Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Göz Sağlığı Bilgisayar başında vakit geçirenlerin gözlerine ayrıca özen göstermesi gerekiyor

        Konya Kulu Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammet Mercan, uzun süre bilgisayar başında çalışanların gözlerini daha sık kırpmasını tavsiye etti. Dr. Mercan "Suni gözyaşı damlası da gözleri rahatlatabilir" dedi.

        Kulu Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammet Mercan, uzun süre bilgisayar başında çalışanların gözlerini daha sık kırpmasını tavsiye etti. Dr. Mercan, sürekli bilgisayar başında oturanların göz yorgunluğu, yanma, batma ve kuruluk gibi şikâyetleri olabileceğini kaydetti.

        Gözlerdeki ağrı, kızarma ve yorgunlukların uzun süre ekrana bakılması ve gözlerin az kırpılmasından kaynaklandığını belirten Mercan, "Bilgisayar başında çalışan kişiler, bazen ara vermeli ve gözlerini daha çok kırpmalıdır. Kırpma, gözlerin kuruluğunu gidererek rahatlamasına yardımcı olur. Ayrıca suni gözyaşı damlası kullanmak da gözleri rahatlatabilir." dedi. İş hayatında klimalar ve tozlu ortamların gözlerde olumsuz etkilere yol açtığını ifade eden Dr. Mercan, bu tür ortamlarda göz sağlığına daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Muhammet Mercan, görme bozukluğu olanlarınsa muayene sonucu aldıkları gözlüklerini takarak ekrana bakması gerektiğini sözlerine ekledi.

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa