Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Kanser aşısı ömrü 2 ay uzattı, Küba, aşı, kanser, Prof. Dr. Maria Del Carmen Barroso Alverez, Ulusal Akciğer Kanseri Kongresi

        Sorel DAĞISTANLI / AHT

        Küba’dan geçtiğimiz günlerde gelen bir haber tüm dünyada heyecan yarattı. Kansere karşı Küba’da bilim adamları tarafından geliştirilen bir aşı bu ülkede kullanılmaya başlandı.

        Antalya’da düzenlenen “Ulusal Akciğer Kanseri Kongresi”ne katılan Kübalı Prof. Dr. Maria Del Carmen Barroso Alverez aşının var olan tedavilere ek olarak geliştirildiğini, ömrü 2 ay uzattığını söyledi.

        Habertürk’e açıklamalarda bulunan Prof. Alverez, bunun diğer tedavilere alternatif olmadığını, var olan tedaviye ek olarak geliştirildiğini ifade etti. İleri derecedeki vakalarda aşının ömrü uzattığını belirten Alverez, kemoterapi ve radyoterapinin aşı olsa da devam edeceğini söyledi. Küba’da aşının 176 hastada denendiğini ifade eden Prof. Alvarez, aşının ömrü 2 ay uzattığını, ilk iki hafta aralıklar ile 5 doz uygulanıp daha sonra ayda bir olarak devam ettiğini belirtti.

        Alverez, aşının hiçbir yan etkisinin olmadığını da sözlerine ekledi. Türk hekimler ise aşı konusunda tereddütlü. Türk Akciğer Kanseri Derneği Başkanı Doç. Dr. Ufuk Yılmaz, “Kübalı doktoru dinledik ama tatmin olmadık” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa