Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bafra ilçesinde SMA tip-1 hastası olan Havva Karataş bebek için Belediye tarafından geri dönüşüm çalışmaları başlatıldı.

        Pilot bölge olarak seçilen Atatürk Bulvarı'nda "Geri Dönüşüm Var Oluşumdur. Atıklarını Ayrıştır. Havva Bebeğe Hayat Ver!" projesi başlatıldı.

        Bafra Belediyesi Çevre Koruma ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Bafra’nın merkez mahalle sınırlarında bulunan ve ilçenin en işlek noktası olan Atatürk Bulvarı’nda günlük aktif nüfus yoğunluğu dikkate alındığında kişi başı atık miktarının fazla olduğu tespit edildi.

        Atık potansiyelinin yüksek olduğu yerde, karışık ambalaj atıkları için ikili toplama sistemi kurularak 10 adet geri dönüşüm kutuları bölgeye yerleştirildi. Çevre mühendisleri tarafından bulvar esnafına ve vatandaşlara hangi tür atıkların yerleştirilen geri dönüşüm kutularına atılacağı hakkında bilgi verildi.

        Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, projeye destek çağrısında bulunarak, "Bafra’mızda atık toplama ve geri dönüşüm çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Belediyemiz ve geri dönüşüm şirketi işbirliği ile hayata geçirdiğimiz proje kapsamında hem çevre kirliliğinin önüne geçecek hem atıkları geri dönüştürecek hem de Havva bebeğimize umut olacağız. İlçemizin en işlek bölgesi olan Atatürk Bulvarı’nı pilot bölge seçerek buraya 10 adet geri dönüşüm kafesi yerleştirdik. Bütün vatandaşlarımızın duyarlılıkla yaklaşacağından, atıklarını ayrıştırarak ilgili kafeslere atacaklarından hiç şüphem yok. Bafra’da geri dönüşüm umut olacak." dedi.

        Bölgede biriken geri dönüştürülebilir atıklar, toplama araçları ile toplanacak. Elde edilen gelir SMA tip-1 hastası olan Havva Karataş bebeğin tedavisi için kullanılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa