Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Servet Yardımcı'dan EURO 2024 açıklaması - Futbol Haberleri

        TFF 1. Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı, Türkiye’nin EURO 2024 adaylık süreciyle ilgili İngiliz bası- nından Sky Sports’tan James Dale’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

        İngiliz gazeteci Dale, Sepp Blatter’den usulsüz 1.3 milyon pound aldığı için futboldan 4 yıl men edilen Michel Platini’nin UEFA Başkanlığı döneminde Fransa’nın Türkiye’ye karşı bir oy farkla EURO 2016 ile ödüllendirildiği yorumunu yaptı. Yardımcı ise Platini’nin halefi Aleksander Ceferin’in şeffaflık reformlarına dikkat çekerek, EURO 2024 için koydukları adaylık süreciyle ilgili “Yeni başkanın liderliğinde daha şeffaf ve adil olacak. O (Ceferin) çok ciddi, çok güçlü, reformlarda ısrarcı ve organizasyonu her seviyede daha şeffaf yapmak için gerekli tüm adımları atıyor. Umarım bu kez adaylık süreci açık ve şeffaf olur. Almanya bu turnuvaları daha önce düzenledi. Futbolun iyiliği için yeni bölgelere, yeni alanlara fırsat verilmeli” ifadelerini kullandı.

        ‘ERDOĞAN BİZİM ŞANSIMIZ’

        Dale, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin büyük futbol turnuvalarına ve finallere ev sahipliği adaylığını ülke çapında stadyum yapımına 1 milyar Euro yatırım yaparak destekliyor” yorumunu yaparken, Yardımcı da “Sayın Erdoğan’ın eski bir futbolcu olması bizim şansımız. Futbolun önemini gerçekten biliyor. Bizi turnuvalar ve finalleri Türkiye’de düzenleme konusunda sürekli cesaretlendiriyor. Hükümet olmasa kimse bu yatırımı yapmazdı” diye konuştu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa