Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kalp Sağlığı Kırmızı et tüketimine dikkat!

        Türk toplumunda kırmızı et tüketiminin çok fazla olduğunu söyleyen Dr. Elönü, "Biz hastalarımıza sağlıklı yaşam için kişinin bazı şeylere dikkat etmesi gerektiğini söylüyoruz. Bizim Türk toplumunda kırmızı et tüketimi çok fazla bu nedenle kırmızı et tüketimi kolesterol ile direk bağlantılı olduğu için kişide kolesterol rahatsızlığını meydana çıkarıyor. Çünkü yağlı kırmızı eti yiyenlerde kolesterol yüksekliği ile çok sık karşılaşıyoruz. İnsanların kırmızı et tüketiminde biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor" dedi.

        Kolesterolün çeşitleri ile ilgili bilgi veren Dr. Elönü, "Kötü Kolesterol LDL, iyi kolesterol HDL ve bir de Total kolesterol vardır. Kolesterol belli referans ağırlıkları vardır. Bu her ülke için değişir aslında , ama genel olarak Total kolesterol 200'ün üzerine hiperlipidemi kolesterol yüksekliği diyoruz. 200-239 arası hafif yüksek, 239 üzerine biz yüksek kolesterol diyoruz. Bizim burada dikkat ettiğimiz LDL kolesterolün yüksek olması beraberinde risk faktörlerini meydana getirir. İnsanda kalp hastalığı, damar hastalığı, beyindeki damarla ilgili de bir çok sıkıntılar yaratabilir" diye konuştu.

        Kolesterolü yüksek olan her hastayı tedaviye başlamadıklarını söyleyen Dr. Elönü, "Kolesterol yüksekliği aslında çok belirti vermez. Kişi bilemez, çok aşırı yükselmediği sürece bunun farkına varamazlar. En sık olarak ellerde, ayaklarda yanma, beyinde uyuşma ve halsizlikle şikayetiyle hastalarımız bize müracaat ediyor. Sonra kişide başka rahatsızlık var mı diye araştırma yapıyoruz. Örneğin hasta diyabet hastasıdır, direk şekerini regile ediyoruz ve ondan sonra gerekli olan ilaç tedavisini başlatıyoruz" şeklinde konuştu.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa