Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA'da, kesin olmayan seçim sonuçlarına göre AK Parti 8, HDP 4, CHP ile MHP ise birer milletvekilliği kazandı.

        1 milyon 60 bin 815 seçmenin kayıtlı olduğu Şanlıurfa'da 10'u cezaevlerinde, 10'u seyyar olmak üzere toplam 3 bin 662 sandık kuruldu. 1 Kasım 2015 seçiminde AK Parti'nin 9, HDP'nin ise 3 milletvekilliği kazandığı kentin meclisteki koltuk sayısı bu seçimde 2 artarak 14 oldu. Bugün seçmenin tercihte bulunduğu kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti'den; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Kasım Gülpınar, Halil Özcan, Zemzem Gülender Açanal, Mehmet Ali Cevheri, Suruç'ta arife akşamı çıkan kavgada aralarında ağabeyi Mehmet Şah Yıldız ile birlikte 4 kişinin yaşamını yitirdiği mevcut milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Halil Özşavlı ve Ahmet Akay meclise gitme hakkı elde etti.

        HDP'den ise emekli müftü Nimetullah Erdoğmuş, Ayşe Sürücü, Nusrettin Maçin ve terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni Ömer Öcalan milletvekili seçildi.

        CHP'den Aziz Aydınlık, MHP'den ise İbrahim Özyavuz milletvekili oldu. 

        Şanlıurfa'da 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti'den 1'inci sırada milletvekili seçilen eski bakan Faruk Çelik bu yıl Bursa'dan başvuru yaptı ancak aday gösterilmedi. Şanlıurfa'da HDP'den 1 Kasım'da milletvekili olup, 19.04.2018'de vekilliği düşürülen Osman Baydemir ile yine Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan da bu yıl Şanlıurfa'dan aday gösterilmedi.  

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa