Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Sıla'dan 'Fırtına' sürprizi!
        • 1

          11 Mart'ta yayımlanacak olan 'Yeni Türkü Zamansız' tribute albümünden şarkılar dinleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Cem Adrian, Buray, Mabel Matiz gibi isimlerin ardından 'Sıla' sürprizi ile karşılaştık!

        • 2

          Sözleri Murathan Mungan'a, bestesi Derya Köroğlu'na ait olan 'Fırtına', Sıla'nın sesiyle hayat bulmuş. Ne de iyi olmuş... Sıla, daha önce birçok projesinde birlikte çalıştığı ünlü aranjör Gürsel Çelik'in üstlendiği şarkıdaki yorumuyla içimi ısıttı. Albümde, 'Acaba kim seslendirecek?' diye merakla beklediğim 'Fırtına'nın ünlü şarkıcı ile uyumu dinlerken yüzleri gülümsetecek türden...

        • 3

          Açıkçası tüm dünyanın gündemi savaşken şarkı bana yaşanan kötü olayları bir anlığına unutturdu. Olumsuz düşüncelerimden arınıp, yarınların baharlara çıkacağına inandım. Murathan Mungan'ın kaleme aldığı 'Geçse de yolumuz bozkırlardan / Denizlere çıkar sokaklar' satırlarında adeta güç buldum. Ta ki şarkı bitene kadar... Sıla'nın 'Fırtına' yorumunun tek kötü yanı 3 dakika 11 saniye sonra bitmesi...

        • 4

          Ayrıca Sıla da projeden duyduğu mutluluğu, "İyi ki Derya Köroğlu'nun o telefonunu duydum, iyi ki düşündüğüm şarkı yerine 'Sıla'ya bu şarkı çok yakışır' diyen Murathan Mungan'a uydum. Akasya kokulu sabahlarımı geri verdiniz bana..." sözleriyle anlatmış.

        • 5

          'ALLEM KALLEM' KIPIR KIPIR

          'Ses Seda Yok" şarkısı ile geri dönen Atiye, bu kez arayı uzatmadan 25 Şubat'ta 'Allem Kallem'i dinleyicisiyle buluşturdu. Artık aşkta daha cesur olmaya karar veren bir kadının hikayesi anlatan şarkı, kıpır kıpır!

        • 6

          BİLAL SONSES İMZALI 'KİMSE BİLMESİN'

          Bengü, söz ve müziği Bilal Sonses'e ait olan yeni şarkısı 'Kimse Bilmesin'i yayınlandı. 3 yıl aradan sonra slow bir şarkı ile karşımıza çıkan ünlü şarkıcı, 'Kimse Bilmesin' ile dikkatleri üzerine çekeceğe benziyor.

        • 7

          İDO'NUN ACIKLI ÖYKÜSÜ!

          2018'de 'Bileklerime Kadar Acıyo' ile dillerden düşmeyen İdo Tatlıses, bu kez 'Acıklı Öyküm'ü müzikseverlerle buluşturdu. Şarkının söz ve müziğinde kendi imzasını bulunduran İdo, 'Acıklı Öyküm'le yine akıllara kazınacak gibi!

        • 8

          2 VERSİYON, 2 FARKLI HİS

          Bengisu, 'Gün Doğsa Yine' adlı teklisinin senfonik ve disco versiyonlarını yayınlandı. Şarkının senfonik düzenlemesi aşina olduğum bir hüznü hatırlatırken, Uğurcan Sezen imzalı disco versiyonu ise insana bambaşka bir enerji veriyor!

        • 9

          HAFTANIN 'EN ÇOK DİLE DOLANAN'I

          Derya Uluğ'dan 'Kanunlar Gibi', bu hafta en çok dinlediğim ve eşlik ettiğim şarkı oldu. Parça, 9 ay önce piyasaya sürülmüş olmasına rağmen hala ansızın aklıma geliyor. Tabi tam, 'Unuttum!' derken, evin önünden son ses 'Kanunlar Gibi' ile geçen mahalle sakinlerimin de bunda payı büyük!

          Birkaç kez dinlemeden sonra direkt fark etmeden ezberlediğim şarkı her dinleyişte bana farklı duygular yaşatıyor. Sosyal medyada müzikseverlerin yorumlarına baktığımda da şöyle bir ifade gördüm; 'Her türlü psikolojide dinlenebilir bir şarkı. İster heyecanlıyken, ister mutluyken, ister üzgünken...' Gerçekten de doğru!

          Mutluyken dinlediğimde, 'Unutamıyorum anlasan / Gurur bile çare etmiyor yazık / Duramıyorum geçer daha / Dayanmaya gücüm yetmiyor' kısmında kendimi dans ederken bulabiliyorum. Mutsuzken baktığımda, 'Üzüyor gece kabuslar gibi / Gittin sen de vefasızlar gibi' kısmı daha anlamlı geliyor. 'Çıkarım önüne kanunlar gibi / Haklıysam aslanlar gibi!' kısmında ise bambaşka bir güç hissediyorum.

          Bence Derya Uluğ, 'Kanunlar Gibi'nin hakkını 'Aslanlar Gibi' vermiş!

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa