Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler SGK prim sorgulama nasıl yapılır? Emeklilik için kaç gün prim olmalı? Ne zaman emekli olurum? - Merak Edilenler Haberleri

        Ne zaman emekli olurum? sorgulaması internet ortamının popüler konuları arasına girdi. Emeklilik prim gününüzü öğrenmek için SGK prim hesaplaması yapmalısınız. Çalışan kadın ya da erkek işçilerin emekli olabilmesi için belirli bir süre prim ödemesi gerekmektedir. SGK prim ödemeleri 4A, 4B ve 4C'ye göre farklılık gösterir. SGK prim sorgulama nasıl yapılır? Emekli olmak için kaç gün gereklidir? SGK prim sorgulaması ile ilgili merak edilenleri yazımızda bulabilirsiniz

        SGK PRİM SORGULAMA

        E Devlet üzerinden hizmet dökümünüzü görüntüleyerek detaylı ya da toplam ödenmiş prim durumunuzu öğrenebilirsiniz. TC. kimlik numaranız ve şifreniz ile girdiğiniz E Devlet Kapısı'nda hizmet dökümü sayfasını bulmalısınız. 4A hizmet dökümü sayfasını bulup tıkladığınızda başlangıç tarihinden günümüze kadar olan sigortalılık sürenizi görürsünüz.

        REKLAM

        "NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?" SORGULAMASI

        Emeklilik için ne kadar prim ödemeniz kaldığını SGK'nın resmi sayfası E-SGK'dan sorgulayabilirsiniz. Bu sayfada 4A, 4B, 4C ayrımı yaparak en doğru sonuca ulaşırsınız.

        Ayrıca yine SGK'nın sayfası olan https://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ bağlantı adresine tıklayıp, açılan sayfaya kişisel bilgilerinizi, işe başlama tarihinizi, SSK prim ödeme gün sayınızı, diğer sandıklara ait gün sayınızı, biliyorsanız 600 günü doldurduğunuz tarihi yazarak sorgulama yapabilirsiniz.

        EMEKLİ OLMAK İÇİN KAÇ GÜN GEREKLİ?

        3600 gün ya da 5400 gün üzerinden emekli olabilirsiniz. Ancak unutmayın ki yaş şartını da yerine getiriyor olamanız gerekmekte. Yaş şartı da kadın ve erkeğe göre farklılık gösterir. Bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu'na giderek prim sürenizi, kaç yıl üzerinden emekli olabileceğinizi ve ne kadar zaman daha prim ödemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa