çıkarıldığını ve gider gitmez öldürüleceğini söyler. Yine de Doktor'un fikri değişmez. Bunun üzerine Slitheen, son dileğinin bir akşam yemeği olduğunu belirtir. Doktor'la beraber yemeğe giderler ve Doktor'u önce avlamaya, sonra da ikna etmeye çalışsa da başarılı olamaz. Bu sırada depremsi gürültüler ve yer sarsıntıları duyulur. Doktor'la Slitheen TARDIS'e doğru koşarlar ve içeriye girdiklerinde yarığın aracı kullanarak kendini açtığını anlarlar. Eğer yarık açılırsa, tüm Dünya yok olacaktır. Bu karmaşayı fırsat bilen Slitheen, Rose'u öldürmekle Doktor'u tehdit eder ve onu bırakması karşılığında "değer bulucu"yu alır. Bu sırada aynı zamanda bir canlı olan TARDIS'in ruhu kendini korumak için parlak beyaz bir ışıkta ortaya çıkar ve deliği kapatır. Bu sırada, Slitheen de yumurta hâline dönmüştür. Doktor, onu gezegenine götürüp, ona hayata yeniden başlaması için bir fırsat daha verecektir.
Bad Wolf
Bölüm 12
/Bad Wolf
Yayın Tarihi: 11 Haziran 2005
Rose, Doktor ve Jack TARDIS'le seyahat ederken, kendilerini 200,100 yılında bir eğlence gemisinde bulurlar. Doktor BBG türü bir evde, Rose "En Zayıf Halka" adlı yarışmaya ve Jack de "Kendini Baştan Yarat" adlı yarışmada kendini bulur. Aniden Doktor, geçen bölümdeki (bkz. Boom Town) Slitheen yumurtasını Raxacoricofallapatorius gezegenine bıraktıklarını ve dönüşte 1336 yılının Kyoto'sundan ayrılırken ışınlanma ışığı olduğunu anladığı beyaz bir ışığa maruz kaldığını ve kendini burada bulduğunu anlar. Ona göre, kendisi aşırı güç kullanılarak buraya getirimiştir ve bu basit bir oyun değildir. Bu yüzden kendini yarışmadan elenenlerin atomlarına ayırma ışınıyla öldürüldüğünü öğrenir öğrenmez kural ihlal edip öldürülmeyi bekler. Ancak, oyun sistemi denetçisi buna izin vermez. Oyunu diğer idari kadrosu ise, üçünün de gemiye nasıl girdiğini anlayamaz. Sonra, Doktor 100 yıl önce Jagrafess'i öldürdüğü Uydu-5'in içinde olduğunu fark eder. Bu sırada yarışmasında elenenlerin ışınla yok edildiğini gören Rose, geminin "Kötü Kurt" adlı bir yönetici tarafından idare edildiğini öğrenince çeşitli zamanlarda karşısına çıkan bu adın hayatının neredeyse tamamını yönlendirdiğini fark eder. Doktor ise, 100 yıl önce Jagrafess'i öldürdüğünde Dünya'nın ve insan ırkının tüm geçmişini yayını durdurarak sildiğini ve yaşanan bilgi kıtlığının insanları aptallaştırarak eğlence programlarına bağlı duruma getirdiğini anlar. Gizli silahıyla onu öldürmek isteyen robotları hallederek Doktor'a katılan Jack de Rose'u arar ve onu bulmalarıyla Rose'un imha edilmesini görmeleri bir olur. Rose'u ışınla yok eden robotu devredışı bıraktıkları için hapse atılsalar da, çıkmaları pek uzun sürmez. İlerleyerek Kat 500'e varırlar ve katı ele geçirirler. Kattaki denetçiyle (küçüklüğünden beri bu işi yapan beyniyle geminin yayınlarını yönlendiren insan) konuştuklarında insan ırkının belli olmayan şahıslaca yönetildiğini ve bu şahısların kendinden korktuğunu öğrenir. Bu arada TARDIS'i bulan Jack, yok etme ışınının da bir nevi yer değiştirme ışını olduğunu keşfeder. Doktor da bu sayede Dünya üzerinde insanların ışınlandığı ancak, uzun süredir gizlenen uzay gemilerini görmek için bu bulguyu kullanır ve Dünya üzerinde bekleyen 200 gemi ve onların içinde 2000'den fazla sayıda bulunan Dalekleri görür. Bu sırada fark edildiklerini anlayan Dalekler, Rose'u öldürmekle Doktor'u tehdit ederler. Buna rağmen Doktor, teklifi kabul etmez ve Rose'u kurtaracağını söyler. Bunun üzerine Dalekler Dünya'yı yok etme planlarını gerçekleştirmek için hazırlığa başlarlar. hayata yeniden başlaması için bir fırsat daha verecektir.
The Parting of the Ways
Bölüm 13
/The Parting of the Ways
Yayın Tarihi: 18 Haziran 2005
Doktor ve Jack TARDIS'le Daleklerin ana gemisine inerek Rose'u kurtarırlar. Doktor, Zaman Savaşı'nda, Zaman Lordları ile Daleklerin mücadelesinde, Zaman Lordları yok edilirken Dalekleri de beraberlerinde götürmüşlerdir. Ancak, Doktor Daleklerin liderinin huzuruna çıkıp onunla konuştuğunda imparatorluk gemisinin savaştan hasarlı olsa da kurtulabildiğini ve imparatorun insan cesetlerini kullanarak Dalek ordusunu yeniden yarattığını öğrenir. İmparator, Dalekler tarafından "Tanrı" olarak çağrılmaktadır. Yeni Daleklerin yaratıldıkları insan cesetlerinden nefret ettiklerini ve bunun onları daha da öldürücü yaptığını anlayan Doktor, TARDIS'le Uydu-5'e kaçar. Yaratacağı Delta dalgasıyla Dünya'ya saldırmaya gelen Dalek gemilerini kızartmak isteyen Doktor'un elinde tam teşekküllü bir uydu vardır. Ayrıca, kalan son Slitheen'den aldıkları "değer bulucu" ise ellerindeki koruma kalkanıdır. Ancak Doktor Delta ışınını hazır etme olanağı olmasına rağmen, İnsan ile Dalek'i ayrıştırması için çok zamana ihtiyacı vardır. Böyle bir olanak olmadığı için Rose'u araç içinde bırakarak kendi zamanına yollar. Ancak, Rose mutlu değildir. Yerlere ve duvarlara yazılmış "Bad Wolf" ("Kötü Kurt") yazılarını gördüğünde Doktor'u oradan kurtarmanın kendi kaderi olduğunu anlar ve TARDIS'in kalbine bakmayı başararak Doktor'un yanına gelir ve Dalekleri anında yok eder. Bunun yanında, trans hâlinde bulunan Rose, "Kötü Kurt" adını uzay-zamana kendine yol göstermesi için bıraktığını söyler. Ancak, uzay-zamana hükmetme gücü onu zorlayıp öldürmeye başladığında Doktor, kendini bunun suçlusu olarak görür ve gücü Rose'dan kendine alır. Tekrar TARDIS'e döndüklerinde olanları Rose'a açıklayan Doktor, normal şartlarda bu gücü aldığı için öleceğini fakat, Zaman Lordlarının ölüme karşı bir hileleri olduğunu söyler. Sonra vücudu yok olurken daha genç bir surat ve vücuda sahip yepyeni bir Doktor ortaya çıkar.
New Earth
Bölüm 1
/New Earth
Yayın Tarihi: 15 Nisan 2006
Doktor ve Rose TARDIS ile beş milyar yıl sonrasına yirmi üç dünya yıkıldıktan sonraki Yeni Dünya'ya giderler. Yarı uzaylı kedi yüzlü rahibelerin çalıştığı Sisters of Plenitude adlı bir hastaneye girerler. Orada korkunç bir sır saklanmaktadır.
Tooth and Claw
Bölüm 2
/Tooth and Claw
Yayın Tarihi: 22 Nisan 2006
Doktor ve Rose Elizabeth Dönemine giderler Kraliçe Elizabeth o sırada Torchwood Arazisindeki eve gitmektedir ancak evin içinde bir kurtadam vardır. Kısa zamanda evin içinde bir kovalamaca başlar evin sahibi Kraliçe Elizabeth'i kurtarmak için ölür Doktor ise yaratığı bir teleskop ve elmas kullanarak öldürür, ancak kurt Kraliçeyi ısırmıştır sonunda Doktor Kraliyet Ailesinde kurt kanı olabileceğini söyler.
School Reunion
Bölüm 3
/School Reunion
Yayın Tarihi: 29 Nisan 2006
TARDIS bu sefer günümüz Londra'sında. Gece yarasaya benzeyen yaratıklarla dolu. Bir sürü gizemi içinde barındıran bir okulda öğrencilerin beyinleri yıkanmaktadır. Rose, Mickey ve Doktor başlarına gelecek tehlikelerden habersiz bu gizemi çözmeye karar verirler. Doktor'u büyük bir sürpriz beklemektedir. İki eski dostuyla yeniden karşılaşacak: K-9 ve Sarah Jane Smith!
The Girl in the Fireplace
Bölüm 4
/The Girl in the Fireplace
Yayın Tarihi: 06 Mayıs 2006
TARDIS ekibi uzayda başıboş bir uzaygemisine rastlar. Gemide hiç canlı belirtisi yoktur. Geminin içinde açılan bir zaman penceresi sayesinde Doktor kendini 18. yüzyıl Fransa'sında Versailles'da bulur. Penceredeki geçidin ucu küçük Reinette' in odasındaki şömine ile bağlantılıdır. Clockwork droidleri neden bu kızın peşindedir? Doktor, ilerde Kral Louis'nin metresi olacak olan Madame de Pompadour'a yardım etmeyi kafasına koyar.
Rise of the Cybermen
Bölüm 5
/Rise of the Cybermen
Yayın Tarihi: 13 Mayıs 2006
TARDIS büyük bir arıza sonucu paralel evrene, Londra'ya düşer. Gece sokağa çıkma yasağı, zeplinler, iz bırakmadan kaybolan insan dedikodularıyla bu Londra çok farklıdır. Rose babasının yaşadığını, annesiyle evlendiğini ve çok zengin olduğunu öğrenince, Doktor' un uyarılarına rağmen onu görmek için sabırsızlanır ve harekete geçer. Bu arada Doktor' un eski düşmanlarından birisi tekrar doğmuştur.
The Age of Steel
Bölüm 6
/The Age of Steel
Yayın Tarihi: 20 Mayıs 2006
John Lumic'in planıyla Siberadamlar paralel evren'deki Londra'dan başlayarak tüm Dünya nüfusunu dönüştürmeye odaklanır. Doktor, Rose ve Mickey Smith Siberadamları durdurmaya çalışır. Bir direniş hareketinin lideri ve Mickey'nin paralel evrendeki kişiliği olan Ricky de onlara yardım eder. Bölümün sonunda Mickey paralel evrende kalmaya karar verir, Doktor ve Rose'la vedalaşır.
The Idiot's Lantern
Bölüm 7
/The Idiot's Lantern
Yayın Tarihi: 27 Mayıs 2006
Bu bölümde Bay Magpie (Ron Cook), Kablo (Maureen Lipman) emrinde aşırı ucuza televizyon satar. Kablo'nun amacı, televizyon ekranlarından kurbanlarının yüzlerini ve ruhlarını alarak beslenmektir. Rose Tyler (Billie Piper)'ın da yüzünü alır. Doktor, Kraliçe II. Elizabeth'in taç giyme törenini izleyecek olan milyonlarca insanı bu tehlikeden kurtarmaya çalışır.
The Impossible Planet
Bölüm 8
/The Impossible Planet
Yayın Tarihi: 03 Haziran 2006
TARDIS, bir kara deliğin yörüngesinde bulunan bir gezegenin üssüne iniş yapar. Doktor'a göre bu imkansız bir durumdur. Bu üste İnsan İmparatorluğu'nun iyiliği için gezegene güç veren bir yeraltı olduğu iddia edilmiştir. Ancak, orada çok eski bir kötülük vardır ve uyanmaya başlamıştır. Ürkünç ama zararsız köleler olan Ood ırkı "onun" uyanacağı vaktin çok yakın olduğunu biliyorlar.
The Satan Pit
Bölüm 9
/The Satan Pit
Yayın Tarihi: 10 Haziran 2006
TARDIS kaybolur, Rose, birkaç insanla beraber kara deliğe gittikçe yaklaşan bu gezegende kontrolü başkasında olan Oodlarla sıkışır kalır. Bu arada Doktor bu imkansız gezegenin merkezindeki kalbinde bulunan "Beast" adlı düşmanını keşfetmek üzeredir.
Love & Monsters
Bölüm 10
/Love & Monsters
Yayın Tarihi: 17 Haziran 2006
Elton Pope (Marc Warren) adında çağdaş sıradan bir adamda Doktor ve garip mavi bir kulübe b,r saplantı haline gelir ve onu bulmayı düşünen bir grup insana katılır. Gizemli bir şekilde Victor Kennedy (Peter Kay) adlı bir adam çıkar ve Doktor'u bulacaklarını söyleyip o da gruba katılır. Başta çok eğleceli olsa da, onun karanlık tarafını sonunda keşfederler. Kennedy Abzorbaloff adında özümseyen bir yaratıktır.
Fear Her
Bölüm 11
/Fear Her
Yayın Tarihi: 24 Haziran 2006
Bu bölümde Doktor (David Tennant) ve yol arkadaşı Rose Tyler (Billie Piper) 2012 Yaz Olimpiyatları'nın açılışının olduğu güne gider. Ancak insanları çizerek onları yok edebilen küçük kız Chloe Webber (Abisola Agbaje) ile karşılaşırlar.
Army of Ghosts
Bölüm 12
/Army of Ghosts
Yayın Tarihi: 01 Temmuz 2006
Tüm Dünya'da insanlık büyük bir şok ve sevinç içinde. Ölen yakınlarının hayaletleri sokaklarda dolaşıyor. Hatta Rose bile dedesiyle karşılaşıyor. Jackie, Rose ve Doktor bu işi derinlemesine araştırdıklarında tüm Dünya'yı sarsacak bir planı keşfederler. Mickey paralel evrenden yardıma gelir. Torchwood'un bile farkedemediği bu korkunç plan her an başarıya ulaşabilir.
Doomsday
Bölüm 13
/Doomsday
Yayın Tarihi: 08 Temmuz 2006
Hayaletler Siberadam ordularına dönüşüp tüm dünyayı ele geçirirken Doktor hayatının en büyük ikilemiyle karşı karşıya kalır. Sorun sadece Cybermen değildir. Mickey'nin bir anlık hatasıyla Genesis Ark'ın kilidini açması Daleklerin istilasıyla son bulur. Yine de Doktor'un harika ve inanılmaz bir planı vardır. Ayrıca hiç haberleri olmasa da Rose ve Doktor'un ayrılma zamanı gelip çatmıştır.
Smith and Jones
Bölüm 1
/Smith and Jones
Yayın Tarihi: 01 Nisan 2007
Çalıştığı hastanenin bir anda aya transfer edilmesiyle birlikte Londra’da bir tıp öğrencisi olan Martha Jones’un sıradan bir günü adeta bir kabusa döner. Martha gizemli yabancı Doktor ile birlikte Judoon ve kan emici Plasmovere ile savaşmak zorundadır.
The Shakespeare Code
Bölüm 2
/The Shakespeare Code
Yayın Tarihi: 07 Nisan 2007
Doktor ve Martha Jones TARDIS ile ilk yolculuğunu yapar. İngiltere'nin Elizabeth Dönemi'ne giderler ve Love's Labour's Won adlı oyunu yazan William Shakespeare ile karşılaşırlar. Ancak oyunun sonunda Carrionitler'in gelmesine neden olan şeytani sözler bulunmaktadır.
Gridlock
Bölüm 3
/Gridlock
Yayın Tarihi: 14 Nisan 2007
Doktor, Martha Jones ile uzak gelecekteki New New York'a giderler. Bir yeraltı karayolu sistemi içinde sürekli trafik halinde olan bir otoyolu keşfederler. Martha kaçırılır. Doktor, onlar "hızlı şerit"e girmeden önce Martha'yı bulmak zorundadır.
Daleks in Manhattan
Bölüm 4
/Daleks in Manhattan
Yayın Tarihi: 21 Nisan 2007
"Evolution of the Daleks" adlı bölüm, bu bölümün devamı niteliğindedir. Dalekler bu bölümde geri dönmüştür. 1930'larda New York... Empire State Binası'nın tepesinde Doktor'un en eski düşmanları yine iş başında! Ortalıkta dolaşan domuz insanların amaçları nedir? Skaro Tarikatı inanılmaz bir planla yeniden sahnede ve Melez Dalek Sec ile tanışmaya hazır olun!
Evolution of the Daleks
Bölüm 5
/Evolution of the Daleks
Yayın Tarihi: 28 Nisan 2007
Skaro Tarikatı'nı durdurmak için çok geç. Yarı insan yarı dalek olan Dalek Sec doğdu. Dalekler inanılmaz planlarıyla bu sefer insanoğlunu alt edebilecek mi yoksa Doktor, Martha, Tallulah ve Laszlo'nun yardımlarıyla yine günü kurtaracak mı?
The Lazarus Experiment
Bölüm 6
/The Lazarus Experiment
Yayın Tarihi: 05 Mayıs 2007
Martha eve döndüğünde yepyeni bir çağ başlamak üzeredir. Çılgın bilimadamı Prof. Lazarus akıllara zarar bir icatla karşılarındadır: Kişiyi gençleştiren, "yaşlanmak" kelimesini tarihin sayfalarına gömecek olan bir makine! Denek olarak kendisini seçer ve...
42
Bölüm 7
/42
Yayın Tarihi: 19 Mayıs 2007
Bu bölümde kendilerini Güneş'e doğru ilerleyen bir uzay gemisinin üzerinde bulan Doktor ve Martha hem olayı anlamaya çalışırken bunu durdurmanın bir yolunu ararlar. Ancak kendilerini bekleyen başka bir tehlike daha vardır. Geminin kaptanı kâr elde edebilmek için güneşe mayın döşemiştir ancak canlı olan Güneş geminin içindekileri bir bir öldürmeye başlar.
Human Nature
Bölüm 8
/Human Nature
Yayın Tarihi: 26 Mayıs 2007
Yer İngiltere, yıl 1913. Tarih öğretmeni John Smith, gizemli mavi bir kulübe ve inanılmaz uzay maceralarıyla ilgili rüyalar görmektedir. Bay Smith' in gizemli ve sakar hallerinden etkilenen dul hemşire Joan Redfern hislerini gizleyemez. Canlı tarla korkuluklarıyla olaylar daha da karışır. Bu kargaşayı sadece Bay Smith'in hizmetçisi Martha durdurabilir. Gizemli cep saatini Bay Smith'e zorla açtırtmalı mıdır?
The Family of Blood
Bölüm 9
/The Family of Blood
Yayın Tarihi: 02 Haziran 2007
John Smith olmak istediği kişi ve olması gerekten kişi arasında bocalarken "korkunç aile" okula saldırır. Martha kayıp cep saatini arar. Saat Tim Latimer adlı öğrencidedir. Saati kullanan Tim aileyi okuldan uzaklaştırmayı başarır ve sahibine geri getirir. Artık Bay Smith' in bir seçim yapması gerekmektedir. John Smith olarak sevdiği kadınla yaşayıp ölmek mi, yoksa hakkında muhteşem hikayeler yazdığı Zaman Lordu'na dönüşmek mi ?
Blink
Bölüm 10
/Blink
Yayın Tarihi: 09 Haziran 2007
Sally Sparrow terkedilmiş bir malikanenin duvarında Doktor tarafından kendi adına yazılmış bir not bulur: "Göz kırpma. Yoksa ölürsün. Arkanı dönme. Uzağa bakma. Ve göz kırpma. Bol şans." Malikanedeki ağlayan melek heykelleriyle bir ilgisi mi vardır bu garip mesajın?
Utopia
Bölüm 11
/Utopia
Yayın Tarihi: 16 Haziran 2007
TARDIS, Cardiff'e iner yakıt ikmali için iner. Bunu sağlayan yarığın son zamanlarda açıldığını ve bu işlemin sadece yirmi saniye süreceğini söyler. Jack Harkness'ın geldiğini gören Doktor, TARDIS'e koşar ve TARDIS'i hızla zaman girdabından geçirmeye başlar. Jack TARDIS'in dış kabuğuna tutunur, TARDIS Jack'i sarsmaya çalışır, ama beraber evrenin sonuna doğru uçarlar. Vardıklarında Jack'in öldüğünü fark eden Martha panikler. Birkaç saniye sonra Jack uyanır ve Martha'yla tanışırlar. Jack, Doktor'u bulmak için uğraştığını söyler. Girdap manipülatörünü kullanan Jack Dünya'ya döner ama 19. yüzyılda sıkışmıştır. Cardiff Yarığındaki üsse gitmeye karar veren Jack, Doktor'un oraya yakıt için geleceğini bildiğinden orada beklemiştir. Bu arada vardıkları yer terk edilmiş bir şehirdir ve Doktor, evrenin ısıl dengeliliğinin yakınlarında olduğunu söyler. Yalnız bir insanın Futurekind denilen yamyam insansılardan kaçtığını görürler. Onunla beraber yakınlardaki, insan ırkının son çaresi olan "Ütopya"ya yolculuk yapılacağı bir ambara giderler. Ambara vardıktan sonra Doktor, Jack ve Martha yaşlı Profesör Yana ve böceksi yardımcısı Chantho ile tanışırlar. Profesör, Doktor'a roket motorlarının neden çalışmadığına bakmasını ister. Doktor motoru tamir etmesinde yardım eder. Tamir sırasında Profesör kafasında duyduğu ve tekrarlayan bir davul ritmi yüzünden kendinden geçer. Uzun zamandır bu davul seslerini duyduğunu, ama neden böyle olduğunu bilmediğini söyler. Roket fırlatılmaya hazırlandığında hayatta kalan herkes yolculuğa hazırlanmaya başlar ve Doktor TARDIS'ini kullanarak motolarların güçlenmesine yardımcı olur. Ancak insanların arasına sızan bir Futurekind bazı kontrol panellerini yok ederek sistemin aşırı yüklenmesine neden olur. Motor kelepçelerini sökmeye uğraşan bir adam öldürülür. Kaptan Jack işi bitirmek için aşırı radyasyonlu odaya girer. Jack, motor kelepçelerini sökerken Doktor, Uydu 5'te ("The Parting of the Ways" bölümünde) onu terk etmesinin nedeninin ölümsüzlüğü olduğunu ve bundan rahatsızlık duyduğunu söyler. Doktor, son rejenerasyonundan bahsederken Profesör Yana'nın rahatsızlığı artar ve kafasındaki davul sesleri daha çok yükselir. Jack işini bitirir ve roketler fırlatılmaya hazır olur. Martha, Profesör Yana'yı kontrol etmeye gider. Doktor'un daha önce "Human Nature"/"The Family of Blood" bölümlerinde kullandığı saatin aynısının Profesör'de olduğunu fark eder ve endişelenir. İstemeden Profesör'ün dikkatini çeker ve algı filtresi ortadan kalkar. Profesörün saatinin içinden sesler gelmeye başlar ve Martha aceleyle bunu Doktor'a anlatmaya gider. Doktor, roketlerin fırlatılmasını başlatırken Profesör cep saatini açar. Doktor, Yana'nın olduğu kontrol odasına doğru hızla koşar. Ama Profesör kapıyı kilitleyip dış kapıları açar. Futurekind sürüsü üsse hücum eder. Doktor, Jack ve Martha kaçmaya başlar. Chantho, Profesörle yüzleşir ne yaptığını sorar. Profesör, adının Usta olduğunu söyler. Kendisine silah doğrultan Chantho'ya canlı bir elektrik kablosuyla saldırır. Ancak, Chanto ölmeden hemen önce Usta'yı vurur. Yaralanan Usta TARDIS'e doğru sendeler. Doktor, kontrol odasına ulaşır. Usta, TARDIS'e girip kapıyı kilitler. Ölmeye başlayan Usta rejenerasyon geçirerek Doktor gibi genç ve güçlü görünümlü olur. Usta yeni sesiyle Dokror'la iletişim kurarak alay eder. Martha bu sesi tanıdığını söyler. TARDIS kaybolmaya başlamadan önce Doktor, sonik tornavidasını kullanarak TARDIS'in koordinatlarını burası ve son ziyaret ettiği yer arasında kilitler. Bölüm, TARDIS'in kaybolmasıyla, Doktor, Martha ve Jack'in kırılacak kapının arkasındaki Futurekind ile beraber kalmasıyla sona erer.
The Sound of Drums
Bölüm 12
/The Sound of Drums
Yayın Tarihi: 23 Haziran 2007
Doktor, Martha ve Jack 21. yüzyıla döndüklerinde korkulan olmuş; Harold Saxon en büyük arzusunu gerçekleştirip başbakanlık koltuğuna oturmuştur. Toclafane denilen şeylerin ne olduğunu Doktor bile bilmemektedir. Master heryerde terör salmaya hazırdır artık, karanlık arzusunu ve hırsını sadece Dünya ile paylaşmayı değil, yıldızların ötesine aşırmayı planlamaktadır.
Last of the Time Lords
Bölüm 13
/Last of the Time Lords
Yayın Tarihi: 30 Haziran 2007
Master'ın çılgın diktatörlüğü ile geçen koca bir yıl Doktor inatla onun tutsağı olmaya katlanmıştır. Martha'dan hiç iz yoktur. Doktor'un akıl almaz planını gerçekleştirmek için tüm Dünya'yı dolaşmıştır. Doktor'u Master'dan, Dünya'yı Toclafane'lerden kurtarabilecek yegane kişi Martha Jones'tur.
Partners in Crime
Bölüm 1
/Partners in Crime
Yayın Tarihi: 05 Nisan 2008
Donna ve Doktor diyet hapları bir devrim yapan Adipose Şirketi'nde karşılaşır. Uzaylı Bayan Foster'ın yaptığı bu haplar, insanların yağlarını beyaz Adipose adlı küçük uzaylılara dönüştürmektedir. Doktor ve Donna bunu durdurmaya çalışır.
The Fires of Pompeii
Bölüm 2
/The Fires of Pompeii
Yayın Tarihi: 12 Nisan 2008
Doctor Who'nun bu bölümünde Doktor ve Donna, Pompeii topraklarında iken MS. 79 Vezüv Yanardağı patlar. Doktor bir ahlaki ikilemle yüzleşir: kendini bu durumdan kurtarmalıdır ya da Pompeii nüfusunu kurtarmalıdır. Doktor'un Pompeii'deki faaliyetleri kaya benzeri Pyrovile tarafından engellenir ve diğer müttefiği, Kızkardeşi Sybilline, insanları Pyrovile-llere dönüştürmek için volkanı kullanır.
Planet of the Ood
Bölüm 3
/Planet of the Ood
Yayın Tarihi: 19 Nisan 2008
Bu bölümde 4126 yılında bulunan bir gezegende Ood-Küre yer almaktadır. Doktor ve onun yol arkadaşı Donna Noble hizmet etmekten mutlu olan Ood'ları satan bu şirketi araştırmaya başlar. İşlenmemiş bir Ood grubu bulurlar ve onlara yapılanları görürler.
The Sontaran Stratagem
Bölüm 4
/The Sontaran Stratagem
Yayın Tarihi: 26 Nisan 2008
Doktor ve Martha UNIT şirketinde dünya çapında neredeyse 400 milyon arabada bulunan ATMOS (Atmospheric Omission System) adlı yeşil teknoloji devrimi bir teknolojiyi öğrenir. Ancak daha sonra bu teknolojinin Sontaranlardan gelen bir atmosfer zehri olduğu ortaya çıkar.
The Poison Sky
Bölüm 5
/The Poison Sky
Yayın Tarihi: 03 Mayıs 2008
Sontaranlar'ın hain planı devrede! Öldürücü bir gaz çoktan bütün atmosfere yayılmaya başladı bile. Donna Noble ailesinin güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Ama "tanıdık" klonlar ona engel olabilir.
The Doctor's Daughter
Bölüm 6
/The Doctor's Daughter
Yayın Tarihi: 10 Mayıs 2008
"The Poison Sky" bölümünün sonunda Martha'nın çıkmasına izin vermeyen TARDIS; Doktor, Martha ve Donna'yı Messaline gezegenine götürür. TARDIS'ten çıktıktan sonra General Cobb'un askerleriyle karşılaşırlar. Askerler zorla Doktor'un kolunu progenasyon makinesine sokarlar. Doktor'un DNA'sıyla asker bir kız ortaya çıkar. Biraz sonra gezegenin diğer halkı Hath'lerle yüzleşirler. Saldıran Hath'ler Martha'yı rehin alır. Asker kız, Martha'nın da olduğu diğer tarafa tuzak kurarak koridorun patlamasına neden olur. Askerler, Doktor ve Donna'yı komuta merkezindeki General Cobb'a götürürler. Yolda Donna, adı olmayan asker kıza "Jenny" adını verir. Koridorun diğer tarafında Martha ayılır ve yanındaki yaralı Hath'i görünce ona yardım eder. Böylece Hath'lerin güvenini kazanır. Hath'ler, Martha'yı kendi konuta merkezine götürürler. Bu arada Doktor ve Donna, General Cobb ile tanışır. General, onlara başlangıçta Hath'lerle beraber yaşadıklarını, ama "Kaynak" adında bir şey için aralarında anlaşmazlık çıktığını ve uzun süredir savaştıklarını söyler. İki taraf da bu kaynağın Yaratıcı'nın nefesi olduğuna inanmaktadır. Doktor, yanlışlıkla Cobb'a kaynağın yerini bulur. Hath'lerin tarafında ise Martha bilmeden kaynağın yerini yorumlar ve iki taraf da kaynağa doğru yönlenir. Cobb, Doktor ve Donna'yı savaşa katılmaları için ikna etmeye çalışır. Ama, onlar kabul etmeyince Jenny ile beraber zindana atılırlar. Jenny, çekiciliğini kullanarak onlara nöbetçilik yapan askeri kandırarak etkisiz hâle getirir. Zindandan kaçarlar. Doktor, başlangıçta Jenny'nin bir eko olduğunu söyleyerek Zaman Lordu olmasını reddeder. Ama beraber geçirdikleri zaman boyunca onu kabul etmeye başlar. Doktor, Donna'ya daha önce çocuğu olduğunu ama Zaman Savaşı'nda hepsinin gittiğini, Jenny'nin de kendisine Gallifrey'deki her şeyi hatırlattığını söyler. Ayrıca, geçtikleri kapılarda bulunan numaralar Donna'nın dikkatini çeker. Bu arada Martha, bir Hath ile kaynağı askerlerden önce bulmak için kendi yoluna gider. Gezegenin yeryüzüne çıkarlar. Ancak, Martha bataklığa düşer ve onu kurtarmaya çalışan Hath kendini feda eder. Bunun üzerine harap olan Martha, kaynağın yakınlarında Doktor ve Donna ile karşılaşır. Donna sonunda, kapılarda yazan numaraların, bulunduğu odanın yapılış tarihi olduğunu anlar. Savaş da aslında yedi gün önce başlamıştır. İnsanlar ve Hath'ler, progenasyon makinesiyle pek çok nesil yetiştirdiği için tarihleri bozularak efsane hâline gelmiştir. Doktor, bu savaşın nedeninin ilk komutanlarının ölmesiyle yeni liderin kararlaştırılmadığı için olduğunu anlar. Kaynağa vardıklarında bir uzay gemisiyle karşılaşırlar. Orada dünyalaştırıcı bir cihaz bulurlar. Bu arada iki taraf da oraya varır. Doktor, savaşın bittiğini ilan ederek dünyalaştırıcı cihazı yere fırlatır. Gezegen canlanmaya başlarken Cobb dışında herkes silahlarını bırakır. Cobb, Doktor'u vurmaya çalışır. Jenny, Doktor'un önüne çıkar ve göğsüne bir kurşun alır. Jenny Doktor'un kollarında ölürken Doktor ağlar. Doktor sinirli bir şekilde askerler tarafından etkisiz hale getirilen Cobb'un silahını alarak onun kafasına dayar. Ama vurmaz. Kızgınlıkla silahı bir kenara fırlatır. İnsanlar ve Hath'ler arasında barışa dayalı yeni bir toplum inşa ettiğini söyler. Jenny'nin cesedi cenaze töreni için tutulur. Doktor ve Donna, Martha'yı evine bırakır. Martha, Donna'ya gördüğü ölümlerin ve yıkımların üstesinde gelemediğini, Doktor ile seyahat etmenin tehlikeli olabileceğini söyler. Donna buna rağmen hep Doktor ile kalacağını söyler ve Martha'ya veda ederek TARDIS'e döner. Doktor, Martha ile konuşup birbirine veda eder. Martha evine koşar. Bu arada Messaline'de Jenny aniden yaşama döner. Daha sonra bir rokete binerek gezegeni terk eder.
The Unicorn and the Wasp
Bölüm 7
/The Unicorn and the Wasp
Yayın Tarihi: 17 Mayıs 2008
Doktor ve Donna 1926 yılına gider ve Lady Addison ve kocası Colonel Hugh'un düzenlediği bir partiye davet edilirler. Agatha Christie'nin de davetliler arasında olduğunu öğrenince çok heyecanırlar.Bulundukları gün ise, Christie'nin açıklanamaz biçimde kaybolduğu gündür.İşlerin cidden karıştığı an, ünlü yazarın romanlarının gerçeğe dönüştüğü andır!
Silence in the Library
Bölüm 8
/Silence in the Library
Yayın Tarihi: 31 Mayıs 2008
Doktor ve Donna, bir gezegenin tamamını kaplayan bir kütüphaneye seyahat ederler, ama terkedelmiş bir şekilde bulunca şaşırırlar. Kısa bir süre sonra, River Song (Alex Kingston) önderliğindeki arkeolog ekibiyle birleşirler, kütüphane ziyaretçilerinin bir asır önce ansızın kayboluşlarını araştırırlar. Vashta Nerada'yı keşfederler, gölgelerde yaşayan etobur yaratıklar güvenilirlerdir ve gölgelerin dışında kalmaya kalkışırlar.
Forest of the Dead
Bölüm 9
/Forest of the Dead
Yayın Tarihi: 07 Haziran 2008
Doktor, Donna, Strackman Lux ve tabi ki River Song'un gölgeler içinde yaşayan mikroskobik yaratıklar olan Veshta Nerada'ya karşı mücadelesi sürüyor.Doktor bu sırada Lux'la ilgili gerçeği anlar:Lux'un büyükbabası, bu "kütüphane"yi kızı için yapmıştır. Şimdi Veshta Nerada'dan başka sorunları da vardır.
Midnight
Bölüm 10
/Midnight
Yayın Tarihi: 14 Haziran 2008
Doctor ve Donna, Midnight gezegeninde Sapphire Nehri'ne gidiş-geliş bir otobüs gezisine katılırlar. Doktor, kazara otobüs sistemini bozar, bunu kimse anlamaz.Daha yolun yarısındayken, otobüs durur.Şoförler bunu mikropetrol motorlarındaki bir soruna yorar. Bu olay, yaşayacaklarının yanında hiçtir: "Gökyüzü" onlarla konuşur!
Turn Left
Bölüm 11
/Turn Left
Yayın Tarihi: 21 Haziran 2008
Gittikleri bir sonraki gezegende, Donna bir medyuma gidip kendi geçmişini sorar.Bundan sonra, belki de dizinin en sıradışı macerası yaşanacaktır: Şimdiye kadar yaşanan olaylar, alternatif bir şekilde gelişecektir. Örnek mi? Titanik Noel özel bölümünde olanın aksine Dünya'ya çarpar, Sontaranlar Torchwood'u yok eder!
The Stolen Earth
Bölüm 12
/The Stolen Earth
Yayın Tarihi: 28 Haziran 2008
Doktor ve onun yol arkadaşı Donna Noble, TARDIS'te "Turn Left" bölümünün sonundaki Rose Tyler hakkında konuşurlarken Dünya kendi konumunun dışına ışınlanır. Bunu öğrendikten sonra Doktor, Dünya'yı bulmak için Donna'yla evrensel bir polis gücü olan Gölge Bildirgesi'ne gider. Dünya, Adipoz III, Pyrovilya, ve Poosh'un kayıp Ay'ı dahil 27 gezegenin kaybolduğunu öğrenirler. Donna, Dünya'daki arıların ortadan kaybolduğunu söyler. Bunun üzerine Doktor, Donna'yı alıp evrenlerarası bir çatlak olan Medusa Şelalesi'ne gider. Ancak gezegenler konsoldaki ekranda görünmez ve Doktor umutsuz bir şekilde durur. Davros ve kırmızı renkli Yüce Dalek önderliğindeki bir Dalek ordusu, insanlığın sert direnişine rağmen hızlıca Dünya'ya boyun eğdirir. UNIT'in New York şehrindeki merkezleri ve onların Valiant adlı uçak gemileri yok edilir. Dalek Caan, acil durum geçici vardiyasıyla Zaman Savaşı'na gitmiş ve oradan Davros'u kurtarmıştır. Tüm savaşın zamana kilitlenmesine rağmen Zaman Savaşı'na giren Caan aklını yitirip kâhin özellikleri kazanmıştır. Doktor'un eski yol arkadaşları Kaptan Jack Harkness, Martha Jones, Sarah Jane Smith ve Rose Tyler farklı yerlerde gizlenir. Jack, takımıyla Torchwood Merkezi'nde (51°27′50″K 3°09′51″B) gizlenmektedir. Martha, Sontaranlardan geriye kalan bir deneysel ışınlanma cihazı olan Indigo Projesi'ni kullanarak "Osterhagen Anahtarı" ile UNIT'in New York merkezinden kaçar. Bu anahtar son çare olan nükleer silah sistemini çalıştırmaktadır. Sarah Jane, oğlu Luke Smith ve süper bilgisayarı Bay Smith ile evde kalır. Rose, Donna'nın annesi Sylvia Noble ve büyükbabası Wilfred Mott'u bularak onların evine gelir. Başbakan Harriet Jones, Bay Copper (Doktor'un "Voyage of the Damned" bölümünde tanıştığı insansı uzaylı) tarafından tasarlanan gizli bir "altdalga ağı" sayesinde acil olarak Rose hariç hepsi ile bağlantı kurar. Daha sonra hep beraber ağın sinyalini güçlendirerek Doktor'la bağlantı kurmaya çalışırlar. Sarah, Bay Smith'in bilgisayar gücünü kullanır ve Torchwood, Cardiff'teki uzay-zaman yarığının tüm gücünü kullanır. Böylelikle sinyal Doktor'a iletir. Ağ güçlendiği için Dalekler'e de iletilmiş olur. Sinyalin merkezini takip eden Dalekler, ağı Torchwood'a transfer eden Harriet Jones'u öldürür. Doktor, zamansal bir senkronizasyonun dışında cep evrene konan Dünya'nın yerini saptar. Bölümün sonuna doğru TARDIS, Dünya'ya iner. Doktor da ağa katılır. Sonra sinyali çalan Davros da ağa katılır ve Doktor'a sataşarak zafer kazandığını söyler. Doktor iletişimi kesip yol arkadaşlarıyla toplanmaya hazırlanır. Doktor, cep telefonuyla kendisini arayan Rose'un da olduğu sokağa çıkar. Rose'u bir anda karşısında gören Doktor, ona doğru sarılmak niyetiyle koşar. Ama koşarken bir Dalek tarafından vurulur. Anında oraya ışınlanan Jack, Dalek'i vurur. Rose ve Donna'dan Doktor'u TARDIS'e taşımak için yardım ister. Doktor'u TARDIS'e taşırlar. Jack ve Rose, durumu Donna'ya anlatmaya çalışırken Doktor rejenerasyon geçirmeye başlar.
Journey's End
Bölüm 13
/Journey's End
Yayın Tarihi: 05 Temmuz 2008
Bölüm, Doktor (David Tennant), TARDIS'in içinde rejenerasyon geçirirken başlar. Doktor, vücudu yenilenirken rejenerasyon enerjisini daha önce kesilen ve kap içinde bulunan eline (The Christmas Invasion) transfer eder. Böylece yüzü değişmez. Bu arada Dalekler TARDIS'in etrafını çevirir ve TARDIS, Dalek gemisi Crucible'a taşınır. Daleklerin zorlamasıyla Doktor, Jack Harkness (John Barrowman) ve Rose Tyler (Billie Piper) TARDIS'ten çıkar. Ancak Donna Noble (Catherine Tate) içeride kilitli kalır. Yüce Dalek, TARDIS'i imha etme emri verir. İşlem sırasında Donna, Doktor'un kesilmiş elinin olduğu kaba dokunur. Elde depolanan enerji ile yeni bir Doktor oluşur. Aynı zamanda, Torchwood'da Gwen Cooper (Eve Myles) ve Ianto Jones (Gareth David-Lloyd) aşılmaz bir zaman balonunda güvenli şekilde kalır. Daha sonra Crucible gemisine kendilerini Daleklere yakalatan Sarah Jane Smith (Elisabeth Sladen), Rose'un eski erkek arkadaşı Mickey Smith (Noel Clarke) ve Rose'un annesi Jackie Tyler (Camille Coduri) getirilir. Osterhagen Anahtarı'yla beraber Martha Jones (Freema Agyeman) Nünrberg'de bir kalenin yakınlarına ışınlanır. Doktor ve Rose, Davros (Julian Bleach) tarafından görünmez bir tutukevinde tutulmaktadır. Davros, atomların elektrik enerjisini iptal edebilen bir sıkıştırma alanından çalınan yirmi yedi gezegeni açıklar. "Gerçeklik Bombası" ile her evrendeki tüm maddeleri yok etme potansiyelinin olduğunu söyler. Cihaz test edildikten sonra Dalekler iki sinyal alır. Sarah, Mickey, Jack ve Jackie, Sarah Jane'in "Warp yıldızı"nı kullanarak Crucible'ı yok etmekle tehdit ederken Martha, kullanılacağı takdirde Dünya'nın yok olmasına neden olacak Osterhagen Anahtarı ile tehdit eder. Böylece Doktor'a duydukları güvenle yol arkadaşları, Davros'a meydan okur. Yüce Dalek, meydan okuyan yol arkadaşlarını Crucible'a, Davros'un önüne ışınlar. Davros, gerçeklik bombasını patlatmaya hazırlanmadan bir anda karşısına TARDIS cisimlenir. Doktor'un klonu ve Donna, gerçeklik bombasını Daleklere yönlendirmeye çalışır. Ama Davros, ikisini de elektrikle etkisiz hâle getirir. Cihazı da yok eder. Bu, Donna'ya Zaman Lordu bilgilerinin yüklenmesine neden olur. Aslında Doktor'un klonu oluşurken olan bu işlem Donna da gizliyken Davros bilmeden bunun açığa çıkmasını tetiklemiştir. Donna, gerçeklik bombasını devredışı bırakır. İki Doktor, Daleklerin etkisizleştirilmesine yardım ederken gezegenler yerine geri yollanır. Dünya da taşındıktan sonra kontrol panelini yok ederler. Klon Doktor, Dalek Caan'ın kehanetine göre hareket ederek Dalekleri ve Crucible'ı imha eder. Gerçek Doktor Davros'a yardım teklif eder, ama Davros teklifi geri çevirir. Doktor'u "Evren'in Yok Edicisi" olarak anacağını söyler. Yol arkadaşları TARDIS'e girer ve TARDIS'i Sarah'nın süper bilgisayarı Bay Smith, robot köpeği K-9 ve Cardiff'in uzay-zaman yarığı yardımıyla yedekler. Bölümün sonunda yol arkadaşları kendi yoluna gider. Sarah evine oğlu Luke'un yanına döner. Martha ve Mickey, Jack ile beraber gider. Doktor, Rose ve Jackie'ye dönerek onları paralel evrene ("Doomsday") geri yollar. Dünya'nın paralel evrenler arasındaki duvarları yeniden kapanacaktır. Doktor, yarı insan olan klonunun soykırım yaptığı için ve ayrıca duyguları da aynı olduğu için Rose'la beraber paralel evrende kalmasını ister. Bir kalbi olan klon Doktor, Rose ile yaşlanıp ölebilecektir. Doktor, onları bırakıp TARDIS'e döner. Donna'nın insan beyni Zaman Lordu bilgilerini kaldıramadığı için başı ağrımaya başlar ve bu Donna'yı öldürecektir. Bu yüzden Doktor, Donna'dan kendisiyle ilgili tüm anıları silmek zorunda kalır. Donna'yı eve götürür. Bunu Donna'nın annesi Sylvia (Jacqueline King) ve büyükbabası Wilfred Mott'a (Bernard Cribbins) açıklar. Donna'nın kendisini kesinlikle hatırlamaması gerektiğini, yoksa öleceğini söyler. Doktor ayrılırken Wilfred, torununun adına Doktor'u hatırlayacağına söz verir.
The Eleventh Hour
Bölüm 1
/The Eleventh Hour
Yayın Tarihi: 03 Nisan 2010
"The End of Time, Part 2" bölümünün devamında yeni rejenerasyon geçiren Doktor, TARDIS'le kaza yapar ve TARDIS 1996 yılına Leadworth'e, yedi yaşındaki Amelia Pond'un evinin bahçesine düşer. Doktor, Amelia Pond ile tanışır. TARDIS'in kendi kendisini tamir etmesini beklerken, yeni yüzünü keşfetmeye başlar. Birçok yemeğin tadını beğenmeyen Doktor, balık kroket ve kremayı karıştırdığı yemeği beğenir. Sonra, Amelia Doktor'a yatak odasının duvarındaki korktuğu çatlağı gösterir. Doktor, çatlağın uzay ve zamanda yer alan bir çatlak olduğunu anlar. Çatlağı açar ve bir Atraxi hapishanesi görür. Atraxi, Doktor'un psişik kağıdına Tutsak Sıfır'ın kaçtığını söyleyen bir mesaj yollar ve çatlak kapanır. Sonra, TARDIS'in cloister çanını duyan Doktor; hızla TARDIS'e döner, sistemin aşırı ısınmasını önlemek için zamanda yolculuk etmesi gerektiğini söyleyerek Amelia'ya beş dakika içinde geri döneceğine söz verir. TARDIS kaybolduktan sonra Amelia aceleyle bir bavul hazırlar ve TARDIS'in kaybolduğu yerin yakınında bekler. Doktor, TARDIS'le Amelia'nın evinin bahçesine iner. Ancak aradan beş dakika değil on iki yıl geçmiştir ve Doktor bundan habersizdir. Evi ararken kafasına kriket sopası yer ve bayılır. Kaloriferlere kelepçeyle bağlanmış şekilde uyanır. Kendisine bunları yapanın yetişkin biri olmuş olan Amelia olduğunu öğrenir. Amelia, adını Amy olarak kullanmaktadır. Ayrıca hayranlığından dolayı küçüklüğünde Doktor'un oyuncaklarını yaptığını, hakkında hikâyeler söylediğini ve diğer köylüler tarafından alay konusu olduğunu öğrenir. Doktor, daha sonra Tutsak Sıfır'ın Amy'nin evinin algı filtresi yüzünden hiç fark etmediği bir odasında gizlendiğini söyler. Amy, risk alarak odaya girer ve çıktıktan sonra Doktor'u serbest bırakıp daha önce Doktor'un odaya attığı sonik tornavidayı Doktor'a verir. Tutsak Sıfır'ı atlatıp evden kaçarlar. Kısa bir süre sonra, Doktor'un Dünya'ya dönmesiyle Atraxi yörüngeye yerleşir ve Dünya'ya bir tehdit mesajı yollar. Eğer Tutsak Sıfır ellerine geçmezse Dünya'yı yakacaklarını söyler. Amy'nin erkek arkadaşı Rory ile tanıştıktan sonra Doktor, Tutsak Sıfır'ın boyutlar arası çok şekilli bir yaratık olduğunu söyler. Tutsak Sıfır'ın yakındaki bir hastanedeki komada olan hastaların şekline büründüğünü öğrenir. Doktor, laptoptan bilimsel uzmanların yer aldığı bir çevrimiçi toplantıya davetsiz olarak katılır. Atraxi durumunu tartışırlar ve Doktor, onlara talimat gönderir. Doktor, bir itfaiye arabası kaçırarak hastaneye Amy ve Rory'yi Tutsak Sıfır'dan kurtarmaya gider. Doktor bir bilgisayar virüsü oluşturup onu "0" şeklinde dünyaya yayınlamıştır. Rory'nin telefonundan çektiği komadaki insanların şekline bürünen Tutsak Sıfır'ın resimleri ile bağlantı kurar ve Atraxi'nin dikkatini çekerek Tutsak Sıfır'ın kimliğini açığa çıkarır. Tutsak Sıfır, Rory'nin telefonunda olmayan bir şekle gireceğini söyler. Amy'yi bayıltır ve Doktor ile küçük Amelia'nın şekline girer. Doktor'un şekline girmesinin nedeni Amy'nin Doktor'un yokluğunda oluşturduğu bağdır. Doktor, Amy'nin kendisini duyabildiğini anlar ve Amy'ye evde gördüğü Tutsak Sıfır'ın asıl şeklini düşünmesini söyler. Tutsak Sıfır asıl şekline döner. Atraxi, kimliği açığa çıkan Tutsak Sıfır'ı bulur ve yakalar. Tutsak Sıfır gitmeden önce Doktor'u "Sessizlik, Doktor ... sessizlik yayılacak." diyerek uyarır. Atraxi yörüngeyi terk eder. Ama Gölge Bildirgesi'ni hatırlayan Doktor, gezegeni tehdit edip kurallara aykırı davrandığı için Atraxi'yi geri çağırır. Atraxi'ye daha önce Dünya'yı ele geçirip yok etmeye çalışanları önceki yüzleriyle nasıl yendiğini gösteren görüntüler sunar. Bu yüzden Atraxi'ye kaçmalarını söyler. Doktor hızlıca Amy'nin evinin bahçesine gidip TARDIS'e döner. Amy ve Rory ona yetişemeden gider. Daha sonra Doktor Amy'nin evine döner. Ancak aradan iki yıl geçmiştir. Amy hâlâ üzgün olmasına rağmen Doktor'un uzay ve zamanda yolculuk yapma teklifini kabul eder. Sonraki güne dönmek için de söz alır. Amy, Doktor'a neden kendisini seçtiğini sorar. Doktor yalnız olduğunu söyler. TARDIS kaybolurken Amy'nin yatak odası, oyuncakları "Pejmürde Doktor" çizimi ve gelinliği gösterilir.
The Beast Below
Bölüm 2
/The Beast Below
Yayın Tarihi: 10 Nisan 2010
Doktor ve Amy, uzak gelecekte güneş alevleri yüzünden yeryüzünün taşındığı uzay gemilerinden biri olan, tüm Britanya nüfusunun taşındığı (İskoçya hariç) Yıldız Gemisi BK adlı bir gemiye varır. Gemi, rehberlik eden bir uzaylı türü olan "yıldız balinası" tarafından kontrol edilmektedir. Ancak balinaya işkence etmektedirler. Bu şekilde devam etmesini istemeyen Doktor yıldız balinasını acısız bir şekilde öldürmek ister. Gemi hareket etmeye devam edecektir. Ancak Amy balinanın güneş alevlerinden dolayı ağlayan çocuklara dayanamayıp gemiye gönüllü olarak hizmet ettiğini anlar ve balinayı kurtarır.
Victory of the Daleks
Bölüm 3
/Victory of the Daleks
Yayın Tarihi: 17 Nisan 2010
Winston Churchill'ın (Ian McNeice) aramasıyla Doktor ve Amy, the Blitz dönemine gider. Orada Profesör Bracewell'in (Bill Paterson) yaptığı demirden askerlerle karşılaşır. Ancak onlar aslında Doktor'un en büyük düşmanı daleklerdir. Bracewell'in aslında daleklerin yaptığı bir android olduğu anlaşılır. Daleklerin asıl amacı kendilerini yenilemektir. Kendilerini yenilerler. Doktor onları yok etmek ister, ancak daleklerin yaptığı androidde bomba bulunmaktadır ve Dünya'yı yok etmekle tehdit ederler. Doktor, onları yok etmekten vazgeçer ancak dalekler yine de geri sayımı başlatır. Doktor ve Amy, Bracewell'i insan olduğuna ikna eder ve geri sayımı iptal eder.
Time of the Angels
Bölüm 4
/Time of the Angels
Yayın Tarihi: 24 Nisan 2010
Doktor ve Amy birlikte müzede gezerken Doktor eski Gallifrey alfabesi ile kendisine gönderilmiş bir mesaj görür. İzlediği videoda kendisine koordinatları verilen yere giden Doktor TARDIS'in kapısını açar ve River'i tutar. River'a verilen görev düşen uzay gemisinde ki Ağlayan Meleği rahipler yardımı ile etkisiz hale getirmek. Ancak herşey Doktor ve River'in istediği gibi gelişmez. Amy bir Ağlayan Melek yansımasının gözüne bakar ve Ağlayan Melek'e dönüşmeye başlar. Doktor, River ve Rahipler bir anda binlerce Ağlayan Melek'in ortasında kalır.
Flesh and Stone
Bölüm 5
/Flesh and Stone
Yayın Tarihi: 01 Mayıs 2010
Ağlayan Meleklerden kaçmaya çalışan grup kendilerini Byzantium'un yukarısında bulur. Geminin içinde Amy'nin yatak odasına benzeyen bir çatlak görünür. Doktor, Bu çatlağın 26 Haziran 2010 tarihinde bir patlamaya neden olduğunu ve oraya bakan kişilerin evrenden silindiğini keşfeder. Bu arada, önceki bölümde Ağlayan Meleğin gözüne bakan Amy'nin gözünün içine bir Ağlayan Melek girmiştir. Amy yaşamak için gözlerini kapalı tutması gerekmektedir. Doktor Amy'nin Birincil Uçuş Güvertesi'ne gözleri kapalı gelebilmesi için talimat verirken River Amy'yi güverteye ışınlar. Güvertedeki kalkan kalkar ve Amy'nin gözündeki de dahil tüm Ağlayan Melekler çatlağın içerisine çekilir. Böylece Ağlayan Melekler tarihten silinmiş olur. Amy eve gitmek ister ve Doktor, Amy'yi evine götürür. Amy, 26 Haziran 2010 tarihinde Rory ile düğününün olduğunu söyler.
The Vampires of Venice
Bölüm 6
/The Vampires of Venice
Yayın Tarihi: 08 Mayıs 2010
Doktor, Amy ve Rory'yi romantik bir randevu için 16. yüzyıla Venedik'e götürür. Guido (Lucian Msamati) adında bir adam kızı Isabella'yı (Alisha Bailey) bir kız okulu olan Calvierri Evi'ne gönderir. Ancak daha sonra Isabella'yı görmek istediğinde dişlerinin vampir dişi gibi olduğunu görür ve Isabella onu tanımaz. Doktor, Amy ve Rory okulu araştırmaya gider. Orada çatlaklardan dolayı gezegenlerinden kaçan ve Venedik'i yaşam yeri yapmak isteyen vampir benzeri bir balık ırkından olan Rosanna Calvierri (Helen McCrory) ile tanışırlar. Kızları suyun içinde onları bekleyen on bin erkek çocukları için vampire dönüştürmektedir. Calvierri, Venedik'i sular altında bırakacak bir fırtınayı aktif eder. Doktor bu cihazı devre dışı bırakır. En son Calvierri intihar eder.
Amy's Choice
Bölüm 7
/Amy's Choice
Yayın Tarihi: 15 Mayıs 2010
Doktor, Amy ve Rory kendilerini iki gerçeklik arasında bulurlar. Birinde Amy ve Rory mutlu bir evlilik yaşamaktadır. Ancak bir uzaylı ırkı tarafından ele geçirilen yaşlılar tarafından takip edilmektedirler. Diğerinde ise gücü kalmayan TARDIS soğuk bir yıldıza doğru sürüklenmektedir. Rüya Lordu (Toby Jones) olarak bilinen bir adam onlara iki hayattan birinin gerçek, birinin ise rüya olduğunu söyler ve birini seçmelerini ister. Bundan kurtulmanın yolu ise rüyada ölmektir. Ancak hangisinin rüya olduğunu anlamazlar. Evliliklerinin olduğu gerçeklikte Rory ölünce Amy bunun rüya olduğuna karar verir. Çünkü Rory'siz bir hayatı istemez. Bu rüya olayına neden olan TARDIS'te bulunan psişik polenlerdir. Bu psişik polenler Doktor'un kendisinden nefret ettiği bu karanlık tarafını ortaya çıkarmıştır.
The Hungry Earth
Bölüm 8
/The Hungry Earth
Yayın Tarihi: 22 Mayıs 2010
Doktor, Amy ve Rory 2020 yılına Galler'e gider. Dr. Nasreen Chaudhry (Meera Syal) ve Tony Mack (Robert Pugh) bir maden deneyi için yeri delme çalışması yapmaktadır. Mack'in damadı Mo (Alun Raglan), toprağın altına sürüklenir. Daha sonra aynı şey Amy'nin başına da gelir. Doktor, yerin altında yaşayan sürüngen insansı türü olan Silurianların bu çalışmadan rahatsız olduğunu anlar. Mo'nun oğlu Elliot'ı (Samuel Davies) da kaçırırlar. Rory ve Doktor, Silurianlardan biri olan Alaya'yı (Neve McIntosh) kaçırır. Doktor; Rory, Tony ve Mo'nun karısı Ambrose'a (Nia Roberts) Alaya'yı yalnız bırakmalarını ve ona yapılacak bir eylemin savaş çıkmasına neden olacağını söyler. Aşağıda bir Silurian Mo'ya yaptığı gibi Amy'ye bir deney yapmak üzeredir. Doktor ve Nasreen TARDIS'e geçip Silurian medeniyetine doğru yol alır.
Cold Blood
Bölüm 9
/Cold Blood
Yayın Tarihi: 29 Mayıs 2010
Amy ve Mo deneyden kaçarlar ve Elliot'ın bir gözlem odasında tutulduğunu görürler. Doktor yakalanır ve Alaya'nın kardeşi Restac (Neve McIntosh) idam emri verir. O arada Amy ve Mo gelir. Rory, Tony ve Ambrose ile iletişim kurarlar. Doktor, onlara Alaya'yla beraber gelmelerini ve bunun karşılığında yeryüzüne özgür bir şekilde döneceklerini söyler. Ancak Alaya Tony'yi zehirlediği için Ambrose Alaya'yı öldürmüştür. Yine de Silurianlar ile bir anlaşma yaparlar. İnsanlar henüz gezegeni paylaşmaya hazır olmadığı için Silurianlar bin yıllık bir uykuya yatırılacaktır. Tony iyileşmek için arındırma işleminden geçmesi gerekmektedir. Ama zamanları yoktur. Tony yer altında kalmaya karar verir. Bunun üzerine Nasreen de onunla birlikte olmak ister. Mağaradan çıkarlarken duvarda Byzantium'daki çatlağın aynısını görürler. Doktor araştırmak için kolunu çatlağa uzatır ve TARDIS'in bir parçası eline gelir. O arada Restac, Rory'yi vurur ve Rory ölür. Çatlak onu silmeye başlar. Amy Rory'yi unutur.
Vincent and the Doctor
Bölüm 10
/Vincent and the Doctor
Yayın Tarihi: 05 Haziran 2010
Doktor ve Amy bir müzeye gider. Doktor Vincent van Gogh'un çizdiği The Church at Auvers resminde kilisenin pencerelerinde bir yaratık görür. Doktor, Amy'yi Vincent van Gogh (Tony Curran) ile tanışmak ve yaratığı yenmek için oraya götürür. Van Gogh Amy ve Doktor'u evinde ağırlar. Doktor ile beraber Krafyis adındaki bu yaratığı bulmak için çalışır. O yaratığı sadece van Gogh görebilmektedir. Yaratığın kaybolmuş ve kör olduğunu anlarlar. Van Gogh yaratığı öldürür ve bunu yaptığına çok üzülür. Ayrılmadan önce Doktor ve Amy, insanların kendisine hayran olduğunu göstermek için van Gogh'u müzeye götürür.
The Lodger
Bölüm 11
/The Lodger
Yayın Tarihi: 12 Haziran 2010
TARDIS bir cisimlenememe sorunu yaşarken Doktor dışarı çıkar. Günümüz Colchester'ındadır. Ancak Amy içeride kalır ve TARDIS ortadan kaybolur. Yakınlarda insanların ikinci kattan gelen bir yardım çağrısı üzerine içeri girdiği ama bir daha çıkamadığı bir ev vardır ve TARDIS bundan rahatsız olmaktadır. Doktor, o evin sahibi olan Craig Owens ile (James Corden) tanışır ve evi kiralar. Craig'in Sophie adında yakın bir arkadaşı vardır ve ona aşkını itiraf edememektedir. Sophie de ikinci kata çıktıktan sonra Doktor ve Craig ikinci kata girer ve Doktor burasının aslında var olmadığını ve algı filtresi tarafından gizlenen bir uzay gemisi olduğunu keşfeder. Dışarıdan alınan insanlar ise pilot olarak denenmektedir. Ama insan beyni buna dayanamamaktadır. Craig neden evden ayrılmak istemediğini ve Sophie'yi sevdiğini söyleyince geminin algı filtresini bozar ve gemi evden ayrılır. TARDIS de cisimlenmesini tamamlar. En son Amy, TARDIS'te Rory'nin nişan yüzüğünü görür.
The Pandorica Opens
Bölüm 12
/The Pandorica Opens
Yayın Tarihi: 19 Haziran 2010
River Song, Doktor ve Amy'yi M.S. 102 yılına çağırır ve Vincent van Gogh'un gördüğü rüyalar üzerine çizdiği TARDIS'in patlaması resmini alır ve Doktor ve Amy'ye gösterir. Ayrıca resim Stonehenge'in koordinatlarını göstermektedir. Stonehenge'in altında, en güçlü ve en tehlikeli bir yaratık için inşa edilen bir hapishane olan Pandorica'yı keşfederler. Ancak Pandorica açılınca boş olduğu ortaya çıkar. Doktor'un tüm düşmanları bir ittifak oluşturup bu hapishaneyi Doktor için hazırlamışlardır. Oluşan çatlaklar TARDIS'le bağlantılıdır. Bulundukları yer de Amy'nin anılarından inşa edilmiş bir tuzaktır ve orada bulunan tüm Romalılar aslında Auton'dur. O Romalılardan birisi de Rory'dir. Amy, Rory'yi hatırlar ancak Rory bir Auton olduğu için istemeden Amy'yi vurur. Bu arada TARDIS, River'ı 26 Haziran 2010 tarihine Amy'nin evinin bahçesine götürür. Orada olanların Amy'nin anılarından oluşturulduğunu anlar. TARDIS'e dönen River TARDIS'in kontrolünü kaybeder. TARDIS patlar.
The Big Bang
Bölüm 13
/The Big Bang
Yayın Tarihi: 26 Haziran 2010
Gelecekteki Doktor Rory'nin yanına girdap manipülatörüyle ışınlanır ve sonik tornavidasını Rory'ye verir. Rory tornavidayı kullanarak Pandorica'yı açar ve Doktor'u oradan çıkarır ve sonra Amy'yi iyileştirici etkisi olan Pandorica'ya koyar. Ancak Amy'nin iyileşmesi için Pandorica'nın 2000 yıl sonra açılması gerekmektedir. Bu yüzden Doktor, o yıllarda yedi yaşında Amelia'ya o yılda bir müzede olacak Pandorica'ya gitmesi için 1996'ya gidip Amy'nin evinin kapısından yazdığı adresi atar. Doktor, tarih çökerken patlayan TARDIS'in içinde kalan River'ı oradan kurtarır. Tarihi silen çatlaklardan kurtulmak için tarihin yeniden başlaması gerektiğini anlar. Bunun için Pandorica'yı tarihteki her noktada patlayan TARDIS'e uçurur ve tüm zamana ve uzaya yayılır. Ancak bu patlamanın ortasında olan Doktor tarihten silinir. Amy ve Rory'nin düğün tarihi gelir ve Amy düğünde Doktor'u hatırlar.
The Impossible Astronaut
Bölüm 1
/The Impossible Astronaut
Yayın Tarihi: 23 Nisan 2011
Amy, Rory ve River Song üzerinde tarih ve yer yazan davetiyeler alınca, kendilerini Utah çölünde bulurlar. Çölde 200 yıl daha yaşlı olan Doktor ile karşılaşırlar. Silencio Gölü yakınlarında piknik yaparlarken 3. Canton Everett Delaware (William Morgan Sheppard) adında yaşlı bir adam onların yanına gelir. Daha sonra astronot kıyafetli gizemli birisi Doktor'u öldürür. Davetiye alanlardan birisi olan genç Doktor ile karşılaşırlar. Bu gizemli buluşmanın ardından ipuçlarını takip eden Doktor ve yol arkadaşları 1969'a gidip Beyaz Saray'ı ziyaret eder ve Başkan Nixon'ın isteği üzerine yardımına ihtiyacı olan küçük bir kızın (Sydney Wade) ve kimsenin hatırlamadığı gizemli bir uzaylının izini sürerler. Genç Canton (Mark Sheppard) da onlara yardım eder. Doktor Florida'da bir depoda kızın izini bulur. Ancak depoda sadece kendilerine bakıldığında hatırlanan yaratıkların olduğundan habersizdir. Amy, Doktor'a hamile olduğunu söyledikten sonra küçük kızı astronot kıyafeti içinde görür. Amy kızı vurur.
Day of the Moon
Bölüm 2
/Day of the Moon
Yayın Tarihi: 30 Nisan 2011
Amy ıskalamıştır. Amy, Rory ve River yaratıkları —adları Sessizlik— aramak için üç ay uğraşır. Doktor ve TARDIS, Canton tarafından 51. bölgede tutulmaktadır. Grup tekrar bir araya gelir ve Sessizlik ile ilgili öğrendiklerini birbirleriyle paylaşırlar. Ne var ki hatıralarını paylaşamazlar, çünkü Dünya hipnotik güçleri sayesinde insanlığı kontrol edebilen bir uzaylı ırk tarafından istila edilmiştir. Doktor Apollo 11'i kurcalarken Amy ve Canton, Sessizlik'in musallat olduğu ve küçük kızın tutulduğu yetimhaneyi ziyaret eder. Amy kapı bölmesinde göz bandı olan bir kadın görür. Odaya girer ve küçük kızın odasında bebeğiyle kendi fotoğrafını görür. Sonra Sessizlik tarafından kaçırılır. Canton bir Sessiz'i yaralar. Doktor Sessizlik'in üssünde Amy'nin izini sürer. Televizyonda Ay'a inişin canlı yayınını görürler. Canton yaraladığı Sessiz'i iyileştirtir ve onun "Hepimizi gördüğünüz yerde öldürmelisiniz." sözünü kaydeder. Böylece tüm insanlara Sessizlik'in kullandığı hipnotik gücü kullanarak Sessizlik'in öldürülmesi talimatını verirler. TARDIS'te, Amy Doktor'a TARDIS'le seyahatlerinin doğacağı çocuğunu genetik olarak etkileyeceğinden korktuğunu söyler. Bu yüzden Rory'den önce kendisine söylediğini açıklar. Doktor Amy'nin hamilelik sonucu taramasını başlatır. Ancak sonuç hem negatif hem de pozitif çıkmaktadır. Altı ay sonra New York şehrinde küçük kız ölmektedir ama Zaman Lordlarının yapabildiği gibi rejenerasyon geçirir.
The Curse of the Black Spot
Bölüm 3
/The Curse of the Black Spot
Yayın Tarihi: 07 Mayıs 2011
TARDIS'e gelen bir imdat çağrısını takip eden Doktor, Amy ve Rory kendilerini 17. yüzyıla ait bir korsan gemisinde bulurlar. Henry Every'nin (Hugh Bonneville) kaptanlık yaptığı bu gemiye musallat olan Siren benzeri bir canlı (Lily Cole) mürettebattan yaralananları siyah bir noktayla işaretleyip sonra da görünüşte parçalara ayırmaktadır. Rory yaralanınca Amy ve Doktor onu Siren'den uzak tutmaya çalışırlar. Siren'in yansımanın olduğu her yerde ortaya çıkabildiğini öğrenirler ve tüm yansıtan eşyaları gemiden uzaklaştırmaya çalışırlar. Rory ve Avery'nin oğlu Toby (Oscar Lloyd) Siren tarafından alınınca Doktor, Amy ve Avery de kendilerini yaralar ve Siren onları korsan gemisiyle aynı noktada bulunan görünmez bir uzay gemisine ışınlar. Rory ve Toby'yi bir revirde bulurlar. Amy ve Doktor, Rory'nin yaşam desteğini kapatır. Rory'yi TARDIS'e taşırlar ve Amy, Rory'ye kalp masajı yaparak hayata döndürür.
The Doctor's Wife
Bölüm 4
/The Doctor's Wife
Yayın Tarihi: 14 Mayıs 2011
TARDIS'e bir asteroit üzerindeki çöp gezegenden Zaman Lordlarına ait bir imdat çağrısı gelir. Doktor, Amy ve Rory orada Yengecik (Elizabeth Berrington), Amca (Adrian Schiller), Yeğen dedikleri bir Ood ve Idris (Suranne Jones) ile tanışır. Asteroit, "Ev" (Michael Sheen seslendirmiştir.) tarafından kontrol edilmektedir. Doktor, TARDIS'e gelen çağrının asteroitteki tuzağa çekilmiş ve öldürülmüş Zaman Lordlarından geldiğini, Ev'in bu enerjiden beslendiğini anlar. Doktor, Zaman Lordları çoktan öldüğü için üzülür. Ev normal evrene kaçmak için TARDIS'i ele geçirir. Amy ve Rory de TARDIS'in içinde hapis kalır. Doktor, TARDIS'in kişiliğinin ölmeye başlayan Idris'te olduğunu öğrenir. İkisi Amy, Rory ve Ev'i TARDIS'ten çıkarmak için derme çatma bir TARDIS yapmaya karar verir. Yaptıkları TARDIS'i Doktor'un TARDIS'inin içine cisimlendirirler. TARDIS'in bilinci Idris'ten ayrılır, Ev yok olur ve TARDIS özgür kalır.
The Rebel Flesh
Bölüm 5
/The Rebel Flesh
Yayın Tarihi: 21 Mayıs 2011
Bir "güneş tsunamisi"ne yakalanan TARDIS 22. yüzyılda bir adadan ölümcül asit pompalamak için fabrika haline getirilmiş eski bir manastıra sürüklenir. Miranda Cleaves (Raquel Cassidy) önderliğindeki fabrikanın işçileri kendi bedenlerinin replikalarını oluşturarak onların yerine çalıştırmaktadır. Cleaves, Doktor'un güneş fırtınası hakkındaki uyarılarını dikkate almaz. Doktor güneş konnektörünü kesmeye çalışır, ama bir elektrik çarpması fabrikadaki herkesi bayıltır. İşçilerin duyguları yüklenen replikalar insanları öldürmeyi planlar. Doktor, insanları güvende tutmaya çalışırken Rory kaybolan Jennifer'ı (Sarah Smart) bulmak için onlardan ayrılır. Amy ve Doktor, Doktor'un da replikasını keşfeder.
The Almost People
Bölüm 6
/The Almost People
Yayın Tarihi: 28 Mayıs 2011
Amy, Doktor'un et versiyonuna güvenmez, ama yanlışlıkla Doktor'un Silencio gölündeki ölümünü söyler. Jennifer'ın replikası insanlara karşı savaşta önderlik eder. Kendisinin insan versiyonunu öldürür ve Rory'yi kandırmak için kendisine benzer başka replika oluşturur. Amacı insanları asit depolama odasına hapsetmektir. Doktor'un replikası insanları kurtarmak için diğer replikaları ikna etmeye çalışır. Ama Jennifer'ın replikasına inanırlar ve Jennifer kendisini bir canavara dönüştürür. Doktor'un replikası Jimmy'nin (Mark Bonnar) replikasına Jimmy'nin oğlunu göstererek insani özelliklerini ön plana çıkarır ve replikaların kendisiyle olmasını sağlar. En son Doktor, replikasıyla ayakkabılarını değiştirerek Amy'ye ders vermeye çalışır. Sonra Doktor'un ve Cleaves'in replikaları canavarı yok etmek için geride kalır. Amy kasılmalar yaşamaya başlar ve Doktor, Amy'nin aslında kendisini gerçek Amy sanan bir replika olduğunu açıklar. Amy'nin et formu parçalanır ve Amy gerçek formunda beyaz bir tüp içinde hamile olarak uyanır. Onu izleyen göz bantlı kadın (Frances Barber) Amy'ye "ıkın" der.
A Good Man Goes to War
Bölüm 7
/A Good Man Goes to War
Yayın Tarihi: 04 Haziran 2011
Amy ve onun yeni doğan çocuğu Melody Pond, Göz Bantlı Madam Kovarian tarafından kaçırılmasıyla Doktor onları kurtarmak için bir ordu kurar ve Rory asteroid tabanlı Şeytanın Kaçışı üssüne sızar. River Song, orduya katılmayı reddeder. Henüz diğerleri farkında olmasa da River Song büyük bir savaşın gerçekleşeceğini ve Doktor'un en karanlık saatini yaşayacağını bilmektedir, bu yüzden her şey bitene kadar Doktor'la kalamayacağını ve şimdilik bu teklifi reddettiğini söyler. Daha sonra Doktor ve Rory üssü güvenliği hâle getirir, Amy kaçar ve Melody'yi geri alır. Doktor'un müttefikleri, Amy ve Rory'nin düğün gecesini ("The Big Bang") TARDIS'te geçirmelerinden dolayı Melody'nin hem insan hem de zaman lordu DNA'sı taşıdığını öğrenir. Rory ve Doktor'un diğer müttefikleri Başsız Keşişlerle savaşır. Doktor, geri aldıkları Melody'nin replika olduğunu anlar ve geç kalmışlardır. River Song, Doktor'a kimliğini açıklar ve Amy ile Rory'ye kızlarını geri getireceğini söyleyerek sevinçle TARDIS'e koşar ve oradan ayrılır. River, çifte kendilerinin kızı olduğunu ve "River Song"un Gama Ormanlarında çevirisinin "Melody Pond" olduğunu açıklar.
Let's Kill Hitler
Bölüm 8
/Let's Kill Hitler
Yayın Tarihi: 27 Ağustos 2011
Doktor, Amy ve Rory'yi Leadworth'e çağırır. Melody'yi bulamadığını söyler. Çocukluk arkadaşı ve Amy ile Rory'nin birlikteliğini sağlayan Mels (Nina Toussaint-White) ile karşılaşırlar. Mels TARDIS'i kaçırır ve kontrolü ele alarak 1938 yılındaki Berlin'e Hitler'in ofisine götürür. Oraya gitmeleriyle yanlışlıkla Hitler'in hayatını kurtarırlar. Suçlu insanları minyatür durumuna getirerek kendisine hapseden robot görünümlü bir uzay gemisi olan Teselecta'nın Hitler'i öldürmesini engellemişlerdir. Teselecta'yı vurmaya çalışırken yanlışlıkla Mels'i vuran Hitler'i Rory dolaba kilitler. Ölmeye başlayan Mels'in rejenerasyonu başlar ve Mels'in River Song olduğunu anlarlar. River birkaç kez Doktor'u öldürmeye çalışır, ancak başaramaz. En sonunda Doktor'u zehirli rujuyla öper ve Doktor 32 dakika içinde ölecektir. Teselecta, Doktor'un ölümünden sorumlu olan River'ı suçlu olarak tanımlar. Ama Amy ve Rory onu savunur. River, Teselecta'ya hapsolan Amy ve Rory'i TARDIS'e ışınlayarak onları kurtarır. En son ölmek üzere olan Doktor'a pişman olan River tüm rejenerasyon enerjilerini vererek Doktor'u kurtarır.
Night Terrors
Bölüm 9
/Night Terrors
Yayın Tarihi: 03 Eylül 2011
Doktor, Amy ve Rory yatak odasındaki dolapta bir canavarın yaşadığını düşünen George (Jamie Oram) isimli bir çocuktan yardım çağrısı alır. Doktor çocuğun babası Alex (Daniel Mays) ile konuşur. Asansörü kullanan Amy ve Rory kendilerini aniden oyuncak evin içinde kendi boyutlarında ve kendilerine saldırmaya çalışan tahta bebeklerin arasında bulur. Amy'yi yakalarlar ve Amy onları gibi oyuncak bebeğe dönüşür. Doktor, Alex'in eşi Claire'ın (Emma Cunniffe) aslında hiç hamile kalmadığını ve asla çocuklarının olamayacağını öğrenir. Doktor, George'un bir çocuk Tenza olduğunu iddia eder ve algı filtresiyle Alex ve Claire'ın çok istedikleri çocuğun formunda olan empatik uzaylı olduğunu anlar. Çocuğun korkularını gardıroba kilitleme yeteneği vardır. George panikler ve Doktor ile Alex'i gardırobundaki oyuncak eve yollar. Doktor eğer George gardırobu açıp korkularıyla yüzleşirse durumun düzeleceğini düşünür. En son George gardırobu açar ve oyuncak bebekleri ikna eder. Her şey eski haline döner ve Alex, oğlu George'a sarılır.
The Girl Who Waited
Bölüm 10
/The Girl Who Waited
Yayın Tarihi: 10 Eylül 2011
Doktor, Amy ve Rory'yi tatil için Apalapucia gezegenine götürür. Ama gezegen ölümcül bir veba olan ve iki kalpli olanları bir gün içinde öldürebilen Chen7 salgınından dolayı karantina altında olduğundan habersizlerdir. Yerli nüfus tarafından "nezaket merkezleri"nde vebaya yakalananlar birkaç bin hızlandırılmış zaman akışından birine yerleştirilmektedir. Bekleme odasında sevdikleriyle iletişim içinde olmaları için büyük bir cam lens aracılığıyla görüşmelerine izin verilmektedir. Amy, yanlışlıkla Doktor ve Rory'den ayrılıp hızlandırılmış zaman akışlarından birinde sıkışır. Doktor ve Rory, Amy'nin yerini bulurken tesisin yüzü olmayan, elleri insan eline benzeyen beyaz robotlar olan Elbotlarla karşılaşırlar. Elbot veba salgınını açıklar. Doktor ile Rory'yi tanımada başarısız olur ve onları hasta sanır. Elbotlar onlar için ölümcül olma ihtimali olan bir doz ilaç vermeye çalışır. Elbotları atlattıktan sonra Doktor, Amy'yi uyarmak için cam lensi kullanır ve nezaket merkezinde beklemesini söyleyerek kurtarma sözü verir. Doktor, Amy'nin zaman akışını TARDIS'e kilitledikten sonra cam lensi alarak Rory ile beraber TARDIS'e döner. Bu arada, Amy bir arayüzle karşılaşır. Arayüzle iletişim kurarak farklı zaman akışlarını bir arada tutan zaman motorlarının dumanlarını kullanarak Elbotlardan gizlenebildiğini öğrenir. Veba yüzünden TARDIS'ten çıkamayan Doktor, Rory'ye lensi, sonik tornavidasını ve Rory'nin bakış açısını görebilmek için bir gözlük verir. Rory, kompleksi keşfe çıkar ve gördüğü bir Elbot grubundan kaçar. Robotları daha yaşlı ve sert olan Amy çabucak öldürür. Arayüzün yardımıyla her şeyi öğrenen Amy kaçmayı başaramamıştır. 36 yıldır beklediğini söyler ve Doktor'a çok sinirlidir. Tek başına elini keserek yeniden programladığı elbota "Rory" adını vermiştir. Doktor, yanlış zaman akışına tutunduğunu anlar. Genç versiyonunu bulmaya yardım etmesi için Amy'yi ikna etmeye çalışır. Genç Amy kurtulunca kendisinin olmayacağını bildiğinden bunu reddeder. Doktor, genç Amy'nin yakınlarda olduğunu anlar ve Rory'ye onunla iletişim kurması için lensi kullanmasını söyler. Rory, lensi kullanarak ağlayan genç Amy'yi görür. Yaşlı Amy'nin bunu görünce yardım edeceğini umarak ona gösterir. Yaşlı Amy, gençken yaşlı versiyonunu ikna etmeye çalıştığını ama başarısız olduğunu hatırlar. Ancak, bu sefer genç Amy, Rory'yi dikkate almasını söyleyerek yanşlı Amy'nin fikrini değiştirmeye çalışır. Yaşlı Amy, Doktor'a iki Amy'yi de alırsa bunu kabul edeceğini söyler. Doktor, farklı zaman akışlarındaki iki Amy'nin aynı anda TARDIS'te yer alması paradoks oluşturacağı için bunun çok zor olmasına rağmen bunu yapacağına söz verir. Doktor, Rory'ye zaman motorlarını manipüle ettirir ve iki Amy'ye aynı şeyi düşünmelerini söyler. Böylelikle iki Amy'yi aynı zaman akışına geçici olarak getirir. Rory'nin gözlükleri paradokstan dolayı geri bildirim alır ve Doktor ile bağlantıları kesilir. Üçü, Doktor'un yardımı olmadan birkaç Elbot'u geçip TARDIS'e ulaşmaya çalışırlar. TARDIS'e yakınlen yaşlı Amy, diğer ikisini korumak için geride kalır. Ama genç Amy Elbot'tan kaçmaya çalışırken Elbot onu anestetikle bayıltır. Arkalarından yaşlı Amy gelirken Rory, genç Amy'yi TARDIS'e taşır. İkisi TARDIS'e girdikten sonra Doktor, kapıyı kapatarak yaşlı Amy'nin girmesini engeller. Rory'ye iki Amy'nin aynı zaman akışında olmasının imkansız olduğunu söyler. Rory, iki Amy'den birini seçmek zorunda kalır. Yaşlı Amy, Rory'ye gitmesi gerektiğini söylerken TARDIS'in kapısının bir tarafında Rory, diğer tarafında yaşlı Amy acıklı bir şekilde veda eder. Daha sonra yaşlı Amy, Elbotların kendisini almasına izin verir. Genç Amy uyanır ve yaşlı Amy'nin nerede olduğunu sorar. Doktor, Rory'nin ona açıklaması için Amy ile Rory'yi yalnız bırakır.
The God Complex
Bölüm 11
/The God Complex
Yayın Tarihi: 17 Eylül 2011
Doktor, Amy ve Rory kendilerini sürekli koridorları değişen 1980'lerin oteline benzeyen bir yerde sıkışmış bulurlar. Otelde Rita (Amara Karan), Howie (Dimitri Leonidas), Joe (Daniel Pirrie) ve uzaylı Gibbis (David Walliams) ile tanışırlar. Birer birer Joe, Howie ve Rita minotor benzeri bir canavar tarafından yakalanır ve kendisine inandırarak onları öldürür. Doktor minotorun belli bir inancı olan kişilerden beslendiğini tahmin eder. Sıradakinin de Amy olduğunu düşünür, çünkü Amy kendisine inanmaktadır. Amy'nin kendisine olan inancını kırmaya çalışır ve canavar yıkılır. Otelin aslında bir hapishane gemisinde yer alan simülasyon parçası olduğu anlaşılır. Doktor, Amy ve Rory'yi Dünya'ya götürür. Hayatlarını daha fazla tehlikeye sokmamak için yolculuğu bırakmanın onlar için en doğrusu olacağını söyleyerek oradan ayrılır.
Closing Time
Bölüm 12
/Closing Time
Yayın Tarihi: 24 Eylül 2011
Yaklaşık 200 yıl geçiren Doktor, Silencio Gölü'ndeki yaklaşan ölümü üzerine veda turu yapmaya karar verir. Daha önce "The Lodger" bölümünde görünen Craig Owens'ı (James Corden) ziyaret eder. Craig, eşi Sophie (Daisy Haggard) ile başka eve taşınmıştır ve Alfie adını verdikleri bebekleri olmuştur. Sophie tatile gider. Doktor Craig'e uğrar. Daha sonra bölgedeki garip elektrik kesintilerini araştırır. Doktor iz aramak için bir mağazaya gider. Craig de çocuğuyla beraber mağazadadır. Doktor'la tekrar karşılaşan Craig, Doktor'la beraber asansörde Siberlerin uzay gemisine ışınlanma yolu olduğunu ve Cybermatleri keşfederler. Doktor binanın altında bir gemi bulur ve Siberler tarafından yakalanır. Doktor'u takip eden Craig Siber'e dönüştürülür. Ama Alfie'nin ağlamasını duyan Craig dönüşümü tersine çevirerek kurtulur ve Doktor'u kurtarır. Bu arada, Kovarian ve Sessizlik River'ı yakalayıp ona zorla astronot kıyafeti giydirirler.
The Wedding of River Song
Bölüm 13
/The Wedding of River Song
Yayın Tarihi: 01 Ekim 2011
Ölümünü önleyemeyeceğini bilen Doktor gitmeleri için Amy, Rory, River ve Canton'a Silencio Gölü'ne olan davetiyeleri vermesi için Teselecta'ya verir. O an geldiğinde astronot kıyafeti içindeki River Doktor'u öldürmez. Ama bu zamanda sabit bir nokta oluşturur ve zaman çökmeye başlar. Alternatif bir zaman çizelgesine yerleşirler. Bu zaman çizelgesinde kocası Rory'nin olduğunu hatırlayan ama askerlerden birisinin Rory olduğunu bilmeyen ve duvardaki çatlağı da hatırlayan ajan Amy, Doktor'u bulur. Eğer Doktor, River'a dokunursa zaman gölün orada devam edecektir. Amy, Rory'yi öğrendikten sonra çocuğunu kaçıran Madam Kovarian'ı öldürür. En son Doktor, River'a eğer bu durdurulmuş zaman çizelgesinde kalırlarsa evrenin çökeceğini söyler. River'ın kulağına bir şeyler fısıldar ve evlenirler. Öpüşmeye başlarlar ve zaman ilerlemeye başlar. Sonra River, Amy ve Rory'yi ziyaret eder. Zamanın güvenli bir şekilde ilerlemesi için Doktor'un Teselecta kopyasının öldüğünü ve Doktor'un ölmediğini söyler. Bu arada, Doktor'un arkadaşı Dorium (Simon Fisher-Becker) Doktor'u uyarır.
Asylum of the Daleks
Bölüm 1
/Asylum of the Daleks
Yayın Tarihi: 01 Eylül 2012
Daleklerin harabe hâline dönen gezegeni Skaro'da Darla von Karlsen, bir Dalek esir kampından kızını kurtarması için Doktor'dan yardım ister. Doktor'un şüphelenmesi Darla'nın daha önce insansı bir Dalek kuklasına dönüştürüldüğünü açığa çıkarır. Darla, Doktor'u Dalek Meclisi'nin olduğu bir uzay gemisine ışınlar. Günümüz Dünya'sında Rory, boşanma kağıdını vermek için Amy'nin yanına gider. Rory oradan ayrılırken sırasıyla Amy ve Rory, Dalekler tarafından kaçırılıp meclise getirilirler. Dalekler, kendisini yok etmeyi değil kendisinden yardım isteyince Doktor şaşırır. Daleklerin başbakanı meclisin yörüngesinde olan ve Tımarhane olarak bilinen bir gezegeni açıklar. Orada savaşta yaralanan ve delirmiş Dalekler tutulmaktadır. Saf nefreti yok etmenin zarafet kavramına aykırı olduğunu düşünen Dalekler onları öldürmek için isteksizdir. Doktor bu yüzden onlardan iğrenir. Meclis, Tımarhane'nin kalbinden Habanera Aria'nın bir iletişimini alırlar. Doktor iletişimin kaynağıyla bir bağlantı kurar ve bağlantıda Tımarhane'de kaza yapan bir Alaska yıldızgemisinde Ast Gösteri Yöneticisi olduğunu söyleyen Oswin Oswald adlı bir kadınla karşılaşır. Oswin, bir yıldır Dalekleri dışarıda tuttuğunu ve içeride kendi kendine sufle yaptığını söyler. Doktor, sütü ve yumurtaları nereden bulduğunu merak eder. Kaza gezegenin güç kalkanını koparmıştır. Bu yüzden gezegendeki mahkumların kaçma riski vardır. Bunu önlemek için, Meclis gezegeni uzaktan havaya uçurmak ister, ama güç kalkanı yeteri kadar kopmadığı için bunu yapamamaktadırlar. Güç kalkanı sadece gezegenin içinden kapatılabilmektedir. Ama Dalekler bu görevi yapmaktan korkmaktadır. Bu yüzden bu görevi Doktor, Amy ve Rory'ye verirler. Üçüne tesisin güvenlik sistemi için gelenleri dalek kuklasına dönüştüren nano-buluttan korunması için bileklik verilir. Sonra bir yerçekimi tüneli onları gezegenin yeryüzüne indirmek için aşağı doğru düşer. Doktor ve Amy birbirine yakın yerlere düşerler ve Alaskada kurtulanlardan olan Harvey tarafından bulunurlar. Ancak, Rory uzun bir bacadan Tımarhane'nin içine düşer. Yanlışlıkla oradaki bazı Dalekleri uyandırır. Bilgisayara giriş yapan Oswin, rory ile bağlantı kurar ve Rory'nin güvenli bir odaya gitmesini sağlar. Bu arada Harvey, Doktor ve Amy'ye Alaska kaçış kapsülüne doğru rehberlik eder. Ama sonra nano-bulutla dönüşmüş Dalek kuklası olduğu ortaya çıkar ve onlara saldırmaya başlar. Ondan kurtulsalar da gemide diğer cesetler de daha önce dönüştürüldüğü için uyanıp saldırmaya çalışırlar. Oswin onlarla iletişim kurarak Rory'ye yönlendirir ve zemin kattan aşağı inip kaçmalarını sağlar. Ancak kuklalar Amy'nin bilekliğini çalmıştır. Nano-bulutlara karşı korumasız kalan Amy, hafızasını kaybetmeye ve halisünasyonlar görmeye başlar. Doktor, güç kalkanını kaldırdıktan sonra Daleklerin gezegeni patlatacaklarını tahmin eder, ama Rory'nin saklandığı yer onları Dalek Meclisi'ne ışınlayabilmektedir. Doktor, Oswin'in kalkanları kapatmasını söyler. Oswin eğer kendisini alırsa güç kalkanlarını kapatacağını söyler. Doktor gidince Rory, bilekliğini Amy'ye vermeye çalışır. Doktor sevginin kukla dönüşümünü yavaşlattığını söylediğinden Rory, Amy'ye kendisini 2000 yıl beklediğini ("The Big Bang"), bu yüzden sevgisinin daha fazla olduğunu söyler. Amy buna kızarak "A Good Man Goes to War" bölümünde olanlardan dolayı çocuğu olamayacağından ve Rory'yi sevdiğinden terk ettiğini söyler. Rory, zorla bilekliğini Amy'ye takmaya çalışır, ama Doktor'un Amy uyurken habersiz olarak kendi bilekliğini taktığını anlarlar. Doktor, Oswin'in olduğu yere gitmeye çalışır. Yolda daha önce kendisinden kurtulan Daleklerin olduğu yoğun bakın ünitesinden geçer. Dalekler uyanıp Doktor'u yakalamaya çalışır. Oswin, Daleklerin telepatik ağlarında toplanan bilgilerden Doktor ile ilgili olanları siler ve Daleklerin Doktor'u unutmasını sağlar. Böylece Doktor'u kurtarır. Doktor, daha önce bunu denediğini ama başaramadığını söyler. Doktor, Oswin'in olduğu yere girer. Ama orada Oswin'in aslında korktuğu gibi bir dalek olduğunu görür. Alaska, Tımarhan'de kaza yaptıktan sonra Oswin Dalekler tarafından dönüştürülmüştür. Oswin bir dahi olduğu için kuklaya değil tam bir Dalek'e dönüştürmüşlerdir. Dönüşümüyle baş edemediği için zihninde bir insan olarak kurtulduğunu hayal etmiştir. Doktor, ilk başta bir şeylerin yanlış gittiğinden şüphelenmişti. Çünkü Oswin'in saklanırken sufleyi yapacak malzemeri almasının imkanı yoktu. Oswin, tam Dalek kişiliğine dönüşmeye başlarken hâlâ insanı duygulara sahiptir ve Doktor'u öldürmez. Sonra bunun üstesinden gelir. Oswin, Doktor'a neden Daleklerin kendisinden bu kadar nefret ettiğini sorer. Doktor, onlarla pek çok kez savaştığını söyler. Oswin, Daleklerin Doktor'a duyduğu korkuyla daha çok güçlendiklerini anlar. Güç kalkanlarını kaldıracağını söyler. Doktor'dan kendisin insan olarak hatırlamasını söyler ve son konuşmasında "Koş. Koş, zeki çocuk ve unutma..." der. Doktor, barışan Amy ve Rory'ye döner. TARDIS'e ışınlanırlarken gezegen patlar. TARDIS, meclise gider ve Doktor dışarı çıkar. Tüm Daleklerin kendisini unuttuğunu görür. Meclisteki tüm Dalekler "Doktor kim?" demeye başlar. Doktor, sevinçle oradan ayrılır. Bu arada Rory, Amy'nin arkasından eve döner. Bölüm, Doktor'un sevinçle TARDIS'te Doktor kim?" diyerek eğlenmesiyle biter.
Dinosaurs on a Spaceship
Bölüm 2
/Dinosaurs on a Spaceship
Yayın Tarihi: 08 Eylül 2012
Doktor, Amy, Rory, Rory'nin babası Brian (Mark Williams), Kraliçe Nefertiti (Riann Steele) ve avcı John Riddell (Rupert Graves) dinozorların olduğu insansız bir gemide uzay yıkımını önlemeye çalışır. Doktor ve yol arkadaşları o gemide daha önce Silurian ırkının olduğunu öğrenir. Onları bulan Solomon adlı bir insan (David Bradley) gemide dinozor satmak için Silurianları öldürmüştür. Doktor Solomon'un planlarını bozar ve gemiyi imha edecek füzelerin gelmesini engeller.
A Town Called Mercy
Bölüm 3
/A Town Called Mercy
Yayın Tarihi: 15 Eylül 2012
TARDIS yanlışlıkla 1870 yılına Amerika'nın batısında Mercy adlı bir kasabaya iner. TARDIS ekibi, kasabanın doktoru Jex'i, cyborg Gunslinger adlı bir uzaylının aradığını öğrenir. Doktor, Jex'in kendi gezegeninde savaşmak için gönüllüleri cyborga dönüştüren bir bilim adamı olduğunu öğrenir. Öte yandan Doktor'u kasabanın şerifi yaparlar. Gunslinger kendisine yapılanlar için intikam almak istiyordur. Doktor bir ikileme düşer, ya Jex'in kaçmasına yardımcı olmak için plan yapacaktır, ya da Jex'i Gunslinger'a verecektir. Ama Jex masum insanlara daha fazla zarar vermemek için intihar eder. Doktor, kendini imha etmek isteyen Gunslinger'ı kurtarır ve ona Mercy kasabasının şerifliğini verir.
The Power of Three
Bölüm 4
/The Power of Three
Yayın Tarihi: 22 Eylül 2012
Amy ve Rory, normal hayat ve "Doktor Hayatı" arasında seçim yapmaya çalışmaktadır. Bir anda dünyada milyonlarca siyah küpler görünür. Doktor, Kate Stewart (Jemma Redgrave) başkanlığındaki BİRİM'den döner ve Pondlarda kalmaya başlar. Bir yıl boyunca küplerde hiçbir değişiklik yoktur, bir yılın sonunda birden insanlığın üçte birinin kalbini durdurmadan önce rastgele özelliklerini aktif eder. Doktor bunun bir istila olduğunu ve Shakri'nin insanlığı ortadan kaldırmak için bunları getirdiğini anlar. Doktor, insanların kalplerini durdurması için kullanılan elektrik akımını tersine çevirir ve Shakri'nin gemisi yok olur. Bölümün sonunda Brian, Amy ve Rory'nin Doktor'un daima yol arkadaşı olmalarına izin verir.
The Angels Take Manhattan
Bölüm 5
/The Angels Take Manhattan
Yayın Tarihi: 29 Eylül 2012
Doktor, Amy ve Rory 2012 yılında New York'ta Central Park'ta piknik yapmaktadır. Doktor, 1930'lu yıllarda geçen Melody Malone adlı detektif hakkındaki bir romanı okumaktadır. Amy'nin istememesine rağmen Doktor, romanı sesli okur. Sonra sonları sevmediğini söyleyerek kitabın son sayfasını yırtıp piknik sepetine atar. Bu arada Rory kahva almaya gider ve aniden bir Ağlayan Melek tarafından 1930'lara gönderilir. Orada Doktor'un okuduklarının aynısı gerçekleşirken Melody Malone romanının bir parçası olan River Song ile karşılaşır. Günümüzde Doktor ve Amy, Rory'nin adı kitapta geçince şaşırır. Amy, Doktor'un devam etmesini ister, ama Doktor istemediği şeyleri öğrenme ihtimali olduğu için kabul etmez. TARDIS'e gidip o tarihe gitmeye çalışırlar, ancak o tarihte zaman bozukluğu olduğu için TARDIS gidemez. Rory ve River, elinde zayıflamış bir Ağlayan Melek olan Bay Grayle tarafından esir alınır. Bay Grayle, Rory'nin bebek heykeli şeklindeki Ağlayan Meleklerle dolu olan kilere kapatılması için emir verir. River'ı sorgularken Ağlayan Melek, River'ın kolunu sarar. River, TARDIS'e bir işaret vermek için girdap manipülatörünü kullanarak Doktor ile Amy'nin o tarihe gelmesine izin verir. Amy, yardımcı olması için kitaptan bakabileceği bir şeyler olması gerektiğini söyler. Kitabın bölüm isimlerine bakarlar. Doktor, kitapta River'ın bileğinin kırıldığını ve son bölümün başlığının "Amelia'nın Son Vedası" olduğunu görünce umutsuzluğa kapılır. River'a yardım etmeyeceğini ve bileğini kırmadan özgür kalmasını, geleceği değiştirmesini söyler. Ancak, River bileğini kırmak zorunda kalır. Doktor, rejenerasyon enerjisini kullanarak onu iyileştirir. Amy, boş bir kiler bulur ve Doktor, River'ın girdap manipülatörünü kullanarak Rory'nin Winter Quay apartmanının yakınlarında olduğunu öğrenir. Rory apartmana girer ve içeride adının yazdığı bir daireyle karşılaşır. Doktor ve diğerleri de oraya varır. Rory, yatak odasında yaşlı versiyonunu bulur. Yaşlı Rory, uzun süredir görmediği Amy'yi görünce mutlu olur, Amy'nin elini tutar ve ölür. Doktor, Ağlayan Meleklerin Quay'ı tavuk çiftliği gibi kullandıklarını ve kurbanlarını buraya yollayarak zaman enerjilerinden beslendiğini anlar. Rory ve Amy, kaderlerini kabul etmez ve beraber çatıya kaçarlar. Çatıda bir Ağlayan Meleğin gizlendiği Özgürlük Heykeli onları beklemektedir. Rory, eğer çatıdan atlayıp kendisini öldürürse bir paradoks oluşturacağını ve binayla beraber Ağlayan Melekleri yok edeceğini, geleceği değiştireceğini düşünür. Yalnız başına ölmesine izin vermek istemeyen Amy de onunla beraber atlar. Rory'nin planı işe yarar. Doktor, River, Amy ve Rory kendilerini New York'taki bir mezarlıkta TARDIS'in yanında bulurlar. Dördü yola çıkmaya hazırlanırken Rory, bir mezar taşında adını görür. Daha sonra hayatta kalan zayıflamış bir Ağlayan Melek Rory'yi geçmişe gönderir. Amy, bir paradoks daha oluşturmak ister ama Doktor, eğer paradoks oluştururlarsa New York'un parçalara ayrılacağını söyler. Amy, Rory'yi kaybetmek istemez. Ağlayan Meleğe arkasını dönerek veda eder ve Rory'nin yanına gitme umuduyla Ağlayan Meleğin kendisini geçmişe göndermesini izin verir. Sonra Rory'nin mezar taşında kendi adı çıkar. Doktor perişan olur. River kaderlerinin böyle olduğunu hatırlatır ve yazacağı Melody Malone kitabı için Amy'ye sonsöz yazmasını isteyecektir. Doktor, piknik yaptıkları yere doğru koşar ve attığı son sayfayı alıp okur. Amy'nin kendisi için yazdığı sonsözdür. Amy, sonsözde Rory ile beraber mutlu bir şekilde yaşadığını ve yalnız olmaması gerektiğini söyler. Ayrıca çocukluğunu ziyaret etmesini ister. Bölüm Amelia Pond'un bahçede bavulunun üstünde otururken TARDIS'in motor sesini duyup gülümsemesiyle sona erer.
The Bells of Saint John
Bölüm 6
/The Bells of Saint John
Yayın Tarihi: 30 Mart 2013
Miss Kizlet (Celia Imrie), insanların ruhunu alıp bir veri bulutuna yüklemek için Wi-Fi yoluyla onların tanıdığı bir kişiye benzeyen "Kaşık kafalar" yollamaktadır. Bunlar olurken Doktor günümüzdeki Clara ile tanışır. Clara'nın da ruhu alınırken Doktor onu kurtarır. Clara Miss Kizlet'i ve onun bağlantılı olduğu The Shard adlı şirketi, orada çalışanları bulur. Veri bulutuna yüklenen tüm ruhları kurtarırlar. Bunu yapan Büyük Zeka'dır. Amaçları ruhların anılarından beslenmektir. Bu işte başarısız olan Miss Kizlet'in beynindekileri siler. Doktor, Clara'nın kendisine yol arkadaşı olmasını ister. Clara bunu düşünmek için Doktor'dan bir günlük süre ister.
The Rings of Akhaten
Bölüm 7
/The Rings of Akhaten
Yayın Tarihi: 06 Nisan 2013
Doktor, olağandışı bir şey olup olmadığını kontrol etmek için Clara'nın geçmişini inceler. Ancak olağandışı bir şey bulamaz ve Clara küçükken onun annesinin öldüğünü öğrenir. Clara'ya döner ve Clara "harika bir şey" görmek istediğini söyler. Doktor onu Yerel bir dinin yaşamın başladığına inandığı büyük bir gezegenin yörüngesinde olan gezegenlerden biri olan Akhaten gezegenine götürür. Toplumun para birimi manevi değere sahip bir nesnedir. Clara uyanmak üzere olan eski ve tehlikeli bir yaratığı yatıştırmak için sunulan festivalde çıkacak olan Merry Gejelh (Emilia Jones) adında küçük bir kıza yardım etmeye çalışır. Doktor ve Clara Merry'yi kurtarırlar ve o yaratığın anılar ve büyük gezegenin içinde yaşayan duygulardan oluşan bir parazit olduğunu öğrenirler. Clara, annesi ve babasının tanışmasını sağlayan yaprağı yaratığa sunar ve o paraziti yener.
Cold War
Bölüm 8
/Cold War
Yayın Tarihi: 13 Nisan 2013
Doktor ve Clara Las Vegas'a gitmek ister. Ancak TARDIS onları 1983 yılındaki Rus denizaltındaki topraklara götürür ve onları orada bırakıp gider. Doktor, 5000 yıl sonra buzdan çözülüp uyanmış bir Buz Savaşçısı olan Büyük Mareşal Skaldak'ı bulur. Ancak, Kaptan Zhukov, hem Doktor ve Clara'ya güvenmediği için hem de denizaltının Skaldak'tan daha fazla zarar görmemesi için Skaldak'ı zincirler. Ancak bunun yüzünden Skaldak insanlığa Buz Savaşçıları adına bir savaş ilan eder. Doktor, Skaldak'ı ikna etmeye çalışır ve Clara barışsever bir şekilde görünmeye çalışır. Ancak, Skaldak Buz Savaşçılarını çağırır, haber gelmez ve Skaldak terk edildiğini düşünür. Skaldak, zırhından çıkar ve insanların organına tıbbi analiz yapmak için gemidekileri öldürmeye başlar. Skaldak, bir nükleer füze ateşleyerek Dünya'yı kan gölüne çevirmek ister. Ancak, Clara, masum insanları öldürmesinin yanlış olacağını söyleyip onu ikna ederken Buz Savaşçıları Skaldak'ı almaya gelir ve Skaldak'ı alırlar. Tehlike geçtikten sonra, Doktor'un sonik tornavidası, TARDIS'in DEYS'i (Düşman Eylemi Yerdeğişim Sistemi) aktif ederek Güney Kutbu'na cisimlendiğini söyler.
Hide
Bölüm 9
/Hide
Yayın Tarihi: 20 Nisan 2013
Empatik bir pisişik olan Emma Grayling'in Clara üzerinde biraz ışık tutacağı düşüncesiyle Doktor, Emma ve Prof. Alec Palmer ile beraber Caliburn konağındaki Well Cadısı olarak bilinen hayalet soruşturması için 1974 yılına gider. Ev gittikçe soğur ve "bana yardım et" mesajı görünür. Doktor, Alec'in kamerasını ödünç alır ve TARDIS'le aynı yerin farklı zamanlarına giderek fotoğraflar çeker. Bu sayede, Doktor fotoğraftakilerin hayalet olmadığını ama Hila Tukurian adında bir zaman yolcusunun cep bir evrende sıkışıp oradaki bir yaratıktan kaçtığını öğrenir. Doktor hızla cep evrene bir portal oluşturması için Emma'nın pisişik yeteneklerini kullanarak bir cihaz oluşturur. Ancak, Emma yeterince dayanamaz ve Hila kurtulsa da Doktor orada kalır. Clara oraya gitmesi için TARDIS'i ikna eder ve oraya TARDIS'le uçar. Doktor'u gerçekliğe geri gönderir. Emma, Hila ile garip bir bağ hisseder. Doktor, onun Emma ve Alec'in soyundan olduğunu açıklar. Doktor, daha sonra cep evrendeki yaratığın türünden başka bir yaratığın konağın içinde olduğunu ve onların birbirine aşık olduğunu öğrenir. Doktor, yaratığı kurtarmak için cep evrene geri döner.
Journey to the Center of the TARDIS
Bölüm 10
/Journey to the Center of the TARDIS
Yayın Tarihi: 27 Nisan 2013
Clara TARDIS'in içindeyken TARDIS yanlışlıkla galaksiler arası bir hurda ekibi tarafından alınır. Onu kurtarmak için yardıma ihtiyacı olan Doktor Van Baalen kardeşlere (Ashley Walters, Mark Oliver, Jahvel Hall) ömür boyu bir ganimet vaat eder. İşbirliği sağlamak için, Doktor çıkışı kilitler ve 30 dakika içinde TARDIS'in kendini imha etmesini ayarlar. Bu arada, Clara yanan bir yaratıkla karşılaşır, TARDIS'in kütüphanesini görür ve Son Büyük Zaman Savaşı kitabını görür. Kitapta Doktor'un adı geçmektedir. Clara'yı bulurlar ancak TARDIS'te bir sızıntı vardır. Bunu halletmek için TARDIS'in motoruna gitmeye çalışırken Doktor, yanan zombileri görür. Onlar gelecekten bir yankıdır ve orada çok kaldıkları için bu duruma gelmişlerdir. Doktor ve Clara motor odasına varırlar. Orada yanan zombilerle yüzleşirler. Onlar, kendilerinin geleceğidir. Ama bu düzeltilebilir. TARDIS'in kalbine giderler ve konsola dönerler. Duvarda TARDIS'in Van Baalen kardeşler tarafından alındığı ana ait bir zaman çatlağı vardır. Doktor, o anı yeniden yazmak için bir cihaz oluşturur ve o cihazı o zamandaki Doktor'a verir. Doktor, o cihazı kullanarak TARDIS'i farklı bir konuma gönderir. Böylece TARDIS, Van Baalen kardeşlerin radarından kaybolur.
The Crimson Horror
Bölüm 11
/The Crimson Horror
Yayın Tarihi: 04 Mayıs 2013
Madam Vastra (Neve McIntosh), eşi Jenny (Catrin Stewart) ve Strax (Dan Starkey), "Kızıl Korku"yu araştırmaktadır. Kırmızı cesetler bulurlar. Bunu yapan maddenin eski bir sülükten gelen zehirli madde olduğunu Vastra anlar. Çünkü çok uzun süre önce Silurianların başına da gelmiştir bu olay. Ancak bu zehre çok seyrek bir şekilde maruz kalmıştır. Bir araştırmacı bununla ilgili optografları (Ölen kişinin gördüğü son görüntüye ait fotoğraf) Vastra ve Jenny'ye gösterir. Optografta Doktor'un çığlık atarken çekildiğini görürler. Jenny, Doktor'u bulmak için, o tür ölümlerin yaşandığı Bayan Gillyflower (Diana Rigg) tarafından iletilen Sweetville'ye gider. Doktor'u bulur, ancak Doktor'un vücudu da kırmızı olmuştur. Ancak o Zaman Lordu olduğu için zehir ona işlememiştir. Zehiri tersine çevirir ve aynısını Clara'ya da uygular. Jenny ve Vastra "The Snowmen" bölümünde Clara öldüğü için onu görünce şaşırırlar. Bayan Gillyflower, bir sülük olan "Bay Sweet" ile çalışarak o zehirleri bir roket aracılığıyla tüm Dünya'ya zehri akıtarak insanlığı öldürmek istemektedir. Ancak, roket Vastra ve Jenny sayesinde zehir olmadan uçar. Bayan Gillyflower aşağı düşerek ölür ve Bay Sweet'in zehirini test ederek kendisini kör ettiğini öğrenen kızı Bay Sweet'i bastonuyla ezer. Vastra ve Jenny'nin Clara hakkındaki sorularını yanıtsız bırakan Doktor, Clara'yı evine götürür. Clara'nın dadılık yaptığı çocuklar "Hide" ve "Cold War" bölümlerindeki fotoğraflarını ve Viktorya dönemindeki Clara'nın fotoğrafını görür. Çocuklar da Clara'ya zamanda seyahat etmek istediğini söyler, yoksa babalarına bunu anlatacaklardır.
Nightmare in Silver
Bölüm 12
/Nightmare in Silver
Yayın Tarihi: 11 Mayıs 2013
Clara ve Doktor çocuklarla (Artie ve Angie) beraber Hedgewick'in Dünyasına gider. Ancak, uzun süre Siberlerle yapılan savaştan beri terk edilmiştir. Doktor, yerdeki garip böcekleri görünce kalmaya karar verir. Siberböcekler, Cybermatlerin güncellenmiş versiyonudur. Doktor'un kafasına sibernetik parçalar girer ve Doktor'un zihnini ele geçirir. Kendisine Bay Zeki, Siber Planlayıcı isimlerini verir. Ancak zihninin tamamına hakim olamaz. Küçük bir kısım dengededir ve Doktor, Siber-Doktor ile bir anlaşma yapar. Satranç oynayacaklardır. Kazanan küçük kısmı alacaktır. Diğer yandan siberadamlar yenilenmiş ve çok hızlanmışlardır.[4][5] Artie ve Angie'yi yakalayarak zihinlerini kontrol altına alır. Siber-Doktor, Doktor'u yenmek için onun bir hamle yapmasını ve o hamleyi yaparsa çocukların kurtarılacağını söyler. Doktor bunu kabul eder. Sonra blöf yaparak üç hamlede Siber-Doktor'u yenebileceğini söyler, onun kafasını karıştırır ve sonik tornavidayı alarak siberin kendisini kontrol etmesinden kurtulur. Siberadamlardan kurtulmak için gezegeni havaya uçurmak dışında başka bir yol yoktur. Bir penideki resmin ve bir heykelin Lapa'ya çok benzediğini fark eden Angie onun imparator olduğunu anlar. Lapa sesle aktif edilen bir bombayı aktif eder ve kendileriyle beraber TARDIS'i bir imparator gemisine ışınlar. Lapa, Clara'ya evlenme teklifi eder. Ancak Clara bunu reddeder. Herkes evine döner. Ayrıca TARDIS Angie'ye yeni bir telefon hediye eder.
The Name of the Doctor
Bölüm 13
/The Name of the Doctor
Yayın Tarihi: 18 Mayıs 2013
Tutuklu ve deli bir katil Madam Vastra'ya Doktor'un en büyük sırrının mezarına alınacağını ve onun keşfedildiğini anlatır. Vastra bir "konferans çağrısı" yapmak için özel bir uyutucu kullanır. Jenny ve Strax'ı getirir. 2013'te Clara'ya uyutucu enjekte ettiği bir mektup gönderir. "Zaman Yolculuğu rüyalarda her zaman mümkün olmuştur." River Song da onlara katılır. Vastra mesajı yanlış açıklar. Doktor onun sırrı söylenmeden ölmeyecektir, sır mezarı başında söylenecektir. Fısıldayan adamlar, Vastra ve ekibini kaçırır. Clara Doktor'un sesiyle uyanır ve Doktor'a öğrendiklerini söyler. Doktor ve Clara mezarın olduğu yere gider. Doktor'un mezarının olduğu yerde "içi dışından büyük" özelliğini kaybetmiş bir TARDIS vardır. içeri girerler ve Walter Simeon şeklindeki Büyük Zeka onları beklemektedir. Doktor'dan kontrol odasını açması için gerçek adını söylemesini ister. Doktor bunu reddeder, ancak Büyük Zeka, onun tüm arkadaşlarının kalbini durdurmaya kalkışınca konferans çağrısından beri Clara ile bağlantısı olan River Doktor'un adını söyler. Onu kimse görmediği için kimse adı öğrenemez. Kontrol odasında Doktor'un vücudu yerine ona ait yaşanmış ve yaşanmamış günlerin olduğu bir zaman çizelgesi vardır. Büyük Zeka, Doktor'un zaman çizelgesine girer ve milyonlarca parçalara ayrılarak (gerçek benliği ölür) Doktor'un tüm zaferlerini yenilgiye çevirmeye başlar. Doktor'un kurtardığı tüm gezegenler, yıldızlar kaybolmaya başlar. Ardından Clara onları eski haline çevirmek için Doktor'un zaman çizelgesine girer, Doktor'u kurtarır ve zamanı normal haline getirir. Böylece "Asylum of the Daleks" ve "The Snowmen" bölümlerinde Doktor'un Clara'yla nasıl karşılaştığı açıklığa kavuşur. Ayrıca, Doktor bu zamana kadar River'ı görmüştür ancak belli etmemiştir. Doktor kendi zaman çizelgesine girip Clara'yı kurtarmak için River'a veda ederken, River, Clara'ya bağlı olduğunu, eğer gerçek Clara öldüyse neden hâlâ kaybolmadığını sorar. Doktor, zaman çizelgesine girer ve Clara'yı kurtarır. Zaman çizelgesinde Doktor'un daha önce görülmemiş ve Doktor'un hatırlamak istemediği bir rejenerasyonuyla karşılaşır. O rejenerasyon yaptığı her şeyi başka çaresi olmadığı için yaptığını, barış ve akıl sağlığı adına yaptığını söyler. Doktor, ona "Ama Doktor adına değil." karşılığını verir.
Deep Breath
Bölüm 1
/Deep Breath
Yayın Tarihi: 23 Ağustos 2014
Viktorya dönemi Londra'sında Meclis Evinin yanında bir dinozor cisimlenir. Madam Vastra'nın ekibi dinozoru görmek için oraya gelir. Yeni rejenerasyon geçiren ve kendisini sorgulayan Doktor'un yardıma ihtiyacı olduğunu görürler. Ona yardım etmesi mümkün olan tek kişi Clara'dır. Ama o da hâlâ bildiği ve sevdiği Doktor'un aynı kişi olduğundan emin değildir. Bir süre sonra Dinozor kendiliğinden yanmaya başlar. Doktor, buna çok kızar ve dinozoru kimin yaktığını öğrenmek ister. Aynı zamanda Doktor, yeni yüzünün nereden geldiğini kendi kendine sormaktadır. Doktor ve Clara bir restorana çağrılır. Oradaki diğer müşterilerin bir android olduğunu ve daha sonra restoranın gizli bir uzay gemisi olduğunu öğrenirler. Doktor, asıl amacı "vaadedilmiş topraklar"a ulaşmak olan yarım yüzlü adamla yüzleşir. Doktor ile bir zeplindedirler. Yarım yüzlü adam zeplinden düşmüştür. Ancak, Doktor mu onu itti yoksa, kendisi mi düştü belli değildir. Clara'nın telefonu çalar ve telefondaki On birinci Doktor'dur. On birinci Doktor, On ikinci Doktor ile seyahat etmesi için Clara'yı ikna eder. En son Yarım Yüzlü Adam kendisini Hanım adında gizemli bir kadının yanında bulur. Hanım burasının vaadedilmiş topraklar olduğunu söyler.
Into the Dalek
Bölüm 2
/Into the Dalek
Yayın Tarihi: 30 Ağustos 2014
Doktor, Daleklerin saldırısı altında olan bir uzay gemisinden asi bir savaşçı olan Journey Blue'yu kurtarır. Ancak, onun kardeşini kurtaramaz. Doktor, savaşçıyı gemiye geri gönderdikten sonra, Coal Hill School'da geçmişinde bir asker olan Matematik öğretmeni Danny Pink ile tanışan Clara'yı alır. Doktor ve Clara, uzayda bir askeri istasyonda "Paslı" adını verdikleri iyiye dönmüş bir daleğin neden böyle olduğunu öğrenmek için askerlerle beraber nanoölçekleyicilerle küçülerek daleğin içine girerler. Doktor, daleğin güç merkezinde arızaya neden olan büyük bir çatlak keşfeder. Sonik tornavida kullanarak o çatlağı tamir eder. Dalek kendi türü dışında herkesi yok etmek isteyen haline geri döner. Üssün yerini vererek diğer daleklere mesaj gönderir. Daleğin içinde Clara ve Journey ile beraber olan Gretchen kendini feda eder ve kendisini Hanım ile beraber vaadedilmiş topraklarda bulur. Doktor, Paslı'nın evrenin güzelliğini görmesi için daleği zihnine bağlar. Ancak, Paslı Doktor'un daleklere olan nefretini görür ve tüm dalekleri yok etmek ister. Oradaki tüm dalekleri yok eder. Savaştan sonra Paslı, Doktor'a "iyi bir daleksin" der. Clara ve Doktor oradan ayrılır. Clara'nın Pink ile bir randevusu vardır.
Robot of Sherwood
Bölüm 3
/Robot of Sherwood
Yayın Tarihi: 06 Eylül 2014
Clara, çocukluk kahramanı olan Robin Hood'u görmek ister. Doktor, Robin Hood'un olmadığını kanıtlamak için Clara'yı 12. yüzyıla götürür. Ama orada Robin Hood ile karşılaşırlar. TARDIS'i almak isteyen Robin Hood'u bir düelloya davet eder ve kaşıkla onu yener. Robin, Nottingham Şerifi'nin düzenlediği altın ok ödüllü olan okçuluk yarışmasında yer alır. Doktor da yarışmada Robin Hood'a meydan okur ve oku Robin Hood gibi tam ortadan atar. Daha sonra Doktor, dartı patlatır ve kendilerini yakalatır. Robin, Doktor'u kurtarmaya çalışırken korumalardan birinin kolunu keser ve korumaların robot olduğunu öğrenirler. Clara, Doktor ve Robin yakalanır. Ayrıca Clara, Şerif'in seyahat ettiği uzay gemisinin kaza yaptığını ve onu tamir etmek için altın topladığını ve Londra'ya hükmetmek istediğini öğrenir. Bu arada, Doktor ve Robin hapishaneden kaçar. Robin Hood Şerif'le kılıç dövüşü yapar ve Şerif'i yener. Sonra robotlar atmosferde zararsızca patlatılır. En son Robin Hood uzun süredir ayrı kaldığı Maid Marian'a kavuşur.
Listen
Bölüm 4
/Listen
Yayın Tarihi: 13 Eylül 2014
Doktor, gizlenme yeteneği mükemmel olan bir yaratığın olduğunu ve yaratığın tüm insanların rüyasına girdiğini düşünmektedir. Danny Pink ile randevusu sıkıntılı geçen Clara'yı alır ve o yaratığı bulmak için TARDIS'in telepatik devresini kullanarak Clara'nın çocukluğuna gitmek ister. Ancak 1990'ların sonuna Danny Pink'in çocukluğuna giderler. Bilinmeyen bir varlık Danny'nin odasına girerken Doktor ve Clara korkan Danny'yi teselli ederler ve bilinmeyen varlık gider. Sonra, Clara Danny ile randevusundan önceki zamana tekrar gider ve randevu ikinci kez başarısız olur. Clara TARDIS'e dönünce, Danny'nin soyundan olan ve evrenin sonunda mahsur kalan Orson Pink ile karşılaşır. Clara, yine TARDIS'in telepatik devresini kullanır ve kısa bir süre sonra bir ahırda ağlayan bir çocuk bulur. Yatağın altında gizlenirken, o çocuğun Doktor'un çocukluğu olduğunu anlar. Çocuk yataktan çıkarken, Clara yanlışlıkla çocuğun bacağını tutar. Yani Doktor'un yatağın altındaki canavar sandığı Clara'dır. Clara çocuğu teselli eder ve ayrılır. Doktor'dan hemen TARDIS'i çalıştırmasını ve bunu görmemesini ister. En son Clara ve Danny barışır.
Time Heist
Bölüm 5
/Time Heist
Yayın Tarihi: 20 Eylül 2014
Clara ve Doktor, Clara'nın evindeyken TARDIS'in telefonu çalar. Clara ve Doktor bir anda geliştirilmiş bir insan olan Psi ve mutant insan olan Saibra ile kendilerini garip bir odada bulurlar. Hafızaları da silinmiştir. "Mimar" onları evrenin en güvenli ve geçilemez bankası olan Karabraxos Bankası'nı soymakla görevlendirir. Dörtlü soygun için mimarın belli yerlere koyduğu araç gereçleri toplarken Teller adında psişik yetenekleri olan bir uzaylının bir suçlunun beynini tarayarak çorbaya döndürdüğünü görürler. Daha sonra Saibra Teller'a yakalanır. Doktor ona Teller'ın beyin taraması yapınca oluşan ağrıyı engellemesi için atomik doğrayıcı verir. Psi, Clara ve Doktor'un bankanın kasalarına erişebilmesi için kendini feda ederek kilidi açmaya çalışır. Daha sonra Teller onu yakalar. Clara ve Doktor bankanın içine girer. Orada kendilerine özel kasada ödülleri yer almaktadır. Saibra ve Psi'nin ödüllerini alırlar. Kendi ödülleri Özel Kasa'da yer almaktadır. O kasayı ararlarken yakalanırlar. Saibra ve Psi ile karşılaşırlar. Aldıkları atomik doğrayıcı değil atomik ışınlayıcıdır. Dörtlü, Müdür Karabraxos'a gider. Doktor, Karabraxos'a numarasını verir ve Karabraxos bankadan ayrılır. Güneş fırtınası bankayı yok eder. Doktor bankaya neden geldikleriyle ilgili kayıp anılarını öğrenmek için Teller'a kendisini yakalatır. Burada Teller'ın türünden bir canlının daha esir tutulduğunu öğrenirler. Mimarın verdiği görev aslında bir ırkı kurtarma görevidir. Doktor, birbirlerine kavuşan iki uzaylıyı gezegenlerine götürür, Saibra ve Psi kendi dünyasına döner. Clara'nın yine Danny ile bir randevusu vardır.
The Caretaker
Bölüm 6
/The Caretaker
Yayın Tarihi: 27 Eylül 2014
Clara, Doktor'un yol arkadaşı olarak ve bir öğretmen olarak Danny Pink ile iki ayrı hayatı yaşamaya çalışmaktadır. Doktor gizlediği bir görev için Coal Hill School'da bir hademe kılığına girer. Bir ölüm makinesi olan Skovox Blitzer bir polis memurunu buharlaştırır. Doktor, kimsenin zarar görmemesi için onu bir milyar yıl geleceğe göndermeyi planlamaktadır. Doktor, sonunda Danny ile tanışır ancak onu Clara'nın bir arkadaşı olduğunu ve Clara'nın başka bir öğretmenle randevulaştığını düşünür. Doktor, planı için gecenin geç saatlerinde çalışırken Danny yanlışlıkla Doktor'un bazı cihazlarını bulur ve cihazların ayarlarını değiştirir. Bu yüzden Doktor'un planı bozulur ve Skovox Blitzer sadece üç gün sonrasına yollanır. Yeni bir plan gerekmektedir. Doktor, Danny'nin Clara'nın erkek arkadaşı olduğunu öğrenir. Danny planını bozduğu için Doktor ve Danny arasında küçük bir anlaşmazlık çıkar. Skovox Blitzer ortaya bir daha çıktıktan sonra Clara ve Danny'nin yardımıyla, Doktor, uzaylıyı uzaya diğer yaşam formlarının olduğu herhangi bir yere gönderir. Daha sonra Danny, Clara'yı tehlikeye attığı için Doktor'u uyarır. Bu arada buharlaşan polis memuru kendisini Vaadedilmiş Topraklarda bir görüşmeciyle konuşurken bulur. Hanım meşguldür.
Kill the Moon
Bölüm 7
/Kill the Moon
Yayın Tarihi: 04 Ekim 2014
Doktor, Clara ve Courtney'yi alır ve kendilerini 2049 yılında Ay'da bulunan bir uzay gemisinde bulurlar. Gemide yaklaşık bin tane nükleer bomba vardır. Ayrıca Ay'da yer çekimi kuvveti artmıştır. Kaptan Lundvik ile tanışırlar. Doktor, Lundvik'e sorular sorar. Lundvik, Ay'ı havaya uçurmak istemektedir. Çünkü; Ay'da aniden gerçekleşen yüksek gelgitler insanlığı tehlikeye atmaktadır. Bomba hazırlayan bir astronot örümcek benzeri kocaman bir yaratığın saldırısına uğrar. Sömürgeciler gömülmüş örümcek ağları bulurlar. Doktor, Ay'ın ağırlığının neden arttığını ve gelgitlerin nedenini araştırır. Başka bir örümcek yine saldırır ve Doktor bunların bir mikrop olduğunu anlar. Doktor, Ay'ın bir yumurta olduğunu ve bir yaratığın bu yumurtadan çıkmaya çalıştığını düşünür. Lundvik onu öldürmeyi önerir. Clara bunu kabul etmez. Doktor ise onları karar vermeleri için tek başına bırakır. Clara, Dünya'daki insanların ne yapacaklarına karar vermesi için Dünya'ya bir mesaj gönderir. Dünya'dakiler de ayın patlatılmasını isterler. Ancak Clara son anda vazgeçer ve Ay'ın patlamasına neden olacak geri sayımı iptal eder. O anda Doktor döner ve onları Dünya'ya bırakır. Dünya'dan Ay'ın bir yumurta gibi parçalandığını ve yaratığın oradan çıkıp uzaklaştığını, sonra yeni bir Ay oluştuğunu görürler. Ancak Clara, Doktor'un kendilerini yalnız bıraktığı ve bu zor kararı kendisi vermek zorunda kaldığı için ona çok kızgındır. Bu yüzden TARDIS'i terk eder.
Mummy on the Orient Express
Bölüm 8
/Mummy on the Orient Express
Yayın Tarihi: 11 Ekim 2014
Clara, Doktor'dan ayrılmadan önce son bir gezi için tekrar gelir. Uzak bir gelecekte Doğu Ekspresi adlı yeniden yapılmış ünlü bir trene binerler. Yaşlı bir kadın sadece kendisinin görebildiği Mısırlı bir 'Mumya' olarak tarif ettiği yaratık tarafından öldürülür. Doktor yakınlardadır. Doktor ilk başta kadının yaşlılığından öldüğünde ısrar etse de mutfaktakilerden biri de aynı şekilde ölünce, görünmez bir 'Mumya' (Foretold olarak da bilinir) tarafından öldürüldüğünü anlar. Mumya kurbanına göründüğü andan itibaren kurbanını altmış altı saniye içerisinde öldürmektedir. Doktor, trendeki "Gus" adlı bilgisayar programını açığa çıkarır. Gus, oradaki bilimcilere Foretold'un amacının ne olduğunu öğrenmek ve yakalamak için zayıflıklarını arama görevi verir. Doktor, Foretold'u görmek için sıradaki kurbanın bilincini alır ve Foretold'un geleceğin teknolojisi ile güçlendirilmiş ve işi bitmemiş olan ölü bir asker olduğunu öğrenir. Doktor teslim olarak içi enerjiyle dolan Foretold'un içini boşaltır ve trendekileri kurtarır. Gus yolculara artık gerek kalmadığını söyleyerek trenin hava girişini kaldırır. Doktor, tren patlamadan önce Foretold'un içinden çıkan ışınlayıcıyı kullanarak trendeki herkesi ışınlar. Daha sonra, Danny'yi arayan Clara Doktor'a kendisini terk etmeyeceğini söyler.
Flatline
Bölüm 9
/Flatline
Yayın Tarihi: 18 Ekim 2014
Doktor ve Clara Bristol'e vardıklarında TARDIS'in dışarıdan küçüldüğünü görürler. Clara bölgeyi araştırmaya gider. Doktor, TARDIS'in dışarıdan neden küçüldüğünü öğrenmek için TARDIS'te kalır. Clara, genç bir grafiti sanatçısı olan Rigsy ile karşılaşır. Clara, geri döndüğünde TARDIS'i çantasına sığabilecek kadar küçüldüğünü görür. Doktor, Clara'ya sonik tornavidayı ve psişik kağıdı verir. Bir kulaklık aracılığıyla Doktor ve Clara iletişim sağlar. Doktor, karşı karşıya oldukları şeyin iki boyutlu evrenden gelen bir uzaylı olduğunu söyler. Bu uzaylılar 3 boyutlu olan canlı cansız her şeyi 2 boyutluya çevirebilmektedir. Doktor gibi davranmaya çalışan Clara, Rigsy ve kamu hizmetindekiler ile bu yaratıklardan kaçar. Doktor, nesnelerin boyutlarını değiştirebilen bir cihaz yapar. Bu yaratıklar ayrıca TARDIS'in de enerjisini çekmektedir. Doktor, TARDIS'i kuşatma moduna alır ama enerji kalmadığı için geri çeviremez. Bu yaratıklar daha sonra üç boyutluya çevirmeyi de öğrenir ve iki boyutluya çevirdiği insanların yerini alarak üç boyutlu olurlar. Clara, Rigsy'nin yardımıyla yaratıkları kandırarak, TARDIS'e tüm enerjisini geri vermelerini sağlar. Doktor, Dünya'yı koruduğunu söyleyerek TARDIS'in gücüyle yaratıkları kendi boyutuna geri gönderir. Clara, iyi bir Doktor olduğunu Doktor'a söyletmeye çalışır. O sırada, Hanım onları bir tabletten izlerken Clara'yı seçtiği için sevinmektedir.
In the Forest of the Night
Bölüm 10
/In the Forest of the Night
Yayın Tarihi: 25 Ekim 2014
Maebh adlı küçük bir kız bir ormanda koşarken TARDIS'le karşılaşır. Kapıyı tıklar ve Doktor karşısına çıkar. Doktor, onu Londra'ya evine götürmeyi dener. Ancak vardıkları yer yine o ormandır. Bu arada Clara ve Danny bir grup çocukla Londra Müzesi'nden çıkarken kendilerini o ormanda bulurlar. Clara hemen Doktor'u arar. Doktor da olan bitenin farkında olduğunu ve yanında bir kız çocuğunun olduğunu söyler. Daha sonra Clara ve Danny çocuklarla beraber Trafalgar Meydanı'nda Maebh ile Doktor'u bulur. Çocuklarla beraber TARDIS'e girerler. Danny okul kitaplarının TARDIS'te olduğunu fark eder. Clara bir yalan uydurur. Doktor bir anda Maebh'in olmadığını fark eder ve Clara'yla beraber Maebh'i aramaya gider. Maebh arkasından izler bırakır. Ancak Maebh'i bulduktan sonra hayvanat bahçesinden kaçan bir kaplanla karşılaşırlar. Peşlerinden çocuklarla beraber gelen Danny, kaplanın gözüne fenerin ışığını tutarak onları kaplandan kurtarır. Doktor, bir gecede gelen bu ağaçlarla bağlantısı olduğunu anladığı Maebh aracılığıyla ağaçlarla iletişim kurmak için sonik tornavidasını kullanır. Ağaçlar, Dünya'ya doğru ilerleyen bir Güneş patlamasını engellemek için ortaya çıkmıştır. Ancak ilk başta bunu fark etmezler ve ağaçların niyetinin kötü olduğunu sanırlar. TARDIS'e dönerler. Clara, Doktor'un kendilerini bırakıp kaçmasını ister. Doktor, onların da gelmesini istese de Clara, çocukların annelerini istediği için gelmeyeceğini, Danny'nin çocukları asla bırakmayacağını ve kendisinin de gelmeyeceğini söyler. Doktor, isteksizce oradan ayrılırken bir anda ağaçların o Güneş patlamasını engelleyeceğini, Dünya'yı dev bir hava yastığı gibi saracağını ve kimsenin ölmeyeceğini anlar. Çünkü ağaçlar ateşe karşı dayanıklıdır. Geri döner ve herkesi tekrar TARDIS'e toplar. Ancak, hükümet ağaçları yok etmek için üzerilerine kimyasal dökmektedir ve bunu durdurmaları için çocuklar dünyaya bir mesaj gönderir. Ağaçların Dünya'yı yok etmeyeceğini, hatta Güneş patlamasının Dünya'yı yakmasını engellediğini söylerler. En son, Doktor ve Clara, TARDIS'ten Güneş patlamasını izlerler. O sırada Hanım da onları uzaktan izlemektedir.
Dark Water
Bölüm 11
/Dark Water
Yayın Tarihi: 01 Kasım 2014
Clara Danny ile telefonda konuşurken, Danny'ye araba çarpar ve Danny ölür. Ailesi, Clara'yı teselli etmeye çalışırken Doktor arar. Clara, TARDIS'e gider ve TARDIS'teki tüm anahtarları alır. Doktor'a bir volkana gitmek istediğini söyler. Clara Doktor'a bir uyku yaması kullanır. Doktor, volkandayken uyanır ve Clara, Doktor'un Danny'yi kurtarması için anahtarları lava atmakla tehdit eder. Doktor, bunu kabul etmez ve Clara tüm anahtarları lava atar. Ancak, Clara'nın kullandığı bir uyku yaması değildir ve onlara rüya yaşatmaktadır. Yani bu olanlar bir rüyadır. Doktor, seyrüsefer bilgisayarını kapatır ve Danny'nin nerede olduğunu bulmak için TARDIS'in telepatik devresini Clara'ya bağlar. Kendilerini iskeletlerin mavi bir sıvı içinde saklandığı 3K adlı bir yerde bulurlar. O sırada Seb Danny'yi teselli etmektedir. Doktor, otomatik sese ve görüntüye sahip bir bilgi kitabı görür. Ardından arkasından gelen bir kadın kendisini "Hanım" adıyla tanıtır ve kendisinin bir droid olduğunu söyler. Sonra Clara ve Doktor'u bir odaya almak için Dr. Chang'i çağırır. Dr. Chang onlara "kara su" adını verdikleri sıvıyla ölülerin sadece organik maddelerinin göründüğünü söyler. Bu arada Hanım, iskeletleri uyandırır ve kara suyla kaplı olan tanklar açılır. Clara, telepatik bir teknoloji sayesinde Danny ile temas halindeyken Doktor ve Dr. Chang koridora çıkar. Clara, Danny'den kendisinin gerçek olduğunu kanıtlamasını ister. Ancak, Danny Clara'nın kendisini öldürme ihtimalinin olacağını düşünerek bunu kabul etmez. Clara iletişimi sonlandırır. Koridordayken Doktor, Hanım'ın aslında bir robot olmadığını anlar. Hanım, Dr. Chang'i öldürür. Tanklar açıldığında iskeletlerin aslında Siberadam olduğunu görür. Doktor ve Hanım oradan çıkar ve kendilerini St Paul'un katedralinin merdivenlerinde bulurlar. Siberler dışarı çıkmaya başlar ve Doktor bölgedeki tüm insanları oradan çıkarmaya çalışır. Hanım, çabaların boşa olduğunu söyler. "Hanım" adının "Hanımefendi"nin kısaltması olduğunu ve kendisinin Usta olduğunu açıklar.
Death in Heaven
Bölüm 12
/Death in Heaven
Yayın Tarihi: 08 Kasım 2014
Siberler gökyüzüne uçar ve kendilerini patlatırlar. Mezarlıklara yağan bir yağmur oluşur. Bu yağmur aslında "siber polenleri"dir. Bu siber polenleri ölülerin siberlere dönüşmesine neden olur. Bu siberlerden biri de Danny'dir. Ancak Danny Clara'yı 3K'den kurtarır. BİRİM, Doktor'u ve Hanım'ı kendi uçaklarına götürür. Doktor'a Dünya'nın ordularının kontrolünü sağlaması için "Dünya'nın Başkanı" unvanı verirler. Clara, Doktor'u TARDIS'in telefonundan arar, Danny ile mezarlıkta olduğunu ve Danny'nin sibere dönüştüğünü söyler. Daha sonra siberlerin yardımıyla Hanım uçağı havaya uçurur. Doktor bu patlamadan kurtulur. Doktor da mezarlığa gelir. Danny daha tam olarak sibere dönüşmemiştir. Çünkü duygularını silmemiştir. Danny bir yağmurun daha olacağını ve siberlerin tüm insanları dönüştüreceğini söyler. Hanım da oraya gelir ve Doktor'a Dünya'yı ele geçirmesi için Siberlere komuta etmeye yarayan bilekliği hediye eder. Ayrıca "Gallifrey" dediği yerin koordinatlarını söyler. Doktor bu hediyeyi reddeder ve bilekliği Danny'ye verir. Danny tüm siberlerin patlaması ve polen yağmurunun durdurması emrini verir. Son kalan bir siber, Hanım'ı öldürür. Bu siber Tuğgeneral Lethbridge-Stewart'tır. Daha sonra Clara ve Doktor bir kafede buluşur. Bileklikte dünyaya geçiş hakkı sadece bir tane kalmıştır ve Danny bu hakkı askerken öldürdüğü bir çocuğa kullanmıştır. Ama Clara Danny'nin kurtulduğunu ve Danny ile beraber yaşayacağını söyler. Doktor ise Hanım'ın verdiği koordinatlara bakmıştır, ancak orada hiçbir şey yoktur. Ama Gallifrey'yi bulduğunu söyler. Doktor en son TARDIS'e gider. Orada otururken Noel Baba içeri girer ve Noel için ne istediğini sorar.
The Magician's Apprentice
Bölüm 1
/The Magician's Apprentice
Yayın Tarihi: 19 Eylül 2015
Bilinmeyen bir zamanda dünya dışı bir savaş alanında ilkel ve ileri teknolojilerin karışımı bir savaş vardır. Savaş bölgesinden kaçmaya çalışan bir çocuk bir anda el şeklindeki mayınların arasında kalarak tuzağa düşer. Doktor oraya gelir ve çocuğu kurtarmaya çalışır. Ona sonik tornavidasını fırlatır. Tornavida sayesinde çocukla iletişim kurabilmektedir. Çocuğa hayatta kalacağını söyler. Ancak, adını sorduktan sonra çocuğun Davros demesiyle şok olur ve oradan gider. Yüzyıllar sonra Davros'un ajanı olan Sarff Kolonisi adında bir yaratık Doktor'u aramak için birçok gezegeni ziyaret eder. Doktor'u bulamaz. En son Davros'un ölmek üzere olduğunu bildiren mesajı ve "Davros biliyor, Davros hatırlıyor." mesajını Karn Kardeşliği'ne söyler. Davros'a döndüğünde Doktor'u bulamadığını söyler. Doktor'un sonik tornavidası hâlâ Davros'ta durmaktadır. Davros, Sarff Kolonisi'ne eğer Doktor'un arkadaşlarını ararsa Doktor'u bulabileceğini söyler. Günümüzde Dünya'da Clara, Doktor'la bağlantı kurulmasına yardımcı olması için UNIT tarafından çağrılır. Ayrıca uçaklar havadayken donmuştur. Bunun nedenini kimse bilmemektedir. Uçakları kimin neden dondurduğunu öğrenmeye çalışan UNIT, Doktor'a özel yaptıkları ama Doktor'un hiç kullanmadığı bir kanaldan mesaj alır. Mesajı gönderenin Hanım olduğunu öğrenirler. Hanım, Clara'yı konuşmak için bir kafeye davet eder. Hanım, dikkat çekmek için uçakları kendisinin dondurduğunu ve Doktor'u bulmak için yardımına ihtiyacı olduğunu söyler. Hanım, Clara'ya Doktor'un itiraf kadranını (Bir zaman lordunun ölümünden bir gün önce teslim ettiği vasiyeti) gösterir ve bunu Doktor'un kendisine verdiğini söyler. Hanım, Doktor'un yaşamak için bir günü daha olduğuna inanmaktadır ve Doktor için endişelenmektedir. Clara ve Hanım, 1138 yılına Essex'e gidip üç haftadır partide olan Doktor'u izler. Doktor, Clara ve Hanım bir araya gelince Sarff Kolonisi görünür. Kendisinin tek bir varlık olmadığını, küçük ve büyük yılanların oluşturduğu bir koloninin kendisini keşiş tarzı elbiseli bir insansı şeklinde görünmesini sağladını açığa çıkarır. Arenadaki herkesi tehdit eder, ama Doktor onu geri çevirir. Sonra Doktor'a, Davros'un mesajını söyler ve sonik tornavidasını sunar. Doktor utançtan bunalır (Çocuk Davros'u kurtarmayıp onu terk etmişti.) ve esir olmayı kabul eder. Clara ve Hanım, Doktor'un itirazlarına rağmen Doktor'la beraber gelmek için ısrar eder ve Sarf Kolonisi bunu kabul eder. Bu arada, Doktor'un orta çağdaki arkadaşı Bors aslında bir dalek kuklasıdır ve daleklere TARDIS'i verir. Sarff Kolonisi üçünü alıp bir uzay istasyonuna götürür. Doktor, Davros'la konuşmak için Clara ve Hanımı yalnız bırakarak Davros'un odasına gider. Bu arada, Hanım yer çekiminin yapay olmadığını fark eder. Hava kilidini açar ve Clara'yla beraber uzay gibi görünen dışarıya adım atarlar. Dışarıya çıktıklarında yavaş yavaş bastıkları yerin zemin olduğu ve bir gezegende oldukları ortaya çıkar. Bulundukları gezegen daleklerin gezegeni Skaro'dur. Hanım ve Clara, dalekler tarafından çevrilir. TARDIS de daleklerin olduğu yerdedir. Davros olanları Doktor'a izletmektedir. Hanım, TARDIS'i yok etmek yerine onu kullanmalarını ve kendisinin de yardımcı olabileceğini daleklere söyler. Ama dalekler bu teklifi kabul etmez ve görünüşte onu öldürürler. Doktor, Davros'a Clara'yı kurtarması için yalvarır, ama Davros dalekleri kontrol edemediğini söyler. Dalekler yerinde donmuş gibi duran Clara'nın koşmasını bekler. Clara koşmaya başladığı an dalekler ateş eder. Daha sonra TARDIS'i yok etmek için lazerlerini kullanmaya başlarlar. Doktor çaresiz bir şekilde olanları izlemektedir. Davros, Doktor'un merhametiyle alay eder ve onun merhametin yanlış olduğunu itiraf etmesini ister. Bölümün sonunda Doktor'un bir dalek silahıyla savaş alanına döndüğü görülür. Küçük Davros, Doktor'un nasıl oraya geldiğini ve yardım edip etmeyeceğini sorar. Doktor gelecekten geldiğini söyleyerek dalek silahını çocuğun olduğu yöne doğru tutar ve arkadaşını sadece bu yolla kurtarabileceğini söyleyerek "Yok et!" diye bağırır.
The Witch's Familiar
Bölüm 2
/The Witch's Familiar
Yayın Tarihi: 26 Eylül 2015
"The Magician's Apprentice" bölümünde dalekler tarafından imha edilmiş gibi görünen Clara ve Hanım hastanenin dışına kaçar. Hanım, kullandığı ışınlanma cihazıyla daleklerin kendilerini imha etmek için gönderdiği enerjileri kullanıp kaçtıklarını açıklar. Doktor'un da daha önce aynı yolla kaçtığını ve kaçtığı yaratıkların Doktor'u öldürdüklerini sandığını söylemiştir. Bu arada Clara'nın öldüğüne inanmayan Doktor, Davros'un yaşam destekli tekerlekli sandalyesini ele geçirir. Onu kullanarak Supreme Dalekle diğer daleklerin olduğu odaya girer. Dalekler ateş etmeye çalışsalar da tekerlekli sandalyenin ürettiği kuvvet alanı bunu engeller. Dalekleri Clara'yı sağ salim getirmeleri için zorlar. Ancak dalekler Clara'nın öldüğünü sanmaktadırlar. Sarff Kolonisi yılan formunu kullanarak Davros'un sandalyesini alır ve Doktor'u bayıltır. Şehrin dışında Hanım ve Clara, bir dalek lağımı bulur. Orada ölemeyen çürümüş ve artık kullanılamaz duruma gelen dalek mutantları vardır. Hanım, bir numara yaparak Clara'yı devredışı bir alarmın olduğu duvara kelepçeler. Alarmı aktif edip gelen daleke tuzak kurmak için Clara'yı yem olarak kullanmıştır. Daleki avlarlar ve Hanım, Clara'yı dalekin içine girmesi için ikna eder. Telepatik bir şekilde daleki kontrol eden Clara ile beraber ana şehre gireceklerdir. Hanım'ın talimatlarıyla, Clara adını söylemeye çalışır. Dalek bunu "Ben dalekim." olarak çevirir. Daleklerde şefkat duygusu olmadığı için Clara'nın insani duygularını "Yok et!" diye çevirir. Doktor revirde uyanır. Davros çevresindeki Skaro'daki her dalekle bağlantılı olan yaşam desteği kablolarıyla ortaya çıkar. Davros'u hayatta tutan yaşam gücü budur. Doktor, sadece şehirdekiler değil her dalekin Davros'u hayatta tutmak için yeterli olduğunu anlar. Doktor, Davros'un yanına hastalığı için şefkatle geldiğini söyler. Doktor'un Gallifrey'yi geri döndürdüğünü söylemesi üzerine Doktor'u tebrik eder. Gözlerini açarak dalekleri yapaarken haklı olup olmadığı hakkında bir ahlakî rehberlik ister. Davros'un sağlığı bozulmaya başlar. Doktor, Davros'a merhamet gösterir. Davros, son kez Skaro'nun yükselen güneşini görmek istediğini söyler. Doctor Davros'un yaşam desteğini yenilemek için rejenerasyon enerjisinin küçük bir kısmını kablolara verir. Doktor bunu yaparken Davros'un tuzağına düşer. Rejenerasyon enerjisi yaşam desteği sistemi aracılığıyla Skaro'daki her daleke ulaşır. Gallifrey mitolojisinde bu enerjiyle dalek ve zaman lordu melezi hibrit bir yaratığın oluşmasıyla ilgili bir hikâye vardır. Davros, Doktor'un Gallifrey'den bu yüzden kaçtığına inanmaktadır. Clara'yı terk eden Hanım oraya gelip Doktor'u kurtarır ve Sarff Kolonisini öldürür. Doktor, Davros'a planını uzun bir süre önce anladığını ve Davros'un bu fikrinin büyük bir tehlikesinin olduğunu farkına varmadığı için bu planı yapmasına izin verdiğini anlatır. Rejenerasyon enerjisi tüm daleklere ulaştığı için bu enerjiden kanalizasyona bırakılan çürümüş dalekler de yararlanır ve kullanılabilir duruma gelirler. İntikam isteyen bu dalekler diğer daleklere saldırır. Doktor ve Hanım kaçarken hâlâ dalekin içindeki Clara ile karşılaşırlar. Hanım yalan söyleyerek dalekin Clara'yı öldürdüğünü ve intikam alması gerektiğini anlatır. Clara, Doktor'a kendisinin Clara olduğunu söylemeye çalışsa da dalekin çeviri sistemi bunu "Ben bir dalekim." diye çevirir. Sonunda Clara, daleke "merhamet" kelimesini söyletir ve Doktor gerçeği anlar. Clara'yı dalekten çıkarır ve dalekte neden merhamet kavramı olduğunu merak ettiğini söyler. Doktor, Hanım'a kaçmasını söyler. Kaçmaya başlayan Hanım sonunda daleklerle çevrilir ve çok zekice bir fikrinin olduğunu söyler. Doktor yeni "sonik güneş gözlüğü" ile Düşman Eylemi Dağılma Sistemi'ni (DEDS) kullanarak TARDIS'i çağırır. Şehrin tahrip oluşunu uzaktan izlerler. Doktor, dalekte nasıl merhamet kavramının olduğunu düşünürken ne yapması gerektiğini anlar. TARDIS'e girip savaş alanında mahsur kalan genç Davros'un yanına gider. Dalek silahını kullanarak çocuğun etrafındaki el mayınları yok eder. Çocuk Davros Doktor'a aynı tarafta olup olmadıklarını sorar. Doktor hangi tarafta olduğunun önemi olmadığını, her zaman merhamet göstermesi gerektiğini söylerek onu evine götürmek için TARDIS'e yönelir.
Under the Lake
Bölüm 3
/Under the Lake
Yayın Tarihi: 03 Ekim 2015
2119 yılında bir su altı üssünde uzun batık bir kentte askerî bir mürettebat kimliği belirsiz bir gemi bulur. Gemiyi incelerken içinde bembeyaz duvara oyulmuş gizemli sembollerle karşılaşırlar. Geminin motorlarından biri aktif edilince hangar alev alır. Grup oradan kaçar ama komutanları Moran öldürülür. Hangarı terk ettikten hemen sonra grup koridora gider. Arkalarını döndükleri an Moran'ı hayalet benzeri bir şekilde görürler. Sonra Moran'ın yanına gelen başka bir hayalet onlara saldırmaya hazırlanır. Doktor ve Clara üç gün sonra üsse gittiklerinde üs terk edilmiş görünmektedir. Hayaletlerle karşılaşırlar. Ancak hayaletler bir şey yapmaz. Doktor ve Clara'yı gemiye yönlendirirler. Gemiyi incelerler ve aynı sembollerle karşılaşırlar. Kaybolan hayaletler tekrar ortaya çıkıp saldırmaya başlar ve onları Faraday kafesine kadar kovalar. Hayaletler bu kafesi geçemediğinden mürettebat üç gündür oradadır. Duyma engelli bir kadın olan Cass önderliğinde mürettebat daha önce olanları söyler ama neden böyle olduğu hakkında hiçbir fikirleri yoktur. Doktor ilk hayaletin Tivoli ("The God Complex") gezegeninden birine benzediğini ama onların normalde korkak ve her zaman teslim olduklarını söyler. Üs "gündüz" moduna geçer ve güvenli duruma geldiği için kafesten çıkarlar. Hayaletler, üs "gece" modunda olduğu zaman ortaya çıkmaktadır. Doktor ilk başta onların hayalet olduğunu kabul etmez ama aklında başka fikir kalmadığı için onların hayalet olma fikrine ısınır, hatta heyecanlanır. Aniden üs erken olduğu hâlde "gece" moduna geçer. Üssün kontrolünü ele geçiren hayaletler istediği zaman bu modu değiştirebilmektedirler. Daha sonra kazanç peşinde olan ve yalnız kalan, operasyonun kurumsal temsilcisi Pritchard'ı öldürürler. O da hayalete dönüşür ve kalan mürettebat üyelerine saldırmaya çalışır. Mürettebattan biri olan O'Donnell, hayalet saldırmak üzereyken üssü "gündüz" moduna geçirir. Cass mürettebatın üssü terk etmesini ve burasının zaten tek bir rota olduğu için kurtarma denizaltısını aramak ister. Ancak onları aradığında zaten denizaltının yollandığı cevabını alır. Ancak hayaletler daha fazla insanı hayalete çevirmek için yanlış bir mesaj yollamıştır. Doktor bunu engellemek için gemiyi geri yollamalarını ister. Telefona verdikleri cevabın ardından Doktor ve diğerleri kendilerini yem olarak kullanarak hayaletleri Faraday kafesinin içine sokarlar. Hayaletlerin ağzından belirli sözcüklerin çıktığını görürler. Cass hayaletlerin dudaklarını okuyarak aynı sözleri tekrar ettiklerini fark eder: "karanlık, kılıç, terk edilmiş, tapınak". Doktor bunların koordinat olduğunu anlar. Hayaletler aslında hayalete dönüştürdüğü kişileri bir verici olarak kullanarak bilinmeyen dünyadışı bir hedefe sinyal yollamaktadır. Böylece sinyalin gittikçe güçlenmesiyle daha çok kişiyi hayalete dönüştüreceklerdir. Koordinatlar sonunda su altı şehrindeki bir kilisenin içinde bulunan kilitli, tabuta benzeyen canlı tutma odasına ulaşmaktadır. Mürettebat uzaktan yayın kullanarak bir denizaltıyla o canlı tutma odasını oradan alırlar. Ama onu açamazlar. Daha sonra Doktor, geminin içindeki sembollerin koordinatların yazılı formda olduğunu ve yazıyı görenlerin sinirsel bir ağa katıldığını anlar. Hayaletler bunu kullanarak onları öldürüp hayalete dönüştürerek sinyali artırabilmektedir. Doktor, canlı tutma odasının ne olduğunu ve sinyalin ne anlama geldiğini öğrenmek için geminin kaza yaptığı bu şehrin su altında kalmadan önceki zamana gitmeye karar verir. Daha sonra hayaletlerin üssün ayarlarıyla oynaması yüzünden üssü sel basmaya başlar. Grup, üs tamamen su altında kalmadan TARDIS'e kaçmaya çalışır. Ancak, kaçmaya çalışırlarken otomatik izolasyon kapıları yüzünden Doktor ve Clara'nın yolu ayrılır. Clara, Cass ve Cass'in çevirmeni Lunn ile üste kalmak zorundadır. TARDIS, hayaletler yüzünden Clara'nın yanına gelemiyordur. Doktor, onları çıkaracağının sözünü vererek O'Donnell ve Bennet ile TARDIS'e gider. Clara, Cass ve Lunn yemek salonunda onları beklemeye koyulur. Ama en son pencereden yeni bir hayalet görürler. Onun Doktor olduğunu anlarlar.
Before the Flood
Bölüm 4
/Before the Flood
Yayın Tarihi: 10 Ekim 2015
Bölüm Doktor'un ayakkabı bağı paradoksunu açıklamasıyla başlar. Açıklamasında kuramsal zaman gezgininin hayran olduğu Beethoven ile tanışmak için zamanda geri gitmeye karar verdiğini, ancak Beethoven'ın hiç var olmadığını keşfettiğini, sonra zaman gezgininin Beethoven'ın müziğini kendisi çalmaya karar verdiğini ve aslında gezginin Beethoven olduğunu söyler. O zaman Beethoven'ın 5. Senfoni'sini kimin bestelediğini sorar. Doktor, ordudan Bennett ve O'Donnell ile 1980 yılına sel olmadan öncesine, uzay gemisinin indiği güne gider. Orada henüz ölmemiş Tivolili Prentis ile karşılaşırlar. Geminin duvarında yazının olmadığını görürler. Prentis, uzay gemisinin aslında Balıkçı Kral'ı taşıyan bir cenaze arabası olduğunu söyler. Gelecekteki su altı üssünde Clara, Cass ve Lunn Doktor'un hayaletinin koordinatların yerine kendi isimlerinin listesini söylediğini anlarlar. Doktor, Clara ile bağlantı kurar ve hayaletinin olduğunu öğrenir. Doktor geleceğiyle ilgili bu bilgiyi öğrenince sarsılır. Clara zorla Doktor'u olayları değiştirmeye teşvik etmeye çalışır. Ama Doktor, bunu yapamayacağını ve bunun değiştirilemeyeceğini, zamanı gelince ölmesi gerektiğini söyler. Hayaletinden bilgi almaya çalışır, ama hayalet Faraday kafesinin kilidini açarak hayaletleri serbest bırakır. 1980 yılında Balıkçı Kral hayattadır. Kelimeleri geminin duvarına yazar ve Prentis'i öldürür. Doktor'un grubunu tuzağa düşürmek için onları canlı tutma odasının olduğu yere sürükler. O'Donnell, Bennett ve Doktor koşarken ayrılırlar ve O'Donnell, Balıkçı Kral tarafından öldürülür. Bennett, hayaletin mürettebatın adlarını ölüm sırasına göre söylediğini söyler ve Doktor'u O'Donnell'ın ölmesine izin vermesiyle suçlar. Ama sıra kendisine geldiğinde kendisi kurtarmaya çalışacağını söyler. Doktor, sıranın Clara'ya geldiğini ve o yüzden kendisini değil Clara'yı kurtarmaya çalışacağını söyler. Geleceğe dönmeye çalışır ama TARDIS oradan ayrılamaz, onun yerine geldikleri zamanın yarım saat öncesine gider. Doktor kendi zaman çizgisinde sıkışmıştır. Doktor ve Bennett önceki olanları izler ve müdahale etmezler. O'Donnell'ın hayaleti gelecekte Clara'nın Doktor ile kurabileceği tek iletişim kaynağı olan telefonunu çalar. Clara, Cass izin vermediği için Lunn'ın gemiye giremediğini ve oradaki yazıları görmediğini öğrenir. Mesajın Lunn'ın beyninde kodlanmadığı için hayaletlerin ona saldırmayacağını ve bu yüzden telefonu geri alması gerektiğini söyler. Cass, ilk başta gitmesini istemese de Lunn kafesten ayrılıe ve telefonun yerini bulur ama hayaletler onu tuzağa düşürür. Onu ana odaya kilitlerler. Lunn dönmeyince Clara, Cass'in onu aramasına eşlik etmeyi kabul eder. Doktor, Bennett'i TARDIS'te bırakarak Balıkçı Kral'la yüzleşmeye gider. Balıkçı Kral, dönüştürdüğü hayaletlerin oluşturduğu sinyali kullanarak insanlarına mesaj yollayacağını ve o mesajla Dünya'yı işgal edecek bir donanma yollayacaklarını söyler. Ayrıca Doktor'un geleceği değiştirme isteksizliğiyle alay eder. Ama Doktor, ölenlerin ruhlarını kendi amaçları için kullandığı ve kuralları ihlal ettiği için onu cezalandırır. Doktor, Balıkçı Kral'ı yazıların silindiğini söyleyerek kandırır ve yaratık gemiye döner. Doktor'un onu kandırdığını anlar ama iş işten geçmiştir. Doktor, güç hücrelerinden birini (önceki bölümde eksik olan hücre) kullanarak baraj duvarını yok eder. Bennett hâlâ TARDIS'tedir. TARDIS'in güvenlik protokolü aktif olur ve TARDIS geleceğe döner. Balıkçı Kral, baraj duvarı yok olduğu için dökülen sele kapılır. Ama Doktor'un selden sonra nerede olduğu bilinmemektedir. Clara ile ayrıldıktan sonra Moran'ın hayaletinden kıl payı kurtulan Cass, Clara ile tekrar bir araya gelip hangardaki Lunn'ın yanına giderler. Hayaletler de içeriye gelirken canlı tutma odası açılır ve içinden Doktor çıkar. Doktor, sonik gözlüklerini kullanır ve Balıkçı Kral'ın çağrısının sesi çıkar. Sesi takip eden hayaletleri Doktor'un hologramının olduğu Faraday kafesine çekerek tuzağa düşürür. Doktor, sonik gözlüğünü kullanarak herkesin o sembollerle ilgili olan anılarını siler ve UNIT'in Faraday kafesini içindeki hayaletler beraber götüreceğini söyler. Clara, O'Donnell'ın ölümünden dolayı Bennett'i teselli etmeye çalışır. Bennett, Lunn'ı Cass'e aşkını itiraf etmesi için ikna eder. Doktor ve Clara oradan ayrılıp TARDIS'e giderler. Clara, Doktor'a hayaletinin hologramını nasıl yaptığını sorar. Doktor ayakkabı bağı paradoksunu anlatır.
The Girl Who Died
Bölüm 5
/The Girl Who Died
Yayın Tarihi: 17 Ekim 2015
Bölüm Clara'nın uzayda süzülmesiyle başlar. TARDIS bir saavaş filosu tarafından saldırıya uğrarken Doktor, TARDIS'te telefonla Clara'yla konuşmaktadır. Doktor, Clara'yı kurtardıktan sonra TARDIS Dünya'ya iner. Doktor ve Clara, Vikingler tarafından çevrilir. Vikinglerden biri Doktor'un sonik güneş gözlüğünü kırar. Vikingler, Doktor ve Clara'yı zincirleyip köylerine kadar korumalık yapar. Doktor zincirlerden kendini kurtarır. Bir yoyo kullanarak özgürlük için pazarlık yapar. Odin'i taklit eder. Vikingler Doktor'u reddeder. Daha sonra Odin gökyüzünde görünür. Viking savaşçılarının cesaretini över ve onları Valhalla'daki ziyafet yemeğine davet eder. Sonra köyde dev robotlar ortaya çıkar ve Viking savaşçılarını -Clara ve Ashildr adlı bir kızla beraber- bilinmeyen bir yere ışınlar. Doktor, köylülerle beraber kalır. Clara, Odin ile yüzleşir ve onun testosteron için Vikingleri katlettiğini, şiddet dolu ve acımasız ünüyle övünen Mire adlı ırktan biri olduğunu öğrenir. Clara, başlangıçta köye barış içinde dönmeleri için Mire'ı ikna etse de Ashildr onlara Viking savaşçılarını katlettiği için sinirlenerek ırkına savaş açtığını söyler. Odin, yirmi dört saat sonra savaş olacağını söyleyerek Clara ve Ashildr'ı köye ışınlar. Clara, olanları Doktor'a anlatır ve Doktor köy halkına kaçmalarını önerir. Ancak köylüler kaçmayı redder ve onur ve gururla Mire ile savaşacaklarını söyler. Sonra, Doktor hüzün ve korku içinde ağlayan bir bebek sesi duyar, bebeğin ağlamalarını çevirir. Köyü ölüme terk etmeye hazırlanırken Clara kalması için onu ikna eder. Daha önce hiç savaşmamış olan bu köylülere savaş eğitimi vermeye çalışmasını söyler. İsteksizce kabul eder ve köylülere savaş eğitimi vermeye çalışır. Köyde kalanlar balıkçı ve çiftçi olduğu için mücadele becerileri oldukça zayıftır. Bu yüzden Doktor, Mire'ı yenilgiye uğratacak bir plan yapmaya karar verir. Ancak nasıl bir plan yapacağını bilmemektedir. Doktor, yakındaki boş bir odaya giderek orada elektrikli yılan içeren su varilleriyle karşılaşır. Sonra, bebek ağlarken çevirdiği "suda ateş" sözcüklerinin ne anlama geldiğini anlar. Doktor bunu kullanarak bir plan yapar. Mire savaş için ahıra geldiğinde Doktor, liderleriyle konuşur. O sırada köylüler kanca ve metal teller kullanarak dev robotların miğferlerini düşürür. Elektrikli yılanları suya tel ile bağlarlar. Doktor, robotlardan birinin miğferini çalarken robotların birkaçı elektrikle öldürülür. Ashildr, Mire miğferini takar ve Doktor'un yeniden işlediği bir teknolojiyle Ashildr'ın tasarladığı kukla Mire'a aklına bir ejderha gibi gösterilir. Clara, telefonuna bunları video olarak çeker. Robotlar korkup kaçar ve liderlerini yalnız bırakırlar. Doktor, şantaj yaparak ya burayı barış içinde terk etmelerini ya da sadece kukladan korktukları videonun her yere yayılacağını söyler. Mire lideri köyü terk eder ve köylüler bunu kutlar. Ancak, Ashildr'ın babası miğferin altında Ashildr'ın öldüğünü görür. Bu güç Ashildr'ın kalbini durdurmuştur. Doktor, sibirli ve üzgün bir şekilde ahırı terk eder ve köylülerden uzaklaşır. Clara, Doktor'u teselli etmeye çalışır. Ne yaptığını sorar. Doktor herkesi kurtarmak istediğini ve insanları kaybetmekten bıktığını söyler. Suda kendi yansımasını görünce "Deep Breath" bölümünde rejenerasyonundan sonra aynaya baktığında neden bu yüzü seçtiğini merak ettiği aklına gelir. Sonra, bu yüzün "The Fires of Pompeii" bölümündeki Caecilius'un yüzü olduğunu ve zamanın kurallarını çiğneyip o adamı kurtardığını hatırlar. Bu yüzün de ona her zaman insanları kurtarabileceğini hatırlattığını düşünür. Ahıra döner ve yeniden işlediği Mire miğferinden bir çipi Ashildr'a takar ve Ashildr hayata döner. Ayrılırken bir çip daha verir. Doktor ve Clara oradan ayrılır. Doktor, Clara'ya bu çipin kaldığı sürece vücudu tamir ettiğini, bu yüzden Ashildr'ın ölümsüz olma ihtimalinin olduğunu söyler. Clara diğer çipi neden verdiğini sorar. Doktor, ölümsüzlüğün etrafındaki herkesin öldüğünü görmek olduğunu söyler ve diğer çipi de ayrılmak istemeyeceği birine vermesi için verdiğini söyler. Ama, Ashildr'ı bir meleze çevirdiği için endişelidir. Bölümün sonunda Ashildr gülümserken görünmektedir. Ama etrafındaki manzarayla beraber dönerken gülümsemesinin acı verici bir üzüntüye dönüştüğü görünür.
The Woman Who Lived
Bölüm 6
/The Woman Who Lived
Yayın Tarihi: 24 Ekim 2015
Tek başına elindeki cihazla bir uzaylı nesnesinin izini süren Doktor, 1651 yılında İngiltere'de kendisini "Kâbus Şövalye" olarak tanıtan ve bir arabayı soymaya kalkışan soyguncu ile karşılaşır. Doktor cihazını kullanarak aradığı şeyin o arabada olduğunu öğrenir. Ama sürücü arabayla uzaklaşır. Erkek sesi olan soyguncuyla konuşurken, soyguncu yüzünü gösterir ve onun daha önce Viking köyünde Mire teknolojisiyle hayata döndürdüğü kız olduğunu görür. Yıllarca yaşadığı hatıraların çoğunu unutmuş, çok kez sevdiklerini kaybetmenin acısını yaşamış ve bu acıları unutmaya çalışmıştır. Önceden adı Ashildr olan kadın adını yalnızlığından dolayı "Ben" olarak değiştirmiştir. Doktor'a kendisini bu dünyadan uzaklara götürmesi için yalvarır, ama Doktor kabul etmez. Doktor, Ben'in günlüğünü karıştırırken bazı sayfaların yortılıp atılmış olduğunu ve bazı sayfalarında da göz yaşı olduğunu görür. Daha önce üç çocuğunun olduğunu ve çocuklarını Büyük Veba Salgınında öldüğünü, aynı hatıraları yaşamamak için bir daha çocuk sahibi olmadığını öğrenir. Ben ve Doktor, bir evden nesneyi çalar. Bacanın üstüne tırmanarak kaçarlar ve başka bir haydut olan Sam Çabuk'a yakalanıp onu da atlatırlar. Doktor nesnenin, "Hades'in Gözleri" olduğunu söyler ve antik Yunan mitolojisine göre öbür dünyaya portal açtığına veya uzaya inanmaktadır. Nesnenin ilk sahibi ve Ben'in dostu olan aslan benzeri uzaylı Leandro ile tanışır. Ölen karısıyla temasa geçmek için bu nesneyi istediğini ve Ben'le beraber galaksilerarası gezeceğini söyler. Ancak, nesne herhangi birisinin ölümüyle aktif olmaktadır ve Ben, yarı kör ve sağır olan uşağını öldürmek ister. Doktor buna karşı çıkar ve Ben, Doktor'u tutmaları için mızraklı askerlerine bırakır. Sam Çabuk'un idam edileceği Tyburn'e gider. Doktor, askerlerden kaçarak Ben'i takip eder. Tyburn'de Sam Çabuk'un idamı sırasında Sam Çabuk ile şakalaşır ve psişik kağıdını kullanıp Oliver Cromwell'ın Çabuk'u affettiğini söyleyerek idamı engeller. Ancak, Ben sonunda nesneyi Çabuk'un göğsüne saplayarak onu öldürür ve gökyüzünde bir portal açılmaya başlar. Leandro aslında kendi halkının Dünya'yı işgal etmesine yardım etmek için portalı açtırmıştır. İdamı izlemeye gelen kalabalığı öldürmeye hazırlanır. Bunun olmasıyla Ben, vicdanının olduğunu hatırlar ve Doktor'un verdiği ikinci Mire teknolojisini Çabuk'a enjekte eder. Swift'in hayatını kurtarır ve portal kapanır. Leandro başarısız olduğu için halkı tarafından öldürülür. Daha sonra Doktor Çabuk'un ölümsüz olmama ihtimalinin olduğunu, çünkü enerjisinin çoğunu portalı kapatmak için harcadığını söyler. Ben, Doktor'a arkadaş olduklarını ve dikkat edeceğini söyler. Daha sonra Doktor orayı terk eder. Doktor, TARDIS'teyken Clara gelir ve telefonunda öğrencisiyle çektirdiği bir özçekimi gösterir. Doktor, fotoğrafın arkaplanında görünen ben'i fark eder.
The Zygon Invasion
Bölüm 7
/The Zygon Invasion
Yayın Tarihi: 31 Ekim 2015
Zygonların Dünya'ya daha önceki saldırısından ve Doktor'un insanlar ve Zygonlar arasında bir barış antlaşması sağlamasından sonra UNIT bilimcisi Osgood'un iki versiyonu da Zygonlar ve insanlar arasındaki barış antlaşmasını tekrar açıkladıkları bir video çekmiştir. 20 milyon Zygon'un insan olarak Dünya'da yaşamalarına izin verilmiştir. Bu antlaşma eğer bozulursa Doktor'un Osgoodlara bıraktığı ve "Osgood Kutusu" adını verdiği kutuyla "Kâbus Senaryosu"nın başlayacağını videoda söylemişlerdir. Hanım'ın Osgoodlardan birini öldürmesinden sonra diğer Osgood, UNIT'i terk eder ve izini kaybetmiştir. Günümüzde Osgood Zygonlar tarafından sıkıştırılır, antlaşmanın bozulduğunu ve "Kabus Senaryosu"nun başlatılması gerektiğini belirten mesajı Doktor'a yolladıktan hemen sonra yakalanır. adlı kasabasına uçmasını ister ve kendisinin Osgood'u bulmak için Turmezistan'a gideceğini söyler. Doktor, mesajı aldıktan sonra Dünya'ya gider ve ikiz küçük kız görünümdeki Zygon komutanlarının yerini bulur ve ikizlerden yardım ister. İkizler, Doktor'un yardım teklifine cevap veremeden iki Zygon tarafından kaçırılır. Clara'yı telefonla arayan Doktor cevap alamaz ve Londra Kulesi'ndeki UNIT merkezine gider. Kate Stewart ve Jac'e bilgi verir. Bu arada Clara, apartmandan ayrılırken Doktor'un sesli mesajlarını görür ve onu geri aramaya çalışır. Ancak apartmanda bir komşusunun çocuğu Sandeep'i görür. Endişeyle annesi ve babasını bulamadığını söyler. Clara, Sandeep'in evine bakmaya gittiğinde onun annesi ve babasının tuhaf davranışlarda bulunduğunu görür. Clara, Sandeep'in babasına, çocuğunun babasını bulamadığını söyler. Babası çocuğun yanına gidip daireye taşıyarak götürür, ama çocuk çığlık atar. Annesi her şeyin iyi olduğunu söyler. Clara sonunda Doktor'u arar ve yanına gider. Clara vardığında Zygonlar UNIT'e bir video daha göndermiştir. Videoda iki Zygon komutanının hain olduklarını söyleyip onları öldürürler. Zygonlardan biri videonun sonunda "Gerçekler ya da Sonuçlarına Katlan!" der. Doktor, sadece bir grup Zygon'un isyan çıkardığını ve bu yüzden barışın sağlanması gerektiğini söyler. Ayrıca Osgood'un da Turmezistan'a kaçırıldığını öğrenirler. Kate'in Amerika Birleşik Devletleri'nin New Mexico eyaletindeki Gerçekler ya da Sonuçlarına Katlan kasabasına gitmesini ister. Kendisinin de Osgood'u kurtarmak için Turmezistan'a gideceğini, Clara ve Jac'e de Londra'da kalmalarını söyler. Kate, Clara'ya sadece Zygonları etkileyen ve onları öldürebilecek özel bir sinir gaz silahının olduğunu, ama Doktor'un yıllar önce onu aldığını söyler. Doktor, Dünya Başkanı unvanını kullanarak uçağa biner ve Turmezistan'a gider. Orada UNIT Komutanı Walsh ile tanışır. Walsh, Zygonlarla çevrilen ve Osgood'un tutulduğu Turmezistan'a bir insansız hava saldırısı düzenlenmesi için emir vermiştir. Ancak insansız uçak operatörü oğlu ile kocasının oradaki bir kilisede olduğunu öğrenince bundan vazgeçer. Doktor ve Walsh kiliseye bir bölük askerle gider. Ancak, Zygonlar askerlerin sevdiklerinin kimliğine bürünerek askerleri kandırır. Walsh'ın emirlerine rağmen askerler Zygonların bulunduğu kiliseye gider ve öldürülürler. Doktor ve Walsh Kilisenin arka kapısından girerler. Walsh, Doktor'a Osgood'u kurtarması için 10 dakika verdiğini ve 10 dakika sonra burayı bombalatacağını söyleyerek oradan ayrılır. Doktor, kilisenin alt katına iner ve Osgood'u bağlı bir şekilde bulur. Ancak orada bir Zygon vardır. Bir anda bombalama başlar ve Zygon düşüp bayılır. Zygon'u bağlayıp uçağa dönerler. Doktor, ayılan Zygon'dan bilgi almaya çalışır. Bu arada, Kate New Mexico'da kasabanın bomboş olduğunu görür. Şerif istasyonunda Şeriff Norlander'ı bulur. Şerif, bir grup Britanyalının buraya gelip garip davranmaya başladıklarını, sonra onların kimliklerini açığa çıkarıp Zygon'a dönüştüğünü ve kendisi hariç tüm kasaba insanlarını öldürdüğünü söyler. Kate, Şerif'in söylediklerini kaydeder. Ancak, sonunda kimliğini açığa çıkararak Zygon'a dönüşür ve Kate'e saldırıp onun kimliğine bürünür. Londra'da Clara ve Jac, apartmana döner. Orada Sandeep'in anne ve babasının asansöre büyük bir çanta sürüklediklerini görürler. Onlar gittikten sonra asansöre binerler ve Zygonların ele geçirip bir tünel oluşturdukları şehrin altına inerler. Ayrıca Londra'nın aşağısına inen birçok asansör keşfederler. Tünelleri keşfetmek için bir bölük asker çağırırlar. Askerle tünellerin derinliklerine ilerlerler ve binlerce Zygon kozası bulurlar. Clara bunların, Zygonların geliştireceği klonlar olduklarını ve yok etmeleri gerektiğini söyler. Clara, kozalardan birine dokununca kozada kendi yüzünü görür. Jac, Zygonların dönüşmek için bunlara ihtiyaç duymadıklarını söyler ve kozadakilerin insan olduklarını, bu Clara'nın da Zygon olduğunu anlar. Adının Bonnie olduğunu söyleyen Zygon, Sandeep'in evinde Zygonlar tarafından yakalanan Clara'nın yerine geçmiştir. Jac, askerlere geri dönme emri verir ama Zygonlar tarafından çevrilirler. Bonnie'nin emriyle onları öldürürler. Bonnie, UNIT merkezine döner ve New Mexico'da Kate'in şekline bürünen Zygon'u arar. Zygon Kate, UNIT Kuzey Amerika'nın etkisizleştirildiğini söyler. Doktor, uçakta Zygondan hiçbir bilgi alamaz. Bonnie Doktor'u arar. Zygon, uçağın hiç inmeyeceğini söyler. Bonnie telefonda, Clara ile Kate'in öldüğünü söyler. "Gerçekler ya da Sonuçlarına Katlan!" dedikten sonra UNIT'ten aldığı omuzdan atılan füzeyi uçağa doğru fırlatır. Bonnie gülümserken bölüm sona erer.
The Zygon Inversion
Bölüm 8
/The Zygon Inversion
Yayın Tarihi: 07 Kasım 2015
Zygon Bonnie Clara'nın şeklini alarak, onu Zygon kozasında tutmaktadır. Zygonların insanlara saldırması için ön ayak olmuştur. Clara kendisini dairesinin bir rüya versiyonunda bulur. Bonnie ile aralarında telepatik bir bağlantı olduğu için küçük derecede onu telepatik olarak kontrol edebilmektedir. Clara, ilk başta Bonnie'nin Doktor'un uçağına attığı ilk füzeyi ıskalamasını sağlar. Ancak, Bonnie ikincisinde uçağı vurarak parçalara ayırır. Doktor ve Osgood tam zamanında paraşütle oradan kurtulur. Ancak Bonnie'nin bundan haberi yoktur. Daha sonra Bonnie, insan şeklinde barışçıl bir Zygon bulur ve onu geri dönüştürür.Londra'nın güneyindeki bir alışveriş merkezine kaçan Zygon'un videosunu Clara'nın cep telefonuna çeker ve internete yükler. Bonnie, Osgood kutusunun yerini öğrenmek için UNIT'in komuta merkezine gider, ama kutunun yerini Clara'nın bildiğini öğrenir. Telepatik bir bağlantıyla Clara'yı tehdit ederek sorgulamaya başlar. Bonnie, Osgood kutusunun Londra Kulesi'nin altındaki Siyah Arşiv'de olduğunu öğrenir. Doktor telefonuna mesaj gelmesinin üzerine Bonnie'yi arar ve Clara telepatik bağlantıyı kullanarak Bonnie'nin fark etmediği tikleri yapmasına sebep olur. Böylece Doktor'a ipuçları verir. Clara'nın ölmediğini öğrenen Doktor ve Osgood, Bonnie'nin videoyu kaydettiği yerdeki mağazaya girer. Videodaki Zygon ve insan şekli arasında gidip gelen Zygon'un olduğunu görürler. Savaşın olmasından korkan Zygon kendisini öldürür. Doktor ve Osgood, Kate Stewart ile iki Zygon korumasıyla karşılaşır. Kozaların olduğu yere giderler ve Kate, Zygon olmadığını, ABD'de kendisine saldırmaya hazırlanan Zygon'u öldürdüğünü söyler. Korumaları da öldürür. Doktor bu şiddet yöntemlerinden hayal kırıklığına uğrar. Bu arada, Bonnie Clara'nın kozasıyla beraber Kara Arşiv'e girer. İçeride iki farklı renkteki Osgood kutularıyla karşılaşan Bonnie öfkelenir. Doktor'u arar ve Doktor kutularda birer buton olduğunu, kutulardan birindeki butonun Dünya'daki 20 milyon Zygon'un kimliğini kazandırdığını diğer kutudaki butonun Zygonları sinir gazıyla öldürdüğünü söyler. Bonnie, Clara'yı kozadan çıkartır ve hangi kutunun olduğunu sorar. Ama Clara bilmemektedir. Bu arada Doktor, Osgood ve Kate oraya gelir. Bonnie kutulardan birini açınca "Gerçek" ve "Sonuçlar" yazan iki butonla karşılaşır. Sonra diğer kutuyu da açar ve o da aynı şekildedir. Bonnie ilk açtığı kutunun butonuna basmaya hazır şekilde bekler, Kate de diğer kutuya geçer ve butona basmaya hazır bekler. Doktor, buna son vermeleri için ikisiyle de konuşur. Osgood kutularının barış sağlamak için bir araç olduğunu ve Zygonların kimliğini açığa çıkaracak veya tüm Zygonları öldürecek eylemin sonuçlarını anlatmaya çalışır. Sonunda ikisi de bundan vazgeçer. Ama, Doktor daha fazla konuşur ve Bonnie kutuların boş olduğunu ve bir felaketi önlemek için olduğunu anlar. Kate, kutuların boş olduğunu bildiklerini ve bunu unutamayacaklarını söyler. Doktor, kate'in bunu on beş defadır söylediğini söyler ve sonik gözlüğüyle Siyah Arşivdeki bellek silicileri kullanır. Doctor, Kate'in belleğini siler ama Bonnie'ninkini silmez. Gerçeği bilmesinin barışı çözmeye yardımcı olacağına inanmaktadır. Bonnie, kıymık Zygon hücresiyle bağlantı kurarak barışın güvenle süreceğini söyler. Doktor ve Clara ayrılmaya hazırlanırken Doktor, Osgood'u TARDIS'e davet eder. Ama Osgood bunu reddeder ve kopyasını gösterir. Bonnie, Osgood'un şekline bürünmüştür. İkisi de Zygon veya insan olup olmadıklarını söylemez. Ama Osgood kutularını koruyacaklarını söylerler.
Sleep No More
Bölüm 9
/Sleep No More
Yayın Tarihi: 14 Kasım 2015
Bölüm, 38. yüzyılda Neptün'ün üzerindeki Le Verrier Uzay İstasyonu'nda Gagan Rassmussen'in izleyicileri izlememesi için uyaran ve mesajını kamera kaydıyla göstermesiyle başlar. Video son birkaç saat içinde yapılan çeşitli kayıtlardan oluşmaktadır. Rassmussen, olanları bölüm süresinde anlatmaya devam eder. Triton'dan gelen bir kurtarma gemisi istasyonun aniden iletişiminin kesilmesiyle istasyona gelir. Gemideki mürettebat Nagata, Chopra, Deep-Ando ve klonlanmış bir kaba olan 474'ten oluşmaktadır. İstasyonda hiçbir mürettebatın olmadığını görürler. Daha sonra Doktor ve Clara'yla karşılaşırlar. Doktor, Clara ve ekip kumdan oluşmuş yaratıklarla (Doktor onlara Kum adam demiştir.) karşılaşırlar. Deep-Ando, sığınak bulmak için diğerlerinden ayrılır. Diğerleri Deep-Ando ile bağlantı kurmaya çalışır. Clara yanlışlıkla bir Morpheus uyku kapsülüne çekilir. Doktor, Clara'yı oradan çıkarır. Morpheus'tan çıkan 3 boyutlu bir mesaj insanların uykusunu beş dakikaya sıkıştırarak bir ay boyunca uykusuz kalmalarını sağlayıp saatlerce çalışmalarını sağladığını söyler. Morpheus'un mucidi olan Rassmussen'i başka bir kapsülün içinde saklanırken bulurlar. Rasmussen, Morpheus'un bu süreci etkinleştirmek için beyne elektronik bir sinyal gönderdiğini söyler. Doktor bundan oluşacak yan etkiler için endişelenir. Kum adamların gözdeki uyku tozlarından toplanarak oluştuğunu ve istasyondaki diğer mürettebatı tükettiğini söyler. Yaratıkların kendilerine çekmek için Morpheus ile ilişkili Mr. Sandman şarkısını kullandığını öğrenirler. Bu arada, bir kum adamdan kaçmaya çalışan Deep-Ando öldürülür. İstasyonda dolaşmaya devam ederlerken bir anda istasyonun yer çekimi kalkanı bozulur. Tüm istasyon Neptün'e çekilmeye başlarken Kum adamlar saldırır ve bir kaos oluşur. Doktor kalkanı düzeltir. Kum adamlardan kaçan Doktor, Clara ve Nagata mutfak dondurucuya girer. Chopra ve 474 gemiye dönmeye çalışır. 474 kendini feda ederek Chopra'yı yer çekimi kalkanının bozulmasıyla oluşan ateşten duvarın karşısına taşır. Chopra sonunda gemiye döner ama çok geç kalmıştır. Kum adamlardan biri onu öldürür. Dondurucuda Doktor, kum adamlardan birini izler ve onların kör olduklarını anlar. Üçü dondurucudan kaçar. Buldukları bir anlık süre içerisinde Doktor, sonik güneş gözlüğünü kullanarak çeşitli video sinyallerinin iletilmiş olduğunu keşfeder. Clara ve Nagata, kendi bakış açılarından görünen tüm görüntüleri gösterir. Ancak istasyonda hiçbir kamera yoktur. Doktor, bunun Morpheus'a maruz kalmanın sonucunda onu kullananlara geçtiğini ve Morpheus'un onları içlerinden tükettiğini söyler. Doktor, Clara ve Nagata'ya TARDIS'e döndükten sonra bunu çözeceğine söz verir. Doktor, Clara ve Nagata kurtarma gemisine dönerler ve orada bir Morpheus kapsülüyle beraber olan Rassmussen ile karşılaşırlar. Rassmussen, kendisinin Morpheus işleminin ilk hastası olduğunu söyler. Hedefinin kum adamlarla beraber istasyondan ayrılıp Triton'u alacağını sonra da bu hastalığı tüm güneş sistemine bulaştırmaları için kum adamlara yardım etmeyi planladığını itiraf eder. Yer çekimi kalkanını bozarak gelecek kurtarma gemisine bu kapsülü göndermeyi planladığını söyler. Rassmussen, Nagata onu vurmaya yeltendiği sırada hasta kurtarma gemisinin bir parçası olan üçlü kilidi açar ve oradan bir kum adam çıkar. Doktor, kaçma planı yapar ve Nagata, Rassmussen'i gemiyi hazırlamadan önce vurur. Doktor'la beraber TARDIS'e doğru giderler. Ancak TARDIS'in etrafını kum adamlar çevirir. Doktor, yer çekimi kalkanlarını devre dışı bırakır. İstasyon, kum adamlarla beraber Neptün'e çekilmeye başlarken TARDIS'e girerler. TARDIS oradan ayrıldıktan sonra Rassmussen anlatıcı olarak tekrar ortaya çıkar ve kum adam olduğunu açığa çıkarır. Geçmiş birkaç saat içinde tüm olanları Morpheus sinyalini herkese yaymak için kaydettiğini ve videoyu tüm güneş sistemine yayınlayacağını söyler.
Face the Raven
Bölüm 10
/Face the Raven
Yayın Tarihi: 21 Kasım 2015
Rigsy, TARDIS'in telefonunu arar ve Clara ile konuşarak Doktor'un yardım etmesini ister. Önceki gün neler olduğunu hatırlamadığını, cep telefonunun camının çatladığını ve ensesinde geriye doğru sayan sayaç şeklinde dövme olduğunu söyler. Rigsy'yi aldıktan sonra Doktor, onu TARDIS'te tarar. Son gün uzaylılarla bağlantı kurduğunu ve sayaç sıfırlandığında öleceğini söyler. Doktor bir şey yapamayacağını hisseder, ama Clara bir şey yapmaları gerektiğini söyler. Londra'da gizlenen uzaylıların olduğunu varsayarlar ve üçü bir tuzak sokağı aramaya başlar. Sonunda tuzak sokağını karşısına gelirler ve içeri girerler. Orada bir yanlış yönlendirme sistemi kullanılarak insan gibi görünen çeşitli uzaylılarla karşılaşırlar. Sokağın başkanı ise daha önce Ashildr olarak bilinen Ben'dir. Ben, uzaylıların buraya sığınmacı olarak geldiğini ve Rigsy'nin iki yüzü olan Janus ırkından Anah'ı öldürdüğünü söyler. Rigsy, Retkon ile doldurulduğu için olanları unutmuştur. Dövme de sevdiklerine veda edebilmesi için bir kuantum gölgesinin hedeflediği mühürdür. Öleceği zaman gelince kuzgunla karşılaşacaktır. Doktor ve Clara Rigsy'nin işlemediği bir suçla yargılandığına inanmaktadır. Ben, bunu kanıtlamaları için izin verir. Üçü Rigsy'nin suçsuz olmadığını kanıtlamaya çalışır. Bu arada Clara, mührün isteyen kişiye geçirilebildiğini öğrenir ve Ben'in kişisel koruma garantisi altında olduğu için Rigsy'den dövmesinin kendisine geçmesini ister. Bunu istemeyen Rigsy'yi zorla ikna eder ve dövmeyi kendisine geçirir. Doktor, Rigsy'nin önceki gün sokakta bulunduğunu ve Ben'e Doktor'u araması gerektiğini söylediğini anlar. Doktor, Clara ve Rigsy Anah'ın medyumluk yeteneğini gizlemek için erkek elbiseleri giyen kızı Anahson ile konuşurlar. Ben'in Doktor'u buraya çekmek için bir gizem uydurduğunu söyler. Janus'un dönüşü için tutulan Anah'ın cesedinin olduğu yere dönerler. Ama onun yerine bir uyku kapsülü bulurlar. Doktor, kontrol panelinde kapsülü devre dışı bırakmak için girinti arar. Rigsy anahtar deliği olduğunu söyler. Doktor, TARDIS'inin anahtarının gerektiğini düşünerek onunla kontrol panelini devre dışı bırakır. Panelden çıkan metal kelepçe Doktor'un kolunu sarar. Anah, canlı bir şekilde kapsülden çıkar. Ben, oraya gelir ve kelepçenin bir ışınlanma kelepçesi olduğunu ve sokağı güvende tutmak için Doktor'u uzaklara ışınlayacağını söyler ve itiraf kadranını ister. Doktor itiraf kadranını verir. Rigsy'ye gelmesini ve mührü kaldıracağını söyler. Clara, mührü aldığını söyleyince Ben, mührün aktarılabileceğini ama kandırılamayacağını söyler. Buna çok sinirlenen Doktor, eğer bunu çözmezse sokağı yıkmakla Ben'i tehdit eder. Ben, bir anlaşma yaptığını, Clara'nın mührü alarak onu bozduğunu ve anlaşmadan çıktığını, bu yüzden yardım edemeyeceğini söyler. Clara, kalan zamanında Doktor'la veda konuşması yapar ve intikamcı olmaması gerektiğini söyler. Kuzgunla yüzleşmek için Doktor'u bırakır ve dışarı çıkar. Sonra Doktor, Clara'nın arkasından dışarı çıkar. Clara, Doktor'un önünde kuzgun tarafından öldürülür. Doktor, içeri döner ve Ben'e Clara'nın mesajının kendisini kurtarmak için değil Ben'i kurtarmak için olduğunu söyler. Bir daha yoluna çıkmaması için uyarır. Daha sonra Ben, kelepçeyi aktif eder ve Doktor'u bilinmeyen bir noktaya yollar. Bölümün sonunda Rigsy, parkedilmiş TARDIS'e Clara'nın anısına resim yapmış olduğu görülür.
Heaven Sent
Bölüm 11
/Heaven Sent
Yayın Tarihi: 28 Kasım 2015
"Face the Raven" bölümünde olanlardan sonra Doktor, büyük bir kaleye benzeyen binanın içindeki bir ışınlanma odasına ışınlanır. Binadaki koridorları araştırırken kalenin etrafına dağılmış bir dizi ekranla karşılaşır. Ekranlardan Peçe'nin görüş açısı görünmektedir. Etrafında sürekli sinekler uçan örtülü bir yaratık yavaş adımlarla Doktor'u takip etmektedir. Doktor, hızlıca Peçe'nin kendisini korkutmak için tasarlandığının sonucuna varır. Peçe, Doktor'u bir çıkmazda yakalar. Ölümden kurtulmasının hiçbir yolunun olmadığını söyleyen Doktor ölmekten korktuğunu itiraf eder ve yaratık durur. Sonra kalenin tamamı dönmeye başlar ve Doktor'un çıkmazda kaldığı yerden bir çıkış meydana gelir. Çıkıştan giren Doktor kendisini antik bir yatak odasında bulur. Clara Oswald'ın solmuş bir portresini görür. Birden arkasında Peçe'yi gören Doktor pencereye bir sandalye atıp kırar ve pencereden aşağı atlar. Doktor, aşağı doğru düşerken kendi içmonoloğunda (inner monologue) TARDIS'te olup bir tahtanın karşısında sessiz ve arkası dönük duran Clara'ya nasıl kurtulduğunu anlatırken görülür. Doktor kalenin altındaki bir okyanusa düşer ve okyanusun dibinde binlerce kafatası olduğunu görür. Kaleye dönen Doktor, yanan şöminenin olduğu bir oda görür. Orada kıyafetlerinin aynısıyla karşılaşır ve ıslanan kıyafetlerini kurumaya bırakarak diğerlerini giyer. Kalenin bahçesine girer. Orada hazır bir mezar ve kürek bulur. Mezarı kazmaya karar verir. Kazıyı bitirdiğinde günbatımı olur ve Doktor takımyıldızlarının kendisini kaleye getiren ışınlayıcının menzilindeki herhangi bir yerle eşleşmediğini fark eder. Kazdığı yerin dibinde taş benzeri bir tablette kazınmış "BEN 12'DEYİM" yazısını görür. Oradan bir anda Peçe çıkar ve Doktor'u yakalamak üzereyken yine kendi zihnindeki içmonoloğunda TARDIS'te görünür. Kendisiyle ilgili bir şey itiraf ettiğinde yaratığın durduğunu hatırlar. Yaratığın her şeyi itiraf etmesi için tasarlandığını anlar. Doktor, Gallifrey'den sıkıldığı için ayrılmasının yalan olduğunu, aslında korktuğu için Gallifrey'yi terk ettiğini itiraf eder. Peçe yine durur ve Doktor kaçar. Doktor, kalenin içinde 12 numaralı odayı aramaya başlar. Ancak etiketlenmiş hiçbir kapı bulamaz. Yaratığı her durdurduğunda kaledeki her odanın kendini, kaleye ilk geldiği andaki zamana sıfırladığını öğrenir. Sonunda 12 numaralı odayı bulur ama kapıyı açtığında yine bir çıkmaz duvarla kaşılaşır. Kalenin yapılandırmasını değiştirip yolu açmak için yine bir şey itiraf etmesi gerektiğini bilmektedir. Bunun yerine ilk ışınlandığı odaya gider ve orada bir kurukafa ve kurukafanın yanında kuma yazılmış "kuş" kelimesi bulur. Yine yıldızları inceleyen Doktor buraya ışınlandığı zamandan 7000 yıl geçtiğini anlar. Kalenin surlarına ışınlanma odasından aldığı kurukafayı yerleştirir. Kurukafa, diğer kurukafaların olduğu denizin dibine düşer. Doktor, tekrar Peçe ile yüzleşir. Zaman Lordlarının yarı Zaman Lordu, yarı Dalek bir melez efsanesinin olduğunu ve bu efsanenin de gerçek olduğunu itiraf eder. 12 numaralı oda açılır ve içeride elmastan 400 kat daha sert bir kristal olan Azbantium ile kaplı büyük bir duvarla karşılaşır. Doktor, ışınlanma odasında bulduğu "kuş" mesajının Grimm Kardeşler'in "Çoban Çocuk" hikâyesine gönderme olduğunu anlar. Hikâyede saf elmastan yapılan bir dağı her yüz yılda bir gelen kuş gagasıyla bilemektedir. Peçe yaklaşırken Doktor yine içmonoloğunda TARDIS'te görünür. Clara, buradan kurtulmasını söyler. Doktor, Azbantium duvarı yumruklamaya başlar. Peçe, Doktor'un yüzüne elini sürer ve onu yakarak rejenerasyon yeteneğini katbettirir. Doktor, sürüklene sürüklene ışınlama odasına döner. Her oda başa dönmektedir. Işınlama odası da Doktor'un "Face the Raven" bölümünde olanlardan sonra geldiği zamana dönmektedir. Yani Doktor'un bir kopyasını takrar kaleye taşımaktadır. Daha genç versiyonunu buraya getirebilmek için kendi bedeninin enerjisini kullanarak ışınlayıcıyı aktifleştirir. Yanıp küle dönüşmeden önce yere "kuş" yazar. Böylece bir döngü başlatır. Doktor'un başlattığı döngü dört buçuk milyar yıl devam eder ve her Doktor, önceki Doktor'un bıraktığı kıyafetleri giyip aynı şeyleri yaparak Azbantium duvarını yumruklayıp Peçe tarafından yakalanır. Sonunda duvar yıkılır ve karşıdan gelen güneş ışığı Peçe'yi parçalara ayırır. Doktor, portaldan dışarı çıkar ve kendisini Gallifrey Kalesi'ne bakan bir çölde bulur. Arkasındaki portal kapanır ve Doktor'un itiraf kadranına dönüşür. Sonra kadran kapanır. Küçük bir çocukla karşılaşan Doktor, Zaman Lordlarına döndüğünü ve dolaşa dolaşa geldiğini söylemesini ister. Çocuk oradan uzaklaşırken Gallifrey efsanesindeki melezin yarı Dalek olamayacağını ve kendisi olduğunu söyler.
Hell Bent
Bölüm 12
/Hell Bent
Yayın Tarihi: 05 Aralık 2015
Doktor, Nevada'da bir lokantaya girer ve Clara'ya benzeyen bir garson ile karşılaşır. Garsona Clara hakkında bir "hikâye" anlatmaya başlar. Sonra Gallifrey görünür. Doktor, itiraf kadranından kaçtıktan sonra dehliz çanları, Zaman Lordu başkanını, Yüksek Konseyi ve Karn Kardeşliği'ni uyarmak üzere çalmaya başlar. Başkan, Doktor'u yakalayıp tutuklamaları için ordusuna emir verir. Gallifrey ordusu savaş kahramanını görmeye gider. Doktor'a gelmelerini ister ama Doktor kabul etmez. Rassilon olduğu anlaşılan Başkan'ı zaman savaşının yıkımı için suçlar. Başkan, Doktor'u öldürme emri verir. Ama askerler Doktor'un yanına gider. Doktor'un daha önce çağırdığı bir destek Başkan'ın sürgün edilmesi için gelir. Doktor, 4 milyar yıl boyunca itiraf kadranının içinde hapsolmasının nedeninin Rassilon olduğunu öğrenir. Rassilon, Gallifrey kehanetlerinde geçen Gallifrey'yi fethedip yıkıntılarının üzerinde olmasından bahsedilen melezin Doktor olabilmesinden korktuğundan bunu yapmıştır. General ve Ohila, Doktor'dan melezle ilgili daha çok bilgi öğrenmek ister. Doktor, daha fazlasını Clara Oswald'dan öğrenebileceklerini söyler. Doktor, Zaman Lordlarının "çıkarma odası"nı kullanarak Clara'yı ölümünden hemen önce zaman çizelgesinden çıkarıp Gallifrey'ye getirir. Clara'nın biyolojik süreci bir zaman çizelgesi içinde durdurulur. Bu işlem onu hayatta tutsa da nabzı atmamakta ve yaşlanmamaktadır. General durumu Clara'ya anlatmaya çalışır. Clara'nın ölmesini istemeyen Doktor, onun tabancasını çalar ve hâlâ rejenerasyon geçirebildiğini öğrenince generali öldürür. Doktor laboratuvardan bir sinir engelleyici alır. Sonra Clara ile Matris'teki Dehlizlere kaçarlar. Orada taştan bir bilgisayar, ölen Zaman Lordlarının bilgilerini depolamaktadır. Bilgisayarı koruyan Dehliz Hayaletlerinden kaçınmak için çıkış ararlarken Doktor Clara'ya bir Zaman Lordunun dehlizlerden kaçmayı başardığını söyler. O zamanlar deli ve kaba olduğunu söyler. Clara, Doktor'un kendisinden bahsettiğini anlar ve melez kehanetini öğrenir. Yeni rejenerasyon geçirerek kadın olan General ve Ohila onları kovalar ve Doktor'a bildiklerini anlatıp Clara'yı gelmesi için ikna etmeye çalışırlar. Clara, onlarla konuşarak oyalar ve o sırada Doktor uzun zaman önce yaptığı gibi tip 40 TARDIS çalar. Sonra Clara dönüp Doktor'la oradan kaçar. Doktor, zamanın çatlama riskine rağmen Clara'yı yeterince uzağa götürüp tekrar kalbinin atmasını ve ölümden önceki andan kaçmasını sağlamaya çalışır. Sadece uzayda değil zamanda uzağa giden TARDIS evrenin sonuna doğru Gallifrey yıkıntılarının arasına cisimlenir. TARDIS'in kapısı çalınır ve Doktor, Clara'yı içeride bırakarak dışarı çıkar. Orada kendisini bekleyen Ashildr ile karşılaşır. Evrenin sonu yaklaştığı için kendisinin de sonu gelmiştir. Doktor, Ashildr'ı Mire teknolojisiyle modifiyelenmiş bir insan olduğu için efsanelerde bahsedilen Melez olmakla suçlar. Ashildr, bu fikri reddedip yarı Zaman Lordu ve yarı insan olabileceğini söyler. Sonra bir teorisinin olduğunu ve teorisinde Melez'in, Doctor ve Clara'nın olduğunu, karşılaştıklarından beri birbirlerini felakete ittiklerini ve birbirine benzediklerini söyler. Sonra Doktor, Zaman Lordlarının onu bulamayacağını umarak kendisiyle ilgili anılarını Clara'dan sileceğini söyler. Clara, TARDIS'in içinde onları ekran izlemektedir. Anılarının silinmesini istemeyen Clara sinir engelleyicinin kutuplarını tersine çevirir. Yani Doktor bunu kullanırsa kendisi Clara'yı unutacaktır. Doktor, Ashildr ile TARDIS'e girdiğinde ekranı kapatır. Sonra Doktor'a kendilerini izlediklerini ve anılarını kaybetmek istemediğini söyler. Doktor, Clara'nın sinir engelleyicinin kutuplarına tersini çevirebildiğinden emin değildir. Ama Clara'yı kurtarmak için çok ileri gittiğini itiraf eder. Doktor ve Clara birlikte sinir engelleyiciyi kullanmaya karar verirler. İkisinden birisi diğerini unutacaktır. Cihaz Doktor'a etki eder ve Doktor, Clara'ya veda ettikten sonra bayılır. Nevada çölünde uyanır. Oraya nasıl geldiğini ve Clara'nın kim olduğunu bilmemektedir. Günümüzde, Doktor garsona anlattığı hikâyeyi bitirdikten sonra Clara ile yaptıklarını ve onun adını hatırladığını, ama nasıl birisi olduğunu bilmediğini söyler. Sonra garson Doktor gitar çalarken arka odanın kapısını açar ve orada Doktor'un çaldığı TARDIS'in konsolunun yanında Ashildr görünür. Garson da göründüğü gibi Clara'dır. Konsola girer. Sonra onlar ayrılmaya başlarken Doktor, Rigsy'nin Clara'nın resmini yaptığı TARDIS'iyle baş başa kalır. Ashildr, bukalemun devresinin çalışmadığını ve TARDIS'in hep Amerikan lokantası şeklinde kalacağını söyler. Clara, ölümünün zamanda bir sabit nokta olduğu için zaman çizgisine dönmeye Gallifrey'ye gideceğini söyler. Ama hiç yaşlanmadığını ve Gallifrey'ye uzun yoldan gideceğini söyler. Ashildr ile evrende yolculuk yapmaya karar verir. Doktor, kendi TARDIS'inde ceketini koyar ve kara tahtada Clara'nın "Koş zeki çocuk, ve bir Doktor ol." mesajıyla karşılaşır. Doktor, TARDIS'in fırlattığı yeni sonik tornavidayı eliyle yakalar ve parmaklarını şıklatarak TARDIS'in kapılarını kapatıp yeni macerasına hazırlanır ve TARDIS'i çalıştırır. TARDIS kaybolurken Rigsy'nin TARDIS'e yaptığı Clara resmi pul pul dökülür. Doktor'un ve Clara'nın TARDIS'leri uzayda birbirlerine zıt ve çapraz şekilde uçarken bölüm sona erer.
The Pilot
Bölüm 1
/The Pilot
Yayın Tarihi: 15 Nisan 2017
Doktor, bir üniversite profesörü olarak; Nardole, onun yardımcısı olarak Bristol'deki St. Luke Üniveritesinde bulunmaktadır. Üniversitenin kantininde çalışan Bill Potts, Doktor'un ofisine çağrılmıştır. Doktor'un tüm derslerine katılan Potts, sonunda Doktor'un öğrencisi olur. Ayler geçer ve Bill, Hather adlı başka bir öğrencinin dikkatini çeker. Heather'ın bir gözünde yıldız şeklinde bir leke vardır. Heather, esrarengiz bir su birikintisine bakmasını ve yansımasındaki yanlış olan şeyi görüp göremediğini sorar. Ancak Bill bir farklılık hissetmez ve arkasını dönünce Heather'ın gitmiş olduğunu görür. O da gittikten sonra su birikintisinde gizemli bir ses pilotun başladığını söyler. Bill, tekrar Heather ile karşılaşır ve onun isteği üzerine yine su birikintisine bakar. Doktor, su birkintisini gözler ve oradakinin yansıma değil, karşısındakini taklit eden bir şey olduğunu anlar. Bill, evine döner ve sudan bir vücut onu takip eder. Sudan oluşan vücudun Heather'a benzediğini fark eder. Doktor'un ofisine kaçar ve Heather'ı taklit eden su da oraya cisimlenir. Doktor ve Bill, TARDIS'e sığınır. Doktor, TARDIS'i üniversitenin dışındaki yerlere taşır. O ve Nardole, Bill'in ilgilendikleri şeyden sonra ne olduğunu düşünerek korumakta oldukları bir kasayı kontrol ederler. Sonra yine Heather'ın taklidi gelir ve üçü TARDIS'e döner. TARDIS, bu sefer Sidney Opera Evi'nin önüne varır. Doktor, Bill'e kendisinin uzaylı olduğunu itiraf eder. Sudan oluşan Heather yine gelir ve onları bulur. Doktor, TARDIS'i bu sefer milyonlarya yıl sonrasındaki başka bir gezegene taşır. Ancak, heather onları yine bulur. Doktor, bu sefer Dalekler ve Movellanların savaştığı yere ve zamana gider. Heather, bir Dalek'in şeklini alır. Bill, Heather'ın bulunduğu yerden hep uzaklaşmak isteyen biri olduğunu söyler. Doktor, Heather'ı ele geçiren madde Heather'ı bulduğunda onun ayrılmak isteyen biri olduğu için bu suyun hep yolculuk yaptığını söyler. Ancak, Heather en son Bill'e gitmemesi için söz vermiştir. Bu yüzden Bill, yaratığa gitmesi için izin verir ve sudan oluşan şekil oradan uzaklaşır. Doktor ve Bill, üniversite ofisine geri döner. Doktor, Bill'in zihnindeki son yaptıklarını silmek ister ancak Bill buna izin vermez. Doktor, kimsenin k,im olduğunu bilmemesi için söz verdiğini ve bu yüzden bunu yapması gerektiğini söyler. Ancak yine de Bill'in zihnini silmez ve on gitmesini söyler. Ancak Bill, dışarı çıktığında karşısında TARDIS ile beraber Doktor'u görür. Bill, Doktor ile yolculuk yapmayı kabul eder.
Smile
Bölüm 2
/Smile
Yayın Tarihi: 22 Nisan 2017
Nardole'un uyarılarına rağmen Doktor, Bill'e TARDIS'teki ilk yolculuğunu seçmesi için izin verir. Bill'in geleceği seçmesi üzerine Dünya'nın dışındaki bir Dünya kolonisine giderler. Koloni, Vardy olarak adlandırılan milyonlarca nanobot ve yüz ifadesi yoluyla insanlarla iletişim kuran robotik avatarlar dışında ıssızdır. Robotlar, Doktor ve Bill'e görünüşte Vardy ile iletişim kurmanın tek yolu olan birer rozet verir.
Thin Ice
Bölüm 3
/Thin Ice
Yayın Tarihi: 29 Nisan 2017
Doktor ve Bill, kendilerini 1814 Londra'sında donmuş Thames Nehri'nin üstünde bulur. Döneme uygun kıyafetleri giyip dışarı çıktıktan sonra TARDIS, buzun altında kimliği belirsiz ve bir kilometre uzunluğunda büyük bir yaşam formu tespit eder. Kitty liderliğindeki çocuklardan oluşan yankesici grubundan Spider, Doktor'un sonik tornavidasını çalar. Doktor ve Bill, Spider ve Kitty'nin izini sürer. Buzun altında yeşil ışıklar Spider'ın ayaklarına dolanır ve onu aşağıya çeker. Doktor, Spider'ı kurtarmaya çalışsa da ancak sonik tornavidasını kurtarabilir. Bill, Doktor'un bu duruma pişman olmaması nedeniyle rahatsızlık duyar. Kitty'yi bulurlar ve bulundukları yere daha fazla insan getirdikleri için para aldıklarını öğrenir. Doktor ve Bill, dalış kıyafetlerini giyerek ışıkların kendilerini almasına izin verir. Işıkların tuhaf balıklara ait olduğunu ve dev bir deniz yaratığın Spider ve diğerlerini yemiş zincirler tarafından kuşatıldığını görürler. Karaya döndükten sonra ikili, Kitty'nin Lord Sutcliffe'in vârisleri olduğunu öğrenir. Sutcliffe, ailesinin yaratığı kullandığını onaylar. Kurbanları besleyip atıklarını kömür için süper güçlü bir yedek olarak toplayıp satarak servetlerini arttırmaya başladığını söyler. Doktor'un daha fazlasını öğrenmesinden korkan Sutcliffe, Doktor ve Bill'i balık yemi olmaları için en az kayıp olacak şekilde bomba hazırlar ve onları bombanın yakınına bağlar. Doktor ve Bill oradan kaçmayı başarır ve Bill, Kitty ve diğer yetimlerle iş birliği yaparak insanları buzdan uzaklaştırır. Doktor bombayı alır ve yaratığın zincirlerinin olduğu yere yerleştirir. Sutcliffe, bombayı ayarlarken yaratık serbest kalır ve Sutcliffe dondurucu suda kaybolur. Doktor'un bu yaptığı Sutcliffe'in ölmesine neden olur ve tarihi değiştirerek Suttcliffe'in tüm mal varlığı yetimlere kalmasını sağlar. Doktor ve Bill günümüze döndüklerinde Nardole, Doktor'u dünyada kalma yeminini bozduğu için azarlar. Bill, eski gazetelerde yetimlerin iyi bir hayat yaşadığını görür ancak deniz yaratığıyla ilgili hiçbir şey söz edilmemiştir. Üniversitenin altındaki kasayı kontrol etmeye giden Nardole, kasanın arkasında birinin tekrar tekrar kasaya vurduğunu duyar. Nardole, Doktor'un uygun talebi üzerine onu yalnız bıraktığın ve kasayı kendisinin koruyacağını söyler.
Knock Knock
Bölüm 4
/Knock Knock
Yayın Tarihi: 06 Mayıs 2017
Bill ve beş öğrenci (Shireen, Pavel, Harry, Felicity ve Paul), birlikte oda aramaktadır. Yaşlı bir ev sahibi onlara büyük bir köşkü düşük fiyata kiralamayı teklif eder ama köşkte bulunan uzun bir kuleye girmelerini yasaklar. Bill, eve taşınmak için Doktor'dan yardım alır. Doktor, evdeki gizemli sesleri merak eder ve Doktor duvarlara vurdukça cevabının geldiğini hisseder. Öğrenciler de evdeki seslerden rahatsız olur.
Oxygen
Bölüm 5
/Oxygen
Yayın Tarihi: 13 Mayıs 2017
Doktor, Bill ve kasayı koruma sözünü tutmayan Doktor'a kızgın olan Nardole; bir imdat çağrısı üzerine TARDIS'le uzay istasyonu madenlerinden birine gider. Mürettebat, bağımsız çalışma kapasitesine sahip robotsu "akıllı kıyafetlerden" giymektedir. Maden şirketi istasyonun içinde oksijen atmosferi sağlamadığı için takımın tek oksijen kaynağıdır ve her faaliyet nefes sayısıyla ölçülmektedir. Ancak robotsu kıyafetlerden bazıları "organik bileşenleri devre dışı" bırakmak için talimatlar alır ve elektrik deşarjıyla bu kıyafetleri giyenleri öldürür. Bu elektrik deşarjıyla mürettebatın çoğunu programlara uyan köle zombi hâline getirir. Doktor, Bill ve Nardole; hayatta kalabilmek için bu kıyafetleri giymek zorunda kalır ve hayatta kalan ekiple kaçmaya çalışır. Hava kilidinin basıncının düşmesini beklerken, Bill'in elbisesi arızalanır ve Bill kontrolünü kaybederek kaskını çıkarır. Doktor kendi kaskını ona vererek Bill'i kurtarır. İstasyonun dışında doğru yürürler. Doktor da kurtulur ancak boşluğa maruziyetten dolayı gözlerinden hasar görür ve kör olur.
Extremis
Bölüm 6
/Extremis
Yayın Tarihi: 20 Mayıs 2017
Hâlâ kör olan Doktor, sonik güneş gözlüklerini takarak sınırlı bir görüş sağlamaktadır. Papa ve Vatikan'dan birkaç kişiyle karşılaşır ve Veritas adlı bir metni çözmesi için yardım isterler. Çünkü bu metni okuyan intihar etmektedir. Doktor, Bill ve Nardole'u TARDIS'e toplar ve Vatikan'da derinlerde yer alan gizli bir kütüphaneye giderler. Orada metnin yer aldığı kitabı henüz okumuş bir papazla karşılaşırlar ve papaz, kitabın kopyasını CERN'e yollamıştır. Papaz çok geçmeden kaçar ve kendini öldürür. Doktor, kitabı okumaya çalışırken; Bill ve Nardole, çıkışı diğer portalların yer aldığı bir koridor olan portal keşfeder. Girdikleri portallardan biri CERN, biri Pentagon ve biri de Beyaz Saray gibi görünmektedir. Bu arada papazın dizüstü bilgisayarıyla Doktor, kendisini kovalayan Keşişlerden kaçmaya çalışmaktadır.
The Pyramid at the End of the World
Bölüm 7
/The Pyramid at the End of the World
Yayın Tarihi: 27 Mayıs 2017
Amerikan, Rus ve Çin orduları arasında yer alan Turmezistan'da bir anda gece yarısına doğru beş bin yıllık bir piramit ortaya çıkar. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, en tehlikeli durumlarda Dünya'nın Başkanı olan Doktor'un yardımını ister. Doktor, kör olduğunu ("Oxygen") hâlâ Bill'den saklamaktadır. Piramidin içindeki Keşişler, gece yarısına kısa bir süre kala kabul edilen Kıyamet Günü Saati olarak dünyanın her yerine bu saati gösterir. Doktor, askerlerin Keşişlerin bulunduğu yere koordine olarak saldırmalarını ve güçlerini göstermelerini ister. Ancak Keşişler rahatlıkla onları uzaklaştırır. Doktor, Bill ve Nardole, Keşişlerle anlaşma yapmaya giden liderlere katılır. Keşişler, bilgisayarlarındaki kendi simülasyonlarını ("Extremis") kullanarak Dünya'da gelecek bir yılda yaşanacakları gösterir. İnsanlardan onları bekleyen felaketi durdurmak için "yardım" istemelerini ve Dünya'yı kendilerine vermesini ister. Doktor, bu iznin bilinmeyen sonuçları olacağı konusunda uyarıda bulunur. Genel Sekreter buna rağmen Keşişlerden yardım ister. Ancak Keşişler, kendilerini sevmeleri gerektiğini söyler ve korkudan dolayı istenen yardımı kabul etmeyip onu öldürür. Doktor, Keşişlerin askerî bir felaketin yakında olduğuna inanmaları için insanları yanlış yönlendirdiklerini ve bunun yerine tehdidin biyolojik olduğundan şüphelenir. Nardole'le beraber birçok laboratuvarın bakteri kayıtlarını araştır. Keşişlerin hangi laboratuvarı izlediğini öğrenmek için tüm laboratuvarların kamera sistemlerini kısa süreliğine kapatır. Bill, askerlerle kalırken; Doktor ve Nardole, TARDIS'le buldukları laboratuvara gider. Buldukları laboratuvarda iki bilim insanı birbiri ardını takip eden olaylarla yanlışlıkla tüm canlıları parçalayabilen ve atmosfere yayılabilen süper bir bakteri üretir. TARDIS laboratuvara varır, ama Nardole'a güvende kalması için TARDIS'e dönmesini söyler. Ancak Nardole da bakteriye yakalandığının farkında değildir. Bu arada Doktor'la iletişim kuran Bill, Keşişlere teslim olan askerî liderlerle piramide girer. Keşişler, bunu stratejik hareket olarak değerlendirerek reddeder. Doktor, bilim insanlarından biri olan Erica'nın yardımıyla laboratuvarı patlatmak ve bakteriyi sterilize etmek üzere bomba hazırlar. Ancak, şifreli kilit yüzünden kapana kısılır ve göremediği için şifreyi de girememektedir. Nardole'dan yardım istese de ona ulaşamaz. Bill'e hâlâ kör olduğunu söylemek zorunda kalır. Doktor'un kör olduğunu öğrenen Bill, tek çarenin Keşişlerden yardım istemek olduğunu düşünerek Doktor'u iyileştirmelerini ister. Keşişler, Bill'in Doktor'a olan sevgisinden dolayı bunu kabul eder. Keşişler, Dünya'nın kontrolünü ele geçirirken Doktor görüşünü yeniden kazanır ve Erica'yla beraber laboratuvardan kaçar.
The Lie of the Land
Bölüm 8
/The Lie of the Land
Yayın Tarihi: 03 Haziran 2017
Keşişler, gezegene liderlik etmeye başlar. İnsanların çoğu onların Dünya'da milyonlarca yıldır var olduğunu ve insanlara rehberlik ettiğini sanmaktadır. Bill ve bazı insanlarsa Keşişlerin altı aydır Dünya'da olduğunu bilmektedir. Keşişlerin yalnızca altı aydır burada olduklarını söyleyenleri ise "hafıza suçları"ndan yargılanmaktadır. Doktor, televizyonda Keşişlerin insanlara rehberlik ettiğini söylerken ve Keşişleri överken görünmektedir.
Empress of Mars
Bölüm 9
/Empress of Mars
Yayın Tarihi: 10 Haziran 2017
Günümüzde NASA, Mars'ın yüzeyinde "Tanrı kraliçeyi korusun" yazısını görür. Doktor, Bill ve Nardole Mars'ı araştırmaya gider ve gezegenin Victoria döneminin askerleri tarafından işgal edildiğini keşfeder. Nardole, TARDIS'e döner ancak TARDIS arızalanır ve Nardole'un Mars'tan uzaklaşmasına neden olur. Nardole, geri dönebilmek için Hanım'ın yardımını ister. Doktor ve Bill, askerlerle tanışır ve onların Friday adını verdikleri bir Buz Savaşçısı ile ittifak kurduğunu öğrenir. Kaptan Catchlove, Friday'i bir uzay gemisinde tutsak kaldığını ve onu kurtardıklarını, bunun karşılığında da kendi ırkının teknolojisini kullanarak Mars madenlerini keşfetmelerine imkan tanıdığını söyler. Doktor, Friday'in kendi kovanına gidebilmek için insanları kullandığını söyler. Madenci cihazıyla Buz Kraliçesinin mezarını keşfeder. Albay Godsacre, adamlarına mezarı izlemek için emir verir ve mezara yaklaşmalarına izin vermez. Muhafızlardan biri olan Jackdaw, kuralı ihlal edip mezarın tabanından bir kristal keser. Bunun sonucunda Buz Kraliçesi Iraxxa uyanır. Friday, kraliçeye 5.000 yıldır uyuduklarını söyler.
The Eaters of Light
Bölüm 10
/The Eaters of Light
Yayın Tarihi: 17 Haziran 2017
Doktor ve Bill, Roma İmparatoru ordusundaki Dokuzuncu Lejyonun kaderi hakkında anlaşmazlığa düşer. Birbirlerini haksız çıkarmak için Nardole'la beraber TARDIS'le 2. yüzyılın İskoçya'sına giderler. Doktor ve Nardole, Lejyondakilerin cesetlerini görürken Bill, kendi yolunda Lejyonu bulur. Bill, bazı Lejyon askerlerinin yer altında saklandığını, aynı zamanda askerlerle anlaşabildiği için TARDIS'in çeviri sistemini keşfeder. Askerler, yoluna çıkan herkesi öldüren "Işık Yiyen Yaratık"lardan saklanmaktadır. Bu arada Doktor ve Nardole, kalan Lejyonun cesetlerinin kemiksiz olduğunu keşfeder. Daha sonra bir höyüğü koruyan, aynı zamanda liderleri ve "Kapının Bekçisi"ni bekleyen bir Pikt kabilesiyle karşılaşır. Doktor, merakla höyüğe girer. Orada bir ışık kaynağından beslenen canlıların bulunduğu portala girer. Hemen oradan çıkar, ancak oradan çıktığında iki gün geçmiştir. Kar, jenerasyonunlarının birinde kendilerinin bir savaşçısının "Işık Yiyicisi"ni yenmek için höyükten geçtiğini ama Roma ordusuyla onları savaştırarak iki tarafı güçsüzleştirmeye çalıştığını söyler. Doktor, canlıyı portala geri götüremezler ve türünü oraya kapatamazlarsa evrendeki tüm güneş ve yıldızları tüketeceği konusunda uyarır.
World Enough and Time
Bölüm 11
/World Enough and Time
Yayın Tarihi: 24 Haziran 2017
Dizinin jeneriği başlamadan önce Doktor, karlı havada TARDIS'ten tökezleyerek çıkar ve dizlerine çökerek rejenerasyon geçirmeye başlar. Jenerikten sonra daha öncesi gösterilir. Doktor, Hanım'ın kendilerine sadık olup olmadığını test etmek için yanına Bill ve Nardole'u alıp üçünün bir acil çağrıya yanıt vermesini ister. Doktor, TARDIS'te oturur ve diğer üçü, bir kara delikten uzaklaşmaya çalışan dev bir koloni gemisine varır. Jorj adlı bir askerî pilotla karşılaşır ve asansörle insanı tespit eden yaratıkların geldiğini görünce korkup onlara silah çeker. Bill, insan olduğunu söyleyince Doktor dışarı çıkar. Doktor'un tüm çabalarına rağmen Jorj, Bill'i vurur. Ardından maskeli ve hastane önlükleri olan insana benzer kişiler gelir ve Doktor'un itirazlarına rağmen Bill'i alır. Asansör geri dönerken Doktor, telepatik yolla Bill'e kendisini beklemesini söyler.
The Doctor Falls
Bölüm 12
/The Doctor Falls
Yayın Tarihi: 01 Temmuz 2017
Usta ve Hanım; Mondas'ın bir kara deliğin olay ufkunda sıkışıp kalmış büyük bir koloni gemisinin alt güvertesinde sıkıştığını ve Bill'in Siber'e dönüştüğünü anlayan Doktor'u etkisiz hâle getirip bir tekerlekli sandalyeye bağlamıştır. Ancak o sırada Doktor, Sibernet'i değiştirip Siberlerin Zaman Lordu'nu da insan olarak algılamalarını sağlamıştır. Yani Siberlerin tek hedefi artık insanlar değildir. Üç Zaman Lordu Sibrler tarafından kuşatılırken Hanım, Usta'yı bayıltır ve Doktor'a kendisinin tarafında olduğunu söyleyip onu serbest bırakır. Nardole, emir komutasında bir mekikle gelir ama Doktor, bir Siber'e yakalanır ve Siber onu elektrikle çarpmaya başlar. Hanım ve Usta, oradan kaçmak için Doktor'un öldüğünü söyleyip Nardole'ı kandırmaya çalışır ama Siber-Bill onların oradan ayrılmasını engeller.
The Woman Who Fell to Earth
Bölüm 1
/The Woman Who Fell to Earth
Yayın Tarihi: 07 Ekim 2018
The Ghost Monument
Bölüm 2
/The Ghost Monument
Yayın Tarihi: 14 Ekim 2018
Rosa
Bölüm 3
/Rosa
Yayın Tarihi: 21 Ekim 2018
Arachnids in the UK
Bölüm 4
/Arachnids in the UK
Yayın Tarihi: 28 Ekim 2018
The Tsuranga Conundrum
Bölüm 5
/The Tsuranga Conundrum
Yayın Tarihi: 04 Kasım 2018
Demons of the Punjab
Bölüm 6
/Demons of the Punjab
Yayın Tarihi: 11 Kasım 2018
Kerblam!
Bölüm 7
/Kerblam!
Yayın Tarihi: 18 Kasım 2018
The Witchfinders
Bölüm 8
/The Witchfinders
Yayın Tarihi: 25 Kasım 2018
It Takes You Away
Bölüm 9
/It Takes You Away
Yayın Tarihi: 02 Aralık 2018
The Battle of Ranskoor Av Kolos
Bölüm 10
/The Battle of Ranskoor Av Kolos
Yayın Tarihi: 09 Aralık 2018
Spyfall (1)
Bölüm 1
/Spyfall (1)
Yayın Tarihi: 01 Ocak 2020
Spyfall (2)
Bölüm 2
/Spyfall (2)
Yayın Tarihi: 05 Ocak 2020
Orphan 55
Bölüm 3
/Orphan 55
Yayın Tarihi: 12 Ocak 2020
Nikola Tesla's Night of Terror
Bölüm 4
/Nikola Tesla's Night of Terror
Yayın Tarihi: 19 Ocak 2020
Fugitive of the Judoon
Bölüm 5
/Fugitive of the Judoon
Yayın Tarihi: 26 Ocak 2020
Praxeus
Bölüm 6
/Praxeus
Yayın Tarihi: 02 Şubat 2020
Can You Hear Me?
Bölüm 7
/Can You Hear Me?
Yayın Tarihi: 09 Şubat 2020
The Haunting of Villa Diodati
Bölüm 8
/The Haunting of Villa Diodati
Yayın Tarihi: 16 Şubat 2020
Ascension of the Cybermen (1)
Bölüm 9
/Ascension of the Cybermen (1)
Yayın Tarihi: 23 Şubat 2020
The Timeless Children (2)
Bölüm 10
/The Timeless Children (2)
Yayın Tarihi: 01 Mart 2020
The Halloween Apocalypse
Bölüm 1
/The Halloween Apocalypse
Yayın Tarihi: 31 Ekim 2021
War of the Sontarans
Bölüm 2
/War of the Sontarans
Yayın Tarihi: 07 Kasım 2021
Once, Upon Time
Bölüm 3
/Once, Upon Time
Yayın Tarihi: 14 Kasım 2021
Village of the Angels
Bölüm 4
/Village of the Angels
Yayın Tarihi: 21 Kasım 2021
Survivors of the Flux
Bölüm 5
/Survivors of the Flux
Yayın Tarihi: 28 Kasım 2021
The Vanquishers
Bölüm 6
/The Vanquishers
Yayın Tarihi: 05 Aralık 2021