Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel ÖZEL| Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi: İki yeni mağdur daha!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kamuoyunda yüksek kârlı gizli fon adıyla bilinen dolandırıcılık davası devam ederken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı “ben de dolandırıldım” diyerek suç duyurusunda bulunan kişilerin şikayetlerini değerlendirmeye devam ediyor.

        Son olarak ana davaya Mert Zeydanlı'nın da mağdur olduğu iddia edilerek eklenmesiyle müşteki sayısı 19’a yükselmişti. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Seçil Erzan ve para dolu çantaları taşıdığı iddia edilen Ali Yörük’ün tutuklu diğer 5 sanığın tutuksuz yargılandığı davaya ilişkin ek bir iddianame daha hazırlandı. Ana dava dosyasıyla birleştirilmesi için hazırlanan iddianamede Seçil Erzan’ın annesinin kalp doktoru Deniz Güzel ile Erzan’ın bankanın Florya’daki şubesinde müdür iken hesaplarını yönettiği Nuray Şengüller de müşteki olarak yer aldı. İddianame daha sonra ana dava ile birleştirilmesi talebiyle 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme talebi kabul etti ve dosyada mağdur sayısı 21'e yükseldi.

        REKLAM

        EŞİ HASTA OLAN BANKA MÜŞTERİSİNİ DE DOLANDIRDIĞI İDDİA EDİLDİ

        Nuray Şengüller şikayet dilekçesinde Eczacı olan hasta eşinin tedavisi için sık sık para çekmeye bankanın Florya şubesinde gittiğini anlattı. Seçil Erzan’ın o dönem şube müdürü olması nedeniyle tanıştıklarını ileri sürdü ve şunları söyledi: “Seçil bana Nuray abla çok hastane masrafın oluyor, paran hesabında eriyor, gel paranı Denizbank'ın özel ve gizli fonuna yatıralım, bu fona sadece özel müşteriler giriyor, giriş için 100-150 milyon TL gerekli ancak ben müdür olduğum için seni bu fona sokmaya çalışacağım. Ben de kendisine devamlı hastane masraflarım olduğunu, paraya sıkıştığımı, para çekmem gerekeceğini söyledim. O da bana 'Stopaj ayarlamalarını yapacağım gerekirse kendim sana para veririm' dedi. Seçil Erzan'ın teklifini kabul ettim. Şubede bulunan 5 milyon paramı çektim ve evimde sakladığım 56 bin 600 dolar paramı da yanıma aldım. Banka şubesinde kendisine verdim."

        “MİRAS KALAN İŞ HANINI SATTIM, 5 MİLYON TL’Yİ ELDEN VERDİM”

        Eşinin ailesinden miras kalan Gedikpaşa'daki iş hanının satılma sürecinden Seçil Erzan’ın bilgisi olduğunu söyleyen Nuray Şengüller, “Seçil bana 'O iş hanını satmadınız mı, hemen satın, fonda açık var, fon yeniden düzenleniyor, satıp parayı fona yatırın, daha yüksek kar edersiniz, bütün paranı alırsın” şeklinde inandırıcı söylemlerde bulundu. Bize düşen 5 milyon TL’yi Levent şubesine giderek Erzan’a elden teslim ettim” dedi.

        “BANA ÖDEDİĞİ 312 BİN DOLARI, ‘FONDA AÇIK VAR’ DİYEREK GERİ ALDI”

        Parasının akıbetini sürekli sorduğunu ve ödeme istediğini söyleyen Şengüller, memleketi Samsun’da olduğu süreçte kardeşi Hacer Erginsoy’un hesabına Seçil Erzan’ın “Tan” soyisimli bir hesaptan 165 bin dolar para gönderdiğini anlatarak, “İstanbul'a geldikten sonra Seçil Erzan bana elden 147 bin 600 dolar parayı elden Denizbank Levent Şubesi içerisinde verdi. Bu şekilde Seçil Erzan tarafından bana 312 bin 600 dolar para verilmiş oldu. Bir süre sonra Seçil Erzan yine benimle iletişime geçti. Bana 400 bin dolarımın olup olmadığını sordu. Fonun tekrar açıldığını, tekrar para toplanacağını söyledi. Ben de o kadar olmadığını sadece 312 bin 600 dolar param olduğunu söyledim” dedi. Daha sonra elindeki 312 bin 600 dolar parayı tekrar kendi evinde Seçil Erzan’a verdiğini söyledi. Toplam 10 milyon TL ve 56 bin 600 dolar para kaybının olduğunu iddia eden Nuray Şengüller şikayetçi olduğunu belirtti.

        REKLAM

        ANNESİNİN DOKTORUNU DA DOLANDIRDI MI?

        Seçil Erzan’ın annesinin doktoru Kardiyoloji Uzmanı Deniz Güzel’in ise savcılık değerlendirmesinde 125 bin dolar dolandırıldığı ifade edildi. Seçil Erzan ifadesinde Deniz Güzel için, “Deniz Güzel annemin kardiyolog doktorudur. Deniz Güzel bana parayı değerlendirmem için vermiştir. Ben de 150 bin dolar parayı Deniz Güzel’den aldım. Daha doğrusu Deniz Güzel Nazlı Can’ın hesabına bu parayı havale etmiştir” demişti.

        Seçil Erzan’ın para kuryesi olduğu iddia edilen sanık Nazlı Can ise ifadesinde ise Deniz Güzel hakkında, “Seçil Erzan beni arayarak ‘Deniz de fona para yatıracak. Ben bankacıyım benim hesabıma para yatıramaz. Senin hesabına yatırsın’ dedi. Hatırlayamadım bir tarihte beni bankaya çağırdı. Deniz Güzel tarafından hesabıma gönderilen parayı çektim ve Seçil Erzan’a teslim ettim” dedi.

        SAVCILIK: SEÇİL VE NAZLI BİRLİKTE KALP DOKTORUNU DOLANDIRDI

        Savcılık yaptığı değerlendirmede Seçil Erzan’ın Deniz Güzel’i Denizbank bünyesinde yatırım yapacağını söyleyerek fona para aktarmaya ikna ettiğini, Güzel’den 125 bin dolar parayı teslim aldığını belirtti. “Seçil Erzan ifadesinde parayı aldığını ikrar etmiştir, bu haliyle Seçil Erzan ve Nazlı Can başından itibaren fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek Deniz Güzel’i 125 bin dolar dolandırıldıkları anlaşılmıştır” ifadelerine kullanıldı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa