Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Kutup ayıları genlerinden tedavi, DNA tedavisi, Kutup Ayıları Tedavi Edecek, obezite, California Üniversitesi Açıkladı

        ABD'deki California Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, kutup ayılarının yüksek oranda yağla beslenip hastalanmamasını sağlayan eşsiz bir DNA'ya sahip olduğunu gösterdi. Araştırmanın sonuçları, ''Cell'' dergisinde yayımlandı.

        Bedenlerinin yarısı yağdan oluşan ve kolesterol seviyesi çok yüksek olan bu hayvanların kalp hastalığına yakalanmadığını belirten bilim adamları, kutup ayılarının metabolizması ve kalp-damar sistemiyle bağlantılı mutasyona uğramış genlerinin anlaşılmasının obeziteyle mücadeleye yardım edebileceğini vurguladı.

        Grönland'deki 79 kutup ayısı ile dünya genelindeki 10 boz ayının gen haritasını inceleyen bilim adamları, kutup ayılarının zor şartlara kısa sürede uyum sağladığını, kürklerinin renginin yanı sıra metabolizmalarının da değiştiğini belirtti.

        "DNA'ları Sayesinde Şişmanlamıyorlar"

        APOB adı verilen bir genin kolesterolün kan dolaşımdan hücrelere hareket etmesinde, dolayısıyla kalp hastalıkları riskinin azalmasında rol oynadığını ifade eden bilim adamları, günde 58 bin kalori alabilen kutup ayılarının DNA'larındaki değişim sayesinde şişmanlamadığına, diyabet ve kalp-damar hastalıklarına yakalanmadığına dikkati çekti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa