Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ondokuz Mayıs Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (OMDAK) üyeleri ve dağcılar, "10. Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Anma Yürüyüşü"nün ilk adımlarını, Atatürk’ün Samsun’a çıktığı Tütün İskelesi’nden attı.

        10. Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Anma Yürüyüşü bugün Tütün İskelesi'nden başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikler, 19 Mayıs’ta Atatürk’ü temsilen Tütün İskelesi’nden karaya çıkartılan Türk bayrağının Samsun Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü tarafından gençlere verilmesiyle devam etti. Bayrağı teslim alan dağcılar, 50 km’lik Ulusal Kurtuluş Mücadelesi Anma Yürüyüşü’ne başladı.

        Yürüyüş hakkında bilgiler veren OMDAK Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Güldiken, “Kulüp olarak, 10 yıldır bu yürüyüşü yapıyoruz. Arkadaşlarımız 10 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktıktan sonra Kavak üzerinden Havza’ya gittikleri yolu araştırdı, buldu ve yürüdü. 10 yıldır da düzenli olarak yürüyoruz. 81 ilden dağcılarımız bizlerle beraber bu yolda yürüyor. Lise öğrencileri ve gençlerimizi de bu yürüyüşe katarak onlara ulusal kurtuluş mücadelesinin anlamını, önemini hissetmelerini sağlıyoruz. Biz bu yolu araçlarla da geçebilirdik ama onların yaşadıklarını hissetmek için yol güzergahında yürümeye karar verdik. Samsun’da her yıl 23 Mayıs’ta sabah 09.15’te Atatürk ve arkadaşlarının Samsun’a ayak bastığı Tütün İskelesi’nden Kavak üzerinden Havza’ya yürüyoruz. 25 Mayıs’ta Havza’da Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının konakladığı, Milli Mücadele’nin bütün lojistik ve genel planlarının gerçekleştirdikleri merkezde yürüyüşümüzü tamamlıyoruz. 1. gün Mahmur Dağı’nda konaklıyoruz. 2. gün KavakHavza yolu Ankara yolunun üzerinde olduğu için o alanı araçlarla geçip, Havza’da konaklıyoruz. 25 Mayıs sabahı da Havza’daki etkinliklere katılıp bayrağımızı teslim ediyoruz. SamsunHavza arası 80 km, biz bunun 50 km’sini yürüyerek gidiyoruz” dedi.

        Genç dağcılar, Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı yolu takip edecekler.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa