Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ağız ve Diş Sağlığı Lise mezunu olmayan ağız ve diş sağlığı teknikeri olamayacak

        Sağlık Bakanlığı tarafından 26 Nisan 2011 tarihinde çıkarılan 6225 sayılı Yasa nedeniyle diş hekimi yardımcılarının yaklaşık yüzde 80’inin ‘ağız ve diş sağlığı teknikeri’ statüsünde çalışma hakkına sahip olamadıklarını belirten Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, “Türk Dişhekimleri Birliği ve Diş Hekimleri Odaları sorunun çözümüne yönelik yaptığı sözlü ve yazılı çözüm önerilerine Sağlık Bakanlığı kulaklarını tıkamıştır” diye konuştu.

        Düzenlemeye tepki gösteren İlker şöyle konuştu:

        “İl Sağlık Müdürlükleri yani sorunları sahada birebir yaşayanlar sürece katılsa, onların önerileri alınsa veya işin bir diğer muhatabı olan diş hekimleri odaları dinlense, kimsenin mağdur olmayacağı düzenlemeler yapılabilirdi.

        Lise mezunu olmayan yardımcılarımız sertifika alma hakkına sahip olamayacak ve yanımızda ‘ağız ve diş sağlığı teknikeri’ olarak çalışamayacaklar. Bu durumun müsebbibi Sağlık Bakanlığı, bu uygulamanın diş hekimleri ve yardımcılarını mağdur edeceğini söyleyip itiraz edenlerde Türk Dişhekimleri Birliği ve Dişhekimleri Odalarıdır.

        ‘Siyaset yapmayın, iktidara karşı çıkmayın’ diyenler doğruların ve mağdurların yani bizlerin yanında değiller. Diş hekimliği muayenehanelerinin atıl durumda bırakılmasına, bu muayenehanelere rakip gibi kamu Ağız Diş Sağlığı Merkezlerinin açılmasına, halkın sadece buralardan hizmet almak zorunda bırakılmasına ve kamudaki meslektaşlarımızın yoğun hasta bakmak zorunda bırakılmasına bu sebepten hekime karşı şiddetin artmasına karşı odamız, diş hekimlerinin çıkarı için ‘siyaset’ yapmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa