Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme asker olabilmek için 55 kilo verdi, hayali uğruna 55 kilo verdi, mustafa yalçınkaya

        Adana'nın Ceyhan ilçesinde çocukluğundan beri obezite hastası olan Mustafa Yalçınkaya (19), astsubay olabilmek için askeri okul sınavlarına girmeye karar verdi. Aşırı kilosu nedeniyle sınava alınmayan Yalçınkaya, 5 ay önce spora başladı. Sınava girebilmek için 135 kilogramdan 80 kilograma düşmesi gereken Yalçınkaya, Ceyhan Öğretmenevi'ndeki spor salonunda, beden eğitimi öğretmeni Orhan Doğanay'ın kontrolünde 5 ayda 55 kilogram verdi.

        Çocukluğundan beri obezite hastası olduğunu ve bu yüzden çevresinin kendisiyle alay ettiğini dile getiren Yalçınkaya, şöyle konuştu: "Astsubaylık sınavlarında istenen şartlara sahip olmak için spor yapmaya karar verdim. Spor salonunda hocam Orhan Doğanay'a zayıflamak istediğimi ve hedefimi anlattım. 5 ayda 55 kilogram zayıfladım."

        Astsubaylık sınavlarına girecek olmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Yalçınkaya, başarılı olamadığı takdirde vatani görevini yerine getirmek için askere gideceğini kaydetti. Beden eğitimi öğretmeni Orhan Doğanay da Mustafa Yalçınkaya'mn azmi ve gelecekle ilgili planlarım gerçekleştirme adına verdiği gayretin, herkese örnek olması gerektiğini söyledi. AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa