Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Tıpta Yenilikler Yüzünde 1,5 kilo tümörle yaşadı
        • 1

          Çin'in Hunan eyaletinden yaşayan 37 yaşındaki Huang Chuncai, dünyanın en büyük yüz tümörüne sahip hastası.

        • 2

          Geçtigimiz günlerde ameliyat olan 37 yaşındaki hastanın suratından 1.5 kg'dan fazla tümör alındı. Chuncai dünyanın en büyük yüz tümörüne sahipti.

        • 3

          Suratındaki nörofibromatosisin aşırı şişmesinden dolayı tüm suratının şişmesinden ve birçok hayati fonksyonlarını zar zor gerçekleştirmekten şikayet ediyordu.

        • 4

          Çin'in fil adamı olarak anılan hasta geçtiğimiz günlerde ameliyat oldu. Guangzhou Hastanesi'nde ameliyat olan dünyanın en büyük tümörlü hastası sadece sol yanağından 1.5 kilogramı aşkın tümörü alındı. Doktorlar operasyonun başarılı bir şekilde sonlandığını ve hastanın gözetim altında tutulduğunu bildirdi.

        • 5

          Hastalığın kişinin aile genlerinden aldığı bozukluk ile doğumundan itibaren mutasyona uğrayan genlerden dolayı hastalığın bu şekilde büyüyüp geliştiği açıklandı.

        • 6

          Huang Chuncai'nin suratındaki tümörün 5 sene önce tartıldığında 15 kilogram olduğu ve suratındaki ekstra ağırlık nedeni ile omurganın ve beldeki kasların zedelendiği de belirlendi.

        • 7

          Hastanın 10 yaşından beri suratındaki tümör ile boğuştuğunu ve bundan önce geçirdiği operasyonlardan sonra yüzündeki tümörün herseferinde giderek büyüdüğünün saptanması üzerine doktorlar çarşamba günü operasyondan çıkan hastanın gelişimini gözlemleyeceği bildirildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa