Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Suriye’de bulunan mazlum insanlara STK’lar ve İnsanı Yardım Kuruluşları öncülüğünde Şanlıurfa’dan 6 tır insani yardım malzemesi gönderildi.

        Şanlıurfa’da insani yardım platformu öncülüğünde sivil toplum kuruluşları tarafından toplanan 6 tır insani yardım malzemesinin Afrin kırsalına gönderilmesi için tören düzenlendi. Törene, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, STK temsilcileri ile bir gurup vatandaş katıldı. Platform Başkanı Osman Gerem yaptığı açıklama da, “Ramazan ayları bereketlidir. Sevinç aylardır. Bizde her zaman olduğu gibi, Bugünde mağdur, mazlum olan ve şu anda kendi ülkelerinde muhacir duruma düşmüş, ağaçların dibine sığınmış, bir parça ekmek bekleye mazlum kardeşlerimizin gününe sevinç, sofralarına bereketli olsun. Bugün Şanlıurfa’dan 6 tır insani yardım gönderiyoruz” dedi.

        Eğitim BirSen Şanlıurfa şube başkanı İbrahim Coşkun ise, “Bugün burada hep beraber hayırlı bir işi gerçekleştireceğiz, özelikle Afrin’nin kırsal kesimine 6 tane tır Şanlıurfa’daki STK’lar ve insanı yardım platformu olarak göndereceğiz. Ramazan ayındayız. Susuzluğun ne olduğu, açlığın ne olduğunu en azından Şanlıurfa halkı olarak başka kuruluşların burada hep beraber hayırlı bir işi gerçekleştireceğiz. Özellikle Afrin’in kırsal kesimine 6 tır insani yardım malzemesi göndereceğiz” diye konuştu.

        Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir ise Türkiye'nin tüm imkanlarını seferber ederek mazlumlara sahip çıktığını belirterek Şanlıurfalıların da bu anlamda üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını aktardı.

        Konuşmaların ardından Eyyübiye Müftüsü Adem Dobur, İslam coğrafyasında yaşanan olumsuzlukların sona ermesi için dua etti. Yapılan duanın ardından yardım malzemesi yüklü tırlar, Suriye'ye uğurlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa