Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kenenin ilacı bulundu!

        Isparta'da iki kişi, hayvan ve insanlara yapışan kenelerin bulundukları yerden zehirlerini bırakmadan düşmelerini sağlayan ilaç yaptıklarını iddia etti.

        Isparta'da yaşayan 54 yaşındaki emekli imam Mustafa Ali Korkmaztürk ile 61 yaşındaki emekli işçi Süleyman Kılınç, 4 yıllık çalışmaları sonucu buldukları ilacın keneyi yapıştığı yerden zehir bırakmadan düşürdüğünü ileri sürdüler ve gazetecilerin önünde, Aliköy'deki bir ahırda bulunan keneli koyuna ilacı sürdüler.

        İlacın sürülmesinden 30 saniye sonra kenenin yapıştığı bölgede hareketlenme görüldüğü, yaklaşık 7 dakika sonra kenelerin düşmeye başladığı gözlendi.

        Mustafa Ali Korkmaztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilacın insan veya hayvanlara yan etkisi bulunmadığını ileri sürerek, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından insanların ölmesine çok üzüldüklerini ve bu nedenle çalışma başlattıklarını söyledi.

        Kendi koyunları, köpekleri üzerinde ve insanlarda ilacın etkisinin denendiğini ileri süren Korkmaztürk, ''En geç 10 dakika içinde kenenin düştüğünü gördüm. Cımbızla veya elle koparılan bir kene ısırdığı yeri tahrip edeceğinden zehrini oraya bırakıp kişinin hastalanmasına sebep oluyor. İlacı sürdüğümüz an zehrini bırakmadan kene kendini atıyor'' diye konuştu.

        Korkmaztürk, ilaç için patent başvurusu yapacaklarını söyledi.

        Süleyman Kılınç da ilacın yan etkisi olmadığını savundu.

        Çalışmalarını uzun süredir sürdürdüklerini ifade eden Kılınç,herhangi bir olumsuzluğa neden olmamak için ilaçla ilgili bilgileri gizli tutacaklarını kaydetti.

        Kılınç, ''Bilen bilmeyen bunu denemeye kalkar ve yanlış sonuçlar ortaya çıkar. Bu nedenle ilaçla ilgili bilgi vermek istemiyoruz'' dedi.

        Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Aşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilacı görmeden herhangi bir yorum yapmanın doğru olmayacağını bildirdi.

        Prof. Dr. Aşkın, anlatıldığı şekliyle bir sonuç alınması halinde ilginç bir buluş olabileceğini belirterek, üniversite olarak bu ilacın test edilmesinin faydalı olacağını kaydetti.

        SDÜ Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Karaca da son zamanlarda keneyi kaçırıcı, özellikle de Arap sabunuyla ilgili çeşitli denemeler yapıldığını, bunun da internet sitelerinde yer aldığını kaydetti.

        Karaca, bulunduğu iddia edilen ilacın içeriği konusunda bilgisi olmadığını, araştırılması gerektiğini söyledi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa