Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Zehra bebek 'lanet'le savaşıyor, ondine'nin laneti nedir, nadir görülen hastalıklar

        Eskişehir'de bir ay önce dünyaya gelen Zehra Ebrar, adını Yunan mitolojisindeki bir efsaneden alan ve dünyada 5 milyonda bir görülen 'Ondine'nin Laneti' hastalığı ile mücadele ediyor.

        Doğumsal solunum merkezi yetmezliği hastalığı olarak da bilinen hastalık nedeniyle uyuduğunda nefes alamayan minik bebeğin acilen ameliyat olması gerekiyor.

        TEK KALICI ÇARE AMELİYAT

        Halil ve Hilal Yavuz çiftinin 3'üncü çocukları olan Zehra Ebrar bebek, özel bir hastanede sezaryenle dünyaya geldi. Ancak minik bebeğin nefes almakta zorlanması ve dudağında morarmalar olduğunu fark eden aile 5 gün önce bebeklerini yine aynı hastaneye götürdü. Solunum cihazına bağlanan bebeğin vücuttaki karbondioksit oranın yüksek olduğu tespit edildi. Yapılan detaylı tetkiklerin ardından doktorlar minik bebeğe 'Ondine'nin Laneti' olarak bilinen ve 5 milyonda bir görülen doğumsal solunum merkezi yetmezliği teşhisi koydu. Hastanenin Yeni Doğan Servisi Sorumlusu Uzm.Dr. Abdullah Dağlı hastalık bebeğin durumu hakkında şu bilgileri verdi: "Hastalık maalesef hastaya uykuda nefes almasını unutturuyor ve nefessiz kalmasına neden oluyor. Bebeğimiz uyurken nefes alma yetersizliğine bağlı olarak morarmaya başlıyor, uyandığında ve özellikle ağlamaya başladığında ise bu morarma geçiyor. Hastalığın geçici olarak tedavisi hastanın boğazına bir delik açarak solunum cihazına bağlamak, kalıcı çözümü ise diyafram kaslarına pil takmak. Ancak bu operasyonun yapılacağı hastaneler sayılı.. Zehra Ebrar bebeğin bir an önce ameliyat olması gerekiyor."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa