Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Süre sona erdi! Emniyet Genel Müdürü, vali ve belediye başkanları istifa etti

        24 Haziran'da yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa etmesi için bugün son gün. Adaylık başvurusu yapmak isteyen kamu görevlileri için verilen süre saat 17.00'de sona erdi.

        Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, 19 yıldır Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüten Yusuf Ziya Yılmaz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir,Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Kaya,Diyarbakır Sur Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Bilal Özkan,Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç,AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı,Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,TOKİ Baş Hukuk Müşaviri Abdullah Güler, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven,Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Dairesi Başkanı Selçuk Çebi,ReyhanlıBelediye Başkanı Hüseyin Şanverdi AK Parti'den aday adayı olmak için görevlerinden ayrıldı.

        Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem veİzmir Baro Başkanı Aydın Özcan ise CHP'den milletvekili adayı olmak için görevlerinden istifa etti. AntalyaKorkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce de İYİ Parti'den milletvekili aday adayı olmak için istifasını sundu.Mersin Barosu Başkanı Ali Er'den de milletvekili aday adayı olmak için istifa açıklaması geldi.

        Habertürk TV'den Sibel Erdem'in aktardığına göre önceki seçimlere göre yoğun bir istifa olmadı. Bunun nedeni olarak kamu görevlilerinin erken seçime hazırlıksız yakalanması gösteriliyor. Bir diğer neden olarak da cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde bakanların Meclis dışından atanabilecek olması nedeniyle milletvekilliğine ilginin düşmesi gösteriliyor.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa