Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ağrı Bilimi Cankurtaran sinyaller, baş ağrısı hastalık habercisi, Baş ağrısı
        • 1

          Baş ağrısı çekmeyen yok... Genellikle stres ve uykusuzluk gibi yaşam alışkanlıklarından dolayı oluşsa da, bazen baş ağrısı anevrizma, beyin kanaması, menenjit gibi ölümcül hastalıkların belirtisi olabiliyor! İşte hayati önem taşıyan hastalıkların verdiği ciddiye alınması gereken 6 baş ağrısı sinyali...

        • 2

          Şiddetli ve ataklar halindeyse:
          Zonklayıcı ve başın bir yarısında gelişiyorsa, bulantı-kusma eşlik ediyorsa, ışık-ses hassasiyeti varsa, migren hastalığına işaret ediyor olabilir.

        • 3

          Patlayıcı tarzdaysa:
          Aniden ortaya çıkmışsa, şiddetli-patlayıcı tarzdaysa, eforla artıyorsa anevrizma kanaması olabiliyor. Acile başvurmanız yaşamsal önem taşır.

        • 4

          Bayılma oluyorsa:
          Başın hep aynı bölgesinde lokalize ise zaman zaman bayılma oluyarsa, nedeni beyin içindeki bir tümör veya kitle olabiliyor. Mutlaka beyin görüntüleme ve EEG çekimi yapılması gerekiyor.

        • 5

          Yüksek ateş eşlik ediyorsa:
          Baş ağrısına yüksek ateş eşlik ediyorsa altında sinüzit, menenjit veya orta kulak iltihabı gibi mikrobik bir hastalık yatıyor olabilir.

        • 6

          Kol-bacakta uyuşma-güç kaybı:
          Konuşma bozukluğu, kol-bacakta uyuşma-güç kaybı varsa, beyin damar hastalıkları, inme, beyin içi kanamadan kaynaklanıyor olabilir.

        • 7

          Sabahları coşuyorsa:
          Uykudan yorgun kalkılıyorsa, motivasyon kaybı varsa, unutkanlık, kontrolsüz kilo alımı, gündüz uyku hali mevcutsa nedeni uyku apne hastalığı (uykuda nefes kesilmesi) olabilir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa