Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kısa süreli şiddetli yağmur kırsal mahallelerde sele neden olurken, hayvanlar sele kapılarak telef oldu.

        Öğle saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağış özelikle meralarda hayvanlarını otlatan vatandaşları hazırlıksız yakaladı. İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Karadağ bölgesindeki Karabahçe köyünde şiddetli yağmur sele dönüşünce, 4 büyükbaş hayvan ile 5 küçükbaş hayvan telef oldu. Sele kapılan birçok hayvanı kendi imkanlarıyla kurtaran köy sakinleri köprü olmadığı için hayvanların sele kapıldığını iddia etti.

        Küçükbaş hayvanı telef olan köy sakinlerinden Nevzat Çelik yaşananlara tepki göstererek, "Her yıl maalesef böyle şiddetli yağmurlarda hayvanlarımız sele kapılarak telef oluyor. Bölgemizde bir köprü olsa ve hayvanlarımızı oradan geçirsek bu sorunlarla karşılaşmayız. Yüzlerce dilekçe vermemize rağmen Siverek Belediyesi bize bir köprü yapmıyor, derdimizi kimseye ulaştıramıyoruz. Yetkililerden bir an önce bu soruna çözüm bulup bir köprü yapmalarını talep ediyoruz” diye konuştu

        Şiddetli yağmur sonucu oluşan selde yüzlerce dönüm ekili arazinin de zarar gördüğü belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa