Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Sakarya, Bolu ve Düzce'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        Sakarya'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Atatürk Spor Salonu'nda yapılan kutlamalarla devam etti.

        Saygı duruşunda durulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, 19 Mayıs'ın esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Türk milletinin var olma mücadelesinin ilk adımı olduğunu söyledi.

        Samsun'da başlayan milli mücadelenin Türk milletinin azim ve kararlılığı neticesinde zaferle taçlandığını vurgulayan Çelikel, şunları kaydetti:

        "Aziz vatanımızın güvencesi olan sevgili gençler, ecdadımızın emaneti olan güzel ülkemizi daima koruyacağınıza, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkacağınıza, sorumluluk bilinciyle daha çok çalışarak milletinize faydalı bireyler olacağınıza inancımız tamdır. İnanıyorum ki sizler almakta olduğunuz eğitim, öğretim ve aile terbiyesiyle sevgi, barış, hoşgörü ve vatan sevginiz ile sizden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha müreffeh bir Türkiye bırakacaksınız. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum."

        Şiirlerin okunduğu etkinlikte, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan engelsiz mehter takımı gösteri sundu. Wushu, karate, tekvando ve okçuluk branşında eğitim alan sporcuların gösterileri büyük beğeni topladı.

        Kutlamalar, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

        Törene, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mustafa Cüneyt Arıkan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Sertaç Kesler, Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kaymakamlar, belediye başkanları, çok sayıda vatandaş, antrenörler ve sporcular katıldı.

        - Bolu

        19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Bolu'da Anıtpark'ta bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan etkinlikler, Sağlık Mahallesi'ndeki Atatürk Orman Parkı’nda düzenlenen programlarla devam etti.

        Etkinliklere Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nadir Çelik ve vatandaşlar katıldı.

        Protokol üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan spor branşlarında faaliyet gösteren sporcular ile Gençlik Merkezi tarafından açılan stantları gezdi.

        Etkinlik kapsamında Vali Baruş ile Başkan Yılmaz, badminton oynayıp tuğla kırdılar.

        Program, halk oyunları gösterilerinin ardından sona erdi.

        - Düzce

        Düzce'de, Anıtpark Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından 18 Temmuz Stadı'nda tören düzenlendi.

        Törene katılan Vali Zülkif Dağlı, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Sağlam ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, gençlerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

        Konuşmaların ardından, şiir, kompozisyon ve çeşitli branşlardaki yarışlarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.

        Törende, öğrenciler Kafkas ve değişik yörelere ait halk oyunları sergilendi. Cimnastik, judo, wushu, karate ve tekvando branşında eğitim alan sporcuların gösterileri de büyük beğeni topladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa