Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Şampiyon VakıfBank! - Voleybol Haberleri

        Vestel Venüs Sultanlar Ligi Final Serisi 5'inci karşılaşmasında Eczacıbaşı VitrA'yı 3-0 mağlup eden VakıfBank 10'uncu şampiyonluğuna ulaştı.

        Bu sezon Türkiye'deki üç kupayı da (KupaVoley, Şampiyonlar Kupası, Sultanlar Ligi) almayı başaran VakıfBank, 5-6 Mayıs tarihlerinde Bükreş'te düzenlenecek CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finalleri'nde 4. kez Avrupa'nın en büyüğü olmak için mücadele edecek.

        VAKIFBANK'IN 10 ŞAMPİYONLUĞU

        1991-1992, 1992-1993, 1996-1997, 1997-1998, 2003-2004, 2004-2005, 2012-2013, 2013-2014, 2015-2016, 2017-2018

        ECZACIBAŞI VİTRA: 0 - VAKIFBANK: 3

        SALON: Burhan Felek

        HAKEMLER: Nurper Özbar, Metin Korkut

        ECZACIBAŞI VİTRA: Larson, Büşra Kılıçlı, Boskovic, Meliha İsmailoğlu, Beyza Arıcı, Ognjenovic (Şebnem Simge Aköz, Hande Baladın, Ezgi Dilik, Adams)

        VAKIFBANK: Gözde Kırdar, Rasic, Sloetjes, Zhu Ting, Zehra Güneş, Cansu Özbay (Gizem Örge Güner, Naz Aydemir Akyol, Robinson, Ayça Aykaç)

        SETLER: 23-25, 23-25, 20-25

        SÜRE: 93 dakika (33, 34, 26)

        İlk sette iki takım da taktik servislerden üstünlük kurmaya çalıştı. VakıfBank, Zhu Ting ve Sloetjes ile etkili ataklar yaparak, teknik molaya 12-10 önde geldi. Eczacıbaşı VitrA ise geriden gelerek 6 defa skoru eşitlese de çekişmeli geçen seti sarı-siyahlılar, 25-23 kazanarak 1-0 öne geçti.

        İkinci sete VakıfBank etkili oyunla başladı ve attığı taktik servislerle rakibinin oyun kurmasını önleyerek 7-1 öne geçti. Sarı-siyahlılar, Eczacıbaşı VitrA karşısında teknik molaya da 12-6 üstün ulaştı. Turuncu-beyazlılar, Larson ile sayılar üreterek eşitliği sağlasa da VakıfBank, Zhu Ting'in smaçlarıyla seti 25-23 kazanarak skoru 2-0'a getirdi.

        Üçüncü set, karşılıklı ataklarla 9. sayıya kadar sürdü. Teknik molayı VakıfBank, Eczacıbaşı VitrA karşısında 12-11 önde geçti. File üstü etkinliğini ele geçiren sarı-siyahlılar, Zhu Ting'le sayılar üreterek üstünlüğünü sürdürdü. Bu arada turuncu-beyazlılar savunmada hatalar yapmasına rağmen 19-19 eşitliği yakaladı. VakıfBank, maçın son bölümünde Zhu Ting'in sayılarıyla seti 25-20, karşılaşmayı 3-0 kazandı.

        VAKIFBANK KUPAYI KALDIRDI

        Burhan Felek Voleybol Salonu'nda yapılan ve sarı-siyahlıların 3-0 üstünlüğüyle tamamlanan serinin beşinci ve son maçının ardından VakıfBank'a, düzenlenen törenle kupası verildi.

        Seremonide ilk olarak ikinci Eczacıbaşı VitrA'ya madalyaları takdim edildi.

        Şampiyon VakıfBank'ın oyuncuları ve teknik heyetine madalyalarını, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) asbaşkanları Ahmet Göksu ile Suat Güler verirken, şampiyonluk kupasını takım kaptanı Gözde Kırdar aldı. VakıfBank'a şampiyonluk kupasını TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi.

        Sarı-siyahlı ekip, elde edilen şampiyonluğu büyük bir sevinçle kutladı ve şampiyonluk kupasıyla salonda tur atıp, basın mensuplarına poz verdi. Oyuncular, kendilerini desteklemeye gelen taraftarlarıyla da mutluluklarını paylaştı.

        Öte yandan, bazı voleybolcuların şampiyonluk sevinciyle gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

        MVP, ZHU TING OLDU

        Final serisinin en değerli oyuncusu (MVP) VakıfBank'ın Çinli smaçörü Zhu Ting seçildi.

        Tecrübeli oyuncuya ödülünü, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi.

        Final serisinin en iyi smaçör ödülünü VakıfBank'tan Gözde Kırdar aldı. En iyi pasör ödülüne VakıfBank'tan Cansu Özbay, en iyi libero ödülünü de yine VakıfBank'tan Gizem Örge Güner layık görüldü. Vestel Özel Ödülü de VakıfBank'tan Zehra Güneş'e verildi.

        Eczacıbaşı VitrA'dan ise sadece Beyza Arıcı, en iyi orta oyuncu ödülünün sahibi oldu.

        BAKAN BAK'TAN KUTLAMA

        VakıfBank'ın şampiyonluğu nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Osman Aşkın Bak, "Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 34. sezonunda şampiyon olma başarısı gösteren VakıfBank'ı tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

        Bakan Bak, "Ligde 10. kez mutlu sona ulaşan VakıfBank'ın şampiyonluğunda emeği geçen başta oyuncular olmak üzere teknik ve idari kadroyu gönülden kutluyorum. Ayrıca, sezon boyunca mücadele eden ve biz sporseverlere güzel bir voleybol ligi izleme imkanı veren tüm kulüplerimizi de en kalbi duygularımla selamlıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa