Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlıurfa'da, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen "Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında 180 firmaya 10 milyon 305 bin lira destek verildi.

        Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasından (ŞUTSO) yapılan açıklamaya göre, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ile ŞUTSO Başkanı Mehmet Yetim ile bazı küçük işletme sahipleri bir araya geldi.

        Burada konuşan Vinton, Şanlıurfa'nın da dahil olduğu deprem bölgesindeki işletmelere yönelik uyguladıkları destek programına ilişkin bilgi verdi.

        Kahramanmaraş merkezli depremlerde Şanlıurfa'nın diğer illere göre daha az hasar aldığını aktaran Vinton, kentte 2 bin 700 civarında işletmenin depremde ya yıkıldığını ya da ağır hasar aldığını belirtti.

        Vinton, UNDP olarak daha fazla destek sunmak, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için çabalarını sürdüreceklerini kaydetti.

        ŞUTSO Başkanı Mehmet Yetim ise hibe programı kapsamında 180 işletmeye toplam 10 milyon 305 bin lira destek sağlandığını bildirdi.

        Yetim, "Bu desteğin verilmesinde temel kriter, işletmelerimizin aldığı hasar durumunun ağırlığıdır. Temel amacımız, hiçbir işletmemizin mağdur edilmemesi, hepsinin üretim ve istihdamlarını sağlayarak kalkınması için mümkün mertebe destek sunmaktır." ifadelerini kullandı.

        Mehmet Yetim, desteklerinden dolayı UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton'a plaket takdim etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa