Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Siirt’in Baykan ilçesi Tandır Dağı bölgesinde etkisiz hale getirilen 5 teröristten gri listede bulunan ve terör örgütünün sözde 'Siirt Destova Gücü' sorumlusu olan “Kendal Hizan” kod adlı Adnan Çelik’in, ilçe kaymakamına yapılan suikast girişimi ile bir askerin şehit olmasına ve bir vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan saldırıların faili olduğu belirlendi. Operasyonda, çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği de açıklandı.

        Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, 22 Mayıs’ta İl Jandarma Komutanlığına bağlı özel harekat timleri ve güvenlik korucularının katılımıyla SiirtBitlis sınırındaki Tandır Dağı bölgesinde tespit edilen teröristlere yönelik sürdürülen hava destekli operasyonda 5 teröristin silah ve teçhizatlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği duyuruldu. Açıklamada, ölü ele geçirilen ve İçişleri Bakanlığının aranan teröristler listesinde gri kategoride bulunan terör örgütünün sözde Siirt Destova Gücü sorumlusu “Kendal Hizan” kod adlı Adnan Çelik adlı teröristin, 7 Temmuz 2017’de Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey’e mayın/EYP’li suikast girişiminin faili olduğunun belirlendiği kaydedildi. Açıklamada, Adnan Çelik adlı teröristin, 24 Temmuz 2017’de Çukurca Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ’ın şehit edilmesi ve 14 Temmuz 2017’de Tandır Dağı bölgesinde bir vatandaşın EYP düzeneğine basması sonucu vefat etmesi olayının faili olarak arandığının tespit edildiği de belirtildi.

        Açıklamada, bölgede arama ve tarama faaliyetleri yapıldığı da bildirilerek, “1 adet M16 piyade tüfeği, 2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet Dragunav keskin nişancı tüfeği, 9 adet el bombası, 4 adet elektrikli fünye, 5 kilo TNT patlayıcı, 2 kilo C3 patlayıcı, 5 metre infilaklı fitil, 3 adet cinsi tespit edilemeyen plastik patlayıcı, 3 adet uzaktan kumandalı EYP patlayıcı düzeneği, 4 adet M16 dolu piyade tüfeği şarjörü), 4 adet dolu Kanas keskin nişancı tüfeği şarjörü), 15 adet dolu Kalaşnikof şarjörü, 2 adet telsiz, 2 adet küçük telsiz ile birlikte çok miktarda mühimmat, örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü terörist faaliyete karşı mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir" denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Siirt İlçeleri
        Tüm Siirt Haberleri
         Siirt

        Siirt

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa