Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Samsung CEO'su istifa etti! Aynı zamanda Başkan Yardımcısı olan Kwon Oh-hyun, şirketten ayrıldı - Teknoloji Haberleri

        Samsung Electronics, CEO'suve Başkan YardımcısıKwon Oh-hyun’un görevlerinden istifa ettiği duyurdu.Şirkette yönetim kurulu üyeliği ve bileşen grubunun başkanlığı gibi görevler de yürütenOh-hyun, Mart 2018’de görevini tamamen bırakacak.

        Her yıl gelirlerini üçe katlayarak büyümeye devam eden Samsung, ağustostaKıdemliBaşkanYardımcısı olan ve şirketinsonraki CEO'suolarak görülen Lee Jae-yong’un yolsuzluk davası sonucunda tutuklanmasıyla sarsılmıştı. Samsung'un varisi 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

        Kwon, çalışanlara gönderdiği e-postada, içeriden ve dışarıdan krizlerle mücadele ettikleri bu dönemde Samsung’un yeni bir yönetimle yeni bir sayfa açması gerektiğine inandığını belirtti.

        REKLAM

        E-postada dikkat çekilen krizlerden bir tanesinin, Lee Jae-yong’un tutuklanması olduğu aşikâr. Jae-yong her ne kadar Samsung Electronics’in düzenli işlerinde rol almasa da, yolsuzluk nedeniyle tutuklanmasının firma operasyonlarında ve kültüründe derin çatlaklar yarattığı düşünülüyordu. Oh-hyun'un istifası bu fikri destekledi.

        Samsung'un 2015 yılında günlük görevlerini bırakan eş başkanlarıBK Yoon ile JK Shin hâlâ unvanlarını koruyorlar ve yeni yönetim grubu oluşturulana kadar şirketi yönetmeleri muhtemel görülüyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa