Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HTGAZETE / LÜTFİ ERDOĞAN

        Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan araştırmaya göre Türkiye’nin yüzde 85’inin ağız ve diş sağlığı bozuk. En çok görülen diş çürüğü, 6 yaşa kadar düştü.

        Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de ağız ve diş sağlığı sorunlarının en önemli halk sağlığı sorunları arasında yer aldığını; ağız, diş ve dişeti hastalıklarının vatandaşların yüzde 96’sını etkilediğini açıkladı.

        Bakanlık uzmanlarınca hazırlanan raporda, Türkiye’nin yüzde 85’inin ağız ve diş sağlığının bozuk olduğu belirtildi. En çok şikâyet edilen hastalık olan diş çürüğü, 6 yaşa kadar düştü. Bu durumun nedeni olarak diş fırçalama alışkanlığının çocukluk döneminden itibaren gelişmemesi gösterildi.

        Raporda çocukların diş fırçalama alışkanlığının olmadığına dikkat çekilirken, 6 yaşındaki çocukların sadece yüzde 10’unun dişlerini düzenli olarak fırçaladığı vurgulandı.

        DOLGU VE PROTEZ

        Raporda, ağız ve diş sağlığı sorunları yaşayan vatandaşların yaşları ilerledikçe tedavi yöntemlerine yöneldiği bildirildi. Bakanlık verileri değerlendirildiğinde, ağız ve diş sağlığı sorunlarında 2012 yılında protez sayısı, dolgu sayısı, kanal tedavisi arttı.

        BEBEKLERİN DİŞLERİ İZLENECEK

        Önümüzdeki yıl hayata geçirilecek olan koruyucu diş hekimliği izlem planının hatırlatıldığı raporda, bebeklerin ağız ve diş sağlığının anne karnından itibaren izlenmeye başlayacağı belirtildi. Toplumda ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşturulabilmesi için anne adayından başlayarak gebelik döneminde annenin ve anne rahmindeki bebeğin ergenlik dönemine kadar ağız ve diş sağlığının izlenmesinin hedeflendiği ifade edildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa