Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Bağırsağına takılan stentle sağlığına kavuştu, Zehra Kaymaz, kalın bağırsak, kolon stenti, beslenme bozukluğu,

        Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği'ne kilo kaybı, kusma, bulantı, beslenme bozukluğu şikayetleriyle başvuran Zehra Kaymaz'a yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda kalın bağırsağında tıkanıklık bulunduğu ve bu tıkanıklığın tuvaletini yapamayarak kusmasına neden olduğu saptandı. Gastrointestinal sistemi ile kalın bağırsağında bulunan tıkalı bölge açılarak hasta sağlığına kavuşturuldu.

        İşlemi gerçekleştiren Gastroenteroloji Uzm. Dr. Mehmet Alpua, hastanın kilo kaybı, iştahsızlık, hazımsızlık, beslenme bozukluğu gibi şikayetlerle başvurduğunu belirterek, "Yapılan tetkik ve tahlillerde kalın bağırsağında damar tıkanıklığı olduğunu gördük. Ve bu tıkanıklığın ameliyata uygun olmayan ve ameliyat yapıldığında risk oluşturabilecek bir bölgede olduğunu saptadık. Tıkanıklığı açmak için Denizli Devlet Hastanesi'nde daha önce uygulanmayan yeni uygulamaya başladığımız 'Gastrointestinal Sistem Darlığı' tedavilerinde uygulanan kolon stenti uygulamasını yaptık. Hastamızın bu darlığa bağlı bulantı, kusma ve belirgin kilo kayıpları olmuştu. İşlemden sonra bu rahatsızlıklarının gittiğini saptadık. Hastamızın durumu şuan gayet iyi" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa