Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yüzün ahengini bozuyorsa o burun kötüdür

        HABERTURK.COM SAĞLIK HABERLERİ SERVİSİ

        Gözler, elmacık kemikleri, dudaklar, burun bir bütün olarak yüze anlam ve bir hikaye katmalıdır. Burun aynı zamanda nefes alma, koku alma, havanın nemlendirilmesi, ısıtılmasını ve sesimizi bize özgü olmasını sağlar. Kısacası burun yüz güzelliğinin vazgeçilmez bir öğesi olduğu gibi aynı zamanda insan sağlığı açısından da çok önemli görevleri olan bir organdır. Bu açıdan bakıldığında kötü bit burun yüzün tüm ahengini bozar tıpkı mutlu sonla bitecek güzel bir hikayenin mutsuz sona ermesi gibi.

        Peki burun estetiği ameliyatı için yapı olarak kötü bir burnu nasıl tanımlarsınız?

        Opr. Dr. Emre İlhan: Burun yüzün tam ortasında bulunan ve gözler, kaşlar,ağız ve çene gibi yüzün diğer parçalarıyla görsel olarak etkileşim içinde olan bir yapı. Bana göre yüz güzelliğini en fazla etkileyen faktör burun şeklidir. İnsan ilişkilerinde yüz yüze olduğumuz düşünüldüğünde, yüzün diğer parçalarıyla ve kendi içinde oranlı ve uyumlu olan bir burun yüz güzelliği için vazgeçilmezdir. Burun, yüzün diğer tüm unsurları ile bir ahenk içinde olmalıdır. Gözler, elmacık kemikleri, dudaklar, burun bir bütün olarak yüze anlam ve bir hikaye katmalıdır. Burun aynı zamanda nefes alma, koku alma, havanın nemlendirilmesi, ısıtılmasını ve sesimizi bize özgü olmasını sağlar. Kısacası burun yüz güzelliğinin vazgeçilmez bir öğesi olduğu gibi aynı zamanda insan sağlığı açısından da çok önemli görevleri olan bir organdır.

        Yapı olarak kötü olan burunun fonksiyonları da kötüdür.Yani burnu eğik veya çarpık olan veya yan duvarları içe çökük sıkılmış gibi olan, iç kemiğinde eğrilik olan bir hasta nefes alamaz ve burun tıkanıklığı gelişir. Bu hastalarda burnun hem içi hem dışı birarada düzeltilmediği taktirde ne fonksiyonda iyileşme olur ne de estetik görünümde. Günümüzde burnun içi ve dışını bir bütün olarak ele almaktayız. Bunun sonucu olarak nefes almayı engelleyen burun kemiği eğriliği estetik burun ameliyatından önce değerlendirilmeli ve eğrilik varlığında mutlaka aynı ameliyatta düzeltilmelidir. Bu bozukluğun giderilmesi sadece fonksiyon açısından değil estetik açıdan da çok önemlidir.

        Burundaki şekil bozuklukları yüzünüzün kendi içindeki ahengini bozarak dış görünümünüzü etkiler, burun tıkanıklığına neden olarak sağlığınızı bozar ve tüm bunların sonucu olarak psikolojinizi, insan ilişkilerindeki özgüveninizi etkileyebilir. İşte estetik burun ameliyatları tüm bu problemleri çözmek amacıyla yapılır. Yani estetik burun ameliyatı ile yüzünüzün diğer parçaları (gözler, kaşlar, ağız ve çene) ile uyumlu ve doğal görünümlü bir burun oluşturmaya çalışırken burun tıkanıklığı oluşturan nedenleri de aynı anda tedavi edebiliyoruz.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa