Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık işitme cihazı SGK sağlık müdürlükleri ruhsatlı doktor raporu resmi sağlık kuruluşları

        SGK'nın işitme cihazı için 350 liranın üzerinde ödeme yapmaması ve cihazların 900 ila 10 bin lira arasında satılması nedeniyle ruhsatsız yerlerden ucuz denilerek alınan cihazların sağlığı tehdit ettiğine dikkat çekilerek, bu cihazların sadece sağlık müdürlüklerinin ruhsatlandırdığı merkezlerden alınması istendi.

        Özel bir işitme cihazları satış ve uygulama merkezinin Müdürü Ergün Türkyılmaz, ucuz ve kalitesiz cihazların kulağa ciddi zarar vereceğini ve işitme sorununu daha da arttıracağını söyledi. Türkyılmaz, şöyle dedi:

        "Sağlık Bakanlığı, 24 Eylül 2011'de yayımladığı genelgeyle işitme cihazı satışları için belirli kısıtlamalar getirdi. Bu genelgeye göre artık işitme cihazlarının satışı için İşitme Cihazı Satış ve Uygulama Merkezleri yetkilendirildi. Hastanelerde kontrolden geçtikten sonra doktor raporuyla birlikte bize gelen hastalara sağlıklı ve uygun cihazları veriyoruz. Bu cihazların fiyatları ortalama 900 liradan başlıyor ve 10 bin liraya kadar çıkıyor. Ama sokak aralarında çok düşük fiyatlara cihazlar da satılıyor. Buna aldanıp sağlığınızdan olmayın."

        İŞİTME KAYBI OLANLARA ÇAĞRI

        Adana'da, İl Sağlık Müdürlüğü'nün işitme cihazı satışı ve uygulama merkezi olarak ruhsat verdiği 18 merkezin bulunduğunu belirten Türkyılmaz, şu uyarılarda bulundu:

        "Sadece Adana'da ayda 250-300 civarında hastaya resmi sağlık kuruluşlarından işitme cihazı kullanması gerektiği yönünde rapor veriliyor. Doktor raporunu alan hastalar merkezimize geliyor. O hastaya uygun cihaz uygulamalı olarak saptanıyor. Hastanın kulağının kalıbı alınıyor. İsteğe göre de kulak içi veya kulak arkası cihazlar veriliyor. Toplumda, işitme kaybı olan ancak, bunun bir çözümü olmadığını düşünen çok sayıda kişi var. Ancak, konuşmayı ayırmayı öne çıkaran ve ses kaybını gideren cihazlar var. İşitme kaybı sorunu yaşayanlar önce doktora, doktorun yönlendirmesiyle bu merkezlerimize gelmelidir. Sokak satıcıları konusunda çok dikkatli olunmalı."

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa